Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Merhabalar efenim, bugun hep beraber lazanya yapacagiz. Malzemeler Yarim kilo kiyma, 10% veya daha az yagli olsun Bir sogan (daha dogrusu kiyma hacminde iste) Birkac dis sarimsak 1 konserve domates Hazir lazanya hamuru (Barilla'nin haslanma gerekmeyenlerini oneririm) Parmesan peyniri Mozarella peyniri Ricotta peyniri Biraz maydanoz Hazirlanis Once soganimizi guzelce dogruyoruz http://cs.brown.edu/~ilke/lz1.jpg Ve zeytin yaginda iyice pisiriyoruz http://cs.brown.edu/~ilke/lz3.jpg Soganlar pistikten sonra kiymamizi bocaliyoruz tencereye http://cs.brown.edu/~ilke/lz2.jpg Uzerine tuz, karabiber ve kimyon dokup karisimi guzelce pisiriyoruz http://cs.brown.edu/~ilke/lz4.jpg Hazir domatesimizi aciyoruz, blenderdan gecirip iyice pure haline getiriyoruz. Bu arada alacaginiz salca falan degil, bildiginiz hazir soyulmus domates. Yani normal domates de olur da boyle olunca daha kolay oluyor diger turlu normal domatesle bu kadar sulu olmaz diye tahmin ediyorum. (resim yamuk pardon :) ) http://cs.brown.edu/~ilke/lz5.jpg Domatesleri karisima ilave etmeden once kiymamizin uzerine ezilmis sarimsak koyuyoruz biraz. Sonra domatesleri dokup uzerine eklemek istedigimiz seyleri ekliyoruz, ben kekik ekledim mesela, boyle bir hal aliyor karisimimiz. http://cs.brown.edu/~ilke/lz6.jpg Bu karisimi ara sira cevirerekten fokurdamaya birakiyoruz. Bu sureci cok da uzatmamakta fayda var suyu gitmesin iyice. Neyse, bu sirada parmesan peynirimizi rendeliyoruz, koca bir tasi doldursun, bol bol parmesan lazim. Mozarellamizi genis dilimlere ayiriyoruz (genis ama ince), ricotta peynirimize de maydanoz ekleyip guzelce karistiriyoruz sekildeki gibi (tam bu noktada lens yaglanmis bu arada bulanik sonraki fotograflar hehe :) ) http://cs.brown.edu/~ilke/lz10.jpg Peynirlerimiz ve sosumuz hazir, simdi sirada katlari dosemek var. Buradan sonrasi aldiginiz lazanya hamuruna gore degisebilir, benim aldigimi haslamak gerekmiyordu, bu yuzden sosun daha sulu olmasi gerekiyor ki kuru olmasin. Eger haslamak gerekiyorsa lazanya hamurunuzu, burada tomato paste diye gecen, herhalde turkiye'de karsiligi baya koyu bi salca olacak birseyden biraz katin sosunuza yogunlastirmak icin. Benim hamur buydu: http://cs.brown.edu/~ilke/lz7.jpg Sonra borcamimizi aliyoruz ve en altina, lazanya yapismasin diye ince bir sos katmani dokuyoruz, kiymalari ziyan etmeyin sostan alin bu kisimda :) http://cs.brown.edu/~ilke/lz8.jpg Ilk katimizi dosuyoruz ve uzerine once et sosundan, sonra da bolcana parmesan koyuyoruz: http://cs.brown.edu/~ilke/lz9.jpg Uzerine yeni bir katman doseyip bu sefer ustune ricottamizi koyuyoruz, ricottali katlara sos koymak zorunda degilsiniz de ben eti cok sevdigimden her kata koydum http://cs.brown.edu/~ilke/lz11.jpg Bu sekilde parmesan/ricotta alterne ederek devam ediyoruz katlari dosemeye, kac kat isterseniz artik, benimki 6 veya 7 katliydi sanirim. Hepsi bittikten sonra en ust kata, yani en uste koydugunuz hamurun uzerine yine et sosumuzdan bolca koyuyoruz ki kurumasin (bu kisim icin sos ayirin bitirmeyin sakin erken), uzerine parmesan dokuyoruz bolca ve tum lazanyamizin uzerini ince mozarella dilimlerimizle kapliyoruz. (son bitmis halini fotograf cekmemisim firina vermeden) Sonra firinimizi hamurun uzerinde kac derece diyorsa ona ayariyoruz ve yine hamurun uzerinde yazan sure kadar pisiriyoruz. Uzerini aluminyumla kapliyoruz firina vermeden ki sulu kalsin, ben yarim saat oyle pisirdim sonra 10 dakika da aluminyumunu cikarip pisirdim iyice kizarsin mozarellalar diye. Sonuc boyle oluyor efendim (ben hiyar gibi uclarini tepsinin icine sokmamisim iyice ondan kurumuslar, siz yapmayin) http://cs.brown.edu/~ilke/lz12.jpg 2 koca dilim de okuzu bile doyuruyor http://cs.brown.edu/~ilke/lz13.jpg Afiyet olsun :)
Azmodai Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 basarili gorunuyor ilke. canim cekti afiyet ossun.
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Bu haftasonu deniyim lan bunu ben, canım çekti.
vaniLLe Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 icine azcik havuc rendeledin mi ya da sebze koydun mu da tadindan yenmez. süper olmus ilke(tu)
barbu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 ama baya ugrasmissin. sevsem canım cekerdi yani. helal
Zep Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 abi lazanyayla uğraşılmaz ya gidilir hazır alınır yani lazanya. ama eline koluna sağlık güzel görünüyo
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 13, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 13, 2010 gayet güzel gözüküyo ama benim tavsiyem beşemel sosda olmalı içinde
_Gandalf_ Mesaj tarihi: Şubat 14, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2010 Ben anlamam ricotta mozarel falan, erzurum otlu peyniri gidermi buna?
Golden Virginia Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 dostum amerikadaki etlerin hepsi domuz eti farkıdna değilsin -50 sevap
copry Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2010 çok başarılı görünüyor eminim tadı da öyledir ellerine sağlık
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 adamınbiri said: gayet güzel gözüküyo ama benim tavsiyem beşemel sosda olmalı içinde Annem geçen gün böyle yapmış lazanyayı da, ben soğuk da yiyorum lazanyayı ve soğuk tüketilecekse olmamalı bence :P
HocaEfendi Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 haftada 2 gün 10 küvet yapıyoruz baydım artık görmekten.. tadı güzel ama.
Öne çıkan mesajlar