Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lazanya


Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar efenim, bugun hep beraber lazanya yapacagiz.

Malzemeler
Yarim kilo kiyma, 10% veya daha az yagli olsun
Bir sogan (daha dogrusu kiyma hacminde iste)
Birkac dis sarimsak
1 konserve domates
Hazir lazanya hamuru (Barilla'nin haslanma gerekmeyenlerini oneririm)
Parmesan peyniri
Mozarella peyniri
Ricotta peyniri
Biraz maydanoz


Hazirlanis
Once soganimizi guzelce dogruyoruz
http://cs.brown.edu/~ilke/lz1.jpg

Ve zeytin yaginda iyice pisiriyoruz
http://cs.brown.edu/~ilke/lz3.jpg

Soganlar pistikten sonra kiymamizi bocaliyoruz tencereye
http://cs.brown.edu/~ilke/lz2.jpg

Uzerine tuz, karabiber ve kimyon dokup karisimi guzelce pisiriyoruz
http://cs.brown.edu/~ilke/lz4.jpg

Hazir domatesimizi aciyoruz, blenderdan gecirip iyice pure haline getiriyoruz. Bu arada alacaginiz salca falan degil, bildiginiz hazir soyulmus domates. Yani normal domates de olur da boyle olunca daha kolay oluyor diger turlu normal domatesle bu kadar sulu olmaz diye tahmin ediyorum. (resim yamuk pardon :) )
http://cs.brown.edu/~ilke/lz5.jpg

Domatesleri karisima ilave etmeden once kiymamizin uzerine ezilmis sarimsak koyuyoruz biraz. Sonra domatesleri dokup uzerine eklemek istedigimiz seyleri ekliyoruz, ben kekik ekledim mesela, boyle bir hal aliyor karisimimiz.
http://cs.brown.edu/~ilke/lz6.jpg

Bu karisimi ara sira cevirerekten fokurdamaya birakiyoruz. Bu sureci cok da uzatmamakta fayda var suyu gitmesin iyice. Neyse, bu sirada parmesan peynirimizi rendeliyoruz, koca bir tasi doldursun, bol bol parmesan lazim. Mozarellamizi genis dilimlere ayiriyoruz (genis ama ince), ricotta peynirimize de maydanoz ekleyip guzelce karistiriyoruz sekildeki gibi (tam bu noktada lens yaglanmis bu arada bulanik sonraki fotograflar hehe :) )
http://cs.brown.edu/~ilke/lz10.jpg

Peynirlerimiz ve sosumuz hazir, simdi sirada katlari dosemek var. Buradan sonrasi aldiginiz lazanya hamuruna gore degisebilir, benim aldigimi haslamak gerekmiyordu, bu yuzden sosun daha sulu olmasi gerekiyor ki kuru olmasin. Eger haslamak gerekiyorsa lazanya hamurunuzu, burada tomato paste diye gecen, herhalde turkiye'de karsiligi baya koyu bi salca olacak birseyden biraz katin sosunuza yogunlastirmak icin. Benim hamur buydu:
http://cs.brown.edu/~ilke/lz7.jpg

Sonra borcamimizi aliyoruz ve en altina, lazanya yapismasin diye ince bir sos katmani dokuyoruz, kiymalari ziyan etmeyin sostan alin bu kisimda :)
http://cs.brown.edu/~ilke/lz8.jpg

Ilk katimizi dosuyoruz ve uzerine once et sosundan, sonra da bolcana parmesan koyuyoruz:
http://cs.brown.edu/~ilke/lz9.jpg

Uzerine yeni bir katman doseyip bu sefer ustune ricottamizi koyuyoruz, ricottali katlara sos koymak zorunda degilsiniz de ben eti cok sevdigimden her kata koydum
http://cs.brown.edu/~ilke/lz11.jpg

Bu sekilde parmesan/ricotta alterne ederek devam ediyoruz katlari dosemeye, kac kat isterseniz artik, benimki 6 veya 7 katliydi sanirim. Hepsi bittikten sonra en ust kata, yani en uste koydugunuz hamurun uzerine yine et sosumuzdan bolca koyuyoruz ki kurumasin (bu kisim icin sos ayirin bitirmeyin sakin erken), uzerine parmesan dokuyoruz bolca ve tum lazanyamizin uzerini ince mozarella dilimlerimizle kapliyoruz. (son bitmis halini fotograf cekmemisim firina vermeden)

Sonra firinimizi hamurun uzerinde kac derece diyorsa ona ayariyoruz ve yine hamurun uzerinde yazan sure kadar pisiriyoruz. Uzerini aluminyumla kapliyoruz firina vermeden ki sulu kalsin, ben yarim saat oyle pisirdim sonra 10 dakika da aluminyumunu cikarip pisirdim iyice kizarsin mozarellalar diye.

Sonuc boyle oluyor efendim (ben hiyar gibi uclarini tepsinin icine sokmamisim iyice ondan kurumuslar, siz yapmayin)
http://cs.brown.edu/~ilke/lz12.jpg

2 koca dilim de okuzu bile doyuruyor
http://cs.brown.edu/~ilke/lz13.jpg

Afiyet olsun :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...