Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Film tarzi projesi, tutar mi?


reyou

Öne çıkan mesajlar

Sole bisi aklima geldi, mesela sinema salonlarindaki koltuklara a b c d diye sik koyacaklar, mesela filmlerede 4 alternatif son hazirlicaklar atiyorum
polis katil filmi

1- katil yakalanicak
2- katil kacacak
3- katil olecek
4- her ikiside olecek.

simdi filmin son 20 dakkasi o siklar devreye girecek ve sinema salonundakiler sececekler nasi bitmesi istediklerini isin guzelligi kimse birbirini gormeyecegi icin yine sonucta supriz son olacak.

bolece farkli sinema salonunda farkli son bitebilecek, bole bisi olsa cok mu sacma olur? :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tutmaz diyorum çünkü sinema salonları fazladan 1 lira masraf etmeyi göze almaz, burada sinema hakkında ben susayım gören anlatsın

bu arada konuyla alakasız gibi gelebilir ama ülkemizde sinema neden yerinde sayar neden yenilik yapılamaz türündeki sorulara cevap veren nefis bir yazı, okumanızı öneririm:

http://yenisafak.com.tr/yazarlar/?i=19438&y=AliMuratGuven
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hele de sinema salonlarımızdaki şu “bitiş jeneriklerini göstermeme” hastalığı tam anlamıyla evlere şenliktir. Film biter, jeneriği oluşturan son bir kaç dakikalık kısım da (teknik bir zorunluluktan dolayı) zaten cihazın içinden geçmek zorundadır. Fakat, gelin görün ki tepedeki karanlık odada oturan gizemli şahıs bu bölümü izlememize asla izin vermez! Sanki o yazılarda sülalesine hakaretler sıralanıyormuş gibi derhal ışığı kapatır ve bitiş jeneriği cihazın içinden biz göremeden akıp gider. Oysa, o jeneriklerde gerçek sinema meraklıları için yığınla ekstra bilgi gömülüdür. Ki benim de geçmişte sırf oralarda yakaladığım ilginç bilgiler ve bağlantılardan hareketle yazdığım gayet derinlikli inceleme-araştırmalarım olmuştur.


Gerçektende niye yani. Hani şu zamanda artıkın çoğu filmin yazılarında ya aralarda ilginç bir şey oluyor yada yazılardan sonra fln bir sahne çıkıyor. Fakat filmi seyredenlerde sanki oturanı öldürceklermiş gibi hemen koşa koşa salondan çıkmaya çalışıyor. Yani o kadar mı bunalıyor bizim millet filmlerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız yazı da birkaç şey gözüme takıldı,bazıları;

ABD'de yaşayan Kubrick,(Barry Lyndon'ın çekildiği dönem)

ve

"Ridley Scott"ın Top Gun'ı ...

Yani bazı şeyleri doğru demiş ama bahsettiği şeyleri biraz daha detaylı hazırlasaydı daha iyi olurdu.


edit: ha doğrusu nedir dersen Kubrick Spartacus'ten sonra küstüm artık yokum der ve İngiltere'ye yerleşir.Hayatı boyunca tüm filmlerini burada çeker.

Top Gun'da Ridley Scott'ın değil Tony Scott'ındır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amacı nedir ki?

genellikle ortak bi his oluşur sinemada bi karaktere karşı sempati oluşur bşey olur, milelt atiorum katil ölmesin kaçsına basar, sonra o olur. herkes OLEY KAZANDIK mı dierek ayrılacak sinemadan anlamadım ki

ayrıca hikayelerde twistler önemlidir seyirciyi şaşırtacak

dielim normalde öle olacak bi konu insanlar da sonunu çok klişe bi son seçti, o zaman film bok gibi olucak huehue
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...