Castiel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Merhabalar. Limiti yüksek bir kredi kartımın hesap özetini kontrol ediyordum derken casper bilg bla bla bla adlı bir firmadan bir sürü çekim yapılıp 18.000 tl dolaylarında birşeyler alındığını gördüm. Neyse bankayı aradım kartı iptal ettirdim yarın işlemler için faks falan çekileceğini geri kalanını bankanın halledeceğini dert edecek birşey olmadığını söyledi telefondaki hatun. Ben bu kartı birkez bile nette kullanmadım hiçbir bilgisini girmedim buna ek olarak hiçbir şekilde bilgisayarımda en ufak bir sorun yok. KIS kullanırım yıllardır ve diğer kartlarımda da en ufak bir sorun yok. Nette kullanmadığım kartın bilgileri ele geçiriliyor kullandığım kartlar ise sağlam hal böyle olunca nasıl bu bilgiler başkalarının eline geçti diye düşünüyorum fakat bir açıklama bulamıyorum. Olayı takip etmek istediğimi alışveriş yapılan firmanın net adresini öğrenmek istediğimi söyledim ama karışık durumlara yol açabileceği için bunu yapamayacaklarını söylediler. Nedir bu durum nasıl bu bilgiler başkasının eline geçmiş olabilir ve netten alışveriş yaptıran bir firma nasıl olurda ödeme onayı almaksızın böyle yüksek bir ödemeye onay verir anlamıyorum. 3k limiti olan kartımla 250 tl üzeri birşey alınca bile bankadan beni arıyorlar bu durum çok tuhafıma gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 yaw internetten kullanmak dışarda kullanmaktan daha güvenli ki.(bilinçli kullanıldığında). kartın üzerindeki bilgileri biyere yazmaları yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Hmm yani kartı kullandığım herhangi biyerde not edilmiş olabilir diyorsun. İyi güzel ama şimdi kullanan kişi bulunacak ve hapis cezası alacak kim bu devirde kredi kartı bilgilerini çalıp kullanacak kadar aptal olabilir ? Yakalanmama şansı var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Aptal olabilirmi bu işi organize suç şeklinde yapan bi sürü insan var.Onu bıraktım 10 lira için adam öldürüyolar neden bahsediyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Geçmiş olsun umarım 18k sana girmez ve suçlu bulunur :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 girme ihtimali mi var o.O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 bazı baklara bu gibi durumalrda belirli bir miktara kdar koruyorlar da.. ya da belirli bir yüzde bilmedim şidmi korkutmak gibi de olmayayım peki bu bilgilri çalınan kartında wave pass tadında bir özellik var mı? hani makineye takmadan ödeme yapma şeysi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 alışveriş yapıldığında anında sms atan kartlar var. onun haricinde yukarıda denildiği gibi online kullanım gerçek hayatta kullanmaktan daha güvenli. kartı verdiğin kasiyer sadece üzerindeki bilgileri not etse netten alışveriş yapabiliyor onlar ile. mesela bilgileri alır gider steam'den oyun satın alıp 20 kişiye hediye eder (internet cafeden). hadi bul bakalım bu adamı, nasıl bulacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 aşırı saçma abi. Kredi kartındanki bilgilerle alış veriş yapmak aşırı güvensiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 hsbc şifre sormuyor netten.ama finans soruyor mesela.diğer kartlarda soruyordur illa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 En güzeli limiti yüksek kredi kartlarını internetten alışverişe kapatmak. O zaman açamıyorlar da bildiğim kadarıyla, bizzat senin başvurman lazım açmak için. Hatta ben hepsini kapattım. Sadece 1 adet sanal kart (o da 100 tl limitli) var, 100 lirayı geçen alışveriş pek yapmıyorum zaten, yapacağım zaman da geçici olarak limiti arttırıp sonra tekrar indiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Bankanın sigortası belli bir miktara kadar kesin karşılıyor ama limiti bilmiyorum. Kartla genelde yurtdışı sitelerden parça parça işlem yapıyorlar ki bu siteler genelde kuzey avrupa ülkelerine ait oluyor. Benim en son gördüğüm birisi isveçten yaklaşık 120 liralık 4-5 işlem yapmıştı. Banka parayı 3 ay sonra iade etti. İnternetten 16 haneli numara ve isimle rahatlıkla alış veriş yapılıyor tabi ama bankalarda buna göre koymuşlar önlemleri. 4 haneli şifreyi soran siteler oluyor fazladan güvenlik için, eğer o şifreyi soran bir yerden alış veriş yapıldıysa banka kesinlikle para iadesi yapmıyor, şifreyi korumak sizin elinizde diyor. Ama sitelerin %90'ında böyle bir önlem olmadığı için kartı kullanan muhtemelen 16 hane ile yapmıştır işlemi ve geri ödemesi büyük ölçüde olacaktır. Tek sorun bu işlemin yaklaşık 2-3 ay sürmesi ve bu sırada borcu bankanın bizzat sizden talep etmesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Olsun dert değil ödensin yeter ki ^^ Bilgiler için teşekkürler, telefonda birçoğunun internette kullanılma kapatılması için talimat verdim bazılarınıysa tamamen kapatacağım bir sürü kredi kartına sahip olmak pek iyi birşey değil. Netten birşeyler almaya bayılan birisi değilim ne diye kapatmadıysam pff hata işte :( PS: bu arada yurt dışından falan alınmamış çünkü extrede şöyle birşey yazıyordu casper bilgisayar bla bla bla haliyle türkiyeden alımış demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 klonlamışda olabilirler kartını. illa nette bilgilerini girmen gerekmiyor. posu kesinlikle görmek gerekiyor kullanırken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 bir tane alet var pos makinelerinin chipini soktuğun yere veya slipin olduğu yere monte ediyorlar: ufak bir çıkıntı gibi duruyor sadece ama kartlarının içindeki bütün bilgileri boş bir data kartına (kredi kartı yani) kopyalamak için kullanıyorlar... ATM'lere de takabiliyorlar bundan garanti'nin atm girişleri korumalı mesela ama diğerlerini bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Wings Card, Akbank'ın yani. 27sinde kullanılmış kart. Ben atmlerde falan kullanmadım kartımı. Kartın kullanıldığı günden birkaç gün önce alışveriş yapmıştım sonra arkadaşlarla akşam yemeğine çıkmıştık, ardından ailemle akşam yemeğine çıkmıştım hepsinin ödemesini kartla yapmıştım ve son olarak marketten alışveriş yapıp eve dönerken benzin almıştım. Bunun dışında yaptığım bir ödeme hatırlayamıyorum. Banka kanaat getirecekmiş kartın başkası tarafından kullanıldığını (ki aksi durum yok) ondan sonrasında dert edecek birşey kalmıyormuş. Casper Bilgisayar Hizmetleri diye geçiyor kartta dolayısıyla türkiyeden yapılmış alışveriş yani bunu yapan kişi biraz salak sanırım. Neticede kargo bilgilerinden tut birçok şeye kadar tespit edilmesi mümkün olacak. Bakalım merakla bekliyorum ne kadar sürecek bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 banka çözer onu. geçen senelerde bir kopyalama çetesini bulmuşlardı öyle. sanırım altunizade de benzinliğin birinde onlarca kartı klonluyorlar. şikayetleri toparlayıp ortak alışveriş yapılan yerlerden adamları buluyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Yinede tuhaf hissediyor insan hani elimden giden birşey olmadı neticede ama nakit param çalınmış gibi kötü hissettim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seceba Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Castiel said: Hmm yani kartı kullandığım herhangi biyerde not edilmiş olabilir diyorsun. İyi güzel ama şimdi kullanan kişi bulunacak ve hapis cezası alacak kim bu devirde kredi kartı bilgilerini çalıp kullanacak kadar aptal olabilir ? Yakalanmama şansı var mı ? Bilgileri çalarsın, rusyada, kırgısıztanda, uganda cumhuriyetinde harcarsın kimsede birşey yapamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 diğer mesajı okumadın sanırım türkiyeden alınmış casper bilgisayar hizmetleri diye geçiyor. bu yüzden nasıl bu kadar aptal olabilir dedim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Buyuk Ihtımalle kartın clonlanmıstır. Ozellık mekanlarda cok oluyor bu. Gece bı yerde hesap odıceksen eger. Post makınasını yanına ısteyıp odemekte fayda var. Yoksada gıt kendın öde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Banada olmuştu. Seni şimdi bir sigorta görevlisi olduğunu söyleyen kişi arayacak uzun uzun konuşturcak öyle samimi konuşucakki sanki 10 yıllık arkadaşın, işte o kişi kartı senmi kullandın başkasımı önce teleonla kontrol edicek eğer senden şüphelenirse yüzyüze görüşme talep edecek vs vs. banada 200 de olmuştu aynı olay ordan biliyorum. allahtan ben migrostan alışveriş yapmışım 10 saniye sonra kullanan şahış 800 milyonluk (şu an 800 tl) akaryakıt almış ordan kabul etmişti telefonda benimki. Bu arada kartım varan turizm de kopyalanmıştı. Varan bunu asla kabul etmedi. alışveriş yaptığım şubeyi bile kapattı. o bölgede 2 sene hizmet vermedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Teşekkürler yanıtlarınız için. Hmm bahsettikleri ''bilgilerin çalındığına kanaat getirme'' olayı bu yani anladım. Durum neticelenince olayın nasıl geliştiğine dair hiçbir bilgi öğrenebiliyor muyuz ? Dava falan oluyor mu yoksa bu işleri olduğu gibi banka mı hallediyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 eğer senin olmadığın anlaşılırsa gerisini banka hallediyor. 3-5 ay içinde kredi kartı çetesi yakalandı haberini okursun. benim olaydan sonra ege bölgesinde 34 kişi tutuklandı tabi 6 ay sonra filan galiba. teknik takibe almış oluyolar genelde bu senin olayına karışanları filanda dinliyolar demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 bu arada sana şöyle diyim sırf zevk için bilmediği bir adrese alışveriş yapıp gönderen tiplerde var. yani senin kartla alınan malzemeler mustafa koç a postalanmış olabilir. garip tipler bu sahtekarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar