karpuz Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 evet hayatımda okuduğum en güzel çizgi bıdı... Çoğu kişi bilmez çok bilinen birşey değildir ama remzi kitabevinde bütün sayıları var... İngilterede bayaa meşurdur herneyse bill Watterson amcamızın bir çizgi hödösü... Calvin diye Müthiş Zeki, yaramaz, hayalgücü geniş, biraz manyak bir çocuk var 6 yaşında ilkokul 1 e giden bir de onun Oyuncak Kaplanı Hobbes var tabii calvin onu hayalgücüyle canlı kılıyor. Resim 1a Sağdaki Calvin, Soldaki Hobbes oluyo tahmin edebileceğiniz gibi...Calvin: 6 yaşında okuldan nefret eden ilkokul bire giden aşırı hiperaktif olan bir çocuk. Annesi babasını durmadan çileden çıkartan, arada bir çok felsefi laflar edebilen, karı çok seven, kızlardan nefret eden falan vsvs bi sürü özelliği var tabii kitapları okuyunca anlarsınız herneyse Muhteşem bir karakter abi bayılıyorum ya abi alın okuyun işte konuşturmayın beni :)Hobbes: Calvinin Oyuncak kaplanı daha önce dediğim gibi. Çok iyi bişi Calvin evden gelince üstüne atlıyo falan. İşte o da bir karakter.Susie: Calvinin okulundaki inek kız. Aralarında hep bir kavga vardır aslında birbirlerini severler yani (okuyucu anlar bunu) ama durmadan kavga edip birbirlerinden nefret ettiklerini söylerler. Anne ve Baba: Hiçbir zaman isimleri verilmez bilinmez. Babası hergün işe gidip gelen sessiz sakin bir adamdır. annesi de evde kalır falan. 2 si de calvinden çok çeker. Annesi ile calvin arasında, banyo yapma, oda toplama vs gibi konularda kavga olur hep. Hangisinin anne hangisinin baba olduğunu söylemeye gerek yok heralde...Rosalyn (the baby-sitter :)): Calvinin korkulu rüyası :) anne baba biyere gittikleri zaman tuttukları üniversiteli bebek bakıcısı. Calvinle az uğraşmadı kızcaaz :) Moe: kabadayı işte okulda bunu döver parasını alır falan. öyle bir arkadaş Miss Wormwood: Calvinin öğretmeni... Gene calvinin çıldırttığı kişiler arasında... 1-2 tane calvin stripi herneyse anlatmakla olmaz ki... gidin alın okuyun görün ya muhteşem birşey yani... hepsini okudum hepsi birbirinden güzel... remzi kitabevlerinde oluyo çoğu zaman hadi iyi eylenceler ne diyim çok şanslısınız... hala calvin&hobbes serilerini okumadınız çünkü...[hline]Forumlarınızda kullanılan imzam:[Bu mesaj karpuz tarafından 24 November 2003 14:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 yok abi espirilerden ziyade çizim önemli benim için :)[hline]KinGpiN the striked sazan uleaa şülü şülü fülfülü bülbül.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gambitds Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 abi bu herif bi tanedir kesinlikle en super cizgi kahramanlardan biridir ben butun sayilari topladim yetmio hala disardan ingilizce sayilar getirtiyorum kesinlikle superdir herkes okumali bence karpuz abi cok ii akil etmissin biz unutmustuk[hline]You will be fine, Chére. You got people watchin' over you." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 said: theKingpin, 24 November 2003 14:38 tarihinde demiş ki: yok abi espirilerden ziyade çizim önemli benim için :)[hline]KinGpiN the striked sazan uleaa şülü şülü fülfülü bülbül.. bu adamın çizimi süperdir... çocuğun suratına bir yere bir tane çizik atar bütün surat ifadesi duygu falan herşeyi bir anda değiştirir... ki bu adamın çizgisi gerçekten iyidir dekora vs bakarsanız...[hline]Forumlarınızda kullanılan imzam: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2003 hastasıyım bu karakterin elimde ilk kitabı var eheuh[hline]Bastonu bildim ben! Dondurma istiyom! Avokadolu olacak eksi... eksiii on iki derece olacak, yanımdakilerede uzun kuplardan istiyom... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Bu adamı bildiğinizi bilmezdim pek. Süperdir ama... Ya ben çocuğun kendini tanrı olarak düşünme bölümüne hastayım. Karpuz scanner varsa. The Authoritative Calvin and Hobbes "A calbin and hobbes treasury by bill watterson" Bu varsa sayfa 99'u scan etsene.[hline]Infernal_Reborn, 22 November 2003 17:00 tarihinde demiş ki:o diil de max payne 2 oynuorum adam hep traşlı. lan ne ara traş oluon allahsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2003 Ayrıca Calvin & Hobbes'un bire bir tartışmalarında çook çooook ince espriler vardır. Bunların temeli şudur. Calvin : Calvin is named for a sixteenth-century theologian wo belived in predestination. Hobbes : Named after a seventeenth-century philosopher with a dim view of human nature. Burdan anlıyacağınız kadarıyla, kızak üstündeki felsefe yapmaları veya beraber sonbaharda yürürken hobbes'un tanımlamaları.3 cm'im lik karı calvin saçma bulurken hobbes güzel bulur mesela. Bunların temeli budur. Ayrıca Hobbes'un davranışları calvin'e saldırması vs vs.Tamamiyle Watterson'ın kedisi Spite'ın davranışlarından esinlenilmiştir.Calvinin eve doğru girerken Hobbes'un üstüne atlaması ve koltukta uzanırken sinsi sinsi yaklaşması bunlar Spite'ın davranışları tamimiyle. Susie Derkins'ise Watterson'ın lisede aşık olduğu bir kız.Şu andada onunla evli... Moe'nun karakteri hayatında tanıdığı ve nefret ettiği her salağın derlemesi. Spite öldüğünde cumartesi strip'ine çok duygusal birşey çizer Watterson... Calvin - Hey hobbes!...Hobbes?(Hobbes uyuyor) Calvin - It's bedtime...(Uyanır ama mayışıktır) Hobbes - Ooh, I wouldnt have wanted to sleep through that... Calvin - I wonder why we dream when we sleep...(PJ leri ile dişlerini fırçalarken) Calvin - Do our brains get bored?I wonder wht we don't just plain sleep.(Yatağa girerken...) Hobbes - I think we dream so we dont have to be apart so long.If we're in each others dreams.We can play together all night...(Yatakta) Calvin - Yeah! (Yatakta) Calvin - Well, I'll see you in a few minutes, OL' buddy! Hobbes - I'll be there! (el sıkışırlar) (Bir birlerine sırtlarını dayayıp uyurlar) Watterson'ın yorumu : Our cat spite was a model for Hobbes, both in looks and personality.We she died, I drew this strip.We can always meet again in dreams. Duygulandırıcı. Watterson'ın çizdiği yazısız her strip kendi çocukluğunun yansımasıdır ayrıca... Bu arada uncle Sam vardı hatırlıyor musun? Adam çiziyor sonra Calvinin annesinin ve babasının ismi olmadığını ve Sam'in aile dostu olarak isimle hitab etmesi gerektiği aklına gelince Sam'i geri gönderiyor... Pek severim Bill Watterson'ı...[hline]Infernal_Reborn, 22 November 2003 17:00 tarihinde demiş ki:o diil de max payne 2 oynuorum adam hep traşlı. lan ne ara traş oluon allahsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2003 Up! ne kadar çok kişi öğrenirse calvin&hobbes u vatana millete o kadar hayrım dokunur :P çok süper bişey abi alın okuyun...[hline]Biring biring ming bolur, tama tama göl bolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2003 en büyük hastasıyım calvin and hobbes'un. çizimleri de esprileri de muazzam. favorilerim çocuk bakıcısı ile olan maceraları ve noelden önce iyi çocuk olmaya çalışması. gerçi noele doğru olanların hepsi süper.[hline] To resist change is folly. To direct change is unlikely. To co-operate with change is an act of intelligence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 up daha çok insan bilmei calvini hobbes u okumalı sevmeli saymalı bill watterson ın elini öpmeli hıyaaaa[hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 uplıyorum ki insanlar bilsin görsün bu güzel şeyi... kötü bi amacım yok[signature][hline]"Mph Rmph !!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Ben de albümü vardı nereye gitti acaba... Türkçeydi ama.[signature][hline]Get Up, Stand Up, stand up for your right Get Up, Stand Up, don't give up the fight [Bob Marley]Ben!!!(Ünlemlere de bak) Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış: Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Okuduğum en güzel karikatür serisi diyebilirim. Mükemmeldir. Remzi'ye tüm serileri getirdiler mi? Ben en son baktığımda 3 tanesi vardı Türkiye'de sadece... Diğerlerini de azmedip çoğunu internetten falan bulmuştum. Bir ara gidip almalıyım mutlaka, en azından Spiff'in hatrına...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 benim de en sevdiğim çizgi dizilerden biri... hem çizimler çok hoş (özellikle de surat ifadeleri) hem de espiriler kaliteli ve koparıyo. birsürü kitabı var bende, herkese tavsiye ederim. ayrıca türkçeye çevirileri de bayağı iyi. eğer türkçeye çevirelemeyecek espiriler varsa mesela karikatüre uyan başka espiriler koymuşlar (ufak değişiklikler tabi..) süper..[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 hayatımda çok büyük izleri olan, türkçe-ingilizce tüm kitaplarına sahip olduğum, tenten ile birlikte çocukluğumun ilk göz ağrılarından biridir calvin ve hobbes. calvin'i de her daim kendime benzetmişimdir, hobbes'u da yine bu seriye okumaya başladığım zamanlarda sahibi olduğum ve geçtiğimiz eylül'de ölen kedim tom'a. şu karikatüre rastladım geçen gün 9gag'de, doğruluğundan emin olmasam da bill watterson'ın seriyi bırakmadan önceki son karikatürü olmuş bu. hayatını da biliyorum o adamın, çok büyük ihtimalle doğrudur. göz yaşları sel oldu, http://i.imgur.com/oSEJz.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 charlie brown ile birlikte en sevdiğim karakter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2012 valla calvin & hobbes sevemedim hiç, o koyduğun karikatürün de bende pek bi etkisi olmadı o yüzden. sanırım onun yayınlandığı gazeteyi takip etmediğimden... ben gazetelerde daha ziyade şunları severdim: http://i.imgur.com/0mX8Y.jpg http://i.imgur.com/eWC1R.jpg http://i.imgur.com/UHLWd.jpg http://i.imgur.com/kYOsY.gif http://i.imgur.com/OBm57.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 bu arada fatoş'daki basrinin patronu, aynı aziz yıldırım lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 -Deno- said: 1 hayatımda çok büyük izleri olan, türkçe-ingilizce tüm kitaplarına sahip olduğum, tenten ile birlikte çocukluğumun ilk göz ağrılarından biridir calvin ve hobbes. calvin'i de her daim kendime benzetmişimdir, hobbes'u da yine bu seriye okumaya başladığım zamanlarda sahibi olduğum ve geçtiğimiz eylül'de ölen kedim tom'a. şu karikatüre rastladım geçen gün 9gag'de, doğruluğundan emin olmasam da bill watterson'ın seriyi bırakmadan önceki son karikatürü olmuş bu. hayatını da biliyorum o adamın, çok büyük ihtimalle doğrudur. göz yaşları sel oldu, http://i.imgur.com/oSEJz.jpg http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4706464_700b.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 son karikaturunde kizakla kar ustunde kayiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 abi çok çok güzel ya T_T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2012 yapmayın bunu, arşivi açtırtacaksınız bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar