Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dabülü Nedir?

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
Infeqted, 26 Temmuz 2004 22:38 tarihinde demiş ki:
aynen oyle yani

adam kendi isine nasil geliyor ise ona gore isim koyar, isine gelmiyorsa butun gecmisini siler bambaska kimlige burunur sen bunu elestirirsin 2dk konusur susarsin sana gore sacma sapan konusurken adam orada modernizasyon gecirdigini sanip batililasir ama kenara parasini koyar o kazanir sen konustugunlu kalirsin, adam kopmus sen kopar kopmazsin

adam bisey kaybetmez

zaten uluslararasi bir adres icin towers demis

simdi biz ne olduk? burdan hemen turkce dili yetmiyormu niye bun kullandi bizim kulturumuz elden gitti amerikan yandasi olduk, bak japonyada mitsubshiko towers diyo ama hic amerikanlasmadan toplumuna tam modernizasyon 400km ile giden hizli tren 30000$ yillik gelir sunuyo

sen hala towers in w sinda kal

tamam o zaman bundan sonra uni mezunlari is bulamiyor bu ne bicim ulke diye topic acmasin kimse.

ihracat olmazsa, uluslararasi ticaret olmazsa ekonomik buyume olmaz, cift basina 3 cocuk yapan ailelerin uniden mezun ettigi turk insani da issiz kalir.

singapurlular hintliler ingilizce sirket kurar senin ekmegini yer.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh. yok iki kere ardarda geldi ondan sana öyle gelmiştir. yoksa cunta diyen bi insan diilim pek. bak üç kere ardarda oldu şimdi. dediimde çok hatalı olduumu düşünmüyorum. hatalı mıyım? farklı insanlara töleranslı biri misin "aslında"[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence çocuk olayına sınır getirilsin.Ne bileyim,yıllık gelire göre olsun falan...
Abi adam tek maaş memur,3 çocuğu var...Ha normalde o para senin 2 kişilik aileni beslemeye yetmezken gidip 3 çocuk yapıyorsun.[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben farkli bisey demiyorum

adam istersen tamamen cevirsin, isterse icerde turkce konusturmasin, isterse gazeteyi yari ingilzce yari turkce cikarsin

adam entegre olmus isini yapiyor buna birsey soylenemez, benim istedigim bu, bisey tartilacaksa o global entegrasyonda bizi somureceklermi bizim icin iyi olacakmi

bu adamin yaptigi isimlendirmede hata yok[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 26 Temmuz 2004 22:44 tarihinde demiş ki:
Yukarıda yazılanları okumak bence çok açık bir şekilde yeterli. Ancak bu derece elini kaptırmış ve bunu doğanın bir gereği olarak algılayıp bundan da mutlu olanlara ben burada destan da yazsam boş. O sebepten görecek olanlar görüyordur, göremeyecekler zaten göremeyecektir.

eooooovvv.

sen cik evrim topiclerinde evrimin gerekleri seklinde tartis, darwinist takil,

sonra bu evrim olayi sosyal ataklik gerektirince, sosyal alanda oportunizm gerektirince bos olsun.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

O farkın bir felakete yol açmayacağına inanıyorsam evet. Ancak o fark bir şekilde diğer bütün renkleri soldurup bir yerden sonra kendisini tek renk yapacaksa o zaman onu güzel bir renk ve farklılık olarak algılamak hata olur. Derdim de bu zaten.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 26 Temmuz 2004 22:47 tarihinde demiş ki:
senin ruhunda savaşmak var. kadınlarla olsun, emperyalistlerle olsun. bişilerle savaşmak. senin haricindekilerle. olay bundan kaynaklanıyo açık söyliyim. özgürlükten korkmaya gerek yok halbuki. bireylerin özgür davranışlarına ancak bireylerin özgür tepkileri ile cevap verilebilinir. cuntanın postalıyla değil.

oah horas bu ne serbestlik ![signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh. o serbestlik olması gereken serbestlik. yoksa adam gidip özgürce birini öldürsün karşılığında da başka biri onu özgürce öldürme şeklinde tepkisini göstersin demek diil. gerçi anlaşılmadıını sanmıyorum ya...

o farklar yok olmaz merak etme sen fedaykin. dediinin tam da tersi oluyo bu şekilde. zenginlik.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 26 Temmuz 2004 22:53 tarihinde demiş ki:
O farkın bir felakete yol açmayacağına inanıyorsam evet. Ancak o fark bir şekilde diğer bütün renkleri soldurup bir yerden sonra kendisini tek renk yapacaksa o zaman onu güzel bir renk ve farklılık olarak algılamak hata olur. Derdim de bu zaten.
kendini hangi rengin doğru hangisinin yanlış olduğunun bilgisine sahip görmek? ya o kişi sen değil de diğeriyse?

ya da hiçkimse bu bilgiye sahip değil desek?[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

yada hepimiz matrisdeyiz aslında paticik bir yanılgı ve ben bir robotum desem.

neyse ben yatarım, hepinize iyi geceler.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RamsesII, 26 Temmuz 2004 22:52 tarihinde demiş ki:
Bence çocuk olayına sınır getirilsin.Ne bileyim,yıllık gelire göre olsun falan...
Abi adam tek maaş memur,3 çocuğu var...Ha normalde o para senin 2 kişilik aileni beslemeye yetmezken gidip 3 çocuk yapıyorsun.

2 olmali. ama kime dinleticen ? adam diyiverir 'dinimizde emredilmis'[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 26 Temmuz 2004 23:01 tarihinde demiş ki:
yada hepimiz matrisdeyiz aslında paticik bir yanılgı ve ben bir robotum desem.

neyse ben yatarım, hepinize iyi geceler.

oooooooooo.

arkadaslar bu resmen provokasyon.

sen ortaligi fisekle sonra kizisinca ortam yat oh ne rahat.

olmaaaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 26 Temmuz 2004 23:44 tarihinde demiş ki:
alay turkce degil. uyaririm.

hangi dil?[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 24 Temmuz 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
ahoehoehroehroehoerhhuhuhu uuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu oooooooooof horanse ooooooooooffffff
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 26 Temmuz 2004 15:47 tarihinde demiş ki:
''Bye Bye Türkçe''

diye bir kitap vardı yazarını bilmiyorum ama eski türkçe öğretmenim tavsiye etmişti böyle noktalara güzel dokunuyordu

bye bye türkçeyle, ingilizceyle felan alakasını çözemedim..
adam yaptığı salaklık, bunun ingilizceyle felan alakası yok..
adam ingilizce bilmiyor tamam. Ama kodlayınca neden towers şeklinde değil de, kodlamayı yazıyor?
hiç hayatında birşeyi kodlamamış mı?
Ben fransızca bilmem, ama "kodluyorum yaz" dediğinde de o fransızca kelimeyi yazarım, kodlamayı değil..

said:
Nefr, 26 Temmuz 2004 15:54 tarihinde demiş ki:
Bu bence gayet komik. Bunun Ingilizce bilmek bilmemekle, dilin yozlaşmasıyla bir alakası yok ki. Evet, "hede medya towers" son derece sinir bozucu bir isim, evet olmamalı böyle birşey o ayrı, onda mutabıkız. Gelgelelim kodlamayı olduğu gibi yazan adam, Ingilizce bilse de bilmese de ördekliğe meyillidir; o "dobülü" yerine "Washington" yazabilmiş olsaydı komik olmayacak mıydı olay? Dobülü de komik bence, o da ayrı.

Ben de dalga geçerim arkadaşla; ama Ingilizce bilmediği için değil.
[signature][hline]iyi kötü çirkin
Sosyal ağlarda paylaş

said:
arcane, 26 Temmuz 2004 20:51 tarihinde demiş ki:
buradaki komiklik adamın ingilizce bilmemesi değil.
kodlama daki şeyleri yazması
mesela arc derken
ankara rize ceylan diye kodlarsan adamın onu anlayıp arc yazması gerekir, kodlamayı aynen geçirirse ankara rize ceylan diye gayet gülünesi bi durum oluşur.

said:
Ardeth, 26 Temmuz 2004 21:04 tarihinde demiş ki:
evet alakasız yerlere saptırdınız tamamen orda ismin Medya Towers olması yanlış olan..

garip, bizde bir Türkçe fobisi var demek ki..
w'yi dabülü yazdı, Hürriyet, Medya Towers dedi diye bir anda Türkiye yok oldu, öldü bitti.

Aklımız sadece o dabülü de.. bu yüzden arcane'in ve nefr'in dediği Towers yerine "Trabzon Ordu dabülü Edirne Rize Sivas" yazılımını farketmiyoruz.[signature][hline]iyi kötü çirkin
Sosyal ağlarda paylaş

diline sahip çıkamayan ülke toprağınada sahip çıkamaz. bak gelişen ülkelere hangileri dükkanlarına kendi dillerinden başka her dilde isim koyuyor? Bir ülkenin vatandaşı daha kendi ülkesinin diline saygı duymuyorsa kendi ülkesine saygı duymasını beklemem ben ondan. Buyur ozaman biz neden türkçe konuşuyoruz salla gitsin kimin umrunda ulusal kimliğimizi yok edelim Türk Dil Kurumunu kaldıralım niye varlarki zaten yeni herşeyi kelime olarak ingilizceden fransızcadan bir yerden toplarız sorun değil.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Santral "Hürriyet Medya Towers" seklinde yanitlar.
bide türkiyenin önde gelen şirketleri.. türkiyeyi düşünen falan yok ya..[signature][hline]Thelegbra(24.07.2004): yeter ben bıktım komşuların kendisini cami sanmasından hergün stereo vaaz, kuran surelerinden nazcizhane alıntılar, ilahiler dinlemekten bıktım!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 Temmuz 2004 01:12 tarihinde demiş ki:
Ben fransızca bilmem, ama "kodluyorum yaz" dediğinde de o fransızca kelimeyi yazarım, kodlamayı değil..

işte adam o dabülü nasıl yazılıyor bilmiyordu herhalde, to dabülü rs yazacağına bu haliyle yazdı. fransızca demişsin, telefonda biri sana é derse anlayacak mısın bakalım o nedir, nasıl yazacaksın.. :) adres yanlış çıkmasın diye adam "postacılar böylesini okur da öylesini yanlış anlar belki" düşüncesiyle hareket etmiş bence, gerizekalılıktan ya da fıkra kahramanı olma hevesinden dolayı değil..

ha fedo'nun konusuna gelince..

liberalizmi savunmakla beraber içten içe ben de muhafazakar görüşlere sahibimdir, o nedenle hürriyet'te görevli kişilerin kendi iradelerini kullanarak yurtdışı yazışmalarda Hürriyet Medya Towers gibi bir adres vermenin ingilizce anlaşılabilirliğe fayda sağlamayacağını, zira ingilizce'de medya diye bir kelime bulunmadığını farketmelerini isterim. kendileri farketmiyorsa okuyucuların veya rahatsız olanların gene kendi hür iradeleriyle bu durum hakkında onları uyarmaları, dikkate alınmazlarsa da başka yayınlarda rezil etmelerini desteklerim. ona göre de ya doğru düzgün ingilizce yaparlar ya türkçe'ye döndürürler..

ha öte taraftan eyçesbisi benk'i yabancı bir şirket olarak hoşgörebilirken akksess kardı hoşgöremiyorum..

ingilizce'yi hepimiz öğrenelim, kullanalım gerektikçe, hatta hoştur da, dahası dünyanın ortak iletişim aracı (bu kadar kolay bir dil olduğu için şükretmeliyiz, ben çocuklarımın ilkokulda çince öğrenmeye çalışmasını istemem valla) ama türkçe'nin içine mayın yerleştirir gibi karşılığı olan kelimeleri kullanmamak eninde sonunda rakamsız l33tt4lk'a dönüştürür dilimizi..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...