Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müzik çok diye az müzik dinlemek

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Müzik arşivim düzenli, "tarzgrupyıl - albüm" şeklinde klasörlenmiş hepsi.

Ama çok müzik var diye az müzik dinliyorum.

o anda canımın istediği müziği bulmak için uğraşmam gerekiyor çünkü.

Az dinlediğim veya dinlemediğim grupları silsem, çok dinlediklerimin içinde de hoşlanmadığım müzikler var. Onları da silsem tek mp3 dosyalarından arşiv mi yapacam? Yüzlerce dizilmiş albüm albüm sanatçı sanatçı klasörlenmiş arşiv bozulur mu?

Böyle bir soruna sizin çözümünüz var mı? Sanırım bunu yaşayan tek kişi ben değilimdir?
Sosyal ağlarda paylaş

@varlok

çok akıllısın hiç düşünememiştim.

foobar folder structure'dan playlist yaratıyor otomatik olarak. ondan dolayı böyle tutuyorum.

arat dinle diyosan o zaten basit ama o an "x müziğini" dinleyecem olmuyor ki o an "coşkunluk" "romantik" "üzgünlük" vs... müzik istiyor insan tek tek her şarkıyı beynimde mi tutacam ben? şarkıların isimlerini bile hatırlamıyorum "şöyle şöyle bir şarkı vardı adı neydi neredeydi" diye düşünüyorum çoğu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

@varlok

çok akıllısın hiç düşünememiştim.

foobar folder structure'dan playlist yaratıyor otomatik olarak. ondan dolayı böyle tutuyorum.

arat dinle diyosan o zaten basit ama o an "x müziğini" dinleyecem olmuyor ki o an "coşkunluk" "romantik" "üzgünlük" vs... müzik istiyor insan tek tek her şarkıyı beynimde mi tutacam ben? şarkıların isimlerini bile hatırlamıyorum "şöyle şöyle bir şarkı vardı adı neydi neredeydi" diye düşünüyorum çoğu zaman.

o yüzden itunes önerdim zaten. itunesun özelliklerini biraz karıştırırsan tam istedigin gibi oldugunu göreceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
iTunes cidden müzik dinlemek için kullanılmaz ama. Müzik programı iş yaparken arkada çalışmalı benim için. Ne zaman ne dinlemek istediğimi bilirim zaten. iTunes gibi manyak ram harcayıp asıl iş yapan programların önüne geçmemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

iTunes cidden müzik dinlemek için kullanılmaz ama. Müzik programı iş yaparken arkada çalışmalı benim için. Ne zaman ne dinlemek istediğimi bilirim zaten. iTunes gibi manyak ram harcayıp asıl iş yapan programların önüne geçmemeli.

valla hayvan gibi ram'im var, yesin kullansın itoğlu, onun için aldık ya. 40 gb müziğin tagleri aklında tutup, search box'a A yazdığım anda isminde, sanatçısında, albüm isminde, tür isminde A yazan bütün şarkıları 0.2sn de sıralayan bir programda bu kadar olucak yani, normaldir.
Sosyal ağlarda paylaş

itunes'un tek kötü yanı fazla ram kullanması zaten. ama dual-core işlemci ve 2 gb ram ile pek sorun çıkartmıyor arkada.

ha bir de last fm var onu da unutmayalım. ufak bir ücret verip last fm radyolarını da kullanmak mümkün. groovesharkdaki gibi liste yapmana gerek de yok, beğendiğin bir tarzın ya da sanatçının radyosunu açıosun, hem o sanatçının hem de benzer sanatçıların şarkıları sürekli çalıyor. tek gereken şey de last fm scrobber.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

GERGE said:

valla hayvan gibi ram'im var, yesin kullansın itoğlu, onun için aldık ya. 40 gb müziğin tagleri aklında tutup, search box'a A yazdığım anda isminde, sanatçısında, albüm isminde, tür isminde A yazan bütün şarkıları 0.2sn de sıralayan bir programda bu kadar olucak yani, normaldir.

budur.
Sosyal ağlarda paylaş

varlok said:

itunes'un tek kötü yanı fazla ram kullanması zaten. ama dual-core işlemci ve 2 gb ram ile pek sorun çıkartmıyor arkada.

ha bir de last fm var onu da unutmayalım. ufak bir ücret verip last fm radyolarını da kullanmak mümkün. groovesharkdaki gibi liste yapmana gerek de yok, beğendiğin bir tarzın ya da sanatçının radyosunu açıosun, hem o sanatçının hem de benzer sanatçıların şarkıları sürekli çalıyor. tek gereken şey de last fm scrobber.

lastfm'in o dediğin paralı özelliği grooveshark'taki parasız özellikten ne kadar farklı?
aramada başkalarının yaptığı listeleri bulabiliyor veya türe göre arama yapabiliyorsun. bunun dışında radyo özelliği ile seçtiğin şarkının arkasından benzer şarkıları da çaldırabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...