Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kopya ..Hiç Duymadınız, ilk kez okucaksınız...


ozgurtrk

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar şimdi anlatacağım kopya sistemi adını söyleyemeyeceğim bir okulda 2 yıl uygulanmıştır. Test sistemiyle yapılan sınavlarda kullanılmıştır.Ben mezun olalı epey oldu şimdi sınavlar nasıldır bilmiyorum o yüzden adapte edebilmek sizin işiniz.

-Sınavın 30 soruluk test sistemi oldugunu varsayıyoruz vede süresi 60 dk.

-Sınava aynı salonda girecek olan diyelim 70 kişi koordine ederek saatlerini aynı saniyeye denk getirmek kaydıyla ayarlarlar.
-Sınava gireceklerden o derste başarılı konuya hakim arkadaşlar belirlenir.Bunlar zaten bellidir aslında, bunlara da verici diyelim

-Sınav saat 14.00da başlamıştır.Herkes soruları çözmeye başlar, sorular hakkında fikri olmayanlar da çözüyomuş gibi yaparlar.

-Saat 14.31 olduğunda kopya sistemi devreye girer.Sınav salonundaki arkadaşlar yanlarındaki , önlerindeki arkalarındaki vericileri önceden bildikleri için bu saniyeden itibaren onları takip ederler.

-Cevap şıkları şu şekilde kodlanmıştır A şıkkı 0-10ncu sn arası, B şıkkı 10-20nci sn arası, C şıkkı 20-30ncu sn arası, D şıkkı 30-40ncı sn arası E şıkkı 40-50nci sn arası.

-İlk sorunun 14.31 de başlandığını söylemiştim Bu sorunun cevabının c olduğunu varsayarsak 14.31 25nci snde(20-30ncu snler arası bi yerde) Vericiler kafasını kaşır, öksürür veya her biri kendinin önceden belirlediği işareti yapar.

-Sorular bu şekilde kodlanarak herkese verilir.Diyelim soruları çözdünüz 16ncı sorunuz boş, bu durumda 14.46 da vericilere bakarsınız ve 45nci sn de işareti gördüğünüzde E şıkkını işaretlersiniz.

-Sınav sorularının grupları olduğunu da varsayarsak kendi grubunuzdaki vericileri sınav başlamadan tespit etmelisiniz.

-Ben sınav olurken kitapcıklar dağıtıldığında 1 sol sıramda 2 önümdeki, 2 sol sıramda 1 önümdeki, 1 sağ sıramda 3 önümdeki benle aynı grup olurdu. hala hatırlıyomuşum :P

-Tabi bu işi yapabilmek için arkadaşların sağlam olması ve fedakar olması lazım vs.. Ben yatılı okuldaydım herhangi bir okulda bunu yapmak çok zor.

-Bu sistemi sınav görevlileri asla çözemedi hatta bi keresinde saatlerimizi aldılar o zamanda refleks olarak duvardaki saate göre yapmıştık.Sistem, ancak bir malın(büyük ihtimal kasıtlıydı bu durumda tam olarak mal sayılmayabilir)cevap kodlarını soru kağıdına yazmasıyla 2nci yılın sonunda anlaşılabildi.

-Biz iyice abartmıştık sayısal az sorulu(20 gibi) sınavlarda doğru cevapların büyüklüğüne göre(0 bulunan cevapları eleyerek) tek bir cevap anahtarı oluşturup herkesin birbirinden yapabilmesini bile sağlamıştık.(uzun hikaye)


Neyse sistem böyle, imkan ve fırsat olursa 5 kişiyle bile yapılabilir.Eksik varsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim de meşhur bir ekonomi sınavı vardı. 10 soruluk test olarak yapılırdı. Genelde sözel ama bir tane hesap makinası kullanılcak soru olurdu. Biz de bir yöntem geliştirmiştik. Hesap makinası 10 hane aldığına göre 1. soru a şıkkı ise 1, 2. soru c şıkkı ise 3 gibi 10 haneli bir sayı yazıp yandaki arkadaşa verirdik.:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 kere uygulamayı geliştiriyorsun 2 sene uyguluyorsun yalnız, derse sürekli çalışmak gerekli.

Hayatımda iki kez kopya çektim çok çılgın bir şekilde, ilki olasılıktı kopya çektiğim adam 30 aldı ben 40 aldım. İkincisi matematiksel istatistikti, kız koca testten 1 soruyu bile doğru çözememiş ki 3.20 falan ortalaması vardı. Kopya bana haramdı nitekim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir takim aksakliklar oluyodu tabi.Bir arkadas arka siralardan birinden oksurukle kopya cekiyor bizim teknikle bitiriyor cikarken bi bakiyor arkasina gercekten hasta olan birisi random oksuruyomus.
Lisedeyken ondekine arkadakine topukla kopya verirdik; 1 tik A vs. yada silgi pozisyonuna gore flnda vardi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...