Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.org domainler

Mal

Öne çıkan mesajlar

bildiğim kadarıyla .org la biten domainler ticari amaç dışındaki organizasyonlar, yardım kampanyaları felan için kullanılıyor. ben üzerinden para kazanacağım bi site açtım mesela. bu yüzden .org lu domainini almıyorum. benden sonra biri .org la biten domaini alıp bu domain üzerinden reklam vs ile para kazanmaya başlarsa bunu engelleyebilir miyim? bunu denetleyen bi yer var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla yok pek org aldın bundan para kazanamazsın diye bir kural

tercih meselesi sadece

hatta wikiden

said:
Although org was recommended for non-commercial entities, there are no restrictions to registration. There are many instances of org being used by commercial sites. org was also commonly recommended for use by individuals, although name and info are now alternatives.
Sosyal ağlarda paylaş

Durum
Kullanımda.
Bitiş Tarihi 30.03.2010
Oluşturulma Tarihi 30.03.2009
Son Değişiklik Tarihi 30.03.2009

com un whois bilgileri bu. inşallah devam ettirmezde üçünü birden alabilirim.

edit;2 çok basit bi site. insanların ilgi duyduğu bir şeyin tarihçesi çeşitleri türleri felan olacak. güncellemeye gerek duyulmayacak bi sayfa yani. içeriğide kendi bilgilerimle oluşturabilirim. sonra veririm google ads. akarı yok kokarı yok.

edit3; şimdi ben bu domain üzerinden para kazanacağım için .org u .net e yönlendirmek sorun olur mu ilerde diye düşünmüştüm. ama öyle bi kural yokmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız kaçırdığın nokta, bitiş tarihinde domain'i direk alamıcaksın =d
o bitiş tarihinden itibaren 60 gün redemption var, domain'in şu anki sahibi yenileyebiliyor bu süre içinde. sonra 15 gün pending delete (böyleydi ismi sanırım) var, burda domain'in şu anki sahibi yenileyemiyor direkt, backorder yapanlardan en yüksek olanı 15 gün dolduktan birkaç gün sonra domain'i alır. eğer kimse backorder yapmazsa o zaman domain boşa düşüyor işte.
yani bi 3 ay daha beklicen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...