Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: horacegoesskiing, 25 Nisan 2004 03:51 tarihinde demiş ki: haraç istemeye gelenin tezgahın altından çıkardığı mp5iyle beynini dağıtacak. kendi içinde çözümleniyo olay yani.. :P o zamanda adalet sistemi patlamış olacak ghaldszarın dedigi gibi eski texasa döner ortalık
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 :P -> :-P ...[signature][hline]o neydi be..
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 smileyleri iptal etme sende göremedim napim :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 "Ben gönüllüyüm" askerliğe... Direk çağırsalar yarın giderim... "Bu devlet için mi ölücem" diyen zihniyetede,-afedersiniz buraya yazılmaz- bişey demem... Bu devlet için mi ölücem diyerek gitmedi 250Bin şehit o Boğaz Harbinde...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Burada genel olarak açıklayayım o zman herkesin de bilgisi olsun. Şimdi eğer değişmedi ve yanlış hatırlamıyorsam liseden sonra 2 sene tecil hakkınız var. Bu tecil süresi içersinde eğer bir üniversite kazanırsanız gidip askeriyeye kazandınız belgesini gösterip tecilli belgesi alır ve okula kayıt olursunuz ki sonrasını okul hallediyor. Direk asker olarak belirtilmediğiniz ve askerlik tarihiniz belli olmadıysa (yani karar aldırma deenen şeyden bahsediyorum) kazandığınız takdirde bu belgeyi alırsınız. Fakat şöyle bazı kuralları belirtmem gerek. Okulda okuma düzeniniz şu şekildedir. Lise Yüksekokul (2 senelik üniversite) Üniversite Yüksek Lisans Doktora Bu sıra ile okuduğunuz sürece sizi askere alamazlar. Fakat diyelim 4 senelik bir okul mezunusunuz sonradan 2 senelik bir okul kazandınız o zman da okuyamaz direk askere gidersiniz. Tabii bunun da yaş sınırları var. Üniversitede 28 yaş, Yüksek lisansta 32 yaşına geldiğiniz takdirde direk askere alınırsınız. Diyelim 4 senelik bir üniversiteye girdiniz yarıda bırakıp başka birine başlayabilirsiniz. Ara vermediğinzi sürece kimse sizi askere almaz yaş sınırına dayanmadıysanız. Tabii şu da var. Aynı tip öğretimi tekrarlayamazsınız. Mesela 4 senelik makine mühendisliğinde okuduktan sonra bir de 4 senelik iktisat okuyayim diyemezsiniz. Bilmem yardımcı olabildim mi?
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 mesela 4 yıllık kimya bölümünü bırakıp başka bi okulun aynı bölümüne geçersek okul bitene kadar alamazlar dimi askere
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: Halfmumi, 25 Nisan 2004 04:09 tarihinde demiş ki: "Ben gönüllüyüm" askerliğe... Direk çağırsalar yarın giderim... "Bu devlet için mi ölücem" diyen zihniyetede,-afedersiniz buraya yazılmaz- bişey demem... Bu devlet için mi ölücem diyerek gitmedi 250Bin şehit o Boğaz Harbinde... Bu mantık çok önemlidir işte. Bu ülke dediğin zaten anandır babandır kız kardeşindir ağabeyindir sevgilindir karındır dostuındur arkadaşındır. Hepimiz eğer zamanı geldiyse onlar için savaşmak zorunda ölmek zorundayız. Burada devlet için ölmek onların kısaca geride kalanların acı çekmemesi için ölmektir geride kalanların mutlulugu rahatı saglıgı için ölmektir. Devlet de bir anlamda budur. Biz ölmezsek babmız işkence görecek, kız kardeşimiz karımız sevgilimiz tecavuze ugrayacak, annemiz kursuna dizilecek sevdigimiz insanlara hayvan gibi davranılacaksa ben ölürüm daha iyi diyeceksiniz diyeceğiz. Bu ülke bana ne verdi bana ne demenin sonucu bunlardır. Bunu kaldırıp yaşayabilecek varsa buyursun yaşasın bence zararı yok ama benden uzak yaşasın.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: odchu, 25 Nisan 2004 03:36 tarihinde demiş ki: askerliğin niye büyütüldüğünü, korkuya dönüştüğünü anlamıyorum... ailelerimizden uzakta kalma korkusu mu?geçiniz yoksa ölüm vb. mi ?Şu an için dert etmiyorum, o zamanı bekliyorum ... askerlik öyle lay lay lom birsey degildir.. tek derdi ayni anda 30 kisiyle birlilkte yatmak degildir.. tek derdi ailenden ayri kalmak degildir.. 20 yasinda, o güzel çagini, o deli divane eglenebilecegi yasini 18 ay hapis geçirmiscesine aptal bir askerlige girmek ister? orda disko mu var? orda sinema mi var? orda atari salonlari mi var? yo, her gün kosu, her gün çukur kazmak, her gün o her gün bu.. hadi Halfmumi gibi psikopat insansan, abidik gubidik seyleri yapmayi seviyorsan iyi hos senin için.. ancak nedir askerlik? madem askerlere bu kadar ihtiyaç var, neden kizlar da askere gitmez? her gün o kirli yerlerde kosturup durmak istemiyorum ben. canimi pazarda mi aldim? parayla ömür satin alinilabiliyor mu? neden bosu bosuna 18 ay askerlige gidiyim? durmadan respawn mi oluyorum ben? neden askerlik zorunlu?[signature][hline]rollin' rollin' rollin' Though the streams are swollen Keep them doggies rollin' rawhide
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 bazı kazmaları adama çevirmek için zorunlu iyi oluyo askerden sonra azıcık adama benziyo bazı kazmalar[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler [Bu mesaj Popeye tarafından 25 Nisan 2004 05:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Bone Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 peki ghald bana söyler misin? niye ben ölüyorum da babam yasiyor? babam 10 sene sonra ölecekken, ben niye 20-30 yasimda gidip ölüyüm.. ayrica vatan sevdasi ayri, psikopatlik ayri birsey.. araba, günlül yasantiyi kolaylastiran birsey. ancak herkes araba kullanmayi sevmez.. istemeyen gitmez ehliyet sinavina felan girmez.. kimse zorlayamaz seni "illa ehliyet al" diye.. vatan sevcez diyelim. gidip asker olcaz.. orda her gün kosucaz, egzersiz yapçaz, savasa hazirlancaz. disiplin alcaz, egitim alcaz, vatan sevdasi alcaz.. simdi askerligini yapmis insanlara bakalim. çok mu sportifler? tabancalarini egolarini tatminlik yerine vatan sevdasi için mi almislar? terroristlere karsi mi kullancaklar? bizim vatandaslar çok mu disiplinli? traffik kurallarindan otokontrole kadar herseyde disiplinli mi davraniyorlar? azdan, kötüden, memnun olmayi mi ögreniyorlar? hepsini geçtim, vatan sevdasi dedigin illa savasta ölmek mi? savasta öldügünde mi vatanini sevmis, vatanina hayirli bir insan mi oluyorsun? ayrica savaslar artik uçaklarla tanklarla yapiliyor. Hatta füzeler, bombalar kullaniliyor.. siradan halkin 18 ay iskence sonunda men-at-arms yapilmasi ne kadar dogrudur? sivil savunma egitimini verirsin, savasta, depremde daha az kayip verirsin tamam.. ancak tutup da neden 18 ay? bizim siradan piyadelere bu kadar mi ihtiyacimiz var? bu eziyetten baska bisi degil de nedir? ayrica piyadelere bu kadar ihtiyacimiz varsa, neden kizlar askere gitmiyor? neden hala eski zihniyetteyiz? erkekler uçaklara ellerindeki tabancalarla saldircak, kadinlar da evlerinde oturup çocuk mu dogurcak? savaslar gelismedi mi? basit bir bombayla binlerce insan ölmüyor mu? hatta medeniyet, toplum gelismedi mi? moda, cep telefonlar, bilgisayarlar, ayakkabi modelleri, insanlarin görüsleri... her geçen gün degisiyor.. yani toplum degisiyor.. peki neden biz hala savaslara eski görüsle yaklasiyoruz? vatanini seviyorsan, savas olmasini engellersin.. savasta ölmeye çalismassin..[signature][hline]rollin' rollin' rollin' Though the streams are swollen Keep them doggies rollin' rawhide
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ghald öyle bir yazmış ki "böheeeereeey hadin askereeee" diye bağırası geliyor insanın.. ama hayat bu değil arkadaşlar. soğuk savaş bitti. bize doğrudan hiçbir tehdit yok. hadi 91 öncesi ırak'ı olsaydı bugün halen, o zaman diyebilirdik manyak var sınırda dikkatli olmak gerek. o da yok. iran'ın da bişi yapacağı yok bütün dünya beynine biner anında, türkiye o konuda yalnız kalmaz. yunanistan'la zaten nato partneriyiz. savaşa hazırlıklı olalım mı? evet. bu ülke için yapabildiğimiz herşeyi yapalım mı can tehlikesi olsa bile? ona da evet. peki etrafta tek bir tehdit bile yokken avrupa'nın rusya haricinde en büyük ordusunu besleyelim mi? hayır. neden? türkiye fakir. yok kardeşim bunu besleyecek paramız. insanlarımız hastanelerde sürünüyor hakkı olan iki kutu ilacı almaya, vermemek için 50 tane parende atıyor devlet. öte taraftan ghald'ın dediği gibi 'ihtiyacı olmadığı halde' askerlik süresini de kısaltmıyor, asker sayısını da azaltmıyor, silahlanmayı da yavaşlatmıyor. sizin haberiniz var mı ne paralar akıyor orada sular seller gibi? hem de insanoğluna tek bir faydası dahi olmayan, olsa olsa zararı olabilecek bir amaç uğruna. tamam, savunma için ordu tutacağız ama bari çeki düzen verelim ve gereksiz harcamalarını kısalım. beni de askere çağırdılar, bu yaz ilgileneceğiz. sağlık nedeniyle gidemeyecek halde olmama rağmen nasıl ikna edeceğimizi, raporlara itibar edip etmeyeceklerini hesap ediyoruz. çünkü benzer durumdaki kişileri aldıklarını duyduk, (ve eve perişan halde dönüyor sonra) neden? "devletin askere ihtiyacı var" e be güzel devletim, sen bu adamı askere alıp hepten sakat bırakacaksın belki de, belki de ölümüne sebeiyet vereceksin. bırak bu adamı çalışsın, vergisini ödesin, belki adam ünlü olacak alanında da türkiye'yi dünyaya tanıtacak. belki başka hizmetleri olacak askerde patates soymak yerine, bıraksan? "etrafımız düşmanla çevrili, güçlü ordu gerek" e peki ilişkileri geliştirmeye çalışalım, silahlanma karşılıklı olan bir durum. anlaşmalar var bu işler için onu da biliyoruz. türkiye'nin sözü de geçmiyor değil, askeri gücü de jeopolitik önemi de var herşeyi var. devlet sam'in ömrü boyunca sakat kalıp kalmamasını 600$'lık bir ilaçla değiştirebilir. aynı devlet 600$'a bir tank mermisi de alabilir. hangisini yapsın önce?[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: Bonecrusher, 25 Nisan 2004 05:07 tarihinde demiş ki: askerlik öyle lay lay lom birsey degildir.. tek derdi ayni anda 30 kisiyle birlilkte yatmak degildir.. tek derdi ailenden ayri kalmak degildir.. orda disko mu var? orda sinema mi var? orda atari salonlari mi var? yo, her gün kosu, her gün çukur kazmak, her gün o her gün bu.. hadi Halfmumi gibi psikopat insansan, abidik gubidik seyleri yapmayi seviyorsan iyi hos senin için.. her gün o kirli yerlerde kosturup durmak istemiyorum ben. Askere her giden ölmüyor bu 1.. Birazcık "hareket"ten kimseye zarar gelmez,bereket gelir! bu 2... Okulda-Eğitim yerlerinde atari-Sinema olmasına gerek yok! bu 3... Askerliği istemekte-gönüllü gitmekte,piskopatlık değil.. buda 4... Yarın öbür gün savaş çıkacak olsa,Türkiyede Herkezin savaşabilir durumda olması gerek(çevreden bol atak yiyebilme durumu var+boğazlar-stratejik konum işte..) -Abi ben askerlik yapmadım beni öldürmeyin mi diyeceksin savaşta? Yoksa Kaçarken mi kurşunlanacaksın? Uçak bileti-Pasaport mu arıyacaksın? Sınır kapılarınamı koşacaksın? Şahsen ben,ayakta kalan son enerji birimime kadar savunurum ülkemi... Paşa paşa,"ERKEKCE ve MERTCE" gidip yapcak herkeş...Kaçanı Rusların 2. dünya savaşı usulünden makineliye dizmek lazım... :Pp Eğitimini yap..6 ay git-gel... (bu yazıyı gördüm bispokat oldum,buda 5...ow yea...) .[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 sanki askerliğini yapan her insan süper bi savaşçı oluyormuş gibi konuşmuşsun mumi zaten öyle bi savaş çıksa(ki çok zor bi ihtimal için saçma geliyor bana bu kadar eziyet)savaşacak olan yine savaşır o eğitimi almasada yine ülkenin düzenli bi ordusu olur ama samin dediği gibi mantıklı bi ordu olur
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 eğitimli olan bir asker mi üstündür,eğitimsiz olan mı? ben eğitim taraftarıyım... git öğren gel abi.. zararı ne olacak? ama Sam demiş ya yukarıda,"manisi" var ise,bırakıcaksın o adamı,kalıcak-Zorlamıyacaksın... Senin ne manin var?tembellik?üşengeçlik? Gençliğimin baharındayım abi...Böhüüü...Gidemem... cık.. uymaz... "Şimdi kaldır kıçını ve koşmaya başla Asker!" hehe ;)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Bone Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Sam'in dedigi durum da var tabii.. "Birazcık "hareket"ten kimseye zarar gelmez,bereket gelir!" Mumi izin ver de buna sen degil de birey kendi karar versin.. Devlet "birazcik hareket etsin, zarar gelmez, bereket gelir" diyemez. o hakka sahip degildir. Otobüsleri kaldiramaz, araba kullanmayi yasak kilamaz.. sirf birazcik yürüsün, hareket nasil olsa bereket getiriyor.. sirf spor yapalim diye istersen bir de her ay saglik kontrolune gidelim, adamlar baksin yag var mi yok mu? iyi kas yapmiz miyiz, yapmamiz miyiz? nasil olsa bereket gelcek.. ya bir de telefon felan da kalksin.. biz yerimizden kalkip adamin yanina gidip konusalim.. bereket gelcek..[signature][hline]rollin' rollin' rollin' Though the streams are swollen Keep them doggies rollin' rawhide
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Buyrun örnek ortada Koskoca amerika ucaklarla öldürdüğü insanın haddi hesabı yok. Sonuç kayıp. Savaşı piyadeler kazanır bu değişmez kuraldır. Türkiyede bu kadar erkek varken kızların askerliğine mi kaldık. Ama savaş çıksa gerektiğinde en azonlar da erkeklerimiz kadar yardımcı olacaktır. Ben sahsen annem için de babam için de ölürüm. Kız arkadasıma dostlarıma arkadaslarıma sevdiklerime komsularıma hele hele aileme bir şey olsun istemem. Benim ölümüm onları kurtaracaksa ki dogru şeilde davranır gerekirse dogru şekilde ölürsem kurtaracaktır ölürüm de ne olur. Vatan için ölmek şehitliktir. En azından tabutumun üstünde Türk bayragı olur. Tank dediğin yüzlerce kişi öldürür ama bir kişinin doğru şekilde kullandığı bir bomba da bir tankı götürür. Gönül isterdi ki olmasın bu askerlik daha huzurl bir yerde yaşayalım ama orta dogudayız. Her gun bir seyler olan her an sıcrayabilen yerdeyiz. Bu ülke sanmayın Atatürk devriyle barışa ulaştı da Özal devrinde tekrar bozuldu. Ermenileri, PKKsi, DevSolu, ASALAsı ile çok ugrastı. Askeri harcamaların hesabını onlardan sorun. Bazılarına askerlik gerek. Sanmayın dogudaki eğitimsizlere gerek batıda hıyardan bol bir sey yok. Onların doguda egitim gormemiş adamlardan inanın daha cok ihtiyacı var. Hem soyledigim hıyarların cogu da üniversite mezunu yani eğitimli hıyardır. Askere gidince ömrünüz boyunca cacık yiyebileceğiniz miktarda göreceksiniz bunlardan. Yaşın 20, diskoda fingirdiyeceğine gencler biraz da askerlik gorsun cok sey ogrenecekler. Diskonun faydasını gormuyorum ama askerde cok faydalı seyler ogrenecekler. İlk 3 saatte ogrendiginizi yıllar okulda ogretemez o kdar nettir. Sonuc olarak herkesin kendi mantığı var. Askerlik tatil değildir herkes için zordur ama atlatılamayacak bir sey değildir. Kırk yılda bir birilerine atlatamayackları seyler olur onlar için üzgünüm ama o kadar risk sokakta yürürken de var. Burası iyisiyle kotusuyle, guzelligiyle cirkinligiyle sevdiklerimle sevmediklerimle sonucta benim vatanım. Burda yaşamayı seviyorum benden sonra bırakacagım insanların da benim gibi yaşamasını isterim. Ama bunun için bir gun gelip de ölmem gerekiyorsa ölürüm. Bugun rahat yaşamamın bedeli buysa öderim. Memleketi Begenmeyen memnun olmayan varsa yaşayacak ya da ölecek bir nedeni yoksa buyursun gitsin dünyada yaşayacak daha çok yer çok ülke var. Begendigi onun olsun. Ben burdan memnunum.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ayrica mumi, yarin öbür gün savas çikcak ya, kafama bomba düstügümde, yaptigim askerligin bir anlami kalir mi? Enemy At The Gates vari sehir bombardiman uçaklariyla yerlebir edildiginde, askerligimin bir önemi olcak mi? alt komsum askere gitmedi diye ölcek, ben askere gittim diye +50 hp oldugundan ölmüycek miyim? o sirada öldügümde, "keske 20 yasimda askere gitmeseydim, gezip tozsaydim, daha iyi olur" demiycek miyim?[signature][hline]rollin' rollin' rollin' Though the streams are swollen Keep them doggies rollin' rawhide
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: Bonecrusher, 25 Nisan 2004 05:47 tarihinde demiş ki: Sam'in dedigi durum da var tabii.. "Birazcık "hareket"ten kimseye zarar gelmez,bereket gelir!" Mumi izin ver de buna sen degil de birey kendi karar versin.. Devlet "birazcik hareket etsin, zarar gelmez, bereket gelir" diyemez. o hakka sahip degildir. Otobüsleri kaldiramaz, araba kullanmayi yasak kilamaz.. sirf birazcik yürüsün, hareket nasil olsa bereket getiriyor.. sirf spor yapalim diye istersen bir de her ay saglik kontrolune gidelim, adamlar baksin yag var mi yok mu? iyi kas yapmiz miyiz, yapmamiz miyiz? nasil olsa bereket gelcek.. ya bir de telefon felan da kalksin.. biz yerimizden kalkip adamin yanina gidip konusalim.. bereket gelcek.. tamam..Bırakalım,birey herşeye kendi karar vericekse,askere gidip gitmeyeceğini kendisi karar versin... Ne kadar maaş alacağınıda kendisi karar versin.. hatta evrenin nasıl döneceğinide... negzel... 10KM Koşucaksın çatır çatır... Geri döneceksin... Terli terli... G3 ü yada AK47 yi taşırken kolların patlıycakmış gibi olacak... Yasak-Yapıp Yapmama yetkiside devlette değilse kimde? mmm yok yok...kesin yanlış okuyorum..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: Bonecrusher, 25 Nisan 2004 05:50 tarihinde demiş ki: ayrica mumi, yarin öbür gün savas çikcak ya, kafama bomba düstügümde, yaptigim askerligin bir anlami kalir mi? Enemy At The Gates vari sehir bombardiman uçaklariyla yerlebir edildiginde, askerligimin bir önemi olcak mi? alt komsum askere gitmedi diye ölcek, ben askere gittim diye +50 hp oldugundan ölmüycek miyim? o sirada öldügümde, "keske 20 yasimda askere gitmeseydim, gezip tozsaydim, daha iyi olur" demiycek miyim? Eğer ki sen o bayrağın altında,Asker olarak öldüğün takdirde onurunu alacaksın,hiç merak etme... Ha bilmiyorum..Bazı şeyler anlatılmaz,hissedilir... Benimde anlatmam imkaansız...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: Bonecrusher, 25 Nisan 2004 05:50 tarihinde demiş ki: o sirada öldügümde, "keske 20 yasimda askere gitmeseydim, gezip tozsaydim, daha iyi olur" demiycek miyim? demeyeceksin, diyemeyeceksin ölüler konuşamaz :P ayrıca bir bireyin askere gidip gitmemesine elbette kendi karar verme hakkı olmalı bence bunun ne kadar maaş alacağıyla ne alakası var insan elini şıklatınca dileği gerçekleşsin dememişki orda adam ayrıca açıkçası ben öldükten sonra onurum olsa nolur olmasa nolur sonuçta ölmüşsün herşey bitmiş senin için onurlu bir ceset olmanın kime ne faydası var [Bu mesaj EagleEye tarafından 25 Nisan 2004 06:01 tarihinde değiştirilmiştir]
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Bakın arkadaşlar psikolojinizi çok iyi biliyorum. Bilmeyenler için söyliyim benim yaşım nerdeyse 33. Sizin düşüncelerinizin hepsini ben de geçirdim ben de okdum ben de olmaz mı dedim. Evet bir şeyler hafifletilmeli. İnanın bana burdan tanıyorum sizi ama hiç birinizin "askere gidiyorum hakkınız helal edin 18 ay sonra görüşürüz"mesajınızı görmek istemezdim. Gördüğümde içim burkuluyor. 20 yaşında oraya gitmeniz size koydugu gibi bana da koyuyor çok samimi söylüyorum. Bir çogunuzun fikirlerini hayat görüşünü burda tatışmalarda görüyorum 3 aşağı 5 yukarı tanıyorum. Gençlik aptallıkları vardır ya heyecenlar delikanlılık denen şey onları çıkardıp attığımda tanıdıyabildiklerimin hepsinin çok zeki insanlar oldugunu biliyorum. Evet bunlar patates soymamalı diyorum. Ama sadece bugun için yaşanmaz. Savaşta çogu meslek dalının hiç bir anlamı yoktur. Zeki olman da bir şeyi değiştirmez. Orda top yekun verilen bir savaş vardır ve bunu kazanabilmek için senin de bir gorevin. En önde savaşan piyade kadar patates soyan da önemlidir. Daha önce de dedim biz bir ortadogu ülkesiyiz. Dünyanın iflah olmaz en karışık bölgesi. Kimse kimseye saldırdı diye kimsenin tepesine çıkmaz. Irak İrana saldırdı 8 sene kimse bir şey demedi. Kuveyte saldırdı direk üstüne atladılar. Bir şekilde güçlü olman gerek. Biz askeri yönden güçlü olmayı sectik ki bizim kurucumuz da askerdir, yıllarca defalarca askeriye bizi tehlikelerden kurtarmıştır ki bunun sonucunda da bu sonuc dogaldır. Kimse bize saldırmıyorsa bunun 3 nedeni vardır. 1-Bizim gucumuzden kokuyolardır 2-Saldırmakta bir gerek görmüyolardır 3-Bizden güçlü devletlerin bizden çıkarları vardır ki onlar da bu devletlerden korkuyorlardır. Bugun bir ülkeye saldırdın diye kimse senin tepene çıkmaz. Eğer başka devletlerin senden çıkarları var ise ve bu çıkarları bozulacaksa bu mümkündür.Burada 2 secenegimiz var. Ya biz güçlü olacaz ya da birilerinin bizden çıkarı olmasını saglayacaz ya da dua edicez. Biz ilk yolu kuvvetli tutup ikincisini de saglamaya calısıyoruz ki AB ye girme istegimizin asıl nedeni budur. Bu bizim stratejilerimizden biridir. Fakat bunun değişmesini istemek ütopik isteklerdir su an için. Savaşlar olmasa gibi isteklerdir. Hatta yolsuzluklar engellensin gibi ütopik bir istekdir. Bugun güçlü değilsen senin topraklarında gözü olan çok kişi var. Ama onlar sana saldırdıgında senden cıkarı olan vardır da seni korur mu bu ancak zamanı geldiğinde görülür. Diğer devletlerle dost olmak felan öyle kolay seyler degil dost yok ortak cıkar var ve herkesle ortak cıkar yaratmak da dansoz işi.
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: EagleEye, 25 Nisan 2004 05:59 tarihinde demiş ki: ayrıca açıkçası ben öldükten sonra onurum olsa nolur olmasa nolur sonuçta ölmüşsün herşey bitmiş senin için onurlu bir ceset olmanın kime ne faydası var Geride bıraktıklarına. Karına anana babana çoluğuna çocuguna.
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 bonecrusher 18 ay degil 15 ay universiteyi bitir kısa donem yap o da 5-6 ay (izinlerin kısa donemde etkisi var mı bilmiyorum) [Bu mesaj Popeye tarafından 25 Nisan 2004 06:19 tarihinde değiştirilmiştir]
ghaldszar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Net 5 ay yapıyorlar bildigim kadarıyla.
Öne çıkan mesajlar