Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100mbit vs 1mbit internet

Bone

Öne çıkan mesajlar

1mbit ile 100kb/s dosya indiriyorsun.
saatte 360mb ediyor.
24 saatte 8.64gb download edebiliyorsun.
10gb'lık bir dosyayı indirmek için geceli gündüzlü downloada bırakıyorsun makineyi.

100mbit ile 10000kb/s=10mb/s dosya indiriyorsun.
yani yarım dakikada bir mp3 indirebiliyorsun, ya da 5 saniyede 50mb'lık bir patch indirebiliyorsun.
saatte 36gb ediyor.
24 saatte 864gb download edebiliyorsun.
neredeseyse 1 tb'lık hdd'i bir günde dolduruyorsun.

öteki türlü makine download farm haline geliyor, sabah akşam sabah akşam download ile uğraşıyorsun.

diyceksin ki "ulan hayırsız, daha 15 sene evvel 36k ile indirirdin, 1mbiti öpüp de başına koy", ama o zamanlar 10gb'lık oyunlar yoktu.
250-300mb'lık oyunlar oynardık,
şimdi film trailerları 250-300mb oldu.
1mbit ile indirmek için 1 saat downloada bırakıyorsun trailerı.

4mbit kullanmıştım bir ara, o bile bana inanılmaz rakamlar geliyor, saniyede 400kb dosya indirmek nedir ya, adam 100mbit ile saniyede 10mb indiriyor...

dünya genelinde 100mbit internet fiyatları nedir acaba, en ucuzu hangisiyse ona taşınmak lazım :D
(çin gibi ülkeler hariç elbette)
Sosyal ağlarda paylaş

İsveç'te bedavaya 100 Mbit kullanıyordum yurtta :D 11-13 MB/Sn ile dl ediyordum . Dizi / film indirmek bir dk falandı , ilk rar bitince Extract diyordum , Winrar açana kadar , öbür partlar iniyordu heheh :)

Normalde de çok pahalı değil isveç'te , Korax bilir fiyatını , tahminim 50*70 TL falandır ayda.
Sosyal ağlarda paylaş

kithnoss said:

Sınırlı diye bi seçenek bile yoktu valla , varsa da ben görmedim :D

daha güzel. 10 katı ucuz demek ki türkiyeye göre :)

Red said:

o diilde o zaman bi heycanı yok.biz dial up cocuklarıyız.146 nın cocuklarıyız

yani öyle dakkada 10 gb indirmek falan nedir :).yani sevdiğim şeyleri indirceğime ne var ne yok indiriceksin öyle.bi zevki yok :)

yok yok,
var heycanı.
10 gb'lık dosyayı indirmek için bir gün beklemektense, hız sınırlarında sörf yapmak çok daha heyecanlı oluyor, aksiyon filmi gibi :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...