Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 ODTÜ, 57 Hacettepe öğrencisi gözaltına alındı.

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

bu konu trollsuz olmaz,hali hazırda i.melih in kendisi troll,siyasi demogog yanar döner kisi

-efendim ulasım zammı geri cekilsin
i.m -boyle protesto olmaz adam mı bunlar uni ogrencisi olacaklar
-talebimizi bildirdik size hakkımızı istiyoruz
i.m. -hak boyle istenmez
-zamlar geri alınsın
i.m. -eskide kaldı bunların hepsi gomenist kafası isterseniz otobuse binin ustune biz size para verelim zaten kar etmiyoruz,gomenism yıkıldı dunya da degistirin bu kafayı
-zamlar ?!
i.m. göt bok sıc suratında sumuk var
Sosyal ağlarda paylaş

öğrenciler gidip otobüsü boyamıyolar nerden baktınız haberlere bilmiyorum, önce otobüse binip bedava gidicez diyolar. şöför aracı kaldırmam diyor, polis çağırıyor. polis geliyor, polis kampüs alanında yetkisizdir arkadaşlar.. bu bir. gidip 127 öğrenciyi 2 ayrı kampüste gözaltına alıyor. zaten fiziksel olarak tehditkar olmayan öğrencilerin aah uh sesleri içinde sürüklenip ve kelepçelenip gözaltına alınıyor. bu iki. akabinde gözaltına olan tepki ve salıverilmesi için otobüsleri boyuyolar sprey boyalarla. bu da üç. çok da iyi yapmışlar bence. bu adam otobüse indirim oldu diye seferleri yarıya indiren bir adam. herşey müstehak. dersen ki benim vergimle boyanacak onlar. senin vergin zaten sabit, politikacıların cukkasına gidene kadar bırakın da boyacının cebine gitsin, birilerinin başı ağrısın...

sessiz sakin protesto yapmayı bilmiyorlar demeyin bana, öyle yapılan bir protesto ne zaman etkili oldu, ciddiye alındı? haberlere bile çıkmaz, bi kaç sol haber sitesi dışında...

öyleyken böyle, destekliyorum ben bu adamları
Sosyal ağlarda paylaş

Hacettepede olaya bizzat şahit olmuş birisi olarak ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını düşünüyorum.Fikir olarak evet haklılar ama eylemi kampüste yapmak ne kadar akıllıca tartışılır.Sonuçta o gün rektörlüğün önünden aldıkları otobüslerce öğrenciyi arka taraftan çıkarttılar.
Özel araçların yollarını falan kesmeye kalktılar.Ki kestiler de.Hatta o arbedede eylemi yapanlardan birine -yanılmıyorsam- araba çarptı.Bir sürü tatsız olay yaşandı.
Artık Hacettepenin bu tip eylemlere karşı tavrı sertleşiyor.Evlere kağıt göndermeler oluyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

su spreyle boyama olayına da vandallık diyenler kaba etime gülme yetisi kazandırdı,dunyanın her yerinde sosyal bir dısa vurum olarak bir yere spreyle yazı yazmak cok agır hakaret tahrik icermedigi surece toplumsal bir yorumdur berlin duvarından tarlabasındaki koprualtlarına kadar

boyle hatali bir yorum da yok. dunyanin her yerinde spreyle yazi yazmak vandalliktir ve gozalti sebebidir. almanyada otobuse spreyle yazi yazinca "bak cocuga ne guzel toplumsal yorum yapiyor" diyecekler saniyorsan yanilgilardasin
Sosyal ağlarda paylaş

17 Martta Yaşanan Olaylara Dair Açıklama

Bilindiği gibi 17 Mart günü parasız ulaşım hakkını kullanan 99 ODTÜ öğrencisi okulun A4 çıkışında gözaltına alındı. Ardından gece okulda ve ertesi gün Adliye önünde eylemler gerçekleştirildi. Melih Gökçek ve AKP yanlısı basın tarafından olaylar aktarılırken bir takım çarpıtmalar, kamuoyunun aklını bulandırmaktadı r. Bu yüzden eylemi başından sonuna kadar ilk ağızdan anlatmak gerektiğini düşünüyoruz :

Saat 17:00 ve 17:30 otobüslerine ücretsiz bineceğini belirten Öğrenci Kolektiflerinin çağrısıyla yaklaşık 80 üniversiteli kart basmadan otobüslere binmiştir. Otobüsler yaklaşık 2 saat beklerken otobüsten inenler de olmuştur ve hiç kimse eyleme katılmaya zorlanmamıştır.

Otobüsler beklerken, sivil giyimli şahıslar cep telefonlarıyla fotoğraf çekerken yakalanmıştır. Kimliklerini göstermeyenler EGO yetkilileri olduklarını söylemişlerdir. Okulumuzun güvenlik birimlerine, okul öğrencisi olmadığı söylenen kişilere güvenlik herhangi bir müdahalede bulunmamıştır.

Otobüslerin kontakları açıldığında, şoförlerin ikisine de ısrarla otobüslerin Kızılaya gidip gitmediği sorulmuş, ve olumlu yanıt alınmıştır. Bunun üzerine dolmuş duraklarındaki öğrencilere de ücretsiz gidilebileceğ i duyrulmuş ve onların da katılımıyla 99 kişi otobüslere binmiştir. Ancak güzergahlarından farklı olarak otobüsler A4 çıkışına yönelmiştir. Ve çıkışta konuşlanan çevik kuvvet ekiplerinin önünde araçlar durdurulmuştur. Araçların durmasıyla beraber çevik kuvvet ekipleri kapıları tekmelemeye başlamıştır. Bunun üzerine otobüsteki öğrenciler kapılara tutarak girişi engellemiştir. Bu esnada şoförlere kesinlikle en ufak şiddet uygulanmamıştır. Camlardan polis yetkilileriyle görüşmek istiyoruz şeklinde seslenilse de, polisler, ses geçirmeyen kapılardan sembolik uyarılar yapmakla yetinmişlerdir.

Ardından çevik kuvvet camları açarak içeri biber gazı sıkmaya başlamıştır ve öğrencileri vahşice gözaltına almıştır. Bu esnada adli tıp raporlarına da yansıyan ciddi darplar oluşmuştur. Gözaltı otobüslerinde Öğrenci Kolektifleri üyelerine özel muamele yapılmış ve karakola gidene kadar polisler tarafından elleri kelepçeli halde dayak atılmıştır. Otobüste öğrencilere zorla mehter marşı ve ilahi dinletilmiştir.

Polis karakolunda sabah saatlerine kadar her türlü hakkımızın kullanılması engellenmiştir. Su ve yemek verilmezken, yakınlarımızı ve avukatlarımızı arama haklarımızın da kullanılmasına izin verilmemiştir.

Eyleme katılan diğer üniversite öğrencileriyle yakın ilişki kuran polis kolektifçileri göstererek bunlar sizi kandırdı, gözaltına alınacağınızı biliyorlardı diyerek öğrencileri kışkırtmaya çalışmıştır. Eğer zorla otobüse bindirildiklerini söylerlerse serbest bırakılacakları nı söylemiştir. Maalesef 2 arkadaşımız polislerden etkilenerek ifadelerinde zorla otobüse bindirildim şeklinde beyanda bulunmuştur. Geriye kalan tüm öğrenciler, otobüsün ücretsiz kalktığını görünce otobüse bindiğini ve herhangi bir uyarı yapılmadan polisin saldırdığını, darp ederek gözaltına aldığını ifade etmiştir.

Savcılıktaki ifadelerin de ardından tüm öğrenciler serbest bırakılmıştır. Gözaltında olduğumuz sure içerisinde gerek ODTÜde gerek Adliye önünde bizi yalnız bırakmayan ODTÜlü arkadaşlarımıza; açıklamalarıyla bize destek veren KESK, Eğitim-Sen, ODTÜ Mezunları Derneği ve Tüketici Hakları Derneğine teşekkür ediyoruz. İnsanca bir ulaşım için mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

ODTÜ Öğrenci Kollektifi
Sosyal ağlarda paylaş

en fazla 1 TL eğer ki kiş ievine tek otobüasle gideibliyorsa aylık olarak min 60 tl olur

öğrencisine sahip çıkan başarılı bir sosyal devlet (ki bir buna almanya diyoruz) öğrencilere yıl boyunca kullanmaları için her yıl bir seferlik aldığı ücret karşılığı bir kart verir.. bu kart belirli mesafelere kadar bedava ulaşım imkanı tanır
mesela frankfurt gibi pahalı bir şehirde yaşayan öğrenci frankfurt ve çevresinde belirli bir menzile kadar bedava ulaşım sağlayabilmektdir

ayrıca aynı ülkede BAföG vardır ve ailesinin gelirine göre aylık 50 € dan 500 € ya kadar geri ödemeli bir yardım yapılır bizdeki öğrenim kredisi gibidir ama herkese 180 TL gibi komik bir uygulama yoktur ailesinin gelirine göre değişmektedir, mesela babasının çalışamaz raporu olan bir öğrenci ayda 500 € alabilmektedir çalışmaya başladığında devlet maaşından belirli kesintiler yaparak bu parayı ileriki yıllarda geri alır, işe girmeden "getir paramı" demez türkiyedeki gibi

biz daha neyi tartışıyoruz? değil öğrencisi kendi vatandaşı bile parası yoksa adm yerine konulmayan bir ülkeyiz.. fakirden zengine doğru bir kaynak katarımı yapılmakta cebimizden çıkan her 5 liranın bir lirası devlete gitmekte.. aynı şekilde bir işletmeniz varsa en büyük ortağınız devlet.. hem de %18-38 arası.. istesek de istemesek de

devlet bitmiş yerine rantçılar gelmiş, ne olduklarının ortada olamsına rağmen gelmiş.

ama hepsi önce bu insanları bir oy karşılığı bir lokma ekmeğe bir avuç kömüre muhtaç ederek başladı hepimiz de gıkımızı çıkarmadık, çıkarmak isteyenlere engel olduk, çıkaranları içeri attık..

biz daha neyi tartışıyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman önce almanya kadar para kazanmak lazım demek ki.

almanya'da en skindirik atölyede çalışan işçi kadar kalifiye adam bizde üniversitede yetişmiyor.

sistem baştan sona bozuk arkadaşım bu ülkede; ama biz hala kat sayı, türban, yök diye tartışıp duralım.

ben olsam mevcudun yarıdan fazlasını kapatacağım üniversite, bölüm dururken; hükümetler üniversite açtık diye paye biçiyor kendine.

3 afla 10 senede zar zor üniversite bitirmiş birisi olarak söylüyorum. kandırmayalım kendimizi, %90 mız boşuna okuduk.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnzı önce kazanıp sonra sacarak olmuyo, önce sacıyosunki sonra almanya kadar kazanabilesin.

okuduk bok okuduk okuyoruz cunkü imkan yok.

cok net yani, kimsenin kafası rahat, geleceği rahat değilki, imkanı yokki yenı bişiler denesin atılım ypasın genc haliyle. Mümkün dğeil.
personal work ne yaptıysa universitede yaptın, sonra kıcısnı kasımaya anca vaki tbulursun, ondan arta cocuk yapmaya vakit kalırsa kıc kasımadanda olursun.
türkiyedenin denklemi bu, nasıl almanya gibi para kazansınki bu kitle.

sen aklen bedenen hayatını zirvesinde olan yas grubuna vericeksin desteği sımartıcaksınki, adamlar iş yapsın, 30'unda herkez oturur ofis iisde yapar atolye iside sonra orası sorun değil.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bide, gecin "bizim paramızla alınan otobüsleri nasıl kırarlar" demeyi,
hani otobüs kırılmamıs zaten de kırsalarda kırarlar.

Bi kez otobüs senın değil belediyenin, sen yol su elektrik hizmetleri oluşturulabilsin diye vergi veriyorsun, sonra yol su ve elektrik satın alıyorsun.
otobüs senin değil yolda denin değil, elektrik santralide senin değil.

Protesto dedilen seyin bir amacı var. Amac iktidardaki kisileri cok rahatsız edip pes ettirmek değil, böyle bir yol yok zaten dünyada. Amac daha fazla insana sesini duyurmak, yeterince insana sesini duyurup yeterince insan bağırmaya basladığında iktidar zaten yanlısını düzletmek zorunda kalır. Amac budur.

Insanan sesini duyurmakda medyadan gecer, bildiri dağırmaktan internete yazmaya, sokaklarda bağırmaya, daha sansasyonel seyler yapıp haberlere cıkmaya (cevreciler guzel esiyo diye cıkmıyo boğaz köprüsünün tepesine).

Yani universiteli universiteli okumuş etmiş nım nım nım diye gidip dilekce vermek protestonun yerine gecmiyor guzel arkadaslar. ay oldu fiyat artısına tepkiler var. Artış haksız deniyor, herkez evet cok diyor, kimse sesini yükseltmiyor. üstüne "ama ben otobüsüme binemedim...." diyecek kadar da dümbük olmayın.

Memleketin tersanelerinde madenlerinde atölyelerinde insanlar ölüyor kimseye hesap sorulmuyor, insanlar sendikaya katılma haklarını kullandıkları için tazminatsız işten atılıyor, hala gelip "abi onlarda kenarda yapsınlar eylemlerini 1 mayıs diye heryeri tıkamak zorundalarmı yani, bak sonra polis heryere gaz sıkıyo" diyosunuz.

yanınızdaki koyun kurt geliyo diye meeliyo, siz otluyorum rahatsız etme diye kızıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

"nutella yerim" said:

su spreyle boyama olayına da vandallık diyenler kaba etime gülme yetisi kazandırdı,dunyanın her yerinde sosyal bir dısa vurum olarak bir yere spreyle yazı yazmak cok agır hakaret tahrik icermedigi surece toplumsal bir yorumdur berlin duvarından tarlabasındaki koprualtlarına kadar

boyle hatali bir yorum da yok. dunyanin her yerinde spreyle yazi yazmak vandalliktir ve gozalti sebebidir. almanyada otobuse spreyle yazi yazinca "bak cocuga ne guzel toplumsal yorum yapiyor" diyecekler saniyorsan yanilgilardasin

sen vandallık gormemissin
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...