Çýnaraðacý Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 EH halkı öyle bi hale getirdilerki bunlar ne yapsa altında bir bit yeniği vardır paranoyası yaşıyo insanlar.
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 "allahın pkk"lısına Atatürk'e saygı duymasını öğretemezsen, senin demokratikleştirme "açılım"ların işe yaramaz. çünkü bu insanlara bir millet bilinci (ortak tarihten gelme vs.) aşılayamazsın ve milleti birbirine eşit gösteremezsin. birincisi bu bir tabulaştırma örneği değildir. bu bir durumanalizi yapıp ona göre tepki vermedir. millet; aklı başında, eğitimli, ne yaptığını bilen, bölünme tehlikesi olmayan, ufak şeylerin kartopu misali büyük etkileri olamayacağı bir noktada olsa, bu fotoğrafların yayınlanması gayet normal ve mantıklı bir hadise olur. fakat gelgelelim millet ataerkil ve sertliğe prim yaptıran yapıda. en ufak futbol maçında bile birbirine girme (kavga çıkarma- sertlik) psikolojisinde. benim senin onun sertliğe prim yaptırmamamız bu gerçeği değiştirmiyor ki. GS-FB maçında tribünde herif kalkıyor rakip oyuncuya taş atıyor, yanındaki "büyüksün" diyor. buna saygı duyuyor. en basitinden baba imajı bile sert bu toplumda. ailede baban sert-güçlü davranmazsa sen babanın seni koruyabileceğine inanabilirmisin? sen doğduktan sonra kaçıp gitse, yıllar sonra senin için önemli biri olur mu baban? Atatürk'ün artık bizim liderimiz "olmadığı" (öldüğü) olayı da çok saçma geldi açıkçası. lider olmak için yaşamak mı gerekiyor? Bir lider ölünce o topluma etkisi kalmıyor mu yani? hele o kişi topluma etkisi büyük olan bir liderse. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir." inancına noldu? dediklerinizi tamamen anlıyorum, gerçekten. ama ortamda bu kadar cahil, en abuk subuk düşüncenin peşine körükörüne bağlanan insanlar dolanırken, Atatürk'ün etkisini azaltmaya yönelik en ufak bir durum daha mantıklı gelmiyor açıkçası. çünkü ne olursa olsun bu ülkede Atatürk önemli bir nokta. Atatürk'ün yozlaştırılması demek çok şey demek. ben de dilerdim ki şu yaptığım yorumu yapmayayım. ama bu böyle.
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 yahu adolfun ve stalinin bile ne resimleri var http://adolfthegreat.com/site/fileadmin/Image_Archive/Personalities/Hitler-A/Solo/AdolfRelaxed.jpg http://images1.wikia.nocookie.net/uncyclopedia/images/2/2e/Stalin_nose.jpeg dunya tarihinin en cok insanin olumden sorumlu liderleri bunlar birde ancak develt yonetseler bile bizim gibi insan bu adamlar, kendi ruh dunyalari ve kisilikleri var ve cogunu dunyayi gectim aysadigi donemde halklari bile bilmez misal Adolf "adam gibi adam" kalibina uyan bir insan disardan bakinca savas gazisi duzenli bir hayati var cinsel sapkinligi yok vejeteryan ressam ve sanata cok duskun aileye ve geleneksel degerlere cok onem veriyor vatansever cok nazik bir insan adolfun yaninda calisanlar yazmis iste, downfall in cikis noktasi olan sekreteri "ben kendisini cok severdim, cok sevecen ve nazik bir insandi, insanlik tarihin en buyuk suclusunu sevdim ben" der stalin gene cocuk gibi bir kisiligi var, sinema hastasi western ve gangster filmlerine bayiliyor kendini john wayne ile ozleslestirmis en sevdigi aktor, yanliz kovboy modunda ama john wayne anti-komunist birseyler soyledi diye KGB ye oldurun bu adami diye emir vermis lol gene berline girilince goebbles in butun film arsivini yagmalatip moskovaya getirtmis, her gece mutlaka bir film izlemeye calisirmis ve sovyetler birligidne yapilan her filme mudehale edermis, bas yonetmen ve senarist benim bile diyor bildigi ntroll kisiligi var, soyledigi sozlere filan bakin bariz adam butun dunyayi trolliyor kara mizahla sovyetler birligidne katoliklere iyi davranip papani ndestegini alin diyene "Papami? Kac askeri birligi varmis onun?" diye sorucak kadar fidel castro misal, aha yasiyan diktator http://uzar.files.wordpress.com/2007/06/fidel_castro3.jpg http://evilsushi.com/archive/Fidel_Castro.jpg komunist lider adidas esortmanla geziyor (ki castronun askeri uniformasida purosu ile ikoniktir) liderlerde insan, en eli kanli diktatorlerin bile yumusak ve insancil yanlarini butun dunya bilebiliyrosa neden Ataturk gibi insancil ve sevecen bir liderin gulumsiyen resimlerini dunyadan sakliyalim?
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 sevgili sir, cumhurbaşkanının değerinin çoraplı fotosuyla ölçüldüğü bir ülkede fazla beklentiler içindesin. imaj herşeydir ve en iyi imaj da "kodum mu oturturum" pozlarıyla sağlanır! (:P) hayııııır, viktor'a da bulaşmış sağduyu! :(
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 MrLevie said: "allahın pkk"lısına Atatürk'e saygı duymasını öğretemezsen, senin demokratikleştirme "açılım"ların işe yaramaz. . Baştan mantıksız, Atatürk'e saygısı olan adam zaten en başta PKKlı olmaz.
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 pek mantıklı bir öneri değil, abraham lincoln'e çok büyük saygım var ama ülkem için birgün abd ile savaşmam gerekirse bundan yıldırmaz o saygı.
sir Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 öncelikle, ne yaparsan yap, bu topraklarda yaşayan halkı "Atatürk"te birleştiremezsin. mümkün değil, gerekli de değil. herkes sevmek zorunda da değil. Atatürk'ü zorla bir "ortak değer" haline getirmek boşunadır o yüzden, çünkü ne koyu yobazı, ne pkklısı, ne aşırı solcusu sevmeyecektir Atatürkü. olsun, sevmesinler, sevilmedi diye değerinden bişey kaybedecek hali yok. Atatürk bütün soruların cevaplarını veren, bütün sorunlarımıza çözüm getiren sihirli bir sözcük değil-böyle bi sözcük zaten yok o ayrı. bugün çok farklı bi dünyada, çok farklı sorunlarla boğuşuyoruz. bi kere bu fotoğrafların yayınlanmasının Atatürk'e tek bir zararı dahi yoktur, olamaz da. olsa olsa faydası olabilir, atatürk'ü sempatikleştirebilir, halka yakınlaştırabilir. dolayısıyla atatürkün etkisi bu eylemle azalmaz, ancak artar. ha bunun ardında bile bi komplo aramak esas atatürkü yozlaştırır bana kalırsa. böylesine keskin bir paranoya, zaten atatürkün ve onun fikirlerinin bir pamuk ipliğine bağlı olduğu imajını doğurur. fiziki olarak liderimiz değildir demek istiyorum, bu nedenle karizması, siyah-beyaz fotoğraflarda, veya heykellerde, veya okul kitaplarında nasıl göründüğünün aslında hiçbir önemi yoktur. madem önemli olan fikirleri, madem onu görmek önemli değil, nedir bu karizma kaygısı? sertliğe prim yapılıyo diye, ataerkillik geçer akçe diye, bunda ısrar mı edicez? o zaman nası değişicek bu ülke, bu zihniyet? konu gittikçe alakasızlaşıyo ama yani napsam bilemiyorum. yahu bi de baba dediğin sadece sert olursa hiçbi işe yaramaz. baba, önce babacan olacak. kızdığında dahi iyiliğini düşündüğü için kızdığını bileceksin. sadece sert olursa o baba, oğlundan sadece babayı alır :P gülümsemek ciddiyetsizlik değildir. başıboşluk, vazgeçmişlik, serserilik, şımarıklık değildir. gülümsemek, insanidir, doğaldır yahu.
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Efrasiyab said: MrLevie said: "allahın pkk"lısına Atatürk'e saygı duymasını öğretemezsen, senin demokratikleştirme "açılım"ların işe yaramaz. . Baştan mantıksız, Atatürk'e saygısı olan adam zaten en başta PKKlı olmaz.
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Viktor said: ancak develt yonetseler bile bizim gibi insan bu adamlar, kendi ruh dunyalari ve kisilikleri var ve cogunu dunyayi gectim aysadigi donemde halklari bile bilmez Yazın genel olarak çok güzel ancak, bu kısmı mantıksız, zira o dönemin liderleri şimdiki gibi değil, direk en alt tabakadan başlamışlar hayata, (biri boyacı, biri gazeteci, biri ayakkababıcı) tırnaklarıyla kazıya kazıya oraya çıkmışlar. Ve zaten halklarını o kadar iyi bildikleri için başarılılar, (2. DS'nı kaybetmeselerdi, Hitler'le mMssolini şu an başarılı olarak anılırdı ki, 1939a kadar bakarsak adamlar aşmışlar her konuda.)
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Abi gayet Atatürk'ü severim, AKP'yi sevmem vs. ama gülen resimlerini yayınlamak da Atatürk karşıtlığı değildir artık yapmayın yahu..
Efrasiyab Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 MrLevie said: Efrasiyab said: MrLevie said: "allahın pkk"lısına Atatürk'e saygı duymasını öğretemezsen, senin demokratikleştirme "açılım"ların işe yaramaz. . Baştan mantıksız, Atatürk'e saygısı olan adam zaten en başta PKKlı olmaz. Öğretemezsin, imkansız. Adam baştan terörist zaten, sen normal yaşayan hacı hocaya öğretemiyorsun, vatan hainine mi öğreteceksin?
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 sir said: yahu elle tutulur, gözle görülür bişey ver ki biz de zorlayalım. sen bütün dünya bakışını bi komplo üzerinden üretirsen, her taraftan her türlü eylemi de bu komplonun içine rahatlıkla oturtabilirsin. ve bu davranış biçimi beyni zorlayıcı ya da yorumlama yeteneğini geliştirici falan değil, aksine aşırı kolaycıdır. çünkü gördüğün her olayı kendi çarpık bakışın nasıl anlamlandırıyorsa "hah tamam, bu böyle" der geçersin. yani senin yaptığın aslında irdelemek değil, kendi sonsuz argümanına bir parçacık daha bulduğuna inanıp, bize de bunu gösterme çabası. sirciğim konu dahilindeki savunmana katılıyorum ama şu quoteladığım yer bana çok fena bir şekilde ergenekonu hatırlattı.
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 mussolini mi basariliymis? almanyanin savasi kaybetmesinin en buyuk sebeplerinden birdir mussoluni nin karaktersiz ucuk kisiligi, hitler bile "ben italyanalrin bu kadar kotu savastigini bilmiyordum" demis mussolini karizmatik bir lider filanda degil oyle hitler savasi kazansa bile basarili degilki? "alman halki beni haketmedi ve bana layik olamadi o yuzden benimle birlikte alman halkida yokolmali" diye yikim emri veren bir lidermi basariliymis? nazilerin hicbir basarisi yok hatta almanalrin savasi kaybetme sebebi nazilerin kotu yonetimi ve gereksiz kibirleri, daha ingiltere inmemisken savas kitabinin 1 numarali kuralini cigneyip moskovaya yurumesi, amerikan halki hala avrupada olucak savasa soguk bakiyorken gidip amerikaya savas ilan etmesi filan alman yenilgisini kacinilmaz yapti savasi kazanana mi saygi duyulurmus? omuymus basarili olma kriteri o zaman niye herkes stalinden tiksiniyor? 2. dunya savasinin galibi muttefikler degil sovyet rusyadir, kendi halinde fakir bir tarim ulkesi iken 2. sunya savasi sonunda dunyayi titreticek bir dev olmustur ataturku basarili yapanda vizyonu ve kisiligidir, butun dunyanin diktaya gittigi donemde demokrasiyi savunmus "bu diktatorler halkalarini buyuk felakete surukliyecek ama sonlari cok kotu olucak" demsitir hitler ile mussolini icin
Sam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 bu kadar güzel bir cevap olabilirdi. (tu)
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 hitler mussoliniye yardım etmek zorunda kalmasa belki kazanacağı yarım seneden dolayı kışın ortasında moskovaya girmek zorunda kalmayacaktı sdf tabi bu durumda iyi ki mussoliniye yardım etmek zorunda kalmış da diyebiliriz
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 of nası anlatsam bilemedim. kusura bakmayın tek tek cevap verir gibi olacak ama... sir said: öncelikle, ne yaparsan yap, bu topraklarda yaşayan halkı "Atatürk"te birleştiremezsin. mümkün değil, gerekli de değil. herkes sevmek zorunda da değil. Atatürk'ü zorla bir "ortak değer" haline getirmek boşunadır o yüzden, çünkü ne koyu yobazı, ne pkklısı, ne aşırı solcusu sevmeyecektir Atatürkü. olsun, sevmesinler, sevilmedi diye değerinden bişey kaybedecek hali yok. olay zaten Atatürk'te birleştirmek değil. Atatürk'ün yaptıklarına saygı duymasını sağlamakta. Ülkeye saygı duymasını sağlamakta. En basitinden pkklı biri, Atatürk'ten nefret edebilir. Ama bu adama Atatürk'ün yaptıklarına saygı duyurabilirsen, bölücülük için uğraşmayacaktır. Ve normal bir durum olarak Atatürk'e de saygı da duyacaktır. sir said: sertliğe prim yapılıyo diye, ataerkillik geçer akçe diye, bunda ısrar mı edicez? o zaman nası değişicek bu ülke, bu zihniyet? iyi de birşeyleri değiştirmek için olayın ortasından dalmazsın ki, her adım teker teker atılır. sen toplumuna gerekli eğitimi verirsin, o ataerkillik ister istemez değişir zaten. çok saçma olacak ama; sen sokağa çıkıp "ataerkillik değişsin" diye bağıramazsın. sir said: yahu bi de baba dediğin sadece sert olursa hiçbi işe yaramaz. baba, önce babacan olacak. kızdığında dahi iyiliğini düşündüğü için kızdığını bileceksin. sadece sert olursa o baba, oğlundan sadece babayı alır kastettiğim babanın sadece sert astığım astık kestiğim kestik olması değil zaten. babanın sert görünebilmesi anlattığım şey. sana sert görünebilmesi. ki şu an Türkiye'deki durumda baba kızdığında dahi iyiliğini düşündüğünü için kızdığını bilemiycek bir çocuktan bahsediyoruz. sir said: fiziki olarak liderimiz değildir demek istiyorum, bu nedenle karizması, siyah-beyaz fotoğraflarda, veya heykellerde, veya okul kitaplarında nasıl göründüğünün aslında hiçbir önemi yoktur. madem önemli olan fikirleri, madem onu görmek önemli değil, nedir bu karizma kaygısı? karizma kaygısını Atatürk'ü bilmeyen-anlamayan yüzeysel insanlar için taşıyorum. benim için Atatürk'ü afedersiniz en aşağılayıcı şekilde görsem, Atatürk'ün bendeki yeri tek olayla değişmez. Efrasiyab said: Öğretemezsin, imkansız. Adam baştan terörist zaten, sen normal yaşayan hacı hocaya öğretemiyorsun, vatan hainine mi öğreteceksin? öğretemezsen neyapacaksın tüm teröristlere? nasıl toplumdan biri haline getireceksin? atom bombası mı atacaksın, toprak mı vereceksin, dağa çıkmasın diye yalvaracakmısın (şu anki şekil a)? zaten o yüzden bu kadar bölünmüşlük var ya.
huun Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 MrLevie said: sonuçta lider karizması denilen şeyin içinde ciddiyet ve sertlik mevcuttur. ve lider olarak tanımladığımız çoğu kişide o ciddiyeti ve sertliği görürsünüz. lider karizması denen şeyin içi esasen gerektiği zaman gerektiği şekilde davranma beceresini gösterebilmekten ibarettir. yeri gelecek anadolunun adını bile duymadığın bir köyünden gelen eri alttan alacaksın, yeri gelecek şanı senden büyük mareşale posta koyacaksın. yani yeri geldiğinde güleceksin, yeri geldiğinde azrail'den beter surat ifadesi takınacaksın. lider dediğin budur. hep gülen ya da hep somurtan adamdan lider falan olmaz. hep gülenden olsa olsa standupcı olur zaten, hep somurtandan da ancak karizmatik onbaşı.
canola Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 lider = sert olsun, kodu mu oturttsun, belli bi karizması diyenler görüyorum. bunlar atatürkün özellikleriymiş. sizin yobazlıklarınızdan sıyrılıp son yıllarda atatürkün böyle olmadığını gördük. sokmak istediğiniz kalıba uymuyor atatürk. sizin istediğiniz gibi lider değil atatürk. sizin istediğiniz, kafanızda şekillenen liderleri de söyleyelim biraz ona yaklaşın, abdülhamit, kanuni sultan süleyman, hitler, chavez vs.
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 allahım yarabbim delirecem ha. ben liderin "sadece sert" olmasından bahsetmiyorum. lanse edilmesinden bahsediyorum. ilk intibadan bahsediyorum. akılda kalmasından bahsediyorum. yorumları da doğrudüzgün okumadan yorum da yapmayın gülünç olmayın bi zahmet.
sir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 eğitimle falan hiç alakası yok bu işin. şu anki eğitim sistemiyle ataerkilliğin düzeleceği falan da yok. bak ne demişim, Atatürk'ü zorla ortak değer yapmaya çalışmamak lazım demişim. çünkü o da nihayetinde bi insan, seveni var, sevmeyeni var. daha evrensel değerler üzerinden giderek, pkklıyla bile ortak bir düzlemde buluşabilirsin, onunla bile birarada yaşamayı öğrenirsin. atatürk'e sert imajı vermeyi zorlamak, onu sıradan insandan daha da uzaklaştırır.
Phae Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2009 paspatur said: Yani amaç, "bakın o da gülüyor. O kadar da karizmatik değilmiş değil mi?" mesajını vermekmiş gibi geldi bana. Bu ne ya?
Öne çıkan mesajlar