Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 r^3 - 2r + 4 = 0 (r+2)(r^2 -2r +2) = 0 haline getirmiş de nasıl getirmiş anlayamadım :S iki küp toplamı falan yok ne var burada? kuralı falan mı vardı yoksa bulmuş mu öyle? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 too long mu? canın sağolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 üçlü ve bu şekilde değişkenli sistemlerde şu şekilde bir sonuç çıkarabilirsin. x^3 - 2x +4 yani senin denkleminle aynı burada ilk iki değerin ortak çarpanı ile yani x (x^2 - 2) ve sonraki iki değerin ortak çarpanı yani 2(-x +2) bu şekilde bir ayrım oluyorsa parantezli bir değer ile çarpanlarına ayırabilirsin. (x + 2) . ( ...... ) içerisini hesapla işte. Atmasyon bir yöntem gibi gözükebilir ama öss'ye hazırlık dershanemde eğitmen tarafından anlatıldı. Hala hatırlıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 hmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 r+2 parantezine almis ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 almış da ortak bir çarpan olarak doğrudan gözükmüyor r+2 vaperon un söyledigi yol da atmasyon degildir umarım ilk defa duydum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Ortak carpan olarak gorunmuyor nedir yahu ? Bakip goreceksin iste bunu. Cok rahat farkediliyor. OSS'ye falan calisiyorsan ve bunlar icin formul falan ariyorsan isin cok zor cunku yok oyle bir formulu falan. Ne kadar ufaltabiliyosan, ne kadar basite indirgeyebiliyosan oyle yapcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 di said: r+2 parantezine almis ? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 çok elit bi kesime hitap eden bi topic gibi gözüküyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=) Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Batuhan_BJK said: r^3 - 2r + 4 = 0 (r+2)(r^2 -2r +2) = 0 haline getirmiş de nasıl getirmiş anlayamadım :S iki küp toplamı falan yok ne var burada? kuralı falan mı vardı yoksa bulmuş mu öyle? r^3 - 2r + 4 = 0 sonundaki 4 ü r^3 - 2r + 2 + 2 şeklinde yırıp r+2 parantezine almış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 di said: r+2 parantezine almis ? ofof Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 di said: Ortak carpan olarak gorunmuyor nedir yahu ? Bakip goreceksin iste bunu. Cok rahat farkediliyor. OSS'ye falan calisiyorsan ve bunlar icin formul falan ariyorsan isin cok zor cunku yok oyle bir formulu falan. Ne kadar ufaltabiliyosan, ne kadar basite indirgeyebiliyosan oyle yapcan. ne öss'si diff. sınavına çalışıyorum :) kafa durdu hala anlamadım ben. adım adım anlatacak olan varsa anlatsın. son mesajda: tamam al r+2 parantezine; r^3 ü nasıl r kareye indirgedin? var ya şu sorunun cevabını yazmasam yapamazdınız sdfdsf @di: ayrıca a^3 + b^3 = (a+b)(a^2 + ...) şeklinde yazarken de a+b parantezine almış da nasıl almış onun gibi birşey soruyorum. eğitim'e taşıyalım ya birisi çıkar cevaplar dedik ciddi tartışmaya döndü sdfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Valla oturup polinomlarda bolme konusunu calis bence. Anca oyle anlarsin. Diger verdigin ornekte a^3 + b^3 acilimini ezberlemen gereken bisey. Oturup a+b gibi bir ifadeye bolup, bolunuyor mu diye bakmaya kalkarsan cok uzar isin. Tum sinav suresinde tek soru anca yaparsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2010 matematiğim bakkal hesabıyla sınırlı. istatistik dersini verdikten sonra huzur dolu bir insan oldum. çok mutluyum. abv matematik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar