Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimler 3.5 edition oynuyor?

Foxx

Öne çıkan mesajlar

ben tercih ediyorum. ayrıca oyuncularım da öyle.
ve evet 3.5, 3ün patchlenmiş hali. zaten o yüzden yeni br eddition değil, bir nevi revision. ayrıca yeni kitaplar çok daha açık ve anlaşılır. bence 3.5 varken 3rd oynamanın pek manası yok.[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Sosyal ağlarda paylaş

3.5 in ilk çıktığı zamanlar 3 oynatıyodum ve 3.5 bana çok saçma ve tamamen ticari amaçlı gelmişti...kendi DMG mi kaybetmiş yeni bir DMG almak istiyodum.Ama hiç bir yerde 3rd edetion dmg bulamıyodum.bnde mecbur 3.5 aldım(dedimki nede olsa fazla fark yok 3 müş gibi kullanabilirim) ancak kitaba şöyle bir göz atınca gördümki 3.5 gerçekten para verilmeye değicek derecede güzelleştirilmiş.bende (oyuncularımda) 3.5 oynuyoruz artık
Sosyal ağlarda paylaş

3.5 tercih edilmek durumunda. D&D'de mecbur olarak güncel'i takip etmek gerekiyor (aslında diğer hobi oyunlarında da bu böyle) çünkü güncel=daha az hata.

WoTC, 3rd edition'ı bence 3.5 edition'dan sonra yaptı. Önce 3.5'u yaptılar, tek satıştan çok kar edemeyiz mantığından yola çıkıp yaptıkları şeyi biraz bozdular ve ortaya 3rd edition çıktı :p[signature][hline]A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 3.5'u tercih ediyorum özellike DM Guide'ı çok güzel olmuş bence.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar belki etik olarak doğru değil ama sonuçta kitapları gerçek değerinden çok daha pahalı olduğu için söylüyorum. Ben şahsen birçok 3. edition kitap aldım ama sırf patchli diye yeni kitaplara o kadar para vermek istemedim. Eminim ki benim gibi düşünen birçok arkadaş vardır. O yüzden söylemek istiyorum.

Bütün şu ana kadar çıkmış olan 3.5 kitaplarını p2p yoluyla pdf formatında bulabilirsiniz, sadece kitabın ismini yazın çıkıyor. Hatta girin wizards sitesinden products'a bakın ordan ismini alın, aynı gün evet doğru duydunuz kitabın çıktığının daha ilk gününde bulabilirsiniz nette.
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarıyla wizards ın sitede zaten kitaplar bedava olarak veriliyor? word formatında ve resimsiz olarak:) bana bi ark öyle söylemişti ordan biliyorum emin deilim yani
bende var pdf olarak nasılsa.
verilecek paraya değermi bilemem ama gerçeğinin yerini tutmuyor...
konuya dönersek,
bizim DM 3rd edition çıktıında sevmedi ve 2nd a devam ettik uzun süre, playerlar arasında baya bi direnen oldu 3rd e geçtiğimizde, sonradan unutuldu hep beraber çeçiverdik, 3,5 ta da sorun çıkmadı hiç:) o zamandan beri 3,5 oynuyoz valla[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

wizardsa girersen bayağı karmaşık şeylerle beraber indiriyosun (araba kullanma featleri falna var çıkamadım içinden) bedava indircekseniz çekin imzamdan(beleş 3.5 yazan) 3 ed phb falan varsa çok rahat 3.5 oynarsınız. resismleri veya açıklamaları vs yok sadece kurallar var. hatta psionics bilem var(herşeyiyle)
tek sorunu bilgisayarda olması, monitöre bakmak kasıyo biraz.
Aslında çok da fazla değişiklik yok, o yüzden biz arkadaşlarla 3 kullanıp değişiklik olan yerlerde bilgisayara bakıyoruz(gerçi nerde değişiklik var diye elden geçirmem gerekti)
şahsen 3 sene önce 30 milyonum gitmişti(o zamanlar sağlam oturmuştu içime) bir daha almayı düşünmüyorum. Komplo teorisine gelince, bence adamlar o kadar zeki değil, daha çok "biz ne çıkarsak salaklar alıyo zaten şunu düzeltelim bir daha sürelim piyasaya bunlar alırlar zaten" havasındalar. hani başarısız da değiller:)[signature][hline]"Magic. Yes, I know you think you know what it is, and how it works. You don't. You're an ignorant fool, just like the others."Khelben Blackstaff Arunsun
beleş 3.5 ed.e
Sosyal ağlarda paylaş

bu ad&d herzaman bizden bir adım geride kalır. biz 2nd warken kendimiz updateledik herseyi sonracima 3rd cikti ( yarisindan fazlasını tutturarak , tutturamadıkları hala eksiklerindendir.)sonra baktık bu salaklar bile anlamis hatalarını biz 3rd u updateledik. adamlar 3.5 u cikarttılar. ama bu sefer cok geri kaldı ad&d bu hizla giderse bize 5 veya 6th de ancak bize yetisecek
hatta ben diyorumki adam gibi toplanılsa kasılsa ad&d yi sileriz piyasadan da kac senedir lafta kalıyor öylede kalacak.

ad d sizide baydıysa icq dan bulun beni bi kac tuyo ile oyunlarınıza yeni hava katabilirsiniz. eminim burda benden daha deneyimli kisiler wardir ilk defa giriyorum bu forum kanalına cok bilgidim duzey nedir ama 3rd sadece anlamayan andaval gavur veletlere zar attirip kestirtmekten oteye gidemeyen bi kitap. ama yol gosterici olarak kullanılırsa ise yarar.[signature][hline]A METAL HEART IS HARD TO TEAR APART
Sosyal ağlarda paylaş

3.5'u da 3'ü de inceledim, birini oynayacak olsam tabi ki 3.5'u tercih ederdim. Her şey çok çok daha iyi. 3rd'ten daha kötü olan bir yanını göremedim.
Ancak biz 2e oynuyoruz, zira yıllardır sadece Darksun oynuyoruz. Unofficial materyaller var, hatta wizards'ın yapabileceğinden bile iyi hazırlanmışları var. Ancak yıllardır kendimize göre birkaç değiştirme&geliştirme ile 2e oynuyoruz, çok uzun bir süre de oynamaya devam edeceğiz sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ad&d deki a advanced in karşılığı. 1st ed, yani ilk D&D oyunundan sonra kuralları ayırabilmek için eklenmiş bişi. 3ed e geçince advanced demenin bi anlamı kalmadı. Advanced 3e manasız yani. Weapon speed factor aslında initiativele kullanıcabilinecek bi olay. Misal dagger +4 bonus verirken greataxe -2 verebilir. Bunun gibi bi kaç evdepişmiş kuralla 2nd edde beğenilen detayları 3ed e geçirmek mümkün ama temel kurallar olarak 3, 2 den çok daha üstün. Her yerde bunca pdf varken adnd ile uğraşmanın da bi manası yok.[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

2.edi 6 ay oynadım, kuralları sorsanız birini söyleyemem. ne mantığını anladım ne kullanışını anladım ööle takıldım 6 ay. sonra 3. ed geldi, grupça öldük va 3eye geçtik
3.nün phbsini alıp okuyup anladım, sonra frpyle alakası olmayan adamlara yarım saatte anlattım, oynarkende aslan gibi kendi hesaplarını yapıyolardı.
özetle 3. 2.ye göre çok daha anlaşılır, pratik ve kolaylaştırılmış bi sistem. zaten birçok ayrıntının olmaması bundan kaynaklanıyor
2. ed oynayanlar büyük ihtimal alışık oldukları sistemden memnunular ve yeni sistemle uğraşmak istemiyolar. ama gelipte "2 3ü döver 3 oynayan salaktır" falan demeyin(daha diyen olmadı ama gardımı alayım:)[signature][hline]"I don't enslave myself to time, human. There is day and there is night."
beleş 3.5 ed.e
Sosyal ağlarda paylaş

aslında şöyle özetleyebiliriz 2 daha detaylı (ve daha güzel) ama 2 nin tüm güzelliğini yok eden aşırı zor olması..
3rd ise basit (bu yüzden kötü gözükenilir)ama çok kolay ve geniş bir sistem olduğundan her şey eklenip çıkartılabilir.bu durumda 2nd oynayanlar 2nd a devam 3rd e başlamış veya başlayacak olanlar 3rd hatta 3.5 oynasın....
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
said:
StRencher, 07 Temmuz 2004 11:20 tarihinde demiş ki:
bence artık d&d 3.5 sayesinde tam olarak oturtuldu. Yani bundan sonra eğer bir 4th edition çıkarsa işte o kesinlikle ticari amaçlı abuk sabuk bir sistem olucaktır.

her zaman son çıkan beğenilir zaten. bence bu yıllar önce söylenen "herşeyi keşfettik artık keşfedebileceğimiz birşey yok" diyenlere benziyor. herşey olduğu gibi D&D de geliştirilecektir bence.[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki:
Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
Sosyal ağlarda paylaş

3rd Ed. baştan aşağıya sistematik bir sistem. 2nd daki en sakat mevzu herşeyin önceden belirlenmiş rakamlarla yapılması idi. Yeni birşey yapmak için illaki mevcut olanlara ihitiyacınız oluyordu. Mesela MM da vermin, undead, humanoid, undead vermin, humanoid vermin, undead humanoid gibi be oldu bi türlü belli olmayan yaratıklar çıkıyordu. Yani nederi bu? Böcek mi insan mı? Neye göre düşüniim, böcek-insan nedir ya? (Böle bişi var demiyorum ama şu an hatırlamadığım benzerleri var)

3rd de ise böcek böcektir, insan da insan. Böceğin ne olduğunu bilir ona göre düşünürüz.

Ayrıca 4th Ed. söylentilere göre 2006 da çıkacak. Wizards henüz belirgin bir açıklama yapmadı konu hakkında ama forumlarında bu tarz söylentiler dolaşıyor.
Tahminimce mevcut sistemden kopamayacaklarından pek de büyük bir yenilik beklemiyorum ben. Yani 4th diil de 3.75 diyebileceğimiz birşey çıkar. Yada mevcut sistemi biraz iyileştirip biraz da 2nd Ed. daki sevilen noktalarla donatıp (var mı ki öle bişi) aha buyrun, hepinize hitap ediyo bu demek istiyor olabilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar 4th Ed. çıktığında da 4th Ed. oynuyor ve oynatıyor olacam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...