Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Film müzikleri için telif sorunsalı

dufrasne

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Hukukçu ya da sinema-tv'ci patiler bilebilir diye sorayım dedim. Diyelim bir kısa film çekilecek, dünyaca ünlü bir grubun şarkısı kullanılmak isteniyor. Herhangi bir telif hakkı isteniyor mu bu gibi durumlarda? Kısa film kar amacı gütmeyecek bu arada.

Örneğin The Cinematic Orchestra diye bir grup var. Tüm albüm şarkılarına özel kısa filmler çekilecek. 12 şarkı-12 kısa film, yani tematik bir çalışma. Ve açık açık nereden feyz alındığı da söylenecek. Bu durumda telif lazım mı? Yine kar amacı gütmeyen bir organizasyon... Falan filan işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam bilmiyorum ama yarın sabaha öğrenır bılgılendırırım

Bellı bır sn yeye kadar kullanabılıyorsun belırlenen sanıyeyı gecerse ozaman sorun cıkıyor.

Edit: Ayrıyetten gruba maıl ıle ulasabılırsın. Yurt dısındakı sanatcılar vs mail olayını cıddıye alıyor ve cevap verıyorlar. Projenı anlatırsan %90 yardımcı olucaklardır telif vs ugrasmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanabilirsin kimse birşey diyemez fakat festivallerde vs. şansını denemek istersen veya bir yerde yayınlamak istersen kısa filmi telif hakkı çoğu zaman sorun çıkartabilir.Özellikle gerçekten iyi film festivalleri zaten telif hakkı alınmışsa kabul ediyor kullanmışsan eğer,çünkü şikayet geldiğinde onları da yakıyorsun.

Ben bu dönem bitirme projesinde kullanacağım lakin okul için yapacağımdan,en kötüsünden buraya koyacağımdan kullanacam istediğim müzikleri fakat diğer türlü gruba ulaşman ve izin alman gerek,

Ha kafamda olan bir soruydu bu da aslında,izin aldık diyelim nasıl ispat edeceğiz ? Mailleştiysek notere gidip dizüstünü açmak suretiyle mailimi göstereceğiz onaylatmak için yoksa karşılıklı yazışmalar yeterli mi ? Bende onu merak ediyorum sdfds

Ayrıca ek bilgi klasik müzikler modern gruplar tarafından coverlanmış dahi olsa telif hakları bittiğinden istenildiği gibi kullanılabilir :) Bunları da değerlendireceğiz tabii ki
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa film de ticari kaygı yoksa istedıgın gıbı kullanabılıyorsun.
Ticari kaygı dedıgımızde bır televızyon kanalına satarsan vs bu durumda problem oluyor.
Festivallere katılman ticari bir amaç olmuyor. Dıledıgın gıbı kullanabılırsın.

Ben mesela bellı bır dakıkaya kadar kullanılabılıyor bılıyordum ama hıc bır sekılde kullanamazmısın fılmı satmayı vs dusunuyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:

Nedense çok saçma geldi bana bu konu. Ortamın piratelığına bakınca asdasda.

Ortamın 'piratelığı' yapılacak kısa filmin çoğaltılıp izlenmesiyle falan alakalı.

Yapımcılar açısından ortamın 'piratelığı' diye bir şey söz konusu değil pek
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür ederim aydınlatıcı mesajlar için.
Kısaca kullanabiliyormuşuz, festivale de yollayabiliyormuşuz, festivalden para kazanılırsa da onlar bize ulaşmadığı sürece telif söz konusu olmuyormuş.
Teşekkürler.

Ama tabi Cinematic Orchestra'nın bir albümünün tüm şarkılarına kısa film çekip bu ismin altında vermek de ayıp olur heralde :D
Sosyal ağlarda paylaş

mail de atsan mesam ve benzeri kuruluşlar bi şekilde ses çıkartıyor. ama parasız işlerde kullanınca ne diyorlar bilmiyorum. bu arada televizyonların filan telif hakkı kuruluşları ile anlaşması oluyor diye biliyorum. belli bir tarifeden anlaşma yapıyorlar belli sürelerde kullanmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...