Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedime bi çözüm

elesso

Öne çıkan mesajlar

sen kediye ilgi göstermemişsin ve kedi yalnız başına takılmaya zorlanmış artık. sen istesende istemesende başının çaresine bakıcak. benım kedi 2 aylıkken 2 koskoca adam tutamamıştı dürümü görünce. şimdi acıkınca sadece yanıma geliyor. biliyor çünki herşeyiyle yakından ilgileneceğimi. senin anlattığın bütün huylar vardı ama şimdi hiç biri yok. gerek duymuyor çünki...
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

Bende bi tane erkek sarmal yaramaz bi kedi var. Yaşadığım sorunları yazıyım önerileriniz cidden baya bi lazım

-sabah 9 gibi işe gidiyorum akşam 7 gibi geliyorum, bu süre zarfında apartmanı sağlam inletiyo miyavlıyarak(nerdeyse hiç susmuyomuş). komşulardan daha hiç kapıya gelen olmadı ama baya rahatsız oluyolardır eminim.

konuşman lazım "gidiorum gelicem merak etme" fln die.

diğerlerini bilmiorum valla
Sosyal ağlarda paylaş

Kolay gelsin kediciğe. Çok ta tatlıymış. Yaptığını söylediğin yaramazlıkları 1 yaş altı kedilerin çoğu yapıyor. Ama kedinize ilgi-sevginizi yeterince verdiğinizde zamanla size güven duyup, sizin koşullarınıza daha uyumlu bir biçimde yaşamaya başlıyor, bunun için neredeyse ellerinden geleni yapıyorlar.

3 kedim var, hiç ceza vermedim...Vurmadım, ıslatmadım. 3 ünün de kişilikleri farklı. 2 kısırlaştırılmış erkek(3.5 yaşına geliyorlar.) 1 dişi (1 yaşınageliyor). Ufak tefek yaramazlıklarını hoşgörüyle karşılıyoruz. Otoriter bir tavırla ''hayır'', ya da ''cık cık'' denildiğinde anlıyorlar o işi yapmamaları gerektiğini, ki biz bir çok şeyi yasaklamıyoruz zaten. Keşfetmeye, oyun oynamaya gereksinimleri var. Tüm gün evde yalnız bırakıp, eve gelindiğinde başı okşanıp, akabinde sizi eğlendirmesi beklenen yaratıklar olarak bakılıyor ev hayvanlarına. Ama kesinlikle emek ve sevgi gerektiriyor hayvan bakımı.

Önerilerim:

- Klozetten su içmesi, tuvalet kapısının kapalı tutulmasıyla engellenebilir.
- Tüylenip, kirlenmesi istenmeyen giysi çamaşırlar, dolap içlerinde tutulup, çamaşır kurutma işlemi kapalı bir odada yapılabilir.
- Kedinin yaramazlıklarının pek çoğu büyük olasılıkla tüm gün evde yalnız kalması, sonrasında da yeterince ilgi-sevgi görmeyişiyle bağlantılıdır. Onu (rahatsız uyumayı göze alarak), zaman zaman yanında yatırman, bu olay sani çok rahatsız ediyorsa, kediyi alıştıra alıştıra yanına alma işlemini zamanla seyrekleştirmen iyi olabilir. Gece yüzünü senin yüzüne sürmesinin tek nedeni sevgi açlığı bence, hele anneden erken ayrılmışlarsa, fiziksel temasa çok gereksinim duyuyorlar.
- Birlikte olduğunuz sürece, vakit ve enerjinizin elverdiğince onunla oyunlar oynamak.
Şu andaki hareketliliği çok doğal, bir süre sonra bu oyuncu günlerini özleyeceksiniz. Kısırlaştırıldıktan sonra (ki 1.5 yaştan önce yapılmamasında yarar var), daha hareketsiz ve uslu oluyorlar, 2-3 yaşına geldiklerinde 1 yaş öncesi hareketlilik çok azalıyor, uyma süreleri artıyor. Oyuncu günlerini gerçekten özlüyorsunuz.

Onun her şeyi sen iken, her şeyiyle sana muhtaç ve bağımlı iken, onun tek mutluluk kaynağı ve ona sevgi verebilecek tek canlı sen iken, neden mutlu etmeyesin, dövüp, ıslatasın ki minicik, savunmasız bir canlıyı? Her şeyin çözümü biraz hoşgörü, sabır, çokça sevgi-ilgide yatıyor.

edit: imla

gene edit: Kediler taze su seviyorlar. Her gün sularını değiştirmek gerekiyor. Klozet denemeleri, taze su bulma umuduyla ilişkilendirilebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...