Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tüm oyunların çökmesi hatta pc'yi dondurması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dün başladı, bugün devam ediyor bu sorun. Dün Bad Company 2'de rastgeldim, nvidia sürücüsünü güncelledikten sonra oldu, suçu sürücüye ve bc2'ye attım çünkü zaten bc2'nin crash sorunları vardı.

fakat bugün başına oturup mirror's edge açtım, aynı şekilde oyun çöktü (bu arada bu çökme dediğim olaylar %90 pc'nin donması. reset dışında çaresi yok) eski sürücüyü yükledim, yine çöktü. BC 2 açtım, 3-4 dakika oynadıktan sonra ekran gidip gidip geldi ve çöktü (bunu resetten kurtarabildim ama baya zor oldu) az evvel Mortal Online'ı açtım ve direk login menüsü gelir gelmez donma oldu dedim hop arkadaş nörüyon!

Çökme olayları başlamasına sebebiyet verecek, pc üzerinde yaptığım son 2 değişiklik;

-Monitörümü değiştirdim, 17 inç ufaklıktan 24 inçe terfi ettim.

-Nvidia sürücüsünü 196 bilmemne'den 197 bilmemneye yükselttim.

Sürücüyü geri yüklediğime göre kafamda bitek monitör kaldı ama nasıl bir soruna sebebiyet verebilir anlamadım. Acaba fazla güç çektiği için ekran kartı yeterli enerji çekemiyorda, bişeyler oluyorda ısınıyorda falan filan mı?

Oyunlar dışında ise bi problem yok. cillop gibi herşey. ha bide monitörümden gaz sızıntısı varmış gibi bi ses geliyor ki bunu açtığım diğer başlıkta dile getirdiydim. Şimdi bu ikisi birleşince bişeylerin yanlış gittiğini hisseder gibi oluyorum ama ney?

bi bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen. Teşekkürler, sağolun varolun.

edit: ekran kartım GeForce 9800 GTX
Mesaj tarihi:
o da doğru aslında sdfg ya nebilim abi 3 senedir böyle bi problem yok, yeni monitör gelince olmaya başladı.

daha doğrusu ilk gün hiç sorun yoktu. taki 2. gün sürücüyü yükleyene kadar.

mesela az evvel mortal online açmayı deneyip direk kilitlenme potansiyelini görüp kapatmamla beraber aldığım hata;

http://img340.imageshack.us/img340/7014/wuto.jpg
Mesaj tarihi:
Abi buradan genel bi uyarı yapayım, mod'lar gerekirse ayrıca uyarsın %100 bi bilgim yok ama sakata gelmiş olabilirim -umarım gelmemişimdir- başkasının başına bişey gelmesin.

Yeni sürücü çıkana kadar Nvidia 197.13 sürücüsünü yüklemeyin abi çökertti sıçtı içine makinanın oyunlar falan açar açmaz kilitleniyor görüntü gidip geliyor, eski sürücüyü kurmama rağmen sorun devam ediyor. bi başlattı sorunu şimdi geri adım atmıyor lanet olasıca bişey.

Sakın olaki kurmayın bu sürücüyü tekrarlıyorum.
Mesaj tarihi:
az evvel tekrar denememde mavi ekran aldım. tekrar açıldığında şu uyarıyla karşılaştım;

http://img269.imageshack.us/img269/6040/wtfpl.jpg

alt kısımda yazanların tamamı;

Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Yerel Kimlik: 1033

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 116
BCP1: 87C2C008
BCP2: 96D1BA30
BCP3: 00000000
BCP4: 0000000D
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
C:WindowsMinidump40210-21512-01.dmp
C:UsersHIGHENDAppDataLocalTempWER-31215-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
C:Windowssystem32tr-TRerofflps.txt

şu kalın kısımdaki minidump 'la ilgili internetten sorunu araştırırken bişeylerle karşılaştım ama tam anlam veremedim. şimdi bidaha bakıcam belki vardır bi haltlar. of abi of.
Mesaj tarihi:
Abi,

bilgisayardaki driverı tamamen kaldır. Restart et. Yani onboard bi kart fln varsa onunla bi çalışsın alet. safe mode aç fln vs. C cleaner die bi program var registry de kalan parçacıkları fln silio. Onunla bi temizle. Hani 197.13 e ait ufacık bi kırıntı bile kalmasın. sora 196 yı kur.

ha ya da "abi ben zaten hiç diğer driverı unistall etmediydim direk 197.13 den 196 yı kurdum diosan, sadece 197 yi uninstall edip yerine 196 yı kur soradan.
Mesaj tarihi:
şimdi şöyle işlemlerden geçirdim Prudent'in de yardımlarıyla;

öncelikle aygıt yöneticisinden görüntü sürücüsünü (nvidia işte) bulup kaldırdım. Daha sonra internet bağlantısını kestim, baştan başlattım. Pru bana Nasty File Remover diye bi program önerdi nvidia sürücülerini komple kaldırmaya yarayan. baştan başlattıktan sonra bunu kullanıp kaldıracaktım ki, interneti kesmeme rağmen windows kendi ne yaptı etti bi nvidia sürücüsü kurdu eski. sonra onu tekrar uninstall ettim, bu sefer baştan başlatmadan bi de nasty file remover'ı kullandım. ordanda sildim ne var ne yok, tekrar baştan başlattım. windows yine bok etti ne yaptı kurdu bişeyler. ben üstüne 196.21 'i kurdum. baştan başlattım, hala durum aynı işte.

ben bu windowsun kendisinin sürücü bulup kurmasını nasıl engellerim ?
Mesaj tarihi:
yeni ss...

tekrar tekrar sürücüleri silip Ccleanerla regleri silip, NFC ile nvidia artıklarını silip tekrar kurmama rağmen Mirror's Edge'i açtım, çöktü windowsa döndü ve masaüstü şu hale büründü;

http://img263.imageshack.us/img263/9470/22038400.jpg

:(
Mesaj tarihi:
bitmiştir garantisi muhtemelen ya :(

yinede para karşılığı falanda olsa böle birine göstertme imkanımız var mı? ne bilim nvidia bağcılar şubesi olsun gideyim SÜRÜCÜNÜZÜ YÜKLEDİM KART TELEF OLDU ALLAHSIZLAR diye tüküreyim?
Mesaj tarihi:
abi kaldıki oyunları açmaması, daha doğrusu açıp çökmesi dışında hiçbir problem yok görüntüde. görüntü cillop gibi, film falan oynatıyor. Sadece oyunlara girdiğimde çöküyor, hatalar veriyor bilmemne bisürü şey. Ekran kartı yanmış olsa hiç görüntü gelmez diye biliyorum, fiziksel başka bi sorun olsa ne gibi bişey olabilir ki görüntüde hiçbir problem olmayacak ama oyunların açılmasını engelleyecek?
Mesaj tarihi:
xenocide ben de ati4870 almıstım taa zamanında. surekli mavi ekran veriyodu ilk aldıgımdan beri. coook uzun bir zaman sonra farkettim ki benim anakartın biosu ile driver uyusmazlık yasıyordu. biosu guncelledim ve sorun gitti. bende de 1-2sn lik bir donma takılma, sonra mavi ekran ve ardından reset geliyordu.

hata aynı olmayabilir belki ama driver guncelledikten sonra da olduguna gore bence bir bios update bak. yeni cıktıysa onu hemen kur.
Mesaj tarihi:
Sorun driver sorunu oldugu açık. Emin ol bu sorunu tek sen yaşamıyorsundur ve NVIDIA da bunu farketmiştir.Zaten millet NVIDIA forumlarında bas bas bağırıyor :). Yakın zamanda yeni sürüm çıkarırlar sende update eder duzeltirsin. O zamana kadar oyun yasak sana :)
Mesaj tarihi:
abi işin ilginci aynı sorun hemen hemen bende var.
tek fark ben ati kullanıyorum 4850. benimde herşey galiba bad company2 yüklememle birlikte oldu.

bad company böyle sesi loopa alıp takılıyordu, illa reset atmam gerekiyordu. sonra okudum forumlardan fln bayağı bu sorunu yaşayan var, dedim heralde oyundan sildim gittim oyunu.

sonra mortal yükledim, anaa o da ne o da kitleniyor ara ara, sorun aynı sesi loopa alıp kitleniyor illa hard reset attırıyor.

dedim bc2'deki sorun mortalda da var, bioshock1 kurdum makineye, o da bir saat oynadıktan sonra kitleniyor, hard reset attırıyor.

hani ekran kartı çok ısınıyor desem, restarttan hemen sonra bakıyorum 70derece civarlarında, çok zorlanıyor desem bioshock'ta nasıl zorlanabilir 4850. ki just cause2 var mesela, herşey full oynuyorum kitlenme fln yok. nba 2k10 oynuyorum full kitlenme yok. Onu geçtim şimdiye kadar ne oyunlar oynadım bc2 yükleyene kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

güç yetmiyor desem, 2monitör kullanyıyorum 22"'e 19". şimdiye kadar süfer grafikli oyunlarda bile böyle hata verdirmediydi.

benim düşüncem ya virüs fln bişiler yedik ya da bc2 naptı netti içine etti pclerimizin.
Mesaj tarihi:
senko. senin sorun nedeyse benle aynı. bir dedigimi deneyin. anakart bios update deneyin.

eger sapphire 4850 ise de onda yanlıs driver uretilmisti ama duzeltildi o. bi bios guncelleyin
Mesaj tarihi:
bu anakart-bios update olaylarını nereden bulabiliriz? hayır bide sürücüyü güncelleyene kadar sorun yoktu güncelleyince mi aklına geldi "lan senin biosun eski" diyip kilitlemeye başladı? neyse bu kompütür işlerine benim aklım yetmez sdfg anakart asus striker 2 extreme bakayım netten driver'ına falan da bi kısayol biliyorsanız onu da buraya yazıveringayri.

teşekkür ettim yardımlar için.
Mesaj tarihi:
enteresan ya.

bende bc 2 ile başlamadı. yeni sürücüyü kurup bc2'yi açtıktan sonra başladı. hatta açıp biraz oynadıktan sonra başladı. bundan önce çok rahat oynuyodum oyunu. hatta millet "abi burnumdan götümden ctd akıyor yeter" diye galeyana gelirken, sunucular patır patır boşalırken bi ben duruyodum. nazar değdi :(
Mesaj tarihi:
xeno bana sey demislerdi, bu sc2 betasi icin nvdia yeni patch cikardi ve bu patchdeki sorun yuzunden bir cok testerin ekran kartlari "yandi" . acaba senin denk geldigin patch bu mu?
Mesaj tarihi:
Xenocide said:

bu anakart-bios update olaylarını nereden bulabiliriz? hayır bide sürücüyü güncelleyene kadar sorun yoktu güncelleyince mi aklına geldi "lan senin biosun eski" diyip kilitlemeye başladı? neyse bu kompütür işlerine benim aklım yetmez sdfg anakart asus striker 2 extreme bakayım netten driver'ına falan da bi kısayol biliyorsanız onu da buraya yazıveringayri.

teşekkür ettim yardımlar için.

bios driver gibi degil tam. adamlar eger yeni driverı updated biosa gore kodladıysa sorun cıkabilir. ama yani sadece bir deneme bu. illa cozucek die bisi yok. benimki böle cozulmustu ama. hem guncel olsun bilgisayarın iyidir. anakartının sitesine gir. genelde orada bios update kit gibi bisiler koyup daha kolay halletmeni sagliyolar. senin biosun verisyonu ogren. en son cıkana bak. ona gore flashle
Mesaj tarihi:

Büyük ihtimalle grafik kartın bozulmuş. O artifact'lar grafik kartının ram'inden kaynaklı olabilir. Aynı sorun bana da oldu geçen haftalarda. Ben de bu mesajı alıyordum:

Xenocide said:

Kaç gün sorunu araştırdım. Bir sürü şey denedim çözemedim. Aldığım yere götürdüm garanti kapsamında değiştirdiler. Bence fazla uğraşma çözcem diye. Sorunun çözümü yok gibi bir şey.

Vista ve Windows 7'de driver'lar daha defansif. Bir hata oluştuğunda programı kapatıp sürücüyü resetliyor. Yukardaki gibi bir mesaj alıyorsun. Windows XP'de deneyince program kitleniyor ya da artifact'lar oluşuyor.
  • Yeni Oluştur...