Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik ve 2. lisans

Gimli

Öne çıkan mesajlar

Eğitim bölümüne de açtım farkındayım ama, işim biraz acil. Başvuruların bitmesine az kaldı. Kendisi benzer bi tecrübe yaşayan biri yada arkadaşı yaşayan biri varsa her türlü yardıma aç muhtaç bi şekilde buradan ulaşabilrim belki diye umut ediyorum.

Sıkıntım şöyleydi;

Şimdi durumum şöyle;

25 yaşındayım. Mimarlık bitirdim. Mimarlık üzerine yükseklisansımın da 2. senesindeyim.

Kariyer değişikliğine karar verdiğim için müzik okumak üzere hollandaya gideceğim. (4 senelik lisans programına)

Gelin görün ki, askerlik tecil işlemleri, "bir yüksek öğrenim kurumu" için geçerli. Yani ön lisans - lisans - master - doktora gibi bi süreç izlemeniz gerekiyor ki okulunz sürekli askerlik durumunuzu tecil etsin.

2. bir lisansı normal koşullarda askerlik yapmadan okumak mümkün değil.

Merak ettiğim şu, ben eğer masterımı uzattığım kadar uzatır, ardından da doktoraya başvurursam, ama bu süreçte de 4 senelik başka bir lisans programına kaydolursam askerliğim tecil olur mu?

Yada yurtdışında 2. lisansı yapıp da askeri hangi şekilde tecil edebilirim, her türlü çözüme açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk master 4 sene devam edemiyor ama işte :) problem orda
4 sene master mı olur

Şuan 2. senesindeyim zaten. Anca 1 sene tecil ettirebilirim öyle. Kalan 3 sene ne olacak belli dğeil.

Başvuracağım okullarla konuştum bu arada, doktora yapmama sıcak bakıyorlar orada okurken. Zaman ayırdığım sürece tabii. Ama doktora programı bulmak da ayrı kasış, bulunca zaman ayırmak da ayrı kasacak.

Başka bi çözüm olsa ne hoş olur diyorum halen
Sosyal ağlarda paylaş

Tezli yüksek lisans yapıyorsan tezini vermeyip askerliği tecil ettirebiliyordun sanırım. Arkadaşımın abisi yüksek lisans yapıyor, aynı zamanda müfettiş bankada. Bir süredir tezini uzatıp askerliğini tecil ettiriyor işinden dolayı. Eğer yüksek lisansa kayıtlıyken yurtdışında okuyabileceksen tezini uzatmayı deneyebilirsin. Ama buradaki yüksekten atılırsın büyük ihtimalle yurtdışında bir okula kaydolunca.
Sosyal ağlarda paylaş

Yükseği her halikarda bitiriceksin anladığım kadarıyla. En mantıklısı yüksekten sonra hemen askere gitmen 6 ayda askerlik işini bitirip öle yurtdışına çıkman olucaktır.
Diğer türlü hep bi stres sıkıntı içerisinde geçer günlerin. Oradaki okul kağıtlarını geç gönderir burası kabul etmez ıvır zıvır olur Ülkeye giriş çıkışlarda sorun yaşarsın çok.
ABD de okuyan bir arkım vardı. Normal lisans eğitimindeydi okul gelen kağıtları kabul etmemişler uzun bir süre onları onaylatmak için uğraşmıştı yaşadğın strese değmez 6 ay için. Koskoca bir ömürde de 6 ay hiç bişi bitir sonra dilediğin gibi yaşa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...