Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Winzip vs Winrar vs 7zip

Fortuna

Öne çıkan mesajlar

Open source olması nedeliyle 7zip kullanıyorum ama Winrar ücretsiz olsa tercih ederdim.

7-Zip bir çok kere dosya ilişkilendirmesinde sorun çıkarttı. Ayarlara gidip "bak babam, zip rar falan ne varsa sen açcaksın" diyorum, takmıyor. Kendi 7z dosyalarını bile açmıyor. İlla sağ tıklayıp 7-Zip menüsüne gidip open demek zorunda kalıyorum. Çözmenin bir yolu vardır elbet ama hiç uğraşmadım. Onun dışında extract etmeden dosya açmaya çalışınca bazen hata alıyorum. Winrar'da bu tür sorunlara hiç rastlamadım.

Ama yine de ücretsiz olmasından ve fazlasıyla her işi görmesinden dolayı oyum 7-Zip'e.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle küçük programların aslında işlevselliği pek tercih sebebim olmuyor. işimi hangisi görüyorsa onu kullanırım. ama ondan da önemlisi alışkanlık bence. öyle bi alışmışım ki winrar'a şimdi 7zip yüklersem yukarda birisinin de dedigi gibi iconuna uyuz olur silerim.

win 95-98 zamanlarında ben de winzip kullanıyodum. sonra kendi kendine winrar'a dönüştü o. nasıl oldu, ne zaman geçtim hatırlamıyorum gerçekten :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 95-98'de winzip kullanıyordum.Sonra nebulanın sitesinden winrar'ı indirmiştim.Hala daha winrar kullanıyordum ama format attığımda hangisini yükleyim diye düşündüm. 7zip'in iconu gerçekten berbat ama bilmeyenler için söyliyim "7 zip theme manager" diye birşey var, 7zip'in herşeyini değiştirebiliyorsunuz, tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya icondan ziyade alışkanlık gerçekten. hep yedek dosyalarım kısmında bulunur mesela winrar'ın setupı. formattan sonra ilk yukledigim seyler arasındadır.

simdi 7zip'in daha iyi oldugu konusunda teknik bi cok sey konusulabilir ancak fonksiyon olarak o kadar küçük bir yazılım ki bu teknik detaylar gözardı edilebilir.

en azından kendi adıma böyle. benim rar kullandıgım alan iki tane. ya torrentten film, oyun indiririm onları acarım. ya da birine birden fazla dosya gondermem gerekir onları rarlayıp gonderirim.

hal boyle olunca 7zip'e gecmek icin bi nedenim yok. ha ama derseniz ki 7zip dosyaları rar'dan iki kat hızlı cıkarıyor, o zaman eyvallah winrar'ı hemen kaldırırım rafa.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...