Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demon's Souls (PS3) - 2009 un en iyi RPGi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benzer bir soru ben de sormayı planlıyordum.. daha oyuna başlamama en az 1 hafta var ama barbarian açmayı düşünüyorum.. başlarda çok zorlanır mıyım.. ya da oyunu öğrenip alışmak için hangi classlar faydalı olur..

ha bir de hunter nasıl bir class başlangıç için? =)
Mesaj tarihi:
başlangıçta seçtiğiniz çok önemli değil
sadece levelına göre biraz stat dağıtılmış. herkes herşeyi yapabilir, yapıyor da

öncelikle nasıl bir karakter oynamak istediğinize karar verin. her türlü büyücü/okçu varyasyonu ile çok rahatlıkla oynar bitirirsiniz

benim tavsiyem ilk karakteri kılıç kalkan melee yapın oyunun bi zevkine varın
Mesaj tarihi:
Red said:

bu tarz oyunlarda mage severim ama bu oyunun keyfini almak için kılıç şart gibi :)

o yuzden hakkaten tavsiye rica ederim

ben daha cok az oynadım fakat oyunun basında gordugum kadarıyla mage ile bile melee oynadım yuzde 80-90.. cunku mana cok az ve kıymetli.. fire buyusunu gerekli yerlerde uzaktaki dusmanları avlamak icin kullanmak gerekiyor..ilk bolum oldugundan mı boyle bilmiorum.. ama yerden de cok az mana ve hp arttıran yiyecek dusuyor o yuzden oyun cok kasıntı geçiyor :)

aldueren senin anlattığın boss ise ben henüz bossa gelmemişim :D
Mesaj tarihi:
Bu oyunda stat dağılımını genel olarak kullanacağın silaha göre belirliyorsun. Oyun çok uzun. Single senaryosu bitse bile new game+ da bol bol pvp yapabiliyorsun. Öncelikle Kullanmak istediğin silahı ve zırhı belirle. Tavsiyem çok ağır zırhlar üzerinde değil kaplumbağa gibi ilerlersin. Uzun dönemde kullanacağın silahı seçtikten sonra stat dağılımını ona göre düzenli yapmak lazım.
Mesaj tarihi:
oyun efsane :)

adamlar tam istediğim oyunu yapmışlar ya

barbarian açtıydım fakat cok tokatlandım.kınayt açtım şimdi.

bu arada hani hayaletler goruyoruz ya onlar diğer oyuncular falan mı ?

bide oyuncu mesajlarında biri aşagıda hazine var yazmıs cukura atladım yavşak yuzunden :)

save olmaması canımı sıkmıyor değil
bi yanlıs harekette ölüyorum lan
Mesaj tarihi:
daha ne bossu abi :).bi tek mavi gözlü bişi var onu kesiyorm.

ilk girdiğimiz yer olan castle da herbişiyi kesiyorum.bi tane lavugu kurtardık fln.ama kırmızı gozlu phantom mudur nedir tek koyus abi ayıptır.onu kesemeyince nexus a geri döndüm.fakat burası bitmeden başka yere giremiyoruz sanırım :)

save olayı cok kotu abi.yok mudur bi olayı
Mesaj tarihi:
Red said:

daha ne bossu abi :).bi tek mavi gözlü bişi var onu kesiyorm.

ilk girdiğimiz yer olan castle da herbişiyi kesiyorum.bi tane lavugu kurtardık fln.ama kırmızı gozlu phantom mudur nedir tek koyus abi ayıptır.onu kesemeyince nexus a geri döndüm.fakat burası bitmeden başka yere giremiyoruz sanırım :)

save olayı cok kotu abi.yok mudur bi olayı

O kırmızı gözlü knight'ı kesicem diye pek zorlama kendini, çünkü o levelinde ataklarını karşılayamzsın. Bir, olmadı iki vuruşta yere serer seni. Zaten bölümü bitirmen için oradan geçmene gerek yok. Ordaki kırmızılı ve koruduğu kapı opsiyonel bossa açılıyor. Şu an için o kapının anahtarı zaten sende yok. Oyunun sonlarına doğru o anahtarı ele geçirebilme şansına sahip olacaksın, o vakit hesabını görürsün kırmızılı ile :)
Mesaj tarihi:
hmm o zaman yolumu bulamamışım :).bende hemen bitti sandım castle :).demek kırmızı gozluden başka varmış gitmem gereken yer
Mesaj tarihi:
kale surlarına çık tekrardan. o ilk mavi gözlüyle karşılaştığın yönden devam et. o tarafı temizleyip parmaklıkları kaldırdığın zaman bi nevi checkpointe ulaşmış oluyorsun

sonra gene mavi gözlünün orda surların kenarından aşşağı doğru iniyorsun (alttan geldiğin üstüne boulder attıkları yol değil) devam ediyorsun
Mesaj tarihi:
atladıgım bi yer olmalı.cunku aşagıyı temizledim.hatta bi eleman var onu kurtardım.bi tek kırmızı gözlünün orası kaldı sanıodum ben :)

bi yeri atlamıs olmalıyım.oyun çok güzel.ölmemek için tırstıgımdan ulan kesiyim de kurtulayim kaça kaça oynuyorum :)
Mesaj tarihi:
belki her yeri temizlemiş ama bossa giden kolu açmamışsındır. Boss spawn pointun ilerisideki büyük kapı.

Yada şöyle sorayım köprüyü yakan ejderhayı geçtin mi?
Mesaj tarihi:
ha bi yer vardı ben oraya gitmemiştim player mesajlarından tırsıp :).tamam dragonu falan geçtim.boss cok koalymıs phalanx.hiç ölmeden geçtim.baya baya bi kolaydı

şimdi ne yapayım.monupent i buldum.bi de en tepede bi oda buldum sanırım oraya girmeye suan gerek yok :)

kınayt karakterim.silah milah olarak ne öneriyonuz.

boss tan demon soulu aldım vendora bıraktım.o harpenter falan taşlarını falanda vendora koydum upgrade için lzm olur :)

şimdi nereye gidiyim 2. mekan olarak :).castle da sadece kırmızı gozlu elemanın oraya gitmedim :)

ha bide ilk olarak hangi miracle ögreniyim
Mesaj tarihi:
ilk bossu kestiysen maiden in black gelmistir. soullarını harcıyıp stat kasmaya başla

phalanxın ruhuyla 2-2 den sonra scraping spear yapabiliyorsun. biraz fason pve için ama pvp de inanılmaz sinir bozucu. dehşet durability düşürüyor rakipten

tek elle tutulan bi sword kestir gözüne onu biraz upgradele. upgrade materyellerini 2-1 den farmla, 1-2 den çoooooook daha hızlı olur

bow bulduysan ve 150+ tane ok alabiliyorsan gidip kırmızı ejderi kesmeyi deniyebilirsin. 1-2 de ve ejder yuvasındaki hazineleri toplarken çok rahat edersin. ejder yuvası demişken üstündeki soulları harcayıp, üstünü başını çıkarıp ejder yuvasına dal. purple flame shield AŞIRI iyi kalkan. 2. dünyada çok işine yarıyor

şimdilik öyle işine yarıyan bi miracle yok. bi ara 16 yap faithini one time resurrection için. daha sonra evacuation da alabilirsin
Mesaj tarihi:
ya phalanxtan acılan yerden dumduz gittiydim.tower nayt a geldim bilmiodum.tabiki öldüm ahaha.nasıl kesilir ki o ya :)

statlar kendi yükseliyor dimi kendimiz falan vermiyoruz

valla aksam devam edicem.oyun çok sarıyor arkadaş.

ben long sword la takılıyorum suan.bide kite shield ım var ikiside +2.

bide ismi gelmedi şimdi aklıma m ile başlıyan kısa ince bi kılıc var :)

soul level nasıl artıyor bide.benim hala 4

bide o soldirs soul heros soul falan ne işe yarıyor.

öldükten sora tekrar human moda a geçmek için yarayan bi taş var.onu kullanmakta sakınca yok dimi.başka bir işe yaramaıodur
Mesaj tarihi:
Red said:

ya phalanxtan acılan yerden dumduz gittiydim.tower nayt a geldim bilmiodum.tabiki öldüm ahaha.nasıl kesilir ki o ya :)

statlar kendi yükseliyor dimi kendimiz falan vermiyoruz

valla aksam devam edicem.oyun çok sarıyor arkadaş.

ben long sword la takılıyorum suan.bide kite shield ım var ikiside +2.

bide ismi gelmedi şimdi aklıma m ile başlıyan kısa ince bi kılıc var :)

soul level nasıl artıyor bide.benim hala 4

bide o soldirs soul heros soul falan ne işe yarıyor.

öldükten sora tekrar human moda a geçmek için yarayan bi taş var.onu kullanmakta sakınca yok dimi.başka bir işe yaramaıodur

Statların kendiliğinden yükselmiyor. 1-1 bölümü bittikten sonra nexus'ta maiden üst kattaki monumental ile konuşmanı istiyor. Onunla konuştuysan eğer yeniden maidene git ve biriktirmiş olduğun soulları level atlayarak harca. Soliders hero souls tarzı soulları use yaparak soula dönüştürüyorsun. Bossların soulları haricindeki diğer soulları direk use yaparak kullan. Soul miktarının arttığını göreceksin.

Öldükten sonra insan formuna geçmeni sağlayan taş stone of ephmeral tarzı bişeydi. Oyunda mümkün olduğunca soul formunda oyna. Çünkü normal insan formunda ölürsen o dünyaya ait yaratıklar çok daha fazla güçleniyor. İnsan formunda 5 kere ölürsen içinde bulunduğun dünya "Pure Black World Tendency" oluyor. Anlamı; moblar ve bosslardaki hp oranı artıyor, vuruş güçleri vükseliyor. Özel moblar spawn oluyor. Çoğunluğu seni bir vuruşta yere seriyor. Ama öldürürsen daha fazla soul veriyor. Bazı özel itemler ortaya çıkıyor spesifik moblardan. Ve insan formunda her ölüşünde mobların özellikleri daha fazla artmaya devam ediyor. Taki dünya pure black olana kadar. Tabi aynı şekilde Pure White Tendency olayı da var. İnsan formunda hiç ölmeden bulunduğun dünyaya ait demonları öldürürsen, dünyan pure white oluyor ve moblar daha güçsüz oluyor, pure black'teki gibi bazı itemleri alabiliyorsun gibi. Soul formunda da dünyanı pure white yapabiliyorsun ve ölümler etkilemiyor dünyanı.

Kısaca şimdilik soul formunda oyna derim ben sana. O insan formuna geçmeni sağlayan taşları biriktir, bir dahaki oyunlarında kullanırsın onları. Soul formunda takıl (1-1 bölümünde cling ring var. soul formunda normalde hp'in %50 azalıyor, o yüzüğü takarsan soul formundaki hp'in daha az azalacaktır.) Yapabiliyorsan 1-2 yi bitir. Fazla spoiler vermek istemiyorum ama Tower Knight'ın en önemli dezavantajı yavaş olması. Bunu kullan. Sonrasında 2. dünyaya geçiş yaparsın. Ordaki bosslarda görücem ben seni :))
Mesaj tarihi:
bu maiden elinde sopa olan karı dimi.yoksa mavi herif miydi :)

oyunu çözme aşaması sinir bozucu olsada oyun güzel oldugundan falza problem olmuyor.daha 2. gördüğüm boss tower nayt gibi hayvani ise diğerlerini düşünemedim :)
Mesaj tarihi:
Red said:

bu maiden elinde sopa olan karı dimi.yoksa mavi herif miydi :)

oyunu çözme aşaması sinir bozucu olsada oyun güzel oldugundan falza problem olmuyor.daha 2. gördüğüm boss tower nayt gibi hayvani ise diğerlerini düşünemedim :)

asası olan hatun.
Mesaj tarihi:
kırmızı gözlüyü kestim purple shield mıdır nedir onu aldım.soul lvl 12 oldum.fakat şimdi kitlendim

tower nayta 1 kere gidebildim henuz.oyuna hala alısamadım konsantrasyon eksikliği yaşıyorum.hata affetmio oyun.ölüncede baştan gelmesi öldürüo biraz

sakin sakin oynarken bi anda gow oynama moduna giriyorum ve ölüyorum :)

kilit suan oyun.kaldım öyle ahha
  • Yeni Oluştur...