Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

E-book Reader ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
sağol. tam vize haftasının bitime denk gelmesi rahatça dinlenme lüksü verdi =)

sağlam ama benimki. adam resmen kindle ve nook satarak ekmeğini kazanıyor bu arada. günde 7-8 tane sattığı oluyor, oradan biraz güven kazanıyor ama sorunun ürünün garantisiz olması.

sorun çıkma ihtimali yok diyemem, usa'de de alıp geri götürenler var sorunlu diye (o nedenle yenilenmiş mal için bir argüman sunmuştum zaten).

adama sor istersen bozuk çıkarsa ne yapıyorsun, abd'de olduğu gibi b&n'ye ger götürme sansım yok diye.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Benimki sağlam işte, sorunu olsa şimdiye çıkardı, yoğun kullanıyorum. Hele 4 gündür gripten yatağa düştüm, iyice yoğun kullandım.

önceki postları tam okuyamadığımdan soruyorum, ggdeki bu adam refurbished gönderiyor. kontrol namına yapabilinecek birşey var mı?

gerçmiş olsun bu arada=)
Sosyal ağlarda paylaş

bu aletler şimdi birisi alıyor 0 olarak sonra bir bozukluk çıkınca tamire veriyor sonra tamirden tamir edilmiş şekilde aleti alıyor, bunlar mı?

yoksa aleti tamire veriyor, b&n adama 0 nook veriyor, bu aleti tamir edip tekrar piyasaya sürüyor?

tam anlamadım olayı :D

ama sorun çıkacağını düşünmüyorum 1-2 güne alacağım bende. (bir haftadır topicte 1-2 güne alacağım diyorum sürekli ama du bakalım aksilikler tuttu)
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

sağol.

kontrol namına eve gelince kurcalayıp onaylama var işte bir. refurbished zaten b&n de kontrollü olduğu iiçin daha tekin geldi bana, sıfırın sorun çıkarma ihtimali daha fazla değil mi?

gerge bu adam şöyle bişey yazdı.

"Kitapları ister bilgisayardan direk atın isterseniz mikrosd karta atıp onu takın ,gerçi kendi hafızası 2gb ama boş alan sadece 256mb."

nedir bu 256mb olayı? adama mesaj atsam şimdi kaç saate ancak cevap yazar=)
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

şu alacağımız nook bitmişti GG'deki adamda, GERGE'nin linklediği, şimdi yine gelmiş sanırım tekrar koymuş ilanı. Bir iki güne alacağım. Alan arkadaşlar geldi mi ürünleri ne durumda bir haber uçursanız

Bende aynı adamdan aldım. Hiç şikayetim yok, dolu dolu kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kendin eklediğin B&N dışı kitaplar için iç hafıza 250mb. korsan olsun, Idefix olsun. microsd ile arttırılabiliyor. o kalan gb'ler b&n'den satın aldığın kitaplar için.

X sıfır sorun çıkarınca götürüyor., bu sıfır a olsun.
Y sıfırı sorun çıkartınca götürüyor, ona tamir edilmiş a'yı veriyorlar.
X'e de kendisinden önce gelen ve tamir edilmiş başka bir alet veriyorlar.

takasa gelenlere sıfır vermiyorlar işte, yenilenmiş veriyorlar. bazen çok yenilenmiş birikince el altından yöntemlerle ebayde filan satıyorlar.

sıfırlar 10 birim sorun çıkartıyorsa, yenilenmişler 1 birim çıkartıyor. bu nedenle yenilenmiş burada daha iyi diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Red said:

bende alıcam kindle vs nook olayı dönmüştür illa

hangisi kazanıyor :)

GERGE said:

Kindle Touch ile Nook'un beş farkı var; ekran kaliteleri, pil ömürleri filan aynı hep. Fontları farklı ama font zevk meselesi tamamen, sitelerinden ve YouTube'da bak onlara. Ama Kindle'ın üç fontuna karşı (regular, condensed, sans serif diyor); Helvetiva, Gill Sans, Trebuchet, Caecilia, Malabar (iki tane daha var) gibi typesetting ile ilgilenen insanların bileceği kendi kanıtlamış, ünlü fontlarla gelen Nook avantajlı bence (benim için önemli bir faktör olmuştu bu). Typesetting olarak filan ama başarılı hepsi, Kİndle'ın fontlar da iyi. O beş fark:

Kindle ekran koruyucu olarak reklam gösteriyor.
Kindle sadece kendi formatını çalıştırırken, Nook ePub çalıştırıyor.
Kindle ile çerçeve (margin işte) boyutu değişmiyor.
Kindle mp3 ve Audible destekliyor.
Kindle'ın web browser'ı var.

İlk fark belli. Seçim ikinci farka göre yapılmalı. Eğer kitapları satın alacaksan Nook'un daha iyi olduğunu düşünüyorum hala çünkü Türkiye dahil Avrupa'daki her firma e-kitapları ePub olarak satıyor (basitçe, Amazon dışında tüm dükkanlardan alınan kitaplar Nook'da okunabilir). Amazon ise sadece kendi dükkanında satılan kitapları okuyabiliyor. Tabii, DRM kırarak tüm dükkanlardan alınan kitapları birbirine çevirip her alette açabilirsin. Eskiden ePub Kindle'ın formatına göre gömülü yazıtipleri, daha fazla formatlama ıvır-zıvırı gibi şeylerle geldiği için çeviri sakat olabiliyordu ama artık aynı gibiler, Kindle formatını geliştirdi.

Eğer korsan okurum diyorsan tek fark reklam oluyor zaten, o nedenle gidip Nook alabilirsin. Ama Kindle'ın da daha çok özelliği var okuma ile ilgili olmayan ve daha fazla aksesuarı var. Kindle mp3 çalıyor (pili 2 ay giden aletin pilii bir günde bitirmek istersen), Audible desteği var (bu nedenle almayı düşünmüştüm ama Audible için Xperia kullanıyorum, yetiyor), web browser'ı da var. Smartphone yoksa düşünülebilir yani, varsa gerek yok (bu özellikle smartphone hızında pil tüketiyor zaten).

Normal Kindle'ı boşver. Dokunmatik ekran ya da kolay kullanılır bir klavye (İlk Nook'un dokunmatik LCD ekranındaki ya da eski Kindle'ın fiziksel klavyesi gibi) çok büyük kolaylık. Kütüphanede kitap ararken, aletin dükkanında gezerken, kitaba not alırken, wifi şifresi girerken filan işini çooook kolaylaştırıyor. Normal Kindle ile ok tuşlarını kullanarak klavyede tek tek harflere gidiyorsun. 20$ fark fazlasıyla değer yani klavye almak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...