Gimli Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Eğitim bölümüne de açtım farkındayım ama, işim biraz acil. Başvuruların bitmesine az kaldı. Kendisi benzer bi tecrübe yaşayan biri yada arkadaşı yaşayan biri varsa her türlü yardıma aç muhtaç bi şekilde buradan ulaşabilrim belki diye umut ediyorum. Sıkıntım şöyleydi; Şimdi durumum şöyle; 25 yaşındayım. Mimarlık bitirdim. Mimarlık üzerine yükseklisansımın da 2. senesindeyim. Kariyer değişikliğine karar verdiğim için müzik okumak üzere hollandaya gideceğim. (4 senelik lisans programına) Gelin görün ki, askerlik tecil işlemleri, "bir yüksek öğrenim kurumu" için geçerli. Yani ön lisans - lisans - master - doktora gibi bi süreç izlemeniz gerekiyor ki okulunz sürekli askerlik durumunuzu tecil etsin. 2. bir lisansı normal koşullarda askerlik yapmadan okumak mümkün değil. Merak ettiğim şu, ben eğer masterımı uzattığım kadar uzatır, ardından da doktoraya başvurursam, ama bu süreçte de 4 senelik başka bir lisans programına kaydolursam askerliğim tecil olur mu? Yada yurtdışında 2. lisansı yapıp da askeri hangi şekilde tecil edebilirim, her türlü çözüme açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 umarim bi sekilde yapabilirsin gimli, derdini ve sikintini anlayabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 masteri uzatip yurtdisina gidersen, orda da okula kaydolursan, buyuk ihtimalle yurtdisindan rahat tecil edersin, hele bi de ufagindan da olsa ise girersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 adamin zaten masterdan dolayi 1 yil tecil hakki olacak bitince, o arada tecilden yararlanip kacacak. orda ama 4 yillik lisansa girerse yine asker kacagi oluyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Kalan 3 yılda türkiyeye giriş çıkış problemi olmaz mı işte? Olur sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 tecil islerini iyi bilen biriyle konusulsa cozulur bu olay. subeye filan gitmis miydin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 lisanstan sonra tecil için gittim en son. Ama askerlik şubesine gidip de, "abi ben buna nası kılıf uydururum" sorusu sorsam çok samimi cevaplar almam heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 yuksek lisan bittikten sonra ne kadar tecil ediliyo otomatik? en kotusu askerligi yap oyle git dicem, veya tecil oldugu kadar olsun, tecil bitince gel askerligini yap, o zamana kadar olay cozulemezse, sonra geri don bitir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 2 yüksek lisansı beraber götürebilirsen zaten uzattığın lisans programından tecil olur askerliğin diye biliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 1 sene masterdan sonra tecili war Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 adamin derdi zaten master ustune gidip farkli bir bolumde undergrad yapacak olmasinin verdigi stress. undergrad'e tecil var mi diye soruyor, gidersem turkiyeye donuslerim sikinti olur mu, aileyi ziyaret ederken iceri alirlar mi diyor. sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 e tamam işte dioruz ilk masterı dvm ettiği sürece hiç bişi yabmazlar die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 İlk master 4 sene devam edemiyor ama işte :) problem orda 4 sene master mı olur Şuan 2. senesindeyim zaten. Anca 1 sene tecil ettirebilirim öyle. Kalan 3 sene ne olacak belli dğeil. Başvuracağım okullarla konuştum bu arada, doktora yapmama sıcak bakıyorlar orada okurken. Zaman ayırdığım sürece tabii. Ama doktora programı bulmak da ayrı kasış, bulunca zaman ayırmak da ayrı kasacak. Başka bi çözüm olsa ne hoş olur diyorum halen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 git, geri donme. en guzel cozum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Tezli yüksek lisans yapıyorsan tezini vermeyip askerliği tecil ettirebiliyordun sanırım. Arkadaşımın abisi yüksek lisans yapıyor, aynı zamanda müfettiş bankada. Bir süredir tezini uzatıp askerliğini tecil ettiriyor işinden dolayı. Eğer yüksek lisansa kayıtlıyken yurtdışında okuyabileceksen tezini uzatmayı deneyebilirsin. Ama buradaki yüksekten atılırsın büyük ihtimalle yurtdışında bir okula kaydolunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 1 senem kaldı zaten öyle yapıyorum 2 senedir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Yükseği her halikarda bitiriceksin anladığım kadarıyla. En mantıklısı yüksekten sonra hemen askere gitmen 6 ayda askerlik işini bitirip öle yurtdışına çıkman olucaktır. Diğer türlü hep bi stres sıkıntı içerisinde geçer günlerin. Oradaki okul kağıtlarını geç gönderir burası kabul etmez ıvır zıvır olur Ülkeye giriş çıkışlarda sorun yaşarsın çok. ABD de okuyan bir arkım vardı. Normal lisans eğitimindeydi okul gelen kağıtları kabul etmemişler uzun bir süre onları onaylatmak için uğraşmıştı yaşadğın strese değmez 6 ay için. Koskoca bir ömürde de 6 ay hiç bişi bitir sonra dilediğin gibi yaşa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 gimli sole bisi yapabilirsin bak aklinda olsun bi defa master 4 sene surebiliyo 2 sene ders 2 sene tez asamasi diye ikincisi yurt disina gidip dil ogrenmek icin okul dondurulqabiliyo bu sirada askerlikte gelmiyor mesela yurt disinda 1 senelik felan bi dil kursu olayinda olablur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 okulu dondurursa kaparlar askere diye biliyorum :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 emin deilim bisi diyemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 askere hiç gitmek istemiyorum dersen bilmiyorum da yapacaksan önce askere git kafan rahat etsin 6 ay nedir ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Sıkıntı şu Askere gidiyorum dedin mi de gidemiyosun :) Sırası var kuyruğu var onun da İlk celpte gidemezsem bi de oturup aylarca beklemek, önümüzdeki senenin de sınavlarını kaçırmak var. Net 2 sene kaybetmek bu da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Gulme komsuna gelir basina.. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Ha diyince gidiliyor askere merak etme. Tek yapman gerek erken sevk dilekçesi vermek. Sebep kısmına askerliğimi tamamlayıp biran önce para kazanmaya başlamam lazım vs.. yaz işlem tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 O zaman gönüllü statüsüyle kim bilir nereye gidiyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar