Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarantino


Creus

Öne çıkan mesajlar

tarantinoya öyle büyk hayranlığım yok,ama reservuar köpekleri tatrışmasız çok çok güzel,hayranı olduğum bir filmdir,pulp fictionla birleşince tarantinoya olan saygım büyüktür.ama etrafta tarantinoya tapan süper hayranları varken kendime tarantino hayranı fln demem,diyemem.


reservoir dogs yöneir.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a


[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 15 Temmuz 2004 10:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamın hayranı filan değilim, filmlerini de bir bütün olarak değil de sahne sahne ele alabiliyorum aslında. bir filmini olduğu gibi baştan sona aynı keyifle izleyebilmiş değilim henüz..

pulp fiction derim ama ben, özellikle samuel jackson'lı bölümler çok hoşuma gider..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pulp fiction super ama maalesef aynı basarısını kill bill de yakalayamadı ayrıca adam sanat yapcam diye filmin olur olmaz karelerinin arka fonunu beyaz yapıp gorunutudeki karakterlerin gorukmesini engellio bi baska deyisle sanat yapcam die filmin icine edio...kısaca pulp fictionda super ama kill bill de deil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir tek jackie brown'i izlemedim, gözümde bütün filmleri çok guzel. bir tek kill bill'i sinemada izledim ondan kill bill beni cok etkiledi bir yerde dev ekranda yada projectionda pulp fiction izleyebilsem icin rahat edecek ama bir turlu olmadı.[signature][hline]Tanrı mutlu olsaydı yaratırmıydı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seinemaya ilgin sadece hoşça vakit geçirmekten ibaret ise Tarantino' da bir farklılık görmemen normaldir. Ama öyle de bile olsa bir filmi seyrettiğinde tarantino imzası taşıdığını anlaman mümkündür. İşte bu bile sinemada bir farklılık yarattığını gösterir. Sinemada şiddete yeni bir soluk getiren kişidir QT. O ortaya çıktığından beri sinemadaki şiddetin şekli değişmiştir. Onun dışında seyirciye uzn diyalogları seyrettirebilen kişidir QT. 3 dakika bir diyaloğu seyirciye seyrettirebilmek başarıdır. Hele Arnold filmlerinden bu yana bu çok daha zorlaşmıştır. 3-5 saniyelik diyaloglara alışan seyirciye 3 dk. saatler gibi gelir. Fakat gerçek hayatta diyaloglar saatler bile sürebilir. Hem de tam geyik muhabbet denebilecek şekilde sürer. QT filmlerinde bunun filme çok iyi yedirildiğini görebilirsin. Diğer yandan populer sinemanın olmazsa olmazları diye göreülen kuramlarla çok iyi oynadığını da görebilirsin QT' nin. Sözgelimi olay baştan başlayıp sonda bitmesi ve sondan bir girişle başlayıp ondan sonra başa dönerek belli bir sırayla gitmesi kuralını tamamen reddeder. Sözgelimi Pulp Fiction' da sex, şiddet ve uyuşturucu üçlemesiyle çok rahat dalga geçerek farklı bir boyuta götürmesi ve bunu seyirciye sonuna kadar verebilmesi de Tarantinoyu bu noktaya getiren özelliklerinden biridir.
QT günümüzün önemli yazar oyuncu ve yönetmenlerinden ve sinemaya yenilikler getiren, ismi es geçilemeyecek kişilerinden biridir. Kameranın arkadsında saklanmayan önüne çıkacak cesareti gösteren sayılı ve ilk yönetmenlerden biridir.

NOt: Burada kamera önüne geçen ilklerden derken oyuncu-yönetmen ya da oyunculuktan yönetmenliğe geçmiş kişilerden bahsetmiyorum. QT' nin durumu biraz farklıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önce pulp fiction
sonra natural born killers (hikaye tarantino'nun oldugundan bu da girer bence bu gruba)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 05 Haziran 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
ustumu basimi yirta yirta sokaklarda kosturmaya basliycam simdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 21 Temmuz 2004 19:18 tarihinde demiş ki:
Sinemada şiddete yeni bir soluk getiren kişidir QT.
çok yerinde bir tespit valla.

bu threadi sabah gördüm, o zaman düşünmeye başladım hangisini daha çok seviyorum diye, hala cevap bulabişmiş değilim.

pulp fiction çok acayip bişeydi. şu anlamda, pulp fiction'a kadar ona azıcık benzeyen film bile yoktu ortalıkta. şaşırtıcıydı. çok beğenmiştim.

jackie brown'u da çok sevdim ben. çok keyifli bir filmdi. geçenlerde yine seyrettim, yine beğendim, pek tatlı bir macera filmi olmuş :)

kill bill'leri de sevdim. onlarda da adamın kolaj (ve hatta füzyon lol) yeteneği kabak çiçeği gibi açmış. ayrı ayrı insanların etkilenip ayrı ayrı filmler yaptıkları bir sürü şeyden aynı andan etkilenmesi yine kendisinin bi ilginçliği... üstelik o kadar... ne desem... o kadar çok lezzet aynı filmin içinde olunca, çok tatlı bir rüküşlük yakalanmış, ki ben severim...

mesela four rooms'un kendi bölümünde de yine ghald'ın değindiği gibi geyik muhabbetinin dibine vurmuştu. o da sinema adına ilginç bi durumdu.

reservoir dogs için ise bişey demiim, bugün-yarın yine seyredicem, belki eklerim sonra dönüp buraya.

netÇe itibariyle, hepsi ayrı güzel demeliyim sanırım. demek ki ben seviyorum bu yönetmeni.

*!"hi quentin. i'm one of your biggest fans." deyip el sıkışma provası yapar*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...