Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

japonlardan komure alternatif

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

kömüre alternatif olduğundan olmasın ?

kömür dışındaki tüm enerjilerin zaten kömüre alternatif olmasından dolayı dediğin geçersiz olmuş.
Mesaj tarihi:
Bone, olay şuki.

körü hala dünyanı enerji üretiminden en cok ullnılan yakıt. Ayrıca en cok karbon salımına sebep olanda yakıt.
Yanı en cok dünyayı yok eden yakıt.
en cok santrali olanda yakıt.

kömüre altarnatif üretmek oldukca nemli bi olay yanı. Yanlış anlamadıysam benzer hacimde yakıp daha fazla enerji ürettiklerin idda ediyolar. ve en azından ufak modifiyelerle eldeki santralleri kullanmak üzerine dizaayn ediyolar naneyi.

bölece körüe alternatif demek oldukca manalı
Mesaj tarihi:
ben asıl insanların atığından aynı anda enerji üretecek böyle kocaman bi robot içinde yaşayacağımız günleri. robot da bizdeki enerjiyle yaşıcak.
Mesaj tarihi:
Sevgili bone,

3 tip enerji var.

Fosil yakıtlar, yenilenebilir enerji kaynakları ve nükleer enerji.

Fosil yakıtlar ise petrol,doğalgaz ve kömür.

Fosil yakıtların her biri karbon emisyonu yaparlar.Kyoto protokolü de biliyorsun ki dünyadaki karbon emisyonunun yaklaşık 30-40% civarında oranına sahip olan ABD ve Çin'e bu protokolü imzalatmak amacında.Türkiyenin küresel emisyona oranı 0.1% civarında birşey, öyle düşün.

Şimdi capon kardeşlerimizin yaptığı keşif, nükleer enerji veya yenilenebilir enerji değil.Karbon emisyonu yaptığı için fosil yakıtlar kategorisinine giriyor.

Fosil yakıtları da incelersek, saldığı karbon miktarı ve hacim başına sağladığı kalori miktarının kömüre ne kadar yakın olduğunu göreceğiz.(tam incelemedim ama sanırım linyit kömürüyle kafa kafaya).Ayrıca petrolün sıvı, doğalgazın gaz, kömürün de katı olması dikkatini çekmiştir umarım.

Bu yüzden kömüre alternatif deniyor.

Umarım yeterince açık olmuştur sevgili bone.

Ama anlamamakta ısrar ediyorsan seni enerji tanrısına havale ediyorum.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

onların yakıldığı santrallerde kullanılan filtrelerinde takılan ufak zararlı parçacıkları çimento sanayinde falan sıklıkla kullanıyorlar. geri dönüşüm verimi iyi ve kâr oranı makul olduktan sonra hayata bi şekilde geçebilir diye düşünüyorum..

hayat geçebilir yanlış aslında yaygın kullanım demek istedim.

buyuk ihtmalle 1 kilosunun malityeti 300 kilo komure felan esittir
farkindaysan fiya hakkinda hic bi bilgi yok cunku
  • Yeni Oluştur...