Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlikde Nerden Çıktı Yaa... :(

Llama

Öne çıkan mesajlar

valla bnce gidilmeli..ne derseniz diyin..[signature][hline]when a man lies he murders some part of the world
these are the pale deaths which man miscall their lives
all these i cannot bear to witness any longer
cannot the kingdom of salvation take me home

:rock:To LiVe iS To Die:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu kadar ne abartıyosunuz ki. Yok yurt dışında yaşayalım falan. Askerlikte insanlar olgunlaşır. Eğer farkında iseniz en manyak adamlar falan bile askerden sonra kuzu gibi. Askerlik sorumluluğu güçlendirir. G*tü kalkanların g*tünü indirir. Çoğu yerde okuma yazma öğretiyolar meslek kazandırıyo askerlik. Neden millet düşman anlamadım askerliğe.
kaynak: MEB Liseler İçin Milli Güvenlik :P[signature][hline]...come forth my fallow ally,come forth guenhwyvar...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
McFrenzy, 25 Nisan 2004 15:37 tarihinde demiş ki:
Ya bu kadar ne abartıyosunuz ki. Yok yurt dışında yaşayalım falan. Askerlikte insanlar olgunlaşır. Eğer farkında iseniz en manyak adamlar falan bile askerden sonra kuzu gibi. Askerlik sorumluluğu güçlendirir. G*tü kalkanların g*tünü indirir. Çoğu yerde okuma yazma öğretiyolar meslek kazandırıyo askerlik. Neden millet düşman anlamadım askerliğe.
kaynak: MEB Liseler İçin Milli Güvenlik :P
Okuma yazma bilene meslekmi veriyolar?[signature][hline]
weroqsheth, 25 Nisan 2004 01:57 tarihinde demiş ki

tamam çozdum tencereye tıklicakmısız normal res olmuyo da

Xarsyon Soulforge Ice wizzy of kay
Coming soon Proxa The gimp Mercanery

Sosyal ağlarda paylaş

zed ve fedaykin +1
süper yazmislar..

ya su askerligi "insanin kisiliginin olgunlasmasi" felan gibi göstermeyin be..
çok istiyorsaniz bir de zorunlu aikido, zorunlu tai-chi felan da olsun.
iyice olgunlasalim, kalkmis gtümüz iyice insin.

askere gitmis halkimizin halini görüyorsunuz?
çok mu disiplinliyimiz?
gtümüz inik mi?
çok mu olgunlasmislar..

bi bana bunu söyleyin de sonra askerligin olgunlasma felsefesine girin bir zahmet
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu muhabbet boşuna uzuyor ve boşuna konusuyoruz.

Sistemi değiştirmen mümkün değil ise sisteme uyacaksın ya da sistemin farklı oldugu yere gideceksin.

Askerlik kimi adam eder kimi etmez bilmem sizi eder mi onu da bilmem. Ben kurtardım paçamı ki çoğunuz kendinize müslüman takılıyorsunuz bu konuda o zaman ben de öyle takılıyorum ben paçamı kurtardım nasıl olsa siz de yapacaksınız.

Askerlik gerekli mi?
bizim için evet

Biz bu askerliği yapacak mıyız?
Evet

Ülkesini silah ile değil ekası ile koruyabilecek olanlar buyursun korusun ama benim de pnlara güvenmemi beklemesin. Ama zekasını kullanmak isteyenler 4 senelik üniversite okusunlar zekalarını kanıtlasınlar ve askerliği 5 ay sabun köpüğü gibi yapıp bitirsinler.

Tartışacak bir şey kalmadı çünkü konu kendini tekrarlıyor ve ben cevap verdiğim şeyleri okumaktan ve aynı cevapları yazmaktan sıkıldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha oncede boyle tradelerde cogu tartısmaya girdim ve sonucta bunun yapılacagı konusunun kesin oldugu kanısına vardım butun inatcılıgıma ragmen.
Bi arkadas kıbrıs savasından sonra bize dunyanın saldırmama sebebi duzenli ordumuz diye bisey sıkmıs lutfen kim kimin ne oldugunu biliyor soracagım o duzenli ordu kuzey ırakta askerlerimiz dovulurken nerdeydi yada daha once benzeri gozukmemis bi sekilde izmir acıklarında bi amerikan savas gemisi tarafından vuruldununda.
Evet zorunlu hatta tabiri yerinde ise zute zute ama elimden geldigince yapmayacam bu ne askerligi yapıp[bazılarıicin gecerlidir genelleme yapmadım]salakca ahkam kesenleri ilgilendirir ne bisey bilmeden bos bos konusanları.
Doru insaları olgunlastırır ki bazı yazılarda gayet seviyeli ve oretici ama bazıları aklın yasta deilde basta oldugunu kanıtlar gibi.
Gelgelelim olay vatanı savunmak olursa savunurum yetimin hakkını yiyip o paraları dilegince harcayanlara ragmen,buyuk calıp beyfendi olanlara ragmen,sen benim babamın kim oldugunu biliyonmu diyenlere ragmen,ben 1000 insan besliyom diyip her turlu yasa dısı orgute destekcilik edenlere ve bunlara adam oralara tırnaklarıyla geldi diyenlere ragmen.
Benim tavsiyem ne mi olacak:

Bu is kacınılmaz zevk almayı bil arkadasım

Saygılar[signature][hline]Zegna 7.2.2004 tarihinde bir bar cikisi demis ki
Olm adamlar ucuyor bende bisey yok
Olm ne ictiniz ki bu kadar
Biz once rakı ictik..
Eee???
Sonra ben rakı ictim....
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik zevkli olabilir bence gayet... şu monoton hayattan biraz kurtuluyosun işte daha ne ;)[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
Sosyal ağlarda paylaş

said:
karpuz, 25 Nisan 2004 23:15 tarihinde demiş ki:
askerlik zevkli olabilir bence gayet... şu monoton hayattan biraz kurtuluyosun işte daha ne ;)

Hadi beeee,valla 15 ay içime çektim hiçde zevkli değil :) lol

Kardeşim sana gelincede sıkma canını günlerin nasıl geçtiğini bile anlamassın senin mesajının aynısını bende 2002 kasım ayında yazmıştım noldu çabucak bittti geçti (:)) giden zaman ömürden gidiyor boş verrr :) takma kafanı

[Bu mesaj Ragnar tarafından 25 Nisan 2004 23:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

askerlik zorunlu
pasa pasa gitçeksin.
herkes gidiyor yapiyor
sen de yapabilirsin
hatta zevkli yanlarini görmeye çalis çok eglenirsin.
yahu amma üsengeç adamsin.
çok da korkaksin.
bak elalem gidiyor yapiyor....
.....

ancak ben saçmaligini göstermeye çalisiyorum, saçma yanlarini anlatmaya çalisiyorum..[signature][hline]rollin' rollin' rollin'
Though the streams are swollen
Keep them doggies rollin'
rawhide

Sosyal ağlarda paylaş

bence kimse gitmesin herkez dost olsun askere ihtiyaç kalmasın
C'mon people now. Smile on your brother everybody get together. Try to love one another right noooow :P[signature][hline]BOccOB, 25 Nisan 2004 22:26 tarihinde dönem ödevi yapılacak güzel bir program arayan arkadaşımıza demiş ki:
Ben paint le yapıyorum, biraz zor oluyor ama olsun
Sosyal ağlarda paylaş

*!Cenk ve Erdem - O ne*

Hiç düsündünüz mü?
Neden kahverengidir toprak?
Niyçin mavidir gökyüzü?
Niçin oldugunu bilmiyorum ama
Öyle kalmalarini istiyorsak
Onlara, onlara birsey vermeliyiz:
Sevgi.

Savas çok kötü bir seydir
Tipki Cehalet gibi
Sevgi cuvali sevgi seli
Çok özledik sizi
Dünyamiz yok olmasin
Yetkililer uyumasin
Hitler unutulmasin
Dünya kimseye kalmaz

Gelin Dost olalim simdi
müebbet muabbetleee

Baris çok iyi bir seydir
Tipki cicekler gibi
Yok etmeyin onlari
Koruyalim çimeni
Denizler kirlenmesin
Buzullar erimesin
Herkes herkesi sevsin
Dünya kimseye kalmaz

Gelin dost olalim simdi
müebbet muabbetle

Annecim? Anne, AnnE.
Bana maviyi anlatir misin anne?
Ne demek mavi?
Hani hep anlatirlar,
Eskiden gökyüzünün rengi miymis neymis?
Neden, neden bize de birakmadiniz o rengi anne?
Neden simdi gökyüzü böyle?

Gelin dost olalim Simdi
Müebbet muabbetle
....
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi böyle diyorda çoğunuz zaten uniyi bitirin göreceksiniz arkadaşlarınızın yarısı askerde, kalanı yurtdışında veya işte. Boşalıyor ortalık.
İşte bulamazsan boş boş oturursun, eğer artı olarak devam ettiğin bir eğitim vs. yoksa.

E zaten askerlik yapmazsan iş yok, düzgün iş hiç yok. Neden bunu sakız gibi uzatıp kendine işkence edesin ki git gel. Geldikten sonra kuş gibi hafif hissedeceksin kendini. Hatta para biriktirdiysen sıkı bir iki kankanla sivile alıştıktan sonra bir tatil yap oh de .
Ben yüksek lisansım 12 ay yapacağım, ki ben sağlam kaza geçirdim trafikte. Beni alıyorlarsa askere ah gözüm görmüyordu kulağın duymuyordu diye hayıflanmayın dike dike gideceksiniz.

Temennim iyi bir yere düşmek ve çarşı iznini yapabilmek. Birde fedaykinin ki gibi tiplerle dolu kışlaya düşmemek :p[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

trafik kazasından sonra kalıcı herhangi bir hasar olmaz ise sakatlık vb gibi alırlar tabiki, ama mesela bendeki göz olayı geçmeyecek bir olay gözlükle vb ile, hatta dur bilgi vereyim üstüne:

tık!

veya tık-2

ayrıca tsk nın upuzuuuun, bir kimler hangi şartla alınır, kilo boy oranları sağlık koşulları vb vb içeren okuması 3 saat süren bir belgeler topluluğu var, ordada geçiyor.

askere gidip silah eğitimi almadan yolluyorlorsa başka tabi nişan alma gözü olmadan neyi alıyorlar acaba :) gidip satranç oynarım en fazla. ayrıca boy/kilo oranımda tutmuyor zaten :-P[signature][hline][i]FR - Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 26 Nisan 2004 08:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Llama, 25 Nisan 2004 01:59 tarihinde demiş ki:
Askewrlık hayatımdan 2 sene calıcak tam verımlı olıcagım cagda askere gıdıyorum ve bırcok seydende uzaklasıcam 3 ayım kaldı surda 2 ay sonra nereye gıdıcegım bellı olıcak ben ızmır dısında yasıyamam kı ne yaprım tanımadıgım yorede bılmedıgım caddelerde carsı ıznı falan ... cok sıkılgan bır ınsannım kendı evımde bıle saatlerce oturamnıyorum ben 1 hafata tel orgulu cevrılı yerde nasıl kalıcam
hele bıle hele kız arkadasım askere gıdıcem gerekcesı ıle benı terkettı olmaz bu kadarda delırmek uzereyım az kaldı az kaldı askerlıgı bıtıremem ben :(

Lama bu yüzdenmi tuğrul abinin yanından cıktın.[signature][hline]$aban matrix Revolutions
Sosyal ağlarda paylaş

not : oha 9 sayfa olmus okuyyamadım yazılanları ısım var sonra gelıcem yorumlarınızı okıcam[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault
Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DuNgEoN, 25 Nisan 2004 02:31 tarihinde demiş ki:
Olum Llama seni çok pis döverler orda kaçççççççç gitme yurt dı$ına yollayalım seni.Pasoprt benden hemde en kalitesinden =)
Euheh $aka bir yana 4 ay sonra bizide çağırcaklar hahaha üniversite olmazsa mıçarız yani.En kötü ihtimal açık öğretim falan..

hacım herkez oyle dıyor valla anlatamam tıpten yırtarsın dıyorlar yanlız posta valan olursun yanlız komutan karılarından uzak dur dıyorlar bana :)

said:
ghaldszar, 25 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki:
Llama kız arkadaşın olmadan oraya gitmen gerçekten çok iyi bir şey. Arkada kız arkadaşını bırakan insanları çok gördüm onlar için askerlik diğerlerinden 3-4 kat daha zor geçti. İntihara kalkan arkadaşlarım bile oldu. Dünya üzerinde kız çok sana da kız çok. Sen git askerliğini paşalar gibi yap dön. Gerisini de salla. aaa yok yapmıyacam kaçıcam dersen onu da sen bilirsin ama gerçekten koktugun kadar bir şey de yok.

bende bunları dusunerek ayrılcaktık 1 ay kala ama o sımdıden bıraktı sanırım bılınc altına cok kotu yerlesmıs hatunun

said:
Deli333, 26 Nisan 2004 09:57 tarihinde demiş ki:
Lama bu yüzdenmi tuğrul abinin yanından cıktın.

evt kafayı yemıs durumdayım

said:
odchu, 25 Nisan 2004 03:36 tarihinde demiş ki:
askerliğin niye büyütüldüğünü, korkuya dönüştüğünü anlamıyorum... ailelerimizden uzakta kalma korkusu mu?geçiniz yoksa ölüm vb. mi ?Şu an için dert etmiyorum, o zamanı bekliyorum ...

yaklansıgında senle farklı seyler dusunceksın olumden korkumuz yok herkezın bekledıgı hazın son

[Bu mesaj Llama tarafından 26 Nisan 2004 14:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...