kermit Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 tadını bozma pilavın garnitürle felan yanında imam bayıldı var mis gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 garnitürlü pilavın tadı ayrı bence, kendi zevkine göre yap ya. ya da garnitürü yanında servis et. böyle koca bi tabağa, imam bayıldı garnitür ve pilav koy, bi de süsle falan işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Ben pilavda genelde kermitin dediği gibi yıkayıp kavurduktan sonra,suyunu ekleyip ateşi açıyorum biraz fokur fokur oluyor(yurtdışında isen muhtemelen elektrikli ocak var 6 üzerinden 4'ü açıyorum mesela),sonra pilav göz göz olunca böyle içeri göçmeye başlayınca altını kısıyorum,sonra işte gazete vs ile nemini alıyorum... Ama pirinçten pirince değişir,yurtdışındaki pirinçler o kadar iyi olmuyor hazır pakette olanlar... Mesela domatesli pilav yaparım ben bol bol,orada da önce domatesleri bi güzel pişirip bir 7-8dk ondan sonra pilavı koyup çevirip suyu koyuyorsun... Ya aslında yemeklerin hep belli bi mantığı var,onu kavrarsan herşeyi yaparsın.. Tencere yemeği yapıyorum ben bol bol kıymalı patatestir,işte efendim kıymalı ıspanak,kabaklı tavuk uydururuyorum işte birşeyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 balon said: sen türk sanat müziği eşliğinde bi ara bana fajita yapsan falan kültür çatışmasına karşıyım, oralardan bişeyler çalarsan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 pilav için bi tip : şehriye vs koymayı planlıyorsan bunlar tam kızarmadan bi 10-15 sn önce az bi karabiber ekle üzerine. sonrası aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ama bence şehriye koyma ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 reyou said: cevaplar icin saolun :) sanirim tarhana yada ezogelin corba ile baslicam ama ben tarhanayi sevmiyorum mesela ama bazi kisilerde bayilir, o yuzden ezogelin tarifi alirsam birinden tabiki ev yapimi cok ii olur bunun disinda karniyarik/imambayildi + tereyagli pilav + cacik kombosu cok ii duruyo. bunlarinda bilen tarifini verirse cok iyi olur valla ama detaylari atlamayalim sonra rezil olurum :) baklavayida karisik gulluoglundan yaptiririm artik. varsa tabi alternatifleri soleyebilirsiniz ama su yukaridakilerin tarifleri cok makbule gecer. ezogelin yerine mahluta corbasi yap, dibi dussun yabancinin hayir zor degil, kisnis bulurum dersen yazarim tarifini imambayilddan ana yemek olmaz yalniz, eger zeytinyagli olarak servis etmeyeceksen imam bayldiyi, hic girisme direk karnyarik yap ikisinde de bir numara yok zaten, direk turk mutfagina giris yemegi, pilav yapmaktan daha kolay. daha once hic yapmadiysan karniyarik, dikkat edilecek tek nokta onceden tuzlu suda yarm saat kadar bekletilip suzulmus kurulanmis patlicanlari yagda iyice kizartip sonra icini doldurmak. kizartirsan ici icin az yag kullan sonra, baymasin. kiymayi sogani sarimsagi kavur, domates ekle, az pisir, patlicanlarn icine doldur, ustlerine serit yesl biber ve dilim domates koy, 15-20 dakika firinla. [edik;] frinlamadan once uzerne az domates sosu ya da et suyu gezdr, unutmusum onu. ben domates sosu tavsiye ederim [/edik] malzemeleri kafana gore koy, menemen yapmayi biliyorsan kendi damak tadina gore sogan domates ayarlamayi becerirsin karniyarikta ehu servisten once maydonoz serp, estetik olur pilav icin; az yagda arpa sehriye kavur (opsiyonel), pirinc ekle beyazlatana kadar kavur, sicak su / et suyu / su + etsu tablet ekle, ne eklediysen ona gore tuz at, tabletler tuzludur. bisince atesten al, karistir, havlusunu koyarken tadina bak, hersey yerindeyse tereyag kizart ayri tavada, uzerne gezdir pirncin servsten once, iyice karistir. tuz eksik falansa yag asamasinda ekleyebilrsn. baldo pirnc icin 1e 1.5 civari su koyman lazim yaklasik cacigin tarifi mi olur bre? suzme yogurt tarfi vereyim ama sana; bir suzgecin uzerine kagit havlu koy, sonra derince bir kabin uzerine yerlestir. doldur kafana gore yogurdu kagit havlunun uzerine, koy dolaba kalsin oyle, sabaha yogurdun suyu dibe akms, ustte suzulmusu kalmis olur tatli olarak ayva tatlisi yap, kirmizi gida boyasi da basarsn, ustune de krema sikarsin sahane olur, ama nereden bulursun ayva bilemem. olmadi tahinl cevizli kabak tatlisi yap, o da cok kolay, kabak bulacaksan vereyim tarfini, ama tahinsiz olmaz ne yazdim be gece gece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 bu mevsimde patlıcan yemekleri fos olur patlıcan yemekleri mevsiminde yapılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 yabancı nereli ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 ha pilava bir tip daha; suda bekleteceksen pirinci, az limon damlatilms suda beklet, beyaz kalsin pirinclerin. onceden islatrsan kavururken civitma ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2010 buı konuya yarın cvp vericem şuan kafam çok güzel yarın sana mükemmel bi menü çıkarcam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Soruldumu bilmiyorum ama Yemegi yiyecek kisinin irki ve cinsiyeti ögrenim durumu evlimi bekar mi cocugu var mi, sabah kahvaltida kahvemi yoksa portakal suyumu icer. Bu sorunlarin cevabindan sonra ancak saglikli sana bir cevap verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trix Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 kabak dolması patlıcan musakka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Ben gelen her yabanciyi ankarada recep ustaya goturuyordum, genelde memnun kaliyorlardi. Bunun disinda guzel iskenderci de iyi bir cozum. Ayrica yabanciya bisi yedirme konusunda cok tatsiz espiriler yapabilinir, yapilmadiysa da bu gercege deyinmek istedim hafifen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aQuelleris Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Izgara hellim peyniri tattırman gereken lezzetlerden bence ve gayet basit. yaklaşık 10 tane yaparsın kişi doya doya yersiniz =)) asma yaprağına sarılı ızgara hellim peyniri 20 gr Kibrit Kutusu Şekliinde Hellim Peyniri 1 adet Büyük Tuzu Alınmış Asma Yaprağı 1 gr Kıyılmış Fesleğen 1 gr Zeytinyağı 1 gr Kıyılmış Sarımsak 10 gr Domates Sos Hellim peynirleri fesleğen, sarımsak ve zeytinyağı ile marine olur asma yaprağına sarılır ve ızgarada kızartılır. Parmak şeklinde kesilir ve kürdana takılıp üstüne domates sos konarak uygun bir kapta servis edilir. ardından vişneli yaprak sarması diyen arkadaşa sonuna kadar katılıyorum efsanedir. Ekstra bir tarife gerek yok dolma harcına vişne ekliyorsun karıştırıyorsun. İlk yaptığımda o kadar güzel olmayacak diye düşünüyordum ama efsane!! bunların ardından beğendili bir külbastı çok çok güzel giderdi. Yaparsan süper olur ekstra bir tarif veremiyorum onunla ilgili elimde yok malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rakursi Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 blazkowicz said: Çorba İmambayıldı Tereyaglı Pilav Salata Cacık BAKLAVA (tu) Turistin ruhuna el fatiha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 www.cercismurat.com/ na buraya gotur mardın mutfagı (tu) süryani şarapı + gideri üstüne gideri olan mönü gelen yabancı sadece arkadaşsa direk pilav üstü kuru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar