Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi kesen kadın Bodrum dışına çıkarıldı aaaa

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bence tepki göstermek güzelde biraz abartılı oluyor yani nasıl desem ikiyüzlü buluyorum ben, samimi değil. Tepkinin sebebi kafamızda oluşan bazı önyargılardan kaynaklı. Geçen gün yaban tv'de adamın biri elinde arbalet ile köpeklerine kovalattığı bir ayıyı 17 ok ile öldürdü, adı spor oluyor bunun çünkü yasalar işte adam öyle bir hak vermiş v.s.

Kedi olunca tepkimiz biraz fazla oluyor herhadle evcil olmasından, sevimli olmasından, hani evde beslediğimizden bize daha bir yakın geliyor herhalde kedi.

Şimdi elbette kedinin kesilmesi yanlış olmuş, olmamalı. Ama işte algılarımızdan dolayı, tepkilerimizin değişmesi birbirine benzer iki olayda birine çoşkun bir tepki gösterip diğerine meh demek aslında düşünmeden kendimizi ifade ettiğimizi gösteriyor. Bence samimiyetsiz oluyor sözüm meclisden dışarı, sesli düşündüğümü varsayın.
Mesaj tarihi:
fede said:

yaygın olara hayvan kanı içilmiyo dünyada. pis olur çünkü. kedi kesmek kötü değilse bile kanını içmiş. neresinde aklasam diye kasmayın

Bizde etini yiyoruz, sütünü içiyoruz, beynini yiyoruz, koçun billurlarını, bağırsaklarını v.s., sonra ingilterede domuz kanı kullanılarak yapılan sosisler var, afrikada bir kabile keçi kanı içiyor, kızılderililer öldürdükleri bizonun kalbini çiğ çiğ yer v.s.

Uzar gider liste.

Ayrıca yapılan eylemin etik olup olmaması veya doğru olup olmaması (ki etik doğru davranış bunlarda muallakda kavramlar gerçi) , yapılan eylemin yaygın olup olmaması ile karar verilemez.
Mesaj tarihi:
Kedi kesen 5 yaşında bir kız vardı piskopat dedik önemsemedik alın görün moda olmuş sokaklarda kedi kalmadı laynnnnn. Vejetaryanlar içinde acaba et yiyen bizlerde böyle piskopat olarak mı görülüyoruz merak ettim şimdi. Kan içmiyorum ama eti severim, tamamen beslenme amaçlı yiyorum, yediğimi de üzülüyorum. Bir ara bende vejataryan olmuştum böyle yolda bir inek görmüştüm istanbuldan gelirken hüzünlendim fln sonra mcdonalsın önünden geçerken bir koku geldi hoş bişi girdim baktım hamburgermiş yedim haliyle. bu arada bu etli ürünlere soya fln katıyorlarmış kanser ediyormuş genetiği oynanmış fln yeniden et yememe durumuna geçebilirim.

Fena dağıttım konuyu, kaçtım.
  • Yeni Oluştur...