Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Red Dead Redemption

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
rockstar'dan beklenmeyecek bir tembellik örneği aslında

x360'a oyun yapıp ps3'e portlayınca böyle oluyor. Tembelliklerini kapatmak için şu basit exclusive contentleri yapmışlar demek ki

hayır işin kötüsü birde 640p'miş ps3 için red dead ... ayıp lan bari 720 yapın ...
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Oyun çok harika diye gömüldünüz de zaman mı bulamıyorsunuz, yoksa bir kenara mı attınız hemen de yazmıyorsunuz buraya, hayde size göre alıcaz oyunu..

ilki.
Oyun gerçekten çok iyi. Open world oyunları sevenler, hele hele gta sevenler muhakkak almalı. Çok fazla anlatamicam oyunu zira çok şey var anlatıcak ama kısaca söylemek gerekirse oyunun atmosferi gerçekten olmuş. Arazide başıboş ata binmek bile ayrı bir keyif veriyor. Ki eklemek gerekirse hayatımda bi western filmi (oyunun gazıyla bikaç gün önce izlediğim 1-2 film dışında) baştan sona izlememişimdir, hiç bi zaman da ilgi duymamıştım. Şu oyundan sonra resmen ilgilenmeye başladım.
Single da oynadım multi de, ikisi de gayet başarılı. Gta4'ün multisi hoşuma gitmemişti mesela, bisürü eksik var gibi geliyordu. Bunda Rockstar işi çözmüş hakkaten.
En çok merak edilen şeylerden biri muhtemelen Free Roam. Free Roam'da oyunu oynayan herkes bir arada olmuyor, farklı farklı free roamlar var diyebiliriz (server kısaca). Gece saatleri amerikalılar basınca daha kalabalık oluyor. Burda tek eksik free roam serverı seçecek bir lobi gibi birşey olmaması. Bazen öyle oluyor ki her serverda 2şer 3er kişi var, hiçbir server kalabalık değil. Böyle bi durumda "başka free roam bul" seçeneği kullanılabiliyor ama insanların biyerde toplanmasını zorlaştırabiliyor da.
Free Roam biraz piyango olabiliyor. Kimi zaman bakıyosun herkes kendi halinde haritaya yayılmış gang hideout falan basıyor. Kimi zaman da çete kurup kasaba basıyorsunuz, başınıza ödül konuyor ve haritanın dört bir yanından diğer oyuncular sizi öldürmeye geliyor.
Multide bunların dışındaki modlar da gayet eğlenceli. Bundan önce (uncharted betası dışında ki onu saymıyorum tabi) oynadığım tek third person mgs'ydi. Onun online'ı çok çekici gelmemişti mesela. Bunda sürekli bi curcuna var, farklı farklı oyun modları var ve hemen hepsi gayet eğlenceli.

Genelde multiyle ilgili konuştum da single hakkında da çok bişey demeye lüzum yok. Kısaca gerçekten çok güzel olduğunu, eğer oyun videolarını izleyip heyecanlandıysanız muhakkak almanız gerektiğini söyleyebilirim. Hem spoiler da olmasın, oynarken aa ne güzel olmuş bu falan dersiniz :)

edit: bi ekleme daha yapayım. Oyun eğlenceli bir oyun, hardcore bi oyun değil. Mesela Anelor oyunda auto-aim olduğunu duyunca ıfs pıfs diye artistlik yapmaya başladı. Eğer hardcore oynamayı, hangi silahla oynasam nasıl taktikler yapsam diye oyun dışında da oyunla ilgili şeyler kasmayı seviyorsanız multi için konuşmak gerekirse hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
(Bu arada auto aim olmayan oyunlar da kurulabiliyor.)
Oyun başındayken çok eğleneceğiniz, gülümseme ve kahkahalar eşliğinde adam öldürebileceğiniz, altın çuvalı kaçırabileceğiniz, at arabasına doluşup çete avlayabileceğiniz bir oyun. Rekabetten ziyade eğlence ön planda diyebiliriz. Eğer öldükten sonra hemen her seferinde "YA NASI OLUR YA HÜLELE" diye bağıran veya hırs yapan bi adamsanız multide siniriniz bozulabilir :D
Mesaj tarihi:
abi baya iştahlandım şimdi.

oyunda üzerinize düzgün suit tarzı giysiler alırsanız poker masasında hile skilliniz falan artıyormuş galiba. master gambler olayı dasfsa. çok iyi olacak. kuralım BEYGIRGUCU GANK SQUAD'ı korku salalım kasabalara.
Mesaj tarihi:
benim ptt'de gözükmüyor ama çarşamba'ya gelir, zaten normal sürede çarşamba evde olması gerekiyor asdfsd

niye dert ediyorsam, gelecek hafta cuma'ya kadar finaller var :(

aslında okulu yakıp haftasonu eve gelerek red dead redemption mı oynasam diyorum,
Mesaj tarihi:
çete ismi ibne kovboylar olmazsa yokum ben

çetesiz oynanmaz ama sanırım bu oyun.benim gibi yalnız kovboy takılmayı sevenler ne yapsın :)
Mesaj tarihi:
öyle de oynanır. normal multi modlarında zaten oynanır, free roam'da da olur. geçen mesela kasabanın tekine çökmüş başka posse'lerle çatışan başında ödül olan herifler vardı. çıkardım sniper'ı şehir dışından indirdim hepsini. herifler deli oldu, atlarla kovalamaya falan başladılar ehueh eğlenceli oluyor yani her türlü.
ki bu çete olayı atıyorum cs clanı gibi değil. oyuna girdiğinizde tanımadığınız birileri sizi çeteye davet edebiliyor. hele headset de varsa güzel ortam oluyor.
Mesaj tarihi:
Catzee said:

verilen kodu pttnin sitesinde yurtdışı gönderiye mi yazıosunuz?
gerçi hangisine yazsam da yok böyle bişi dio :/

yurtiçi.

benim pakette gözükmüyor halen ptt sitesinde. topluca yok olduysa paketler gg :
  • Yeni Oluştur...