Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 iphone , htc hd2 ve nokia n900 kullanmis ve su anda n900 kullanan birisi olarak multitaskingin kelime anlamini en iyi yapan alet n900. iphone da zaten multitasking denen sey nerdeyse yok. bunu herkes biliyor zaten, yani mail programi actiniz sonra internete girmek icin browser acmak isterseniz kapatiyorsunuz maili yada ne acti iseniz onu , oyun vs. kesin kes yok demiyim iphone da MT , ornegin muzik dinlerken bir seyler yapabilirsiniz vs. ama iphone zaten seri ve hizli kullanimi ile mt ye pek ihtiyac duymayan bir alet. yani bir programi kapamak ile onu acmak arasinda gecen sure o kadar az ki mt ye nerde ise gerek yok. zaten avuc ici kadar alette mt nin ne kadar ihtiyac dahilinde oldugu tartisilir. oyun oynuyoruz maile bakacagiz oyunu kapat veya arka plana at veya pause olsun cok onemi yok zaten. htc hd2 windows sistemli ve istediginiz kadar program acabiliyorsunuz aralarinda gecislerde yapiyorsunuz ama ornegin oyundan bir baska seye gecerken o oyun sanki bilgisayar hibernate etmis gibi pause oluyor ve duruyor. tekrar gittiginizde kucuk bir yukleme ve tusa basin devam icin gibi seyler goruyorsunuz. n900 de ise bunlar direk windows 7 veya vista gibi calisir durumda oluyorlar. kisisel gozlemlerim bunlar. iphone os 4.0 ile multitasking (gercek multi tasking) gelecek deniyor. iphone 4g sanirim super bir alet olacak. http://www.geek.com/articles/mobile/4g-iphone-multitasking-gestures-galore-cutting-edge-maps-cloud-itunes-20100119/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Kanuni , iphone jailbreak ile tam olarak multitask yapabiliyor hale geliyor . Senin dediğin gibi normal satın alınan hali ile yapmıyor. Ben bunu kullanıcı olarak biliyorsunuzdur diye tahmin etmiştim , multitask programı sayesinde açtığın ve kullandığın programların üzerinde bir tag kalıyor ve tekrar tıkladığında kaldığın yerden devam edebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 sorun kaldigin yerden devam etmede zaten hibernate gibi birsey sanirim o. orneklersem oyundasin diyelimki rpg ve elemani autorun a aldin kos dedin, sonra oyunu arka plana attin browserdan hintlere baktin, mail tel sms kullandin oyuna geri dondun , oyunda adam hala kosuyor ve mesafe almis oluyor belkide oldun, bu tarz bir multitaskingden bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 bir yandan browserdan download yaparken bir yandan bluetoothla bir dosyayı arkadaşa aktarıp, bunlar devam ederken oyun oynayabiliyor muyuz? hayır benim 3 sene önce aldığım dokunmatik olmayan nokia telefonum yapıyor da ondan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Katharsis said: Iphone OS multitasking yapabiliyor. Ipad neden yapamasın ? Ha sen yapamıyorsan o ayrı. Her update çıktığında 2-3 hafta bekleyip 10 takla atıp kırmam gerekmeyen, bozulduğunda da garantiden çıkarmayan şekilde multitasking yapabilse, en azından flash açabilse, sen bilmediğin kavramlar hakkında atıp tutmasan, dünyada savaşlar bitse, bunların hepsi bence çok güzel olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 off yine aptal bi AYFON EMEMES GÖNDEREMİYO YEA :(( muhabbeti başlamış. telefon çıkalı 3 sene oldu, hala bitmedi arkadaş multitaskingi, ne multitask insanlarmışsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 iphone gibi konuştun şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Konu iPad, okumadan tuzla koşmamakta fayda var. Desen ki "neden Omnia 2 topiğinde iPad konuşuyoruz" tamam da, böylesi abes olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 ahahahhah super kullanim tam yerinde olmus... lalalala diyene tuzla kosmamak. uzundur duymamistim kimseden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 yeri gelmişken yanlış bilinen bir kanıyı düzelteyim. Windows mobile en iyi mobil işletim sistemidir, donunda sallar iphoneu da symbianı da. Android'i pek bilmiyorum ama daha o kadar olgunlaşmış olamaz o da. Samsung smartphonelar genelde başarısız, evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2010 e maemo? bildigin linux yuklu alette iste, mis. hiyar, tuz, lalala, dunya barisi eet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Baggio said: Katharsis said: Iphone OS multitasking yapabiliyor. Ipad neden yapamasın ? Ha sen yapamıyorsan o ayrı. Her update çıktığında 2-3 hafta bekleyip 10 takla atıp kırmam gerekmeyen, bozulduğunda da garantiden çıkarmayan şekilde multitasking yapabilse, en azından flash açabilse, sen bilmediğin kavramlar hakkında atıp tutmasan, dünyada savaşlar bitse, bunların hepsi bence çok güzel olurdu. Updatesiz kullan sıkıntı oluyorsa 3.1 yüklü hala bende 3.1.3 çıktı hiç bir problem yaşatmadı bana. Bozulduğunda ilk software versiyona recover etme şansın var. Garantiden çıkması gibi bir durum söz konusu değil , çok bilmişlik yapıyorsun , bilmediğin şeyler hakkında konuşma diye terbiyesizlik de ekliyosun ama kendin kedi olsan fare tutamazsın gibi gözüküyor. Benim işim bu bilmediğim kanısına nerden vardın onu merak ediyorum. Sen multitask ededur ben geliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 aktiftablet said: yeri gelmişken yanlış bilinen bir kanıyı düzelteyim. Windows mobile en iyi mobil işletim sistemidir, donunda sallar iphoneu da symbianı da. Android'i pek bilmiyorum ama daha o kadar olgunlaşmış olamaz o da. Samsung smartphonelar genelde başarısız, evet. 6.5 bence başarılı ama gerisi kullanıcı dostu değil bence , mutlaka kalemle kullanman gereken durumlar oluşuyor mesela . SBP shell gibi programlar olmasa WM'nin kimse yüzüne bakmaz 6.1'le bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Telefonun illa ufak bir fonksiyonu bozulmak zorunda değil, açılmaz hale de gelebilir. Şans eseri hardware sorunundan telefonum bozulursa, alakasız software müdahalesini bahane edip garanti dışı bırakmalarını riske atmayacak kadar akıllı olmak istiyor olabilirim senin aksine :p Güncellemeleri takip etmek de hoşuma gidiyor; malum güvenlik, verimlilik falan. Flash mevzusuna hiç değinmemen de dikkatimi çekti, sırf bahane uydurabildiğin konulara cevap vermeyi tercih eden insanlardansın heralde, alıştık forum cemaatinde bunlara. Benim derdim yukarılarda dendiği gibi "oyun oynarken mail atarken mms gelirken browser açmak" değil yani, çok daha basit iki uygulama arasında geçiş yapıp eşzamanlı kullanabilmek. Alıp açtığım iPhone ve iPad bunu kendi içine gömülü 2-3 ana uygulaması arasında bile yarım yamalak yapıyor, sonradan yüklenenlerde zaten yapmıyor hiçbir şekilde. Ancak taklalar atıp garanti dışı bırakmamız gerekiyor ki yapsın, onu da o iş için dizayn edilmediğinden yavaş yapıyor zaten. Ram yetmiyor. Neyse, son kez söylüyorum ve son mesajımı atıyorum, burası iPad/iPhone konusu değil. Sadece kıvırtık yanlış yönlendirmelerin ortalığa saçılsın istemediğimden açıklamak istedim bazı şeyleri, kirlilik için kusura bakmasın diğer arkadaşlarımız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katharsis Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Telefonda hardware bir fonksiyon bozulursa software zaten çalışmaz , yani atıyorum belleği yenileyip aa bunda bozulmadan önce jailbreak varmış demem şansları var mı sence ? Yanlış anlama teorik konuşuyorsun söylediklerin kendine göre mantıklı olabilir ama pratikte bir geçerliliği yok. Multitask konusuna gelince ipod ztn alt planda sıkıntısız çalışıyor her zmn , onun dışında çok da alt planda çalışıp dilediğinde devam edebileceğin uygulama gelmese de aklıma belirttiğim gibi bunu sıkıntısız olarak ytapabileceğin programlar mevcut. Cidden kullanmak istersen link de verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Telefonun basit bir elektrik devresi bozulur, sen açamadığın için restore edemezsin, adamlar onu değiştirince görür. Her hardware sorunu telefonun içindeki varı yoğu silecek diye bir şey yok, hatta çok azı buna sebep olur. Teorik konuşan ben değilim anlayacağın :p Yüzeysel dede mantıkları kuruyorsun. Arka planda çalışan "uygulama" yok zaten, iPod ve push mail dışında. Jailbreak edip Backgrounder ile dilediğini kullanmayı ben de biliyorum, şu kadar analiz yapmamdan denemişliğim olduğunu anlayabileceğini sanmıştım, özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devokai Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Apple Fandom -Güneşin Hiç Batmadığı Fanlık- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2010 Katharsis said: aktiftablet said: yeri gelmişken yanlış bilinen bir kanıyı düzelteyim. Windows mobile en iyi mobil işletim sistemidir, donunda sallar iphoneu da symbianı da. Android'i pek bilmiyorum ama daha o kadar olgunlaşmış olamaz o da. Samsung smartphonelar genelde başarısız, evet. 6.5 bence başarılı ama gerisi kullanıcı dostu değil bence , mutlaka kalemle kullanman gereken durumlar oluşuyor mesela . SBP shell gibi programlar olmasa WM'nin kimse yüzüne bakmaz 6.1'le bence. Kullanıcı arabirimi işletim sisteminin kötü olduğu anlamına gelmez tek başına. SBP Shell gibi bir program ile arabirimi tamamen customize edebiliyor olman bile başlı başına bir artıdır iphone yanında. Bir phone uygulaması, bir web uygulamasından daha fazla hiçbirşey yapamıyorken (bunu ben demiyorum) WM üzerinde native code çalıştırabiliyosun, basit bir örnek. Microsoftta genel olarak ortada rakip yokken ürünler pek gelişemiyor. Netscape batıp da mozilla'nın çıkışna kadar geçen süredeki internet explorerın görünürde nerdeyse hiç gelişmemesi gibi. WM7 ile beraber raikplerinin basit innovatifd zımbırtılarını kopyalayıp daha iyi bir hale getireceklerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Brigand said: samsung telefonları sux zaten adamlar ota boka ellerini atıyolar. adamların yapmadığı teknolojik alet yok. seçin 3-4 kategori onlara yoğunlaşın dimi, sonra böyle oluyor. "ota boka ellerini attıkları" için sux ise şahane bir öneri olmuş bu. microsoft, asus, apple, google tümden piyasadan çekilsin o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 çekilsinler bencede. zaten o yazdıklarını kullanan yok pek dünyada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 özellikle microsoft baya leş. tahtakalede bile satılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 aktiftablet said: Katharsis said: aktiftablet said: yeri gelmişken yanlış bilinen bir kanıyı düzelteyim. Windows mobile en iyi mobil işletim sistemidir, donunda sallar iphoneu da symbianı da. Android'i pek bilmiyorum ama daha o kadar olgunlaşmış olamaz o da. Samsung smartphonelar genelde başarısız, evet. 6.5 bence başarılı ama gerisi kullanıcı dostu değil bence , mutlaka kalemle kullanman gereken durumlar oluşuyor mesela . SBP shell gibi programlar olmasa WM'nin kimse yüzüne bakmaz 6.1'le bence. Kullanıcı arabirimi işletim sisteminin kötü olduğu anlamına gelmez tek başına. SBP Shell gibi bir program ile arabirimi tamamen customize edebiliyor olman bile başlı başına bir artıdır iphone yanında. Bir phone uygulaması, bir web uygulamasından daha fazla hiçbirşey yapamıyorken (bunu ben demiyorum) WM üzerinde native code çalıştırabiliyosun, basit bir örnek. Microsoftta genel olarak ortada rakip yokken ürünler pek gelişemiyor. Netscape batıp da mozilla'nın çıkışna kadar geçen süredeki internet explorerın görünürde nerdeyse hiç gelişmemesi gibi. WM7 ile beraber raikplerinin basit innovatifd zımbırtılarını kopyalayıp daha iyi bir hale getireceklerdir. teknik özellik bakımından micros hep önde zaten. her şey teknik özellik değil işte. öyle olsa, iphone'un başarısını yıllar önce sonyericsson p serisi veya hp vb. pda'ler yakalamıştı çoktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar