Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lossless müzik olan yerler


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Madem en iyi torrent sitelerini paylaşıyoruz, bunu da sorayım dedim. Geçen hafta çok iyi DAC'lara sahip flac çalabilen bir mp3 çalar aldım. (çok ucuzdu ve ses mükemmel, siz de alın. Gittigidiyor'da 100 TL civarında bulunuyor: http://www.sandisk.com/products/sansa-music-and-video-players/sandisk-sansa-clipplus-mp3-player-.aspx )

http://flacshare.net/ , Demonoid ve Zamunda kullandım şimdiye kadar. Aradığım çoğu şeyi bulamadım. Eski prog albümleri olan bir yer biliyorsanız çok mutlu olurum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lossless müziğin ne avantajı var ki?

şahsen 192-320 arasında kalitede olan mp3'le müzik cd'si arasındaki farkı ayırt edemiyorum.
çok çok iyi müzik kulağım olmadığındandır belki de, ama 32-64 gibi kalitedeki mp3'lerdeki ses bozulması az da olsa kulağıma gelirken, bir 192 gayet problemsiz geliyor bana.

lossless deniycem bir ara ama yine de böyle bir sorum olcak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Çok fark var Bone. Ama iyi DAC'lara ve kulaklıklara iktiyacın var. Özellikle detaylar çok fark ediyor. 320 mp3 ile fark edemediğim detayları flac ile fark ediyorum. Özellikle geniş frekanslarda olan parçalarda. Karmaşık progressive şarkılarda ya da klasik müzikte.

Bir de biyolojik yanı var, mp3 insan kulağının duyamadığı şeyleri attığını söylüyor ama her insan kulağı aynı değildir ve birinin duyamadığını öteki duyar. Göz ya da burun gibi. Mp3 kulağı birazcık daha iyi duyan insanların duydukları frekansları da siliyor. Yani flac ile 320 mp3 arasındaki farkı hiç fark edemeyecek olanlar da var.

Flac ile mp3 arasındaki farklar vokallerde ya da gitarlarda aranmaz ama genelde, daha çok reverb gibi minik detaylarda bulunur. Flac'da ses daha bir dolgun gelir kulağa, tam gelir. Ama dediğim kulağının da duyabilmesi lazım bunu. Mp3 eksikliği yüzünden beyni de daha çabuk yorar. Fark edemediğim, duyamadığın frekanslardaki eksiklik yüzünden. Kulağın duyarsa duysun değişmez bu yorgunluk.

NOT: Pro Tools DAC'lar ve Sennheiser CX500 ile bu yorumlar. Ama Sandisk Sansa'da da A sınıfı DAC (18 bit DAC w/ 94dB "A" SNR alt modeli Clip'de. Clip+'da aynı chipi kullanıyor) olduğu için onda da fark ediliyor. Audigy ile fark yakalamayabilirsin ama Xonar'lar yeterince iyi. Audigy'lerin DAC'lar berbat ötesidir, insanlar niye alıyor bunları hayatta anlayamamışımdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

su an bir dts album dinliyorum, dts ile en kral mp3 arasinda bile daglar kadar fark var.

multi channel muzik dinlenmez.yapay efektli muzik de dinlenmez.
muzik kaydedildigi sekliyle stereo dinlenir. dts le mp3 kiyaslanmaz yani.

EagleEye said:

direk plaktan dinlemek lazım aslında. çoğu albümün plağı çıkıyor bildiğim kadarıyla.

soz konusu muhabbet portatif bi player la kaliteli muzik dinlemek. analog ve digital donusumlu muzik de ayri kavramlardir.
her albumun vinili ciksa ne olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Benim dediğim düzgün hazırlanmış bir plaktan (gruplar var ki CD kaydını plağa çekip çıkartıyorlar) yapılan 24 bit, 96 kHz flac'lar digital olarak ulaşılabilecek en iyi kalitedir eğer flac da sağlam hazırlanırsa, son kullanıcının ulaşabileceği mantıklı sınırlar içinde.

DTS kalite olarak (klasik bir kayıt mesela) daha iyi CD'den (96/24 DTS tabii, diğeri aynı CD ile zaten) ama mp3 çalarda dinlemek o kadar mantıklı değil gerçekten, dinlemiyorum zaten. DVD Audio aynı 96/24 sesi iki kanal sunuyor, mp3 çalarda onu dinleyin. Benimki 18 bit DAC'lara sahip oldu için dinleyemiyorum, 16/44 flac arıyorum ben :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vinilden encode edilmis medyanin karakteri; kullanilan ekipmana, kol agirligina, ignesine, hatta pikapin motoruna kadar farkeder.

dijital medya da oyle bi problem yok, samsung cd okuyucudan da okusan, optiarc dvdram den de okusan ayarlarin ayniysa ayni sese ulasirsin. tercihen sacd, olmuyorsa cd hala gecerli medya.

o yuzden ortada bi analog sevdasi yoksa unbiased muzik icin bence herturlu dijitalden dinlenicekse kaynak da dijital olmali.

birde sampling rate ler teknik olarak mantikli gelse de kulagin duyduguyla gozun gordugu teknik veri tutmaz. dts elbet daha genis bantgenisligi isteyecektir de, bu daha kaliteli oldugu manasina gelmez teknik verilere bakarak. ortada herturlu efekt var sonucta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
analog seviyorum ben. Led Zeppelin'in plak flacları daha bir warm geliyor cd flaclara göre. hoşuma gidiyor.

çok berbat olma ihtimalleri de var tabii :)

DTS 5.1 senfoni dinlerken kendini fark ettiriyor zaten. kulaklıkla ne yapacaksın ki...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...