xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Elazığ'da, 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, depremde 41 kişi hayatını kaybetti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 04.32'de merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesinde 6.0 büyüklüğünde şidetli bir deprem meydana geldi. Elazığ Valiliği Kriz Merkezi, depremde 41kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Açıklamada, 10’u ağır 50 kişinin de yaralandığı belirtildi. Deprem, Elazığ kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Tunceli, Malatya, Bingöl, Erzurum ve Diyarbakır'da da hissedildi. 27 ARTÇI SARSINTI Öte yandan, ilk depremin ardından bölgede büyüklüğü 2.5 ile 4.1 arasında değişen 27 artçı sarsıntı gerçekleşti. Ölenlerin kimlikleri: Okçular köyünde hayatını kaybedenlerden bazılarının kimlikleri şöyle; Nermin Yıldız,Gönül Yıldız, Tuba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ ve çocukları Emrullah ve Yusuf. KÜTAHYA VE HATAY DA SALLANDI Kütahya ve Hatay’da da depremler oldu. Dün akşam saat 22.58'de, merkez üssü Kütahya olan 3.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde merkez üssü Yakacık olan ve 8,2 km derinlikte 3,8 büyüklüğünde hafif şiddette deprem meydana geldi. BAKANLAR YOLDA Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bölge milletvekilleri ile birlikte deprem bölgesine gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Oha, ben yeni duydum daha :S 6.0 şiddetindeyse baya ucuz atlatılmış 41 kayıp ile o zaman. Allah rahmet eylesin ölenlere :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 kütahya nere elazğı nere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 yav arkadaş neresinde oluvermişte 6.0'la 40 kişi katliam gibi gider onu anlamadım. ne evler var onu düşünüyorum asıl ben! said: Kandilli'den deprem açıklaması A.A Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Elazığ'da meydana gelen depremin şiddetli bir deprem olduğunu, ama büyük bir deprem olmadığını söyledi. Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Erdik, son yüz yıldır Doğu Anadolu Fay Hattı'nda 6'nın üzerinde bir depreme rastlanılmadığını, Türkiye'nin deprem riski haritasına bakıldığında en tehlikeli yerin Kuzey Anadolu Fay Hattı olduğunun görüldüğünü belirtti. Erdik, şunları söyledi: “Bizim karakteristik deprem dediğimiz deprem büyüklüğü 7'dir. Elazığ'daki deprem şiddetli bir depremdir ama büyük bir deprem değildir. Gerek Kuzey Anadolu gerekse Doğu Anadolu Fay Hattı'nda her zaman bir deprem beklememiz mümkündür. Ama buradaki enerji birikimine göre herhangi bir tahmin yapmamız çok zor. Vatandaşlarımızın, yerel yöneticilerin ve özellikle afet yönetimi merkezi başkanlığının kurallarına uymaları gerekiyor. Şu anda yapıların işaretlenmiş olması lazım. Tehlikeli olan ağır hasarlı olan binalara girilmemesinde fayda var. Ayrıca az hasarlı binalara bir eşya alımı için kısa bir süre girilebilir. Ama artçı şoklar, yaklaşık 3-4 gün sürebilir. Bu tür hasar görmüş binalara girilmemesinde yarar vardır.” Depremin şiddetinin ve büyüklüğünün birbirine karıştırıldığını anlatan Erdik, “6 olarak verilen depremin büyüklüğüdür. Depremin büyüklüğü 6 olabilir ama şiddeti yerine göre, depremin merkezine olan uzaklığa göre 7 olabilir, hatta 8 olabilir. İki kavram birbirinden farklıdır. Bir tanesi açığa çıkan enerjiyi gösteriyor ve birde oradaki hasar potansiyelini gösteriyor” şeklinde konuştu. “DİĞER DEPREMLERİ TETİKLEYEBİLİYOR” Şili depreminin meydana geldiği tektonik yapı ile Türkiye'nin yapısının çok farklı olduğunu bildiren Erdik, iki depremin birbiriyle ilişkisinin olduğunun düşünülemeyeceğini kaydetti. Erdik, bu depremin “başka bir depreme yol açıp açmayacağı” konusunda bir şey söylenmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir inceleme yapılması gerekiyor. Ezbere şu anda bir şey söylememiz zor. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'ndaki olan depremlerde meydana gelen yer değiştirmeler veya gerilmeler aktarılabiliyor ve diğer depremleri tetikleyebiliyor. Bunun için incelenmesi gereken bir şey. Bu konularda kesin bir şey söylememiz zor. Şu anda İstanbul'da depremin meydana gelme ihtimali yıllık yüzde 2 mertebesindedir. Bu ihtimalin değiştiğini sanmıyorum. Ama bu ihtimali ne zaman gerçekleşir derseniz, 10 saniye sonra da 10 yıl sonra da olabilir. Kesin bir şey söylememiz zor. Bu depremin bu ihtimali değiştirdiğini sanmıyorum.” bu da az önce geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Derinliği çok çok çok az bayaa sallamıştır.Hayret 6.0 resmi tatile yol açıyo olması lazım genelde 5.9 diye açıklarlardı ama ölüm olunca heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Kaybettiğimiz vatandaşlarımız huzur içinde yatsın, Allah geride kalanlara sabır versin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Allah rahmet etsin, allah sabır versin arkada kalanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Iskenderun da da olmus deprem ben uyuyodum,bizimkiler panik olmuslar.Allah korusun,bassaglıgı diliyorum vefat eden insanlarımızın yakınlarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Aaa sbaah sabah kötü oldu bak işlallah daha artmaz ölen sayısı türkiye için byük bi deprem bence 6.0 allah rahmet eylesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Elazığ'da bulunan veya yakını olan herkese acil şifalar diliyorum, kaybı olanların da başları sağolsun. Yalnız şu da var, http://www.dkos.org diye bi site var rastgele denk geldiydim geçenlerde. Adamlar Haiti ve Şili'deki depremleri de, bunu da bildiler. Çok ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 57 kişiye ulaşmış ölü sayısı. dkos 120 saat içersinde İstanbul haricinde doğu taraflarına doğru bir deprem olacağını söylemişti. Adamlar doğru bildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Bu siteyi sürekli takip eden birileri varsa ve benzer bir uyarıyı İstanbul için yaparlarsa burdan uyarı yapsın. Ne olur ne olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 allah rahmet eylesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Absolut said: Bu siteyi sürekli takip eden birileri varsa ve benzer bir uyarıyı İstanbul için yaparlarsa burdan uyarı yapsın. Ne olur ne olmaz.zaten istanbul için öyle bişi tespit ederlerse ortalık çalkalanır hemen. ama tabii elazığ için tespit edince kimsenin ruhu duymuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 şehir merkezlerinde hasar yokta köylerdeki toprak evlerde hasar var anladığım. perişanlık nereden baksan. http://www.ntv.com.tr/id/25066464/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 57 olmuş ölü sayısı hep kerpiç evler görüntülere göre.. allah rahmet eylesin, izmitteyim çok korkuyorum deprem olayından.. 2 gün önce rüyamda gördüm daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 şiddet 6.0 ölü 57 Canın sağolsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 İyide buna yapılabilecek hiçbirşey yok sonuçta köyü vurmuş deprem evlerde hep kerpiç Tayyip söz verdi TOKI olaya el atacaklarmış şimdi yaparlar oraya 2 tane lüks apartman koca köyü 2 binaya sıkıştırırlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 allah rahmet eylesin hayatini yitirenlere geride hicbir seyi ya da kimsesi kalmayanlara da devlet yardim etsin dandik apartman dikecegine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 QueenofSpades said: Oha, ben yeni duydum daha :S 6.0 şiddetindeyse baya ucuz atlatılmış 41 kayıp ile o zaman. Allah rahmet eylesin ölenlere :( Su halde olmamiz ne kotu. Hani "40 kisi olmus ucuz atlatmisiz" kotu bi cumle aslinda ama kizamadim yazana. Cidden boyle acinacak bir haldeyiz bu konuda da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dera Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 pascalnouman said: allah rahmet eylesin hayatini yitirenlere geride hicbir seyi ya da kimsesi kalmayanlara da devlet yardim etsin dandik apartman dikecegine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 yaklaşık 1 saat önce 4.2 ile yunanistan da sallanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 allah rahmet eylesin ölenlere. ama 6.0 ya çok az geldi ya gene 7.8 şiddetinde bi deprem olsaydı.şehir dümdüz olurdu heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 xwhiplashx said: yaklaşık 1 saat önce 4.2 ile yunanistan da sallanmış.yangın misillemesi gibi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Onu bilmem canlı olarak NTV hep açık daha hiç güzel bir haber duymadım. Cidden buraya yazmakta artık kötü hissettiriyor adamı. Bir de Fethiye yangını çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar