BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 peki türkçe e-kitapların formatı ne ki? mesela idefix'dekiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Tam bilmiyorum, almadım hiç. ePub sanırım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 ilklerin adamı senden, yine bir ilk olarak bunuda bekliyoruz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Bu konuda benden önce eReader alan adamlar var abi. Bakacağım ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 olsun olsun bekliyoz biz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 c/p yapayım diğer konudan, şimdi yazdım: Bu eReader olayını da çok tuttum. Ucuza kitap alabiliyorum. En pahalıları 9 dolar oluyor. Hardcover çıktığında 9 dolara e-book çıktığı da çok oluyor. Mass Market Paperback için 1,5 yıl beklemek yok artık smiling smiley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Pilinin diğerlerinden daha az gittiğini fark ettim. LCD ekran yüzünden olsa gerek. Haftada bir sarj etmek gerekecek. Cybook ya da Sony gibi bir ay gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 hmm kullandıkça sürenin azaldığınıda düşünürsek.. peki günde ne kadar açık kalıyor o da önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Açık kalırken pil harcamıyor. Sayfa değiştirirken, wireless'ı kullanırken ve LCD ekranı kullanırken harcıyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Sony Reader Daily Edition PRS-900, Jinke Hanlin V3, Amazon Kindle DX, Bookeen Cybook Opus, iRex Digital Reader 800, Condor eGriver Touch, Onyx Boox 60, Stereo International ES600 gibi readerlar var. En iyisi Nook muymuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Nook benim ucuza bulduğum için aldığım. Amerika fiyatına buldum, İdefix'de ya da Gittigidiyor'da satılanlara göre çok ucuza geldi. En iyisi diye birşey yok. Almadan önce araştırdım tabii. Benim ilgilendiğim kitaplar açısından baktığımda (Post-modern edebiyat, fantastik edebiyat, bilim-kurgu) en iyi ebook dükkanını sunuyor Barnes & Noble. Şu kitap mesela: http://search.barnesandnoble.com/The-Passage/Justin-Cronin/e/9780345516862 Kitap bugün çıktı piyasaya. Çıkmasını bekliyordum hemen okumak için. Kindle'da yok. Hardcover'ını getirmeye kalkarsam bir ay sürer ve 40 TL kadar para çıkar cebimden. Barnes & Noble'ın eBook dükkanından $9.99'a alabiliyorum ve anında okumaya başlayabiliyorum. Hemen para vermek istemediğimden örnek bölümünü indirdim. Örnek bölüm dediğim de kitabın ilk üç bölümü, 50 sayfa toplam. Onu okuyorum şimdi. Kindle'da örnek bölüm nasıl oluyor bilmiyorum. Tabii, tüm eReader'larda IRC ve torrent kullanarak neredeyse aradığın her kitabın korsanlarını bulabilirsin ama satın almak daha doğru geliyor bana uygun fiyatlarda oldukları sürece. Dİğerlerini gelince: Dokunmatik eInk ekranı olan alet alınmamalı. Dokunmatik ekranlar parlıyor, yansıyor. eInk güneş altında çok rahat okunabilir olmalı. Hatta Nook'u balkona çıkarınca daha iyi okunuyor. Gerçek kitap gibi. Hanlin ve türevleri çin malı ucuz alternatifler. eGriver Touch alınmamalı dokunmatik olduğu için, Türkiye'de satılan Reeder bu. iRex'ler aşırı pahalı geldi bana. Ama 800 büyük ekranıyla güzel yine de. Tavsiyelerin ne olur dersen: 1 - Kindle asla alma. ePub desteklemiyor. Amazon'a bağımlı. Google books gibi, Gutenberg gibi yerlerdeki ücretsiz kitaplar ePub. Amazon dışında neredeyse tüm eBook dükkanları da (Sony ve Barnes&Nobles dahil) ePub satıyor. Gittigidiyor'da her zaman bulunuyor Kindle. Kindle'ın tek çekici yanı Audible desteklemesi ki yakında Nook'a da gelecek diyorlar. 2 - Sony istiyorsan sadece Pocket Edition al. Türkiye'de en ucuza bulunan eReader da bu: http://urun.gittigidiyor.com/Sony-Digital-Reader-Pocket-Edition-DIJITAL-KITAP_W0QQidZZ27235287 (389 TL) Üst modellerin dokunmatik ekranı berbat. Sony'nin kendi eBook dükkanı var. İçeriğini bilmiyorum. 3 - Eğer illa da dokunmatik eInk ekran istiyorum diyorsan tek yapabileceğin paraya kıyıp bir iRex almak. Nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama parlamayan, yansıtmayan dokunmatik ekranları var. Ekranın kötü yanı sadece özel kalemiyle çalışması. Kalem Wacom olduğu için kaybolursa yenisi bulunur. Barnes & Noble'dan alış-veriş de yapabiliyor bunun son modelleri. Bunları da Avrupa'da getirtmen lazım. 4 - Hanlin gibi ucuz çin mali ya da eGriver gibi ucuz hint malı ürünleri alma. Buna İdefix'deki Cybook dışındaki tüm ürünler dahil. 5 - Nook al derim bulabilirsen. Hakkında düşündüklerimi yukarlarda fazlasıyla yazdım zaten. 6 - Eğer Sony Pocket edition'dan daha iyi olsun ama iRex alacak param ya da Amerika'dan Nook getirtecek imkanım yok diyorsan. Cybook Opus almalısın. Buradan alabilirsin: http://www.idefix.com/ekitap/cihaz.asp En fazla sayıda font büyüklüğünü bu veriyor. Diğerlerinde olmayan kendi fonlarını alete yükleme özelliği de var. Kendi dükkanı yok (İdefix'i saymazsak) ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Cybook'un yeni modelleri gelmiş İdefix'e. Renkli olanlar: http://www.idefix.com/poster/tanim.asp?sid=QZM06DQ6RC0CN2DUGYHQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 BiTcH_oFBaT said: peki türkçe e-kitapların formatı ne ki? mesela idefix'dekiler. İdefix'in kitaplar çalışıyor. Kitabı açmadan önceki kitap şeçme ekranında türkçe karaklerler görünmüyor ama kitabı açınca sorun olmadan okuyabiliyorum. Tüm harfler düzgün çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 ordan oraya bir sürü kitap taşımaktan sıkıldım. bir tane ebook reader alayım da kurtulayım diyorum. bilgisayar da değil, elde taşınan rahat bişi. alcağım sistemin çok geniş bir arşivi olmalı, her şey torrentte bulunmuyor. mesela rasgele bir kaç kitap yazayım. - Object-Oriented Analysis&Design with the unified process, Thomson - Programming in Visual Basic 2008, McGraw Hill - Prolog Programming For Students, David Callear - Big C++, Wiley - Theory of Fun for Game Design - Introduction to PC Hardware and Troubleshooting, McGraw Hill - Modern Physics for scientists and engineers, Pearson Prentice Hall - Age Of Conan, Richard A. Knaak - Warhammer Gotrek & Felix The Second Omnibus, William King - Dark Sun The Verdant Passage, Troy Denning - The Art Of Deception, Kevin D. Mitnick - Conan: The Ultimate Guide - John Howe Fantasy Art Workshop - Frank Frazetta: Rough Work - World of Warcraft: Wrath of the Lich King Atlas böyle şeyler olsun mesela. Bir de merak ettiğim şey yer sorunu. Amazon Kindle DX'ın 4 GB depolama imkanı varmış. Buna karşın nook 2 GB depolatıyormuş ama microSD kart takılabiliyormuş. kitapları kartta saklarım diye nook alıyım diye düşünüyorum, hem tasarımı daha iyi. tabii kütüphaneden satın aldığımız kitaplar STEAM gibi bir listede duruyorsa, istediğimiz kadar download edip okuyup silebiliyorsak yer sorunu da mühim değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 http://inkmesh.com/ Buradan bak aradığın kitaplara. Çoğu kitap torrente bulunmaz zaten. IRC ile indirirsin. Buraya alalım seni: http://forum.paticik.com/read.php?5,1025972,1025972 Nook en iyisi abi, kullandıkça seviyorum. Micro SD kart önemli, özellikle korsan kitap arşivlemek için. Fiyatı da $149 oldu. Kitaplar online kütüphanende duruyor tabii. Kindle alırsan sadece Amazon'dan alışveriş yapabilirsin, Nook ise o InkMesh'deki Amazon dışındaki neredeyse tüm dükkanları kullanıyor. Kindle epub açmıyor ki epub Amazon dışında neredeyse tüm sitelerin kullandığı format. Gutenberg'deki kitaplar da epub olarak indirilebiliyor. İdefix de ePub kullanıyor; Nook çalıştırıyor İdefix kitaplarını, Kindle çalıştırmıyor. Nook al yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 nook çok şekil bişi. altta kitap kapakları görüyorsun renkli olarak. güzel bir özellik. ayrıca kindle'ın tuşlarla hallettiği şeyleri nook'la tuşlarsız yapabiliyorsak o da çok güzel. dizaynı da daha şık gibi. nook almayı düşünüyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Epey sardım ben alete. Sayfa kalitesi olarak paperbackten çok daha üstün. Hardcoverdan da daha rahat okunuyor. İçindeki ekran koruyucu şehir resimleri çıkarıyordu, Yeni Camii çıktı, yüzümü güldürdü. Pili de az değilmiş önceden söylediğim kadar. Üç roman okudum, internete girip bir saat kadar fanfiction okudum hala %40 diyor pili. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 GERGE said: 1 - Kindle asla alma. ePub desteklemiyor. Amazon'a bağımlı. Google books gibi, Gutenberg gibi yerlerdeki ücretsiz kitaplar ePub. Amazon dışında neredeyse tüm eBook dükkanları da (Sony ve Barnes&Nobles dahil) ePub satıyor. . Bu bir sorun degil. Ucretsiz bir program olan Calibre ile her turlu formati kindle formatina(AZW) donusturebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Eğer hep korsan bulacaksan sorun yok tabii. Barnes & Noble'dan ya da Kobo'dan aldığın, Smashwords'den aldığın kitapları okuyamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Digerlerini bilmem ama en azindan Barnes and Noble'dan e-book alabilmen icin Nook alman lazim degil. Yani kitaplari yasal olarak alip Kindle formatina cevirebilirsin. Fakat zaten dukkanlar arasindaki repertuar farki cok muhim degil. Genelde birinde olan digerinde de oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bunneh Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 GERGE'nin önceki postlarından birinde yazdığını alıntılayarak bu postunu cevaplamak istedim. "Şu anda kitabı bilgisayarıma indirmiş bulunuyorum. Arşivi Amazon Kindle'dan daha geniş. Arama yapınca 1,098,915 ürün olduğunu söyledi şu anda. Amazon 598,803 diyor." Sanırım birinde bulabildiğini birinde bulamıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Birinde bulduğunu birinde bulamıyorsun bazen. B&N benim ilgilendiğim alanlarda iyi. Bu arada çevirme yasal değil. DRM'yi kırarak çeviriyorsun ki suç. Ama oluyor tabii. Ama B&N'den aldığın kitabı Calibre'ye yükleyip çeviremezsin. Önce DRM'yi sökmen lazım kitaptan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 30, 2010 Bunneh said: GERGE'nin önceki postlarından birinde yazdığını alıntılayarak bu postunu cevaplamak istedim. "Şu anda kitabı bilgisayarıma indirmiş bulunuyorum. Arşivi Amazon Kindle'dan daha geniş. Arama yapınca 1,098,915 ürün olduğunu söyledi şu anda. Amazon 598,803 diyor." Sanırım birinde bulabildiğini birinde bulamıyorsun. Bu dedigin sayi farki buyuk ihtimalle bedava olan(telif hakki olmadigi icin) kitaplar sebebiyledir. Amazon'da da bedava var ama digelim ki Amazon'da ayni bedava kitabin 3 farkli versiyonu varsa, Barnes and Noble'da 5 farkli versiyonu var(daha cok kullanilan bir format destekledigi icin). Ama yeni cikan kitaplari yayinevleri genelde her iki magazada da satiyorlar. Hani bunu cok iddiali olarak degil, sirf kendi deneyimlerime dayanarak soyluyorum; benim istedigim kitaplar arasinda Amazon'da bulamayip da Barnes and Noble'da buldugum olmadi henuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2010 peki size bir soru, buyukluk olarak kindle dx'in alternatifi bir urun var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2010 Var. Hatta bu konuda anlaşıldığı üzere bende bir Kindle düşmanlığı olduğundan daha iyisi var :) Bu var benzer fiyata: http://wiki.mobileread.com/wiki/DR800SG Amazon hariç tüm dükkanları destekliyor. Barnes & Noble dahil. Bu çok güzel bir şey ama almaya kalksaydım 1000TL harcamak gerekirdi. Kılıfıyla birlikle Nook 550TL tuttu zaten. Bu ikisi var; ağızları kulaklarında, çıktı çıkacaklar: http://wiki.mobileread.com/wiki/PocketBook_901 , http://wiki.mobileread.com/wiki/Asus_DR-950 PocketBook köklü bir firma eReader işinde, Asus'un ilk ürünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar