Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayardan bilgisayara OS tasimak?

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Çooooooooook uzun iş ayrıca windows 98 sonrası o sistem çoğunlukla mavi ekranla sonuçlanıyor.

Eğer yine de denemek istiyorsan şansını şunu yap.

Acronis download et.
Iso'yu bir CDye yaz.
Windows CD'sini tak. İçeride Sysprep.exe dosyasını ara. Büyük ihtimalle sıkıştırılmış bir dosya içinde olacak. Sonra onu çıkar. Çalıştır.

Oradan dedect non-plug and play software i tıkla. Reseal et. Bilgisayar kapansın. Artık bilgisayarını harddiskten boot etme.

Acronis CD'sini tak. İmajını al.

Aldığın imajı yeni bilgisayarına yükle. Açılışta sana windows kurulumunu gerçekleştirecek ancak yüklediğin programlar, ayarların, tüm dosyaların aynı şekilde yeni bilgisayarında olacaktır.

Çok zor o yüzden sıfırdan kurulum yapmanı tavsiye ederim...

Sosyal ağlarda paylaş

vmware, acronis vs. gibi programlarla imaj alıp, diğer bilgisayara yazabilirsin. ama çok yüksek ihtimalle donanım uyuşmazlığı yaşarsın. donanım farklılığı olmasa, yapabilirsin böyle.

windows için live cd hazırlayan programlar vardı.. askerdeyim, eskisi gibi takip edemiyorum =) win7 desteği vermeye başladılar mı bilmiyorum ama "windows 7, live cd" gibi anahtar kelimelerle aramalar yapabilirsin. (ayrıca windows live cd'leri de %100 başarı sağlamıyordu en son)

ayrıca allah belamı versin. askerdeyim, şöyle bir bakıyım dedim ve mesaj attığım konu nerde? DONANIM&YAZILIM. lanet olsun adamım..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...