Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 ODTÜ, 57 Hacettepe öğrencisi gözaltına alındı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

bir eylemin kanla bastırılması da mevcut güvenlik yönetiminin tutmundan ötürüdür

ama bu "insanca tpki vermeyin" anlamına gelmiyor

fransada araba yakan cezayirliler ne kadar gelişmiş bir medeniyetten geldiklerini gösterdi mesela

sdfgsdfs sahip olduğun hangi sosyal hak sadece pankart açıp dağılmakla kazanıldı söylesene bana
Mesaj tarihi:
agacım işçiyiz hakkımız söke söke alırız diye zırlamakla eline bişi geçmiyo, karşındaki seni hayvanlığa itiyorsa istediğini almak için hayvanlık yapmaktan başka çaren kalmıyor zaten
Mesaj tarihi:
sadece pankart aç demiyorum ama tepkini çevreye en az zararı verecek şekilde koy diyorum..

bu öğrencilerin gerçekleştirmek istedikleri eylem gayet başarılıydı, kart basmadan otobüse binmek.. sonuç oalrak bu bir seferlik yapılacak bir şeydi ve ses getirecekdi en azından "bir eylem" olarak kayda düşülecekdi

ama istedikleri gibi olmadı.. oldurmadılar

sen araba yaksan da bazı haklara sahip olamazsın ki? sadece ticaret hacmini yolacıkacak yeni bir araba kadar arttırabilirsin ama başkasına büyük zarar vermiş oalcaksın

ne yani gidip melik gökçeği dövelim mi? azını mı kıralım? peki sonra?

melih gökçeğin azını kırarsan darp etmekle suçlanırsın ama pankart açıp bağırırsan başın belaya girmez ve her iki şekilde de sesini duyurursun
Mesaj tarihi:
e anafikirda o ya zaten, gidip pankart acsan toplum huzuuruna zarar verdiler diyo topluyolar.

"vandal cevreciler köprünün üstüne astıkları pankartla köprünün ısıklarını engellerdiler, bizi turistlere rezil ettiler vandallar!!"a getiriliyo iş.
Mesaj tarihi:
ayrıca eylem yapmak bir grubu bir arqya getirir bu grubu gören ama eyleme katılmayanlara da aslında yalnız olmadıklarını göstrir ki ilerleyen dönemlerde grubun sayısı artar birlikten güç doğar

zaten o yüzden bu ülkede sendikaları parçaladılar türk solunu böldüler

eylemler yalnız olmadığını da hatırlatır insana

eylem yaparken senin arabanı yaksalar evinin camlarını indirseler daha mı iyi? şiddetle ne kazanıyorsun? şiddetle kazana ne sen olursun ne de zarar gören sadece camcı gider cam takar, araba satıcısı bir araba daha satar

bana şiddeti savunmayın.. israilden bir farkınız kalmıyor o zaman
Mesaj tarihi:
Cuce said:

e anafikirda o ya zaten, gidip pankart acsan toplum huzuuruna zarar verdiler diyo topluyolar.

"vandal cevreciler köprünün üstüne astıkları pankartla köprünün ısıklarını engellerdiler, bizi turistlere rezil ettiler vandallar!!"a getiriliyo iş.

abi yine de gerçek anlamda vandallığa gerek yok

neyse evden çıkmam lazım görürlüz
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

tarih boyunca neredeyse hiçbi hak "adam gibi eylem"le kazanılmadığı için "adam gibi eylem yapın pls" demek fazlasıyla saçma.

tum sendikal haklar, kadin erkek esitligi falan fistik tasla sopayla, tufekle mi kazanildi? kaldi ki, hadi senin dedigin dogru olsun,

BabacumMostors said:

bana şiddeti savunmayın..
Mesaj tarihi:
çevik kuvvetin kontrolsüz gücü her zaman var. geçen sefer de beytepeye gelip 30 kişi için tüm kampüse gaz bombası atmışlardı. Vallahi kollektiflerin daha zeki hareket etmesi lazım karşılarına aldıkları taraf fazlasıyla sinsi. Polis/Melih olsun rektör olsun. Hele o rektör.. O en ufak olayda polisi çağırıp kampüsteki herkesi madur ederken odtünün rektörü son olayda bile polisi içeri almadı.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

Werewolf said:

tarih boyunca neredeyse hiçbi hak "adam gibi eylem"le kazanılmadığı için "adam gibi eylem yapın pls" demek fazlasıyla saçma.

tum sendikal haklar, kadin erkek esitligi falan fistik tasla sopayla, tufekle mi kazanildi?

devlet vsden hakettiğini almak istediğinde, devleti bu tavizi vermeye zorlayacak birşeylerin olması lazım. ve bunun için çoğunlukla şiddet gerekiyor.

said:

kaldi ki, hadi senin dedigin dogru olsun,

BabacumMostors said:

bana şiddeti savunmayın..

":(:(:(:(:(:( ezilenler neden adam gibi oturup durumlarını kabulleniceğine silaha sarılıyolar :(:(:(:(:(:(" - tarihten diyalektikten haberi olmayan liboş

şimdiye kadar kazanılan hakları devletin "ah canım ya açta açıkta kalmasın bunlar" diye düşünüp verdiğini mi zannediyosunuz abi
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

eylem yaparken senin arabanı yaksalar evinin camlarını indirseler daha mı iyi? şiddetle ne kazanıyorsun? şiddetle kazana ne sen olursun ne de zarar gören sadece camcı gider cam takar, araba satıcısı bir araba daha satar

bana şiddeti savunmayın.. israilden bir farkınız kalmıyor o zaman

ahahaha fransız devriminden sonra da kale satışları patlamış zaten
Mesaj tarihi:
dunyada sendikal haklar olsun kadin erkek esitligi olsun cogu hak siddetle kazanilmistir

az acin insanlik tarihini okuyun lol

ama alismis bizim millet her hakkini tepeden inme almaya

mulkiyet hakki, kanun onunde herkesin esit olmasi hakki hatta padisahin anayasaya uyma hakki filan diger toplumlar kan dokerek buyuk ic savaslar veya isyanlarla aldi

osmanli tarihinde bir adet ic savas yoktur, celali isyanalri vardir onlardada zaten bugun olsa soykirim denebilicek katliyamlarla bastirilmistir

vergi diyorum vergi
monarsilerde gucler birligi ve kralin sonsuz otoritesi magna carta ile bozulmustur, totaliter rejimlere insanoglunun ilk buyuk baskaldirisi adaletsiz vergiler yuzunden olmustur

turkiyede ise halkta acayip bir devlete baglilik vardir, devlet "baba" dir bir nevi severde doverde

devlet vatandas icin degil vatandas devlet icin vardir

herhangi bir degisiklik yapilicaksa hep devletin icindeki reformcular degisim ihtiyacini gorup elini tasin altina sokmustur

herhangi bri halk hariketi veya sarayi basma yoktur, gerek osmanlinin halki fakir birakip en ufak isyani son derece kanli bastirmasi, gerek halkin tepeden inme haklara ve reformlara alismis olmasi bunun en buyuk sebebidir

kardesim sen protesto et birisi gorur elbet belki birseyler degisir mentalitesi var yerlesmis

en ufak demokrasi hariketinin devlet tarafindan cok sert bicimde bastirilmis olmasi ve buna karsilik oalrak halkin diger ulkelerde oldugu gibi daha siddetli bastirmak yerine hemen geri cekilmeside yerlesmis bir davranis seklidir, konu vatan savunmasi olunca tarih boyunca pek cok kez varini yogunu canini sahip oldugu herseyini ortaya dokebilen bri milletin konu hak ve ozgurlukler olunca bu kadar duyarsiz olmasinin sebebide egitimdir kesinlikle

egitim sart
Mesaj tarihi:
mum "bu yapılanlar eylemleri haksız gösteriyor, çirkin gösteriyor" diyorsun iyi güzel de, Ankara'da yapılanların yanında bu tepki az bile. buna rağmen "vandalladılar, şiddet yaptılar, terbiyesiz adamlar" diyorsun eylemcilere.

Ankara'da uzun süredir "dediğim dedik, astığım astık" bir anlayış vardı, "bana oy vermeyenleri halk'tan saymıyorum" diyordu Melih. otobüs şöförlerini, dolmuş şöförlerini hep gazlıyordu adam, "halk"a şöyle şöyle davranın diye. AKP'nin gelmesiyle de otobüsçüler çok daha yüzsüz olmaya başladı, otobüslerde bir çok olaya şahit olmuşluğum var.

bu da sadece Ankara'nın bir parçası.

diyorsun ki "uslu uslu eylemini yaparsın, eğer şikayetin varsa yasal yollarla hakkını ararsın". "modern" bir ülkede senin dediğin doğru, evet. ama Ankara ayvayı yemiş bir durumda.
Melih'in yaptığı her şey "yasal". Çünkü arkasında belediye gücü var. Bir adım atmak istediği an belediye'den on-onbeş farklı damgalı mühürlü zımbalı belge üretebiliyor, hani olur da mahkemeye gidip "yanlış adımını attı" diye şikayet edersen, karşına bu belgeler sunuluyor.
yaptığı her işi kılıfına uygun yapıyor yani.

"mahkeme olmuyorsa seçimle halledin o zaman" diyebilirsin, e onun da bir sonuç vermediği ortada. iki kesim yaratıldı ankara'da, biri "belediye çalışıyor" diyerek Melih'in her yaptığını onaylayanlar, biri de "kendisini desteklemiyorum ama seçim öncesi çamaşır makinesi hediye ettiği için oyumu ona vercem" diyenler. adam nasıl oy alcağını çok iyi biliyor, belli bir ideolojisi olmayan insanların oyunu tek tek toparlıyor.
her ne kadar bu bahsettiğim iki kesim "azınlık"ta kalsa da, diğer oy verenler bölünmüş durumda. bir kesim murat karayalçın'ın döneminden memnun olduğu için ona oy vermek istiyor, bir kesim ise kendi partisine oy vermek istiyor. partiler kendi adıyla belediyeye gelmek istediği için ise bir türlü ortak aday çıkarmaya yanaşmıyorlar. bu partilerle konuşan tanıdıklarım var, bir türlü gerçeği görmediklerinden bahsediyorlar.
e melih gökçek de bu karışıklıktan yararlanıyor, her seçimde tekrar belediyeye geliyor.

belediyenin yaptığı bir sürü hukuksuzluk var, ama her şey yasalara uygun olduğu için senin elin kolun bağlı.

medyaya dil döküyorsun, hukukçulara dil döküyorsun, hiç biri bu konuları gündeme getirmek istemiyor.

otobüs zamnlarını protesto etmek için birileri aktif gösteri yapmaya kalkıyor. tamam bunlar "anarşik komunist" gençler olabilir ama bu da en azından bir şey.

olayı bizzat görmedim ama anlatıldığı kadarıyla adamlar otobüse binmişler gidiyorlar, (buraya kadarını sen de destekliyorsun anladığım kadarıyla), ancak otobüs şöförü direk çevik kuvvete yöneliyor, çevik kuvvet ise teröristlere uygulamadığı kaba kuvveti öğrencilere uyguluyor. şiddeti ve vandallığı ilk yapan onlar oluyor yani. bundan sonra bir kaç kişi otobüse sprey sıkmış. diyorsun ki, "kardeşim adabınızla eylem yapın, otobüse sprey sıkarak vandallığa gerek yok", horizon diyor mesela: "ben senin arabana sıksam iyi mi".
tayyip ve melih gökçek kendi yanındaki tv kanallarına çıkıp "görüyorsunuz bunların hepsi anarşist komunist tipler, milletten saymıyoruz bunları" diye demeçler veriyor.

tamam taşkınlığı ben de desteklemiyorum ama halkı da her gün baskı altında tuttuğun zaman bir yerden, birisinden patlak verecek.

bugün odtü'deki "anarşist komunist" öğrenciler tepki verdi, belki yarın bir başkası tepki verir, kim bilir.
ama olayın gidişatına bakmadan ilk suçu hemen eylemcilere atmayı yanlış buluyorum.
bu yazıyı da o nedenden dolayı yazdım.
Mesaj tarihi:
habni şiddeti savunuyorsunuz ya.. medeni olamk diye bir kavramdan mı haberiniz yok?

liberal politikaları savunmuyorum ama sonuç olarak bazı şeylerin "medeni" ve "insancıl" şekilde çözümlenmesini istiyorum ve önce buna inanarak başlamamız gerekiyor..

ha bana kalsa bunu sağlamak için bi 10 milyyon insanı tedavülden kaldırsak yeterli olur diye düşünüyorum.. hatta sabun yapsak daha da hoş olur ama bunu yapmak da yanlış

bir şeylerin olması gerektiği gibi gitmesini isteyerek çok mu şey istiyorum?

fransız devrimi diyorsunuz da fransız devriminin olduğu çağın iletişim yeteneğiyle bugünkü bir mi?

çiftleşme hakkına tarih öncesi dönemde kadına şiddet uygulayarak elde ediyorsak bugün de aynısını yapalım o zaman? darp edelim ezelim kadınları böylece çiftleşme hakkına sahip olalım öyle kur yapmakla naz çekmekle uğraşmayalım? free for all olsun hatta tuttuğumuzu çökertelim ıssıza.

ya manyadınız ya da beni trollüyorsunuz.. beni trollediğinize inanmak istiyorum açıkcası

ya da insanca geçimlik ücret hakkımı sizi darp edip paranızı gasp ederek elde etmek istiyorum? olur mu bu?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...