Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TOEFL (genel bilgi paylaşımı)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
17 Ekimde girmiştim ben de, Kadıköy'deki İstanbul Lisan Merkezinde girdim hatta. Sonuç da dün açıklandı. 9 günde çıktı kısacası.

Sorun da yaşamadım gayet rahattı bence. Anadolu Yakasında girmek isteyen olursa tavsiye ederim, acaip şekilde merkezi yerde olması avantaj.
Mesaj tarihi:
kaç aldığımı söylememeyi tercih ederim:D
ve istanbul ticarette de bir elemanın makinesinde problem çıktı
ama düzelttiler çabucak
nereye gitsen sorun olur ya sen şanssızsan:/
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
IBT 86 yapmıştım 3 sene önce.

D&R varsa yakın.Gidin ne kadar ilginizi çeken yabancı dergi varsa toplayın.Alın bi Poly Lingua kelimelerin altına yaza yaza çalışın.Kahveyle-Çayla iyi gidiyo.Kafanız boşsa yardırır gidersiniz.

IBT de genelde Biyoloji,Tarih,Politika,Fizik veya Coğrafya ile ilgili en az 2 Paragraf çıkar.Önereceğim Time,National Geographic,Science vs dergisi almanız.Reading&Writing i rahat yaparsanız,zaten lisans derecesini geçiyorsunuz.Master düşünen arkadaşlarda üstüne Listening&Speaking kasıcaklar.

Amerikan kültür derneği gramer ve listening için iyi bi çözüm.3 ayda yartırtırlar.
Mesaj tarihi:
kursa gidiyorum derslerde toefl da cıkan konular kelimeler hakkında konusuyoruz,onun dısında bol bol kitap okuyorum fırsat buldukca denkledikce bi native speaker ile konusuyorum
Mesaj tarihi:
Kendi adresine bi tane ücretsiz yolluyolar onun dışında başvuracağın kurum falan varsa 4 tane ücretsiz yollayabiliyosun ama sınav çıkışı kaydetmen gerekiyo adresleri falan o hakkını kullanabilmen için.

Sana yollananın ulaşması biraz zaman alıyo ama normal posta yoluyla geliyo yanılmıyosam.
  • Yeni Oluştur...