Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ya mal, onun çap olduğunu nerden biliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Amele onu kullanmadan buluyorsun zaten, işini kolaylaştıran birşey değil ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Pyro said: Amele onu kullanmadan buluyorsun zaten, işini kolaylaştıran birşey değil ki.sacmalama lan x= (180-90-2x)/2 olacak burdaki 180 le 90 ı nerenden atıyon ozaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Abi farklı şeylerden mi bahsediyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ya mal soruda çap demezse nasıl çemberin merkezinden teğete dikme indiriyorum diyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 dikme indirmeye gerek de yok teğetten çapın sağ ucuna doğru çekersin açı direk 22.5 çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 haa anladım ne demek istedigini, dogru gerek yok bariz belli o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Üslübuna dikkat et amele. Orası çap olduğu kabak gibi belli, adamın yarıçap yazması yanlış zaten. Oraya bakıp onu çap olarak görmessen zaten olimpiyat sorusuna gider bu soru. Büyü de gel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 hepiniz haksızsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 ulan böyle bir başlıkta bile kavga çıkıyor ahahahahaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Sparkcaster said: dikme indirmeye gerek de yok teğetten çapın sağ ucuna doğru çekersin açı direk 22.5 çıkar Dostum soruyu çözeli kaç dakika oldu, yetemedin işte. Ayrıca geometri sorusu lan bu, tek yol yok ki çözüme giden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 sipeyskeyk said: ulan böyle bir başlıkta bile kavga çıkıyor ahahahahaa ahahahahah çok doğru tespit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 abi yarıçap yazmışım pardon çap olacak o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Pyro said: Sparkcaster said: dikme indirmeye gerek de yok teğetten çapın sağ ucuna doğru çekersin açı direk 22.5 çıkar Dostum soruyu çözeli kaç dakika oldu, yetemedin işte. Ayrıca geometri sorusu lan bu, tek yol yok ki çözüme giden. ahahaahah abi çok iyisiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 sipeyskeyk said: ulan böyle bir başlıkta bile kavga çıkıyor ahahahahaa agıllı ol olum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 senin yüzünden kimlerle muhattap oldum görüyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 şşşşşşşşşşş ayrılın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Sparkcaster said: senin yüzünden kimlerle muhattap oldum görüyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 bildiiin 45 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Pyro said: Aradığın açıya "x" de. Paralellikten Z şeklinin daire içindeki açısı da x olur. Daire içinde o x in gördüğü yay 2x uzunluğundadır. Dairenin merkezinden aşağı bir dik indir, bu dik kirişin tam değdiği noktaya denk gelecek zaten. Böylece dik açının gördüğü yay 90 olacak. Dışarıdaki x açısının gördüğü yay da (90-2x) olacak. Ayrıca dışarıdaki x açısının gördüğü yay da x= (180-90-2x)/2 olacak. Buradan çıkan son denklemi çözünce kabak gibi 22.5 derece. Bold kısmı anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 sende de hep bi kıllı isteme durumu varmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 screwy said: cevap olabilir belki yamuluyorsam duzeltilsin abi nası 45 45 diye böldün? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Abi taa liseden hatırlıyorum eğer yanlış değilse, dışardaki açı, açının gördüğü yay uzunluğunun yarısına eşit gibi birşeydi. Hatta ben orada 180 yazarak gereksiz birşey yapmışım ama farketmez sonuçta aynı kapıya çıkıyor. Soru öyle cillop geldi ki formülü yanlış hatırlasam da aynı sonucu verdi eha. Kısacası x= (90-2x)/2 olacak. Edit: Yok lan doğru yapmışım, olay şu arma; Dıştaki açı x ise, x in gördüğü yay uzunluğu y olsun. Sonuç olarak formül de ; x=(180-y)/2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 oyle mantıklı geldi cunku paralellik ve aynı uzunluk war ucgendeki oran olayına benzettim.. tabi yamuluyor olabilirim 3 sene falano ldu bu soruları goreli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 sipeyskeyk said: şşşşşşşşşşş ayrılın sipeys sen köse de bekle ben ıslık calınca gelirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar