Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Portalin yeni patchi ve bulmaca olayi

BonePART

Öne çıkan mesajlar

http://www.geek.com/articles/games/valve-patches-portal-unlocks-new-mysterious-achievement-2010032/

abi oyunna gercek dunyayi birlestiren sirketlere hastayim ya
urasip cozenlerede oeeh diyorum ama

* Portal gets surprise update yesterday afternoon
* People see new mystery achievement
* People play and see the radio in the beginning room now has a green light
* Carry it around and notice it makes strange broadcast interference noises in certain places
* Locate and place all 26 of these mystery radios for achievement
* Smart people yank wav files out of game content folders and run them through steganography programs
* Produces 26 weird cryptic image files in a numbered sequence
* Some dude runs the number string through an md5 hash translator and gets a landline number
* Internet traces it to Kirkland, WA (near Valve HQ)
* People find out its not a phone/fax line but a data line hosting a BBS and telnet it
* Use a clue from one of the files to figure out the BBS user/password login info
* End up with a bunch of weird ASCII artwork
* We’re trying to figure out wtf it means
Sosyal ağlarda paylaş

"* Some dude runs the number string through an md5 hash translator and gets a landline number"

Bu kısmı anlamadım ben nereden aklına geliyor yapıyor sonuç da alıyor

wav'lardan image'ları çıkarmak kolay ama, amatör radyoda kullanılan radyo üzerinden image yollamaya yarıyan sstv ile kodlanmış, amatör radyocu birisi sesi duyunca "aa lan sstv bu image yolluyor" demiştir.

Telefon numarasını aldıktan bbs olduğunu da fotoğraflardan anlıyorsun bbs yazıyo çoğunda karalanmış bi telefon numarasının yanında.
bbs login infosunu da image olmayan ama mors kodu olan wavlardan birinden aldılar.

ama image'lardan bbs'in telefonunu nasıl buldular hiç bi fikrim yok
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oyun ilkinden 100 yıl sonrasını konu alacak. Aperture Science'ın neden bir ormana benzediği de bununla anlaşılıyor. Ayrıca ilk oyundaki baş kötümüz GlaDOS, burada da karşımıza çıkacak. Co-op senaryo modu, ana hikayeden farklı olacak.

Fiziğin çok daha önemli olacağı yönünde haberler var. Örneğin bir hava boşluğuna açılan portaldan, diğerine hava gönderebileceğiz. Lazer tabanlı bulmacalar için yansıtıcı yüzeyli küpler kullanabileceğiz.

Valve'ın ilk oyunun bu kadar büyük sükse yapacağını tahmin etmediğini ve devam oyununun ilki gibi bir mod değil başlı başına bir oyun olacağı belirtiliyor.

Oyunun önümüzdeki yılbaşı döneminde piyasada olması bekleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
Dragonmax said:

videoları göremiorum açıklayın biraz!

1- hangi portal bildiiimiz valve nin portalmı
2- onda mors kodumu varmış, neresindeymiş?
3- ne diyolarmış ne çıktı madem?

Valve portalı evet
mors kodları varmış gizli, radyolarla biyerlere gidince çıkıyomuş,
saçma sapan şeyler diyolar. Gladosun kendince işleri sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonmax said:

ohaa çok eğlenceli :D

bu arada hangi işsiz bunu keşfettiyse helal olsun. adamın hayatta amacı kalmamış resmen bunu keşfedicek kadar vakti olmuş öeh :)

işsizlikle alakalı değil, birkaç ay önceki updatelerden birinde gelmişti bu. hatta radyoyu çeşitli yerlere götürürsen achievement veriyor, da belli bir yerden sonra beceremedim ben götürmeyi, bir ara tekrar deniycem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...