Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EU 3: Heir to the Throne

massosoit

Öne çıkan mesajlar

lvl 15 land tech te,(heralde 15ti) shekban inf cıkınca bide military tactic +1 alıyosun.Şimdi senin dediğine göre dmg çarpanlarını arttırıyo dimi?(paradox un forumda, bide süvari piyade karışık olunca military tactic alıyosun diye bişi görmüştüm, ne kadar doğrudur acaba)

Bide şeyi soriyim, dedim bi HRE kuruyim hızlıca aldım bohemia yı 1455 te reformlardan revoking privilages(hepsinin imparatorun vassal ı oldugu) ı yapınca bütün HRE bana düşman oldu HRE den de çıktılar :( nası halletcez bunu acaba
Sosyal ağlarda paylaş

@sam;

yok abi o dediğini biliyorum, şimdi Eu2'de atlı oyun başında çok üstündür hatta genelde sırf atlı basarsın, ancak çağlar ilerledikçe, özellikle 1600'den sonra atlının olayı gider çünkü shock value yerine fire önem kazanır. Bu durum ben eu3'de yoktur sanıyordum ama oynayınca var gibi geldi. Shock, value fire value vs demiyorum onlar gözüküyorda onlardan bağımsız olarak bir değişken yok mu, tarihe göre değişen?
Sosyal ağlarda paylaş

var, military tactics işte. 18 tech'te 1'den 2'ye geçiyorsun. fakat olay shock/fire değerlerinden ayrı. şöyle:

iki birim birbiriyle çarpışırken combat resolution table denen bir tablo kullanılıyor. mt1 birim ile mt1 birim çarpışırken ikisi de birbirine aynı derecede vurabiliyor. ama mt1 birim ile mt2 birim kapışırken mt1 birimin mt2'ye karşı kullandığı tablo farklı, daha düşük değerlerde. hatta bu tactics değişimi olurken asker üniformaları filan değişiyor çoğu zaman. (hatta her zaman sanırım tek istisnası vardı 30'larda bir yerde)

sayfayla faq'i vardı eu2 forumunda bunun, ancak bu kadar kısa anlatabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlıyla oynamak biraz zor ama keyifli:D

Yalnız biraz daha tarihsel gerçekçiliği arttırmak adına, 1600lere kadar olan Osmanlı birimlerine ufak arttırmalar yaptım çok değil, ama biraz arttırdım, birde süvari birliklerinin hızını arttırdım Türklerin, zira Avrupadan en önemli farklarından biri Türk ordusunun "hızıydı"

Memlük problemine gelince, biraz gamey olsada süper bir sonuç buldum ben,gamey olsa da sonuçta Yavuz 3 yılda tüm Suriye ve Mısır'ı core province olarak ilhak etmişti:D

merak ediyorsanız okuyun, ama rep atın:D

Çok basit bir olay, Memlükler zayıf olduğu bir anda RM yapıp, casus yollayın ve "fabricate documents" olayına girin, size verdiği PU casus beli'si ile savaş açın, yenin, yalnız dikkat edin, AI ilerlemiş durumda, zayıf düştüğünüz an balkanlardan yada kuzeyden saldırya uğrayabilirsiniz, her ihtimale karşı, isyanlar vs, 15k'lık bir ordu bırakın geride. savaş Sonu %80WS yapın en az, zaten PU seçeneği %80 WS gerektiriyor. Savaş biter bitmez, arayı düzeltin altın vs yollayın, relations min +50 olsun.

1-2 padişah sonra ilhak edersiniz, arada da sağlam bir Mısır ordusu ve donanması, savaşlarda vassal gibi size hizmet eder. Hatta savaşlarda ele geçirdikleri province'leri de alın, bırakın onlara geçsin, "inherit" ettiğiniz anda, hepsi core province olarak size geçiyor, 50 yıl beklemeye gerek kalmıyor:D

Sosyal ağlarda paylaş

tactics olayını yukarıda kısaca anlattım, tech ilerledikçe artıyor zaten sizin doğrudan kontrolünüzde değil.

westernization diye bir national decision var, zaten belli bir tarihte görünür national decision listesinde. neye ihtiyacınız olduğu yazar, innovative gitmek lazım sizin kontrolünüzde olan o önemli. onu yaptıktan sonra tech group eastern'dan (osmanlı'nın bulunduğu grup) western'a geçiyor. hem tech cost düşüyor, hem de western grubundakilerden neighbor bonusu topluyorsunuz ki öyle bir fark yaratıyor ki bu anlatmam güç. kısaca söylemem gerekirse 1490'da filan westernization kararı alınca ayda 10-15 toplam neigbor bonus alırken bu rakam 100'e filan çıktı avrupalı minorlar sağolsun.

westernization yapınca +%50 stab cost diye hayvani debuff geliyor ama ülkeye, bunu kaldırabilmek için de military modernization decision çıkıyor. onu yapınca da birimler batı birimlerine dönüşüyor, yeniçeriler tercio filan olacak herhalde daha yapmadım. 1700'lerden sonra batı avrupa birimlerinin doğru avrupa ve osmanlı'ya fark attığı düşünülürse çok faydalı tabii.

ha bu arada, yakında httt yaması çıkacak sanırım. beta yamasıyla oynuyordu insanlar, forumunda konuşuluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

western grubundaki ülkeyle komşu olmanız lazım. rodos'a dokunmamıştım bırakmıştım sırf onun için yapana kadar. avusturya ile filan komşu olabilirsen geri gelir herhalde. macaristan, polonya filan sayılmıyor.

ha bir de population census provincial decision bug'lı, kullanmayın. her defasında nüfusu düşürüyor. beta yamada düzeltmişler diye okudum gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Tech gruplari da ben yazayim

Orta ve bati avrupa ulkelerinde modifier 100%.
dogu avrupa (litvanya rusyamsi ulkeler balkanlar vs) 90%,
osmanli middle east falan 80%
asya ulkeleri falan 50% ye kadar iniyor yayilmiyorsam belki daha da kotudur.

westernize olunca 90% a cekiyorsunuz iste onu. HttT yi bilmiyorum hic islam ulkesiyle falan oynamadim ama onceki versiyonlarda 2 defa westernize falan gecirilebiliyordu 100'e varmak icin, eger yanlis hatirlamiyorsam.
Sosyal ağlarda paylaş

bende fransa büyümüştü, excommunicate üzerine bir genklediler. sadece paris ve ondan kopuk 2-3 yer kaldı 3-4 yıl sonunda. ona rağmen 50 yıl içinde çoğunu geri aldı ama ahah

ya sorun şu ki ispanya form olamadı, alman birliği de çok oynak. en sonunda bohemya son reformu geçirdikten sonra tokat yedi, ben de gittim dismantle ettim. şimdi almanya hollanda, bavyera, isveç ve bohemya arasında bölünmüş durumda. rusya form oldu ve iyice büyüdü. hollanda form oldu. britanya form oldu ve en çok toprağa ve benden sonra gelire sahip filan. bir tek ispanya yetemedi işte. genel olarak eski sürümlere göre çok daha tatmin edici sonuçlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben pek beğenmedim güçlü ülkeler ipini kopardımı tutulmuyo.Castilya çok büyüdü bütün afrikayı sömürgeleştirdi sonra ne oldu fransa çaktı tokatı aldı ispanyayı.Fransa aşırı büyük.Moskova büyüyo rusya olur.İsveç norveçi yuttu.Macaristan işi bitti.Avusturya büyüyo.Papalık tüm italyayı aldı decision u varmı bilmiyorum.Öte yandan hindistan herhalde birlik kurulcak.İran orta asyayı aldı.Çin desen çinhindiyi aldı.Japonya mançuryayı yuttu.
Yani pek beğenmedim tamam ortada bintane ufak devlet olmasıda iyi değil ama bütün devletlerin öküz gibi olmasıda iyi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...