Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TOEFL (genel bilgi paylaşımı)

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

Yeni konu açmak istemedim. Buradan sorayım sorularımı.

Bu cuma giriyorum Toefl'a. Tavsiyeleriniz neler ?

İngilizcemin yüksek puan almak için yeterli olduğunu düşünüyorum. İngilizce eğitim veren üni de okudum, Essay yazmalı derslerim hep A'ydı. Hergün ingilizce bir sürü mail atıp, ingilizce konuşuyorum gerek gündüz işte, gerek skype'da. Çok sorun yaşayacağımı sanmıyorum.

Böyle bölüm bölüm tavsiyeleriniz var mı ?

Mesela hızlı okuyup anlayan biri olmama rağmen reading pasajları çok uzun geldi bana, zaman da kısıtlıymış galiba. Tamamını okumak yerine sorulara göre mi okuyoruz napıyoruz ? Aynı bölüm içinde vaktimiz varsa daha önceki bir soruya dönebiliyor muyuz ya da cevap düzeltebiliyor muyuz ?

Listening'de abuk subuk detaylar soruyorlar mı yok adamın aldığı dersin kodunun 3. hanesi nedir diye, herşeyi not almak lazım mı ?

Speaking'de 60sn konuşmanın tamamında konuşmak lazım mı ?

Sınava Eyüpoğlu Kolejinde gircem taaaaaaa Ümraniyedeymiş. Umarım kötü bir sınav merkezi değildir.

Teşekkürler şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

readingler çok çok sıkıcı. aşırı sıkıcı. mesela bana yunanlılarda demokrasinin gelişimi ve deniz yosunlarının hangi derinlikte hangi renk ısıgı en iyi aldıkları ile ilgili parcalar gelmisti.

listeningde saçma detaylar var evet. hatta çok saçma sapan şeyi bile sorabiliyorlar.

speakingde ise o sureyi iyi kullanmak onemli sanırım. yani cumlen yarım filan kalırsa bi anda kapatıyor kayıtı. o yuzden puan kırabilirler.

çok zor bir puan değil alırsın yüksek puan, gün içinde o kadar yazıp, konuşuyorum diyorsan. sadece dediğim gibi çok ama çok sıkılmıstım ben. hatta bi ara bırakıp sağı solu incelemiştim. konsantre olmaya bak sadece.

sanırım ben de o eyuboglunda girmiştim. kötü değil, merak etme
Sosyal ağlarda paylaş

Ben IELTS'e girmistim ama reading aynidir zaten, paragrafi 'skim' edip sorulara donmeni tavsiye ederim. Paragrafin neresinde neyden bahsedildigini ve anlatilan konunun ana hatlarini bil ama. Hizli okuyucam diye anlamazsan paragrafi yalan olur. Sonra sorularin uzerinden git, cevaplarin paragrafin neresinde oldugunu yaklasik olarak bilirsen isin cok kolay. Zaten sorular progressive oluyor paragrafin icinde.

Listening kisminda sacma sapan seyler sorulabiliyor en azindan ILETSde oyleydi. Tam cevabin verildigi kismi hizli/karisik okumalar felan oluyordu. Bu kisimda onemli olan kolay diye dikkat etmemezlik yapma sakin, ipin ucu kacti mi yakalamak zor cunku diger sorulari.

Writingi yaparsin zaten, speaking farkli IELTS'den sanirim. Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Listening ve speakingde geri dönemiyorsun, readingde dönebiliyorsun.Bu arada readingde tüm parçayi okumana gerek yok, soru sorduğu zaman parçanın ilgili paragrafini veriyor zaten.

Speakingde ne yaparsan yap verdiği sürede konuşmani bitir, yarim kalirsa baya puan kiriyolarmiş. Bayadir konusmuyorum speaking zor gelir diyorsan yotube da tip veren videolar var, onlar yardimci olabilir.

Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Reading'de önce tüm pasajı okuyup anlama taraftarıyım, yani ben anlamadan yapamıyorum açıkcası. 20 dk veriyor reading'in tanesine ki bence yeterli bir süre. Günlük hayatta ingilizceyi bu kadar kullanıyorsan zaten sıkıntı yaşamazsın sınada.

Ama listening'de not taking olayına bi bakmanı öneririm, zibilyon tane ayrıntı sorabiliyorlar, saçma sapan ve çok uzun dersler çıkabiliyor. Yani listening tamamen bayık ve soruların cevaplarını kaçırma şansın var

ama bence ingilizce bilen insanın rahatlıkla yapabileceği bir sınav. Ben yapamıorum sanırım yeterli ingilizce bilmiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Wispy said:

105 - 29R 22S 27L 27W
Speakingde batıracağımı tahmin etmiştim. Bir taskda ciddi sıçtım ondan 0 falan almışımdır, dilim falan dolandı cümle kuramadım ehe.

Bana 3 hafta içinde lazım en geç scorecard. Gelir inşallah

iyimiş puan.

bende 19R - 23S - 23L - 27W

şeklinde 92 almıştın geçen ağustosta girdiğimde. Zaten 80 üstü yetiyordu :)
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

105 - 29R 22S 27L 27W

oha abi ne yiyip iciyon sen bende ondan istiom.
Bolum tamamiyle ingilizce mi?
Ankara da hangi kursu tavsiye edersiniz?
Benim toefl ibt score um 78, bu notu 90 uzerine cikarmam icin ankarada tavsiye edebileceginiz hangi kurs var, ozellikle integrated writing de sikintim var, yardimci olursaniz cok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler ben şimdi anadolu lisesinde türkçe eğitim aldım. lisede hazırlık okumadım sınavını geçip. ortaokulda 3 sene dil kursuna gitmiştim çünkü. osmangazideyim şimdi türkçe. gelişti gibi kendince ama ingilizce okumuş siz muhteremler kadar da yok ingilizcem. yaz dönemim boş. kendimi toefla adamak istiyorum. ne yapmalıyım? en iyi kurslar hangisi? neye ağırlık veriyim? (eskişehirde yaşıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 4 sene lisede 2. dil olarak ingilizce aldım, o zamanlar vasattı ama bilkentin hazırlığını geçtim.

Ondan sonra 4 sene tamamen ingilizce eğitim. Dil ve humanities derslerim iyiydi ama hep.

Reading gerçekten çok aşırı kolay 25 üzeri almamanız için hiçbir neden yok. Hızlı okumanız lazım yalnız. Süre gerçekten yetmeyebiliyor. Benim 1 boşum vardı, süre olarak da tek sıkıntı çektiğim yerdi.

Listeningde herşeyi yazdım abuk subuk ayrıntı gelebilme ihtimaline karşı.

Bu iki bölümden 50 puan alırsanız - ki gayet mümkün geri kalanındaki yükünüz azalır.

Speaking biraz tırt. Ben gerçek hayatta da birşey söylerken uzun uzun düşünen biriyim. Ekranda 15sn'n var yazarken kafamda ne söyleyeceğimi kurgulamak sınavda tek geren şeydi.
Son 5 senedir haftada 3-4 gün aktif olarak ventte/skypeta ingilizce konuşan biri olarak sıçtığım yer yine de speaking oldu.

Süre bitmeden sözünüzü bitirmeye çalışın.
Hızlıca söylemeyi planladığınız keywordları yazın outline olarak
Kafanıza kulaklığı iyice bsatırın. Ben diğer bölümleri hızlı çözdüğüm için taskın ortasında millet koro olarak which city you live in demeye başlayınca mouseu duvara fırlatmama ramak kalmıştı.

Writing biraz tricky. Eğer yazma geleneğiniz varsa çok zorlanacağınızı sanmıyorum ama öbür türlü biraz çalışmanız lazım.

Düzgün bir giriş gelişme ve sonuç yazmanız gerekiyor. Girişte savunduğunuz görüşe yer verin. Gelişmede bol bol bağlaç, ağdalı kelimeler falan kullanın. Sonuçta da argümanları özetleyip bububu yüzden budur diye bitirin.

Çalışma konusunda malesef yardımcı olamıycam. Cambridge'in toefl kitabını aldım ama sadece şöyle bir karıştırdım. İsteyene verebilirim ödemeli kargoyla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...