Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sicak sarap


reyou

Öne çıkan mesajlar

şimdik şölle ki:

1 şişe kırmızı şarap alıyorsun, kalitesiz, 4-5 liralik olabilir, ama istersen biraz daha kaliteli bir şarap ta olabilir. sakın pahalı bir şarabı (10-15 lira üstü), sıcak şarap için ziyan etme.

malzemeler: kabuk tarçın (3-5 adet), tane karanfil (8-10) adet (kuruyemişçilerde, baharat satan yerlerde bulunuyor bunlar, kabukları soyulmadan, çekirdekleri çıkarılmadan dilimlenmiş 1 er adet elma ve portakal, zevke göre, 1 ya da 2 çorba kaşığı toz şeker. (şarap miktarına göre daha çok olabilir şeker)

hazırlanış: şeker dışındaki malzemelerin tümü orta ateşte ısıtılır, başında durmak çok önemli, çünkü şarabın kaynamaması gerekir, kaynayacağı hissedildiği an, yani kabarcıklar çıkmaya başlar başlamaz (hatta mümkünse kabarcıklar çıkmadan), şarap ateşten alınmalı. dikkatli olunmalı, çünkü şarap çok çabuk ısınıp, apansızın geliveriyor kaynama noktasına.

şeker ise, ısınma sırasınde önce ı yemek kaşığı olarak konulabilir, sonrasında (gene ısınma esnasında), tadına bakılarak, damak zevkine göre miktarı arttırılabilir. ısınma sırasında buharlaşan şarap miktarı kadar (1/2 ya da 1 çay bardağı kadar) su eklenebilir ısınma esnasında ve fekat şart değil.

yukarıdaki malzemeler, 2 şişe şarap için de geçerli olabilir, ya da bir miktar arttırılabilir. esasen en önemli nokta şeker miktarıdır, diğer malzemelerin, azlığı, çokluğu fazlaca etkilemez şarabımızın tadını.

sunum şarap kadehinde değil, seramik kaplarda olmalı. şarap, bardaklara süzülerek konmalı. istenirse bardağa konduktan sonra üzerine 1 er 2 şer adet badem ve kuru üzüm serpiştirilebilir.

affiyet ossun!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...