Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz dial up berbat diyelim ama; Türkiye'nin %87'si internetsiz...


Mr_Hand

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'nin yüzde 87'si İnternet'siz
İnternet kullanım alışkanlığı ile ilgili yapılan bir araştırma Türkiye'nin bilgisayar ve İnternet kullanımında sınıfta kaldığını gösterdi. GFK Türkiye'nin toplam 20 büyük ili kapsayan, 15 yaş ve üstünde bulunan yaklaşık bin 300 kişiyle yaptığı anket sonucunda hazırladığı "İnternet Kullanım Alışkanlığı Araştırması"na göre, Türkiye'nin sadece yüzde 20'si bilgisayar kullanıyor.


Bilgisayar kullanan kesim dikkate alındığında da bilgisayarın en çok evde kullanıldığı görülüyor. Bilgisayar kullananların yarısı evde, yüzde 30'u ise işyerlerinde bilgisayar kullanıyor.

İnternet'in artık bir "vazgeçilmez"; olduğu günümüzde, Türkiye'de yüzde 87'lik bir oranı oluşturan grup, internete hiç girmiyor. Sadece yüzde 13'lük bir grubu oluşturan kullanıcıların yüzde 41,12'si evlerinden internete giriyor. İnternet cafeler gibi halka açık yerlerde internete girme alışkanlığı ise yüzde 44 düzeyinde.

İnternet'e bağlanma sürelerine bakıldığında, Türkiye genelinde yüzde 31'lik bir oranı oluşturan grup 1-2 yıldır bağlantı kurarken, yüzde 18'lik bir kesimin 5 yıldan daha uzun bir süredir internete bağlandığı görülüyor.

Türkiye genelinde en çok internet kullanım alışkanlığı olan bölge ise yüzde 39 ile Marmara, Güneydoğu Bölgesi'nde ise bu oran yüzde 5.


KADININ İNTERNETTE DE ADI YOK


Araştırmaya göre, İnternet'i en fazla kullanan yaş grubu yüzde 52'lik oran ile 18-24 yaş arasında. 35-44 yaş grubunda ise bu oranın yüzde 7'lere düştüğü, 45 ve üstü yaş gruplarına bakıldığında da yüzde 9 ile tekrar bir yükselişin olduğu görülüyor.

Erkekler yüzde 73'lik oran ile interneti kadınlardan daha fazla kullanıyor.

İnternet'e haftada 3-4 gün bağlananlar, toplam kullanıcıların yüzde 28'ini oluştururken, İnternet kullanıcılarından yüzde 23'ü haftada 1-2 gün, yüzde 32'si ise her gün bağlanıyor. Türkiye genelinde hafta içi bağlantı süresi ise 2-3 saat.


İNTERNET TV VE GAZETE ALIŞKANLIKLARINI VURUYOR


İnternet kullanımının televizyon, gazete, radyo alışkanlıklarını azaltması ise dikkat çekiyor. Buna göre internet kullananların yüzde 41'i artık TV karşısında yüzde 47 oranında daha az vakit geçiriyor, gazeteye ise yüzde 39 daha az zaman ayırıyor.

İnternet kullanımı ile dergi ve radyo dinleme alışkanlıkları ise yüzde 15 oranına geriliyor.

İnternet kullananların yüzde 59'u ise tüm mecralara eskiden olduğu gibi zaman ayırabiliyor.


Kaynak : hurriyet gazetesi

[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 20 Temmuz 2004 18:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nüfusun %50'si tarımda çalışırken (fransa'da %3) hiçbir zaman net kullanımı oranımız gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaşamaz, bu rakamlar bile çok kötü gelmedi bana ne yalan söyleyeyim..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gelir dağılımı gibi ülkeleri çok sınırlayan şeylerin hesaplanarak yapıldığı (yani fakir ülkeler ekstra puan alıo) internet listesinde bile 25. yiz.birinci sanırım norveç ti.
inşallah biz de bi gün netsel olarak avrupalılaşıcaz.

bi de telekom gibi böle anlaşmaya madde sokarak özel sektörü yalayan zımbırtılar köstek olmasa da o günleri daha çabuk görsek..[signature][hline]The whole thing I think is sick...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadım, Türkiye'nin %87'si internet kullanmıyor diye dial-up'a berbat diyemiycek miyiz?

Birçok ülkede dial-up bedava, biz para ödüyoruz hala.
Japonyada 10mbit internet 30 dolar, hatta Güney Kore'de 10mbit'e kadar internet beleşmiş.
Biz hala dial-up'a ayda 10-20 dolar arası para ödüyoruz. Bir de bunun telefon ücreti de var..

Bir de bu test nerde yapılmış, kimle yapılmış? Bana sorulmadı mesela. %87 olduğundan ne kadar emin olabilirz?

Hadi batıda internet yaygın, doğuda internet yok diyelim.
İnternet'in kullanılabildiği yerlerde anket yapmak çok daha efektif olurdu.

Turk Telekom 2002 yılında 3 katrilyon kar planları yapmaktaydı.
Bu kadar aç gözlü olmaktan vazgeçip biraz yatırım yapsaydı, biz de diğer ülkeler gibi bedava dial-up ve ucuz internet kullanabilirdik.

Ayrıca ofis ve işyerlerinde internet kullanımı çok yaygın. Evde de internet yaygın.
Ama internet gelişmemiş Türkiye'de.[signature][hline]iyi kötü çirkin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karnı aç olmayıp gerekli çağdaşlığa ayak uyduramayıp internetten uzak kalanlarda sorun

yoksa kimse sokakta simit satan vatandaşa nete girsin demiyor..

kendi gözlemime göre söylüyorum eğer yabancı dili varsa "beni bozar" diyen kişiler bile internetle tanıştıktan sonra kolay kolay kopamıyorlar.

avrupa da 25. olmak bi başarı olsa bile ülkemizin net ortamını hepimiz çok iyi biliyoruz.. kaçınız memnun ?[signature][hline]The whole thing I think is sick...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben uzunca bir süre bayağı memnun olacağım, yarısı para ödeyerek 6 katı hızlı ve kesintisiz bir bağlantıya sahip oldum. öyle bir fark var ki dial-up ve adsl arasında, en yavaş adsl bile belirgin bir farka sahip..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elbette normal değil ama yeni telekom yönetiminin çabalarını olumlu karşılıyorum ben, kayda değer bir gelişme var son bir yıldır. telekom müdür "şu anda 350bin adsl kullanıcısı var, yıl sonuna kadar 1 milyonu hedefliyoruz" diyorsa yavaş yavaş da olsa bir gelişme olduğu ortada. ben 2-3 yıl daha gelmez diye düşünürken pat diye geliverdi ve dikkatinizi çekerim, aynı ay içinde hem ordu'ya hem bodrum'a geliyorsa bu olay demek ki bişiler yapmaya başlamışlar..

tamam süper değiliz ama zaten bir 'gelişmekte olan ülkeler' listesindeyiz ve bu işte de gelişme yok denemez.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rose'un oldugu yere bile adsl geldigine göre cidden bi gelişme var :)

adamlar inat etmişti resmen oraya dial up dışında baglantı vermeyecez diye

1300 kişi az bi sayı gibi geldi bana bu tarz bi araştırma için[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 05 Haziran 2004 16:27 tarihinde demiş ki:
ustumu basimi yirta yirta sokaklarda kosturmaya basliycam simdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...