Wisslett Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Efenim merhabalar. Şimdi öncelikle avukat olan varsa aranızda onların fikirleri öncelikli olmak üzere birşey danışmak istiyorum. Bayaa büyük bir miras sözkonusu fakat mirastanda pay alıcak bisürü insan var. Bir kısımım(bizimde dahil olduğumuz) hiç bu işlerle uğraşmak istemezken durmadan diğer satmak paylaştırmak istenen kesim tarafından rahatsız edilmekteyiz. Öyle döte böye düdük mayeyetinde. Bütün heri boku satıp yakıp yıkıp bu ırgatlarada alabilicekleri en az malı mülkü bırakmak gayesindeyiz. Böyle miras konularında tecrübeli bir avukat tanıdığınız varmı? Onu geçtim danışma ücreti falan ne olur? Onuda geçtim yüzde ile çalışmak isterlermi? Nası oluyor bu işler :D. Biri az biraz tarif ederse müttiş olur.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 o parayla adam tutun diğerlerini tehdit edin .... PROFIT
Wisslett Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Aket-Atum said: o parayla adam tutun diğerlerini tehdit edin .... PROFIT :) Yok ya laftan anlamıyolar. Prehistorik canlılar biraz :).
Dregoth Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Şimdi benim daha önce çalıştığım Gür Hukuk'ta danışma ücreti Stajyerlerle saati 100$, avukat 200, partner 300 şeklindeydi. Avukat çok ucuz değildir yani bilesin. Ha yok her avukata girerim abi apartmanda amblem görüp. O zaman epey ucuzada bulabilirsin.
Wisslett Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Dregoth said: Şimdi benim daha önce çalıştığım Gür Hukuk'ta danışma ücreti Stajyerlerle saati 100$, avukat 200, partner 300 şeklindeydi. Avukat çok ucuz değildir yani bilesin. Ha yok her avukata girerim abi apartmanda amblem görüp. O zaman epey ucuzada bulabilirsin. danışma ücreti dediğin sadece gidip konuyu ona aktarman onunda sana tavsiye vermesi oluyor anladığım kadarıyla... Ben istiyorumki gidelim parası neyse verelim ama bu işi en kısa sürede halletsin. Önce gidip böyle oturup konuşmak mı lazım?
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 devletin sana verdiği ile idare et. suçlu değilsen zaten hakim anlar avukat anca para yer.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Dregoth said: Şimdi benim daha önce çalıştığım Gür Hukuk'ta danışma ücreti Stajyerlerle saati 100$, avukat 200, partner 300 şeklindeydi. Avukat çok ucuz değildir yani bilesin. Ha yok her avukata girerim abi apartmanda amblem görüp. O zaman epey ucuzada bulabilirsin. dünyada son büro orası kalsa gür e yine iş yaptırmam
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 baştan sölim kusura bakma olayı tam yazmamışsın böyle de olmayabilir.bizde de var bi miras olayı ve misal 100 kişiye düşecek bi mirasın üstüne 2-3 kişi oturmuş kalkmıyor. tabi bu 2-3 kişi bu miras işleriyle uraşmak istemiyor.bana da siz bu konumdaymışsınız gibi geldi.özellikle de "bu ırgatlara" demenden.eğer olay böyleyse başkasına ait mal mülk (neyse işte) üzerine yatmışsınız ve kanunun boşlukları var mı, bu adamlara nasıl haklarını vermeyiz derdindesiniz.bunun da hırsızlıktan bir farkı yoktur.eğer olay böyle değilse kanunlara güvenebilirsiniz ve herkes hakkına düşene razı olur.
shapshal Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 önce avukat arkadaşlar yazsın da sora yazarım ben de
Wisslett Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Osuran_boğa said: baştan sölim kusura bakma olayı tam yazmamışsın böyle de olmayabilir.bizde de var bi miras olayı ve misal 100 kişiye düşecek bi mirasın üstüne 2-3 kişi oturmuş kalkmıyor. tabi bu 2-3 kişi bu miras işleriyle uraşmak istemiyor.bana da siz bu konumdaymışsınız gibi geldi.özellikle de "bu ırgatlara" demenden.eğer olay böyleyse başkasına ait mal mülk (neyse işte) üzerine yatmışsınız ve kanunun boşlukları var mı, bu adamlara nasıl haklarını vermeyiz derdindesiniz.bunun da hırsızlıktan bir farkı yoktur.eğer olay böyle değilse kanunlara güvenebilirsiniz ve herkes hakkına düşene razı olur. cık tam tersi 100 kişi değil 3 aile'ye bölüşülücek ama oradanda çocuklara bölüşülücek :d ama gel görki 3 aileden sadece 1'i şu an malları kullanıyor vs... Satmak istiyen diğer malları kullanamayan aile. bizim aile pasif olarak duruyoruz fakat diğer her 2 ailede bizi rahatsız etmeye başladığından dolayı bizde her bişiyi satalım bugüne kadar aldıkları kiralar vs... onnarıda saydıralım arayışına girdik. Varmı bu konuda avukat tafsiyesi verebilicek :D
Buyse Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 miras işi ciddi iş, burada böle sormakla olmaz. araştırın adam gibi yerlerden.
Xaero Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Aha benim avukatım. Bir ara sor istersen. http://www.zekiyeakay.av.tr/
yav Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Dregoth said: Şimdi benim daha önce çalıştığım Gür Hukuk'ta danışma ücreti Stajyerlerle saati 100$, avukat 200, partner 300 şeklindeydi. Avukat çok ucuz değildir yani bilesin. Ha yok her avukata girerim abi apartmanda amblem görüp. O zaman epey ucuzada bulabilirsin. Dolar mı? wtf
deadwoll Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Bizim de marmara denizi kıyısında baya dertli bir arazimiz var, şöyleki 8 kardeşe kalmış zamanında şu an 8 kardeşin 30 civarı varisi var (kardeşlerden 6 tanesi vefat etmiş işte direk mirasçıları ilgileniyor) . Tam 30 sene civarı bu araziyle 8 kardeşten sadece bir tanesi ilgilenmiş, ekip biçmiş vs. para kazanmış baya yüklü miktarda. Bundan 12-13 sene önce de işte 8 kardeşin annesi vefat edince miras açıklanırken öğrendi diğer akrabalar böyle bir arazinin olduğunu; bunun üstüne araziyi kullanan kişi varislerin bir kısmına para karşılığı sözleşme imzalatmış haklarından feragat ettiklerine dair. Bir kısım varis de bu kardeşi dava etti o zaman, dava açılalı 10 yılı geçti hala sürüyor, bu 30 civarı varisten de (hatta araziyi kullanan kişi de dahil buna safas) bir kısım vefat etti dava sürecinde, şimdi onların da çocukları ilgileniyor xD Özetle miras işlerinde pay alacak kişi sayısı fazlalaştıkça ve özellikle aktif olarak söz konusu mülkleri kullanan varsa işler sarpa sarıyor, sürekli itirazlar vs. Zaten kimse mahkemeleri takip etmiyor düzenli. Allah sabır versin.
Tron Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 ufak bir tüyo vereyim. avukatınız ne kadar iyi olursa olsun gelişmeleri anlık olarak (gereğinde yerinde) takipte bulunmassanız üzülen siz olursunuz.
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 aslında "sorunlu miras davalarında 10sene içinde anlaşma sağlanmazsa devlet her şeye el koyar ve sene sonlarında eşit olarak hayır kurumlarına dağıtır" tarzı bir yasa koymak bütün olayı kolaylaştırırdı.. tabii burada adil bir devletin varlığı ve devamlılığı kabulü yapıyoruz.
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 hangi sehir oldugunu yazarsan daha yardimci olabiliriz
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Tron said: ufak bir tüyo vereyim. avukatınız ne kadar iyi olursa olsun gelişmeleri anlık olarak (gereğinde yerinde) takipte bulunmassanız üzülen siz olursunuz. sen kötüsüne denk gelmişsin :)
Wisslett Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Şehir soranlar için Yalova
Law Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Şimdi aksi kararlaştırılmadıkça danışmanlık ücreti ilk bir saat için 140 tl takip ede nher saati için 70 tl dir bu asgari ücrettir bunun altında ücret kararlaştırılamaz (kanun gereği). Ama avukat çok iyidir yüksek meblağlar alabilir veya bir kısmı davayı ona verirseniz danışma ücreti almaz. Şimdi bu paylaşalım diye sizi sıkıştıranlar boşa uğraşıyor, çünkü genelde bir paylaşım olmaz yani çok zordur. İsterlerse izaleyi şuyu davası açarlar (1 tane mirascının açması yeterlidir) bütün malvarlığ satışa çıkar satış sonrası da gelen para payları oranında mirasçılar arasında dağılır. Geneldede böyle olur. Ama bu davanın handikapı biraz kelepire gider eldeki mallar. Çok kabaca durum bu.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Türkiye'de saat başı danışmanlık ücreti diye birşey yok gibi. Yasal olarak var, evet, ama neredeyse hiç bir avukat almaz. Gidin bir avukatla konuşun. Para istemez yani konuştun diye. Tüm aile avukat benim, Ankara barosundan onlarca avukat tanıyorum, hukuk fakültelerinin falan hocaları hep eve gelir; hatta şu anda Gazi'den bir hoca, emekli bir hakim ve babam içerde oturuyor. Gittim sordum, aynen üst paragrafta söylediğimi söylediler. Haydin iyi geceler... Not: En azından Ankara'da böyle durum diyeyim, İstanbul'u falan bilmem...
Law Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Bende daha danışmanlık ücreti alan avukat görmedim. Ama arkadaş sormuş bende kanuni yasal tarifeyi yazdım oraya. En azından giderken hazırlıklı olur veya kafasında üç aşşağı beş yukarı cebimden şu kadar bir para çıkar gibisinden bir fikir oluşması için.
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 izaleyi şuyuu durumu olacağını zannetmiyorum salakça bir hareket olur,gayrimenkuller yok pahasına gider öte yandan anlatılan mizansenden şufa da çıkacağını zannetmiyorum.Maksat para ise veraset intikal yapıp satmak en temizi.
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Mesaj tarihi: Mart 26, 2010 Benim geçen sene staj yaptığım büroda da saat başı fiyatlar stajer 110 euro, yeni avukat 250, avukat 350, büro ortağı 450 euro civarındaydı. "Fazla uğraşma, hakkın neyse onu alırsın" diyenlere pek güvenme derim. Durum o kadar basit olsa avukattan avukata, bürodan büroya fiyat uçurumları oluşmazdı. Gerçekten kazanmak istiyorsan keseyi açman gerekebilir.
Öne çıkan mesajlar