ShadowFury Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 şu iti ne topluma kazandırması ya? sürüm sürüm süründürüceksin, dayanamayacağı noktaya geltirdiğinde de imha ediceksin. böyle bir insan müsvettesinin düzelebileceğine gerçekten inanıyormusun? hayır bir kere yapması bile yeterince korkunç, bir insandan ümidi kesmek için yeterli bir canavarlık örneği. üstüne bir de bu olayı ekleyince ne denir ki? ben şu bir paragrafı yazarken zorlanıyorum resmen ya, adam yıllarca tecavüze devam edecek midesizliği gösterebilmiş birisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 it değil hasta , ite hakaret etmiş oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 İyi de ben adamın yaptığını savunmuyorum ki zaten? Doğru bir şey yapmış falan demiyorum. Adam suçsuzdur da demiyorum, ama adamın bu yaptığı münferit bir olay değildir bence. Yüzeysel olarak bakıldığında münferit, ama işin derinine indiğinde hiç de öyle değil. Allah aşkına, neden hep böyle psikopat kafalı insanlar Türkiye ve benzeri ülkelerden çıkıyor? Amerika da iyi değil bu konuda, ama mesela Avrupa'nın en sağlam 3-5 ülkesinde böyle şeyler nadir görülür. Toplumsal sorun değildir onlar da, tamamen kişisel bozukluklardır ve tedaviye ihtiyacı olan insanlardır. Böyle bir şeyin Belçika, Fransa, Lüksemburg gibi ülkelerde olma ihtimali ne kadardır, Türkiye'de ne kadardır, diye sorarım ben haklı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Çağımızın aslında farkedilmeyen ve dünyanın sonunu (kaynak yetersizliği vb açısından) yaklaştıran en büyük sorunlarından biri gereksiz ve saçma derecede hümanizm. Hümanizmin aşırılığı yüzünden yaşamayı haketmeyenlere de hak veriyoruz, doğal seleksiyonu durdurduk, haliyle maksimum 2 milyar kapasite taşıyabilecek dünya kaynaklarını 7 milyar (+++) sömürüyoruz. Aynı hümanizm yüzünden özellikle batının endüstriyel toplumları arkalarında büyük bir çöp bırakıyorlar, evsiz işsiz sayısı ve haliyle toplumsal refah dengesizliği giderek artıyor, yavaş yavaş futuristik distopya filmlerine doğru adım adım ilerliyoruz. Ama sözde insancıl hümanizm yanlıları ve onların çabalarıyla nüfus giderek artıyor, yarın öbür gün bu tip insanların yaşamasına izin verdik diye bunların tükettiği kaynaklar sizin öz çocuklarınızı torunlarınızı açlığa sürükleyecek haberiniz yok. Bazı insanlar bozuktur, ne yaparsan yap topluma kazandıramazsın, bu derece sınırı geçmiş adamın topluma kazandırılması mümkün değil, kazandırılsa da öyle toplumda bizim işimiz yok. "Aman toplumun suçu" diye her şeyi yıkabilir insandan soyutlayabilirsin, pkk lı terörist deildir toplum suçludur, hitler faşist değildir toplum suçludur, milyonlarca insanı da toplum yüzünden yoketmiştir, (South Park'ın filminde vardı Saddam için aynı gönderme, şarkısı bile var it's the society diye). Alakası yok. Bu adamla aynı şartları paylaşan milyonlarca insan var Türkiye'de, neden hepsi dururken bu adam yapıyor bir düşünmek lazım. Ha lüksemburg belçika gibi ülkelerde evet bunları duymazsın, ama bunun da istatistik bilimiyle çok daha fazla alakası var. Sen tutmuş 70 milyonluk ülkeyle bu ülkenin ufak bir şehrinden bile daha az nüfusa sahip bi ülkeyi karşılaştırıp sonra da bunda yok bunda var diyosun. Biraz düşün bakalım 70 milyonda mı çıkması daha fazla, yoksa 500 bin (ya da nüfusu neyse artık) kişide mi? Birinde çıkma ihtimali diğerinin 140 katı da ondan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 sipeyskeyk said: müslüman ülkeyiz ama ahlak değerlerimiz falan 10 numara.(ironi yapmaya çalıştım anlaşılmamış meali: müslümanlık kılıfında türlü türlü sapıklıklar yapan hacı amcalara sahibiz,sübyancılığın savunması AMA EFENDİM PEYGAMBERİMİZ SAV DA vs. vs. diye gidiyor,kastettiğim buydu.)Kız 13-14 oldu mu vereceksin coşkuyu artık herhalde kızın kim olduğu da tam olarak farketmiyor. Zaten en çok erotic kanalı da bulunan ülkeler arap ülkeleri. onlarda müslüman. güya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Rewendor said: Çağımızın aslında farkedilmeyen ve dünyanın sonunu (kaynak yetersizliği vb açısından) yaklaştıran en büyük sorunlarından biri gereksiz ve saçma derecede hümanizm. Hümanizmin aşırılığı yüzünden yaşamayı haketmeyenlere de hak veriyoruz, doğal seleksiyonu durdurduk, haliyle maksimum 2 milyar kapasite taşıyabilecek dünya kaynaklarını 7 milyar (+++) sömürüyoruz. Aynı hümanizm yüzünden özellikle batının endüstriyel toplumları arkalarında büyük bir çöp bırakıyorlar, evsiz işsiz sayısı ve haliyle toplumsal refah dengesizliği giderek artıyor, yavaş yavaş futuristik distopya filmlerine doğru adım adım ilerliyoruz. Ama sözde insancıl hümanizm yanlıları ve onların çabalarıyla nüfus giderek artıyor, yarın öbür gün bu tip insanların yaşamasına izin verdik diye bunların tükettiği kaynaklar sizin öz çocuklarınızı torunlarınızı açlığa sürükleyecek haberiniz yok. Bazı insanlar bozuktur, ne yaparsan yap topluma kazandıramazsın, bu derece sınırı geçmiş adamın topluma kazandırılması mümkün değil, kazandırılsa da öyle toplumda bizim işimiz yok. "Aman toplumun suçu" diye her şeyi yıkabilir insandan soyutlayabilirsin, pkk lı terörist deildir toplum suçludur, hitler faşist değildir toplum suçludur, milyonlarca insanı da toplum yüzünden yoketmiştir, (South Park'ın filminde vardı Saddam için aynı gönderme, şarkısı bile var it's the society diye). Alakası yok. Bu adamla aynı şartları paylaşan milyonlarca insan var Türkiye'de, neden hepsi dururken bu adam yapıyor bir düşünmek lazım. Ha lüksemburg belçika gibi ülkelerde evet bunları duymazsın, ama bunun da istatistik bilimiyle çok daha fazla alakası var. Sen tutmuş 70 milyonluk ülkeyle bu ülkenin ufak bir şehrinden bile daha az nüfusa sahip bi ülkeyi karşılaştırıp sonra da bunda yok bunda var diyosun. Biraz düşün bakalım 70 milyonda mı çıkması daha fazla, yoksa 500 bin (ya da nüfusu neyse artık) kişide mi? Birinde çıkma ihtimali diğerinin 140 katı da ondan? katılıyorum her bi tarafına. uzun olduğu için spoiler'a aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 rew'e ben de katılıyorum.. dahası said: Allah aşkına, neden hep böyle psikopat kafalı insanlar Türkiye ve benzeri ülkelerden çıkıyor? Amerika da iyi değil bu konuda, ama mesela Avrupa'nın en sağlam 3-5 ülkesinde böyle şeyler nadir görülür. yok öle bişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 @Rewendor: Elbette sayısal bir kıyaslama yapamayız ama oranlarsak hakikaten Türkiye suç bakımında çok ileride. Ha ama Amerika gibi değil henüz çok şükür, yine de çok ciddi sorunları var ve evet çoğu avrupa ülkesi Türkiye'den suç bakımından daha iyi. Öeh dasaa istatisliklere bakmadan yok böyle bişi demek de güzelmiş be, kendimize mental masturbasyon yapıyoruz böylece, Türkiye oransal olarak dünyada 54. suç bakımından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Rewendor said: Çağımızın aslında farkedilmeyen ve dünyanın sonunu (kaynak yetersizliği vb açısından) yaklaştıran en büyük sorunlarından biri gereksiz ve saçma derecede hümanizm. Hümanizmin aşırılığı yüzünden yaşamayı haketmeyenlere de hak veriyoruz, doğal seleksiyonu durdurduk, haliyle maksimum 2 milyar kapasite taşıyabilecek dünya kaynaklarını 7 milyar (+++) sömürüyoruz. Aynı hümanizm yüzünden özellikle batının endüstriyel toplumları arkalarında büyük bir çöp bırakıyorlar, evsiz işsiz sayısı ve haliyle toplumsal refah dengesizliği giderek artıyor, yavaş yavaş futuristik distopya filmlerine doğru adım adım ilerliyoruz. Ama sözde insancıl hümanizm yanlıları ve onların çabalarıyla nüfus giderek artıyor, yarın öbür gün bu tip insanların yaşamasına izin verdik diye bunların tükettiği kaynaklar sizin öz çocuklarınızı torunlarınızı açlığa sürükleyecek haberiniz yok. Bazı insanlar bozuktur, ne yaparsan yap topluma kazandıramazsın, bu derece sınırı geçmiş adamın topluma kazandırılması mümkün değil, kazandırılsa da öyle toplumda bizim işimiz yok. "Aman toplumun suçu" diye her şeyi yıkabilir insandan soyutlayabilirsin, pkk lı terörist deildir toplum suçludur, hitler faşist değildir toplum suçludur, milyonlarca insanı da toplum yüzünden yoketmiştir, (South Park'ın filminde vardı Saddam için aynı gönderme, şarkısı bile var it's the society diye). Alakası yok. Bu adamla aynı şartları paylaşan milyonlarca insan var Türkiye'de, neden hepsi dururken bu adam yapıyor bir düşünmek lazım. Ha lüksemburg belçika gibi ülkelerde evet bunları duymazsın, ama bunun da istatistik bilimiyle çok daha fazla alakası var. Sen tutmuş 70 milyonluk ülkeyle bu ülkenin ufak bir şehrinden bile daha az nüfusa sahip bi ülkeyi karşılaştırıp sonra da bunda yok bunda var diyosun. Biraz düşün bakalım 70 milyonda mı çıkması daha fazla, yoksa 500 bin (ya da nüfusu neyse artık) kişide mi? Birinde çıkma ihtimali diğerinin 140 katı da ondan? Yanlış. Burada yine toplumsal sorunlar devreye giriyor. "Beyler, doğal seleksiyon durdu, hadi 3. dünya savaşını çıkaralım da insan sayısı azalsın, dünya açılsın şöyle bi, yerim çok dar" denip, milyonlarca insanlar mı ölsün istiyorsun yani? Bunun hümanizmle bir alakası yok. Dünya üzerindeki nüfus sayısı geçmişten bugüne sürekli artarak gelmiştir ve hep böyle artmaya devam edecektir de. Bu tarz adamları idam etmekle mi doğal seleksiyon sağlanacak? Komik olmayın Allah aşkına. Kaldı ki, idam cezası gibi ilkel bir şeyi savunman bile çok iğrenç. Ne kadar psikopatlık yaparsa yapsın, asamazsın, yaşama hakkını elinden alamazsın. Ağırlaştırılmış müebbet falan verirsin maksimum çok fazla hak edenlere. Ama şimdi bu adamın durumu, dediğim gibi münferit gibi gözükse de değil. Bu olay başka bir yerde, başka bir konumda bulunan bir insan tarafından gerçekleştirilmiş olsa tamam derdim ama öyle değil. Adam hayatı boyunca sıkıntılarla boğuşuyor, kafayı yiyor, sonunda da böyle saçmalıklara imza atıyor. Devlet olarak senin görevin onu topluma kazandırmak. 7'sinden 70'ine. İkinci paragrafta olayı tamamen saptırmışsın. Unutma ki, her olay birbirinden bağımsız ve ayrı olarak değerlendirilmelidir. Zira, her olayın şartları çok farklıdır birbirinden. Daha da fazla cevap verecek bir şey yok burada. Son paragraftaki nüfus olayı da komik olmuş. Olaya sayı olarak değil de yüzde olarak bakalım. Madem kafayı bu kadar rakamlara taktın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 @Sylian Yanlış, dünyanın her yerinde suç var sadece türü değişiyor. Bu değişim de kültüre göre değişiyor. Türkiye'de cinsel suçların bu kadar fazla olmasının sebebi kültürel olarak cinselliğimizi bastırmaya çok yatkın olmamız. Bekaret diye "hayati" bir kavram çıkardık, biyolojik olarak 15-16 yaşından itibaren uzuunca bir süre her anını seks arayarak geçiren erkeğe karşılık "evlenmeden olmaz" hatta "erkek arkadaşı baba vurur" konsepti var. Büyük şehirlerde yine bir şekilde hallediliyor ama küçük şehir ve kasabalarda 15 16 yaşından 25ine kadar bekleyen erkek 10 senede kafayı bu yönde bozuyor işte. Amerika'da soğuk ve aşırı bireyselci kültürel yapının sonucu olarak seks yerine kişilik bozukluğu suçları yaygın. Hala tam sebebi anlaşılamayan "seri katillik" denen korkunç bir psikolojik bozukluk var mesela, son nokta neredeyse, farkındaysanız Türkiye'de yok seri katil mesela. Avrupa'da cinsel suç pek göremezsiniz, çoğu yeri bize göre çok daha açıktır çünkü cinselliğe. Avrupa'da sınıfsal farktan dolayı şiddet olayları (özellikle futbol vs karşılaşmaları ya da politik günler) ve siyasi/organize suçlar fazladır. Avrupa'da çünkü "saygınlık ve itibar" çok önemli bir şey ve insanların üzerine baskı kuruyor. Ha, daha önce burada genetiğin de suçta bir etken olduğunu söylemiştim, hala da söylüyorum. Ama zaten bu gen havuzunu da kültürel yönlenmeler oluşturuyor uzun zaman içerisinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Rewendor said: Çağımızın aslında farkedilmeyen ve dünyanın sonunu (kaynak yetersizliği vb açısından) yaklaştıran en büyük sorunlarından biri gereksiz ve saçma derecede hümanizm. Hümanizmin aşırılığı yüzünden yaşamayı haketmeyenlere de hak veriyoruz, doğal seleksiyonu durdurduk, haliyle maksimum 2 milyar kapasite taşıyabilecek dünya kaynaklarını 7 milyar (+++) sömürüyoruz. Aynı hümanizm yüzünden özellikle batının endüstriyel toplumları arkalarında büyük bir çöp bırakıyorlar, evsiz işsiz sayısı ve haliyle toplumsal refah dengesizliği giderek artıyor, yavaş yavaş futuristik distopya filmlerine doğru adım adım ilerliyoruz. Ama sözde insancıl hümanizm yanlıları ve onların çabalarıyla nüfus giderek artıyor, yarın öbür gün bu tip insanların yaşamasına izin verdik diye bunların tükettiği kaynaklar sizin öz çocuklarınızı torunlarınızı açlığa sürükleyecek haberiniz yok. Bazı insanlar bozuktur, ne yaparsan yap topluma kazandıramazsın, bu derece sınırı geçmiş adamın topluma kazandırılması mümkün değil, kazandırılsa da öyle toplumda bizim işimiz yok. "Aman toplumun suçu" diye her şeyi yıkabilir insandan soyutlayabilirsin, pkk lı terörist deildir toplum suçludur, hitler faşist değildir toplum suçludur, milyonlarca insanı da toplum yüzünden yoketmiştir, (South Park'ın filminde vardı Saddam için aynı gönderme, şarkısı bile var it's the society diye). Alakası yok. Bu adamla aynı şartları paylaşan milyonlarca insan var Türkiye'de, neden hepsi dururken bu adam yapıyor bir düşünmek lazım. Ha lüksemburg belçika gibi ülkelerde evet bunları duymazsın, ama bunun da istatistik bilimiyle çok daha fazla alakası var. Sen tutmuş 70 milyonluk ülkeyle bu ülkenin ufak bir şehrinden bile daha az nüfusa sahip bi ülkeyi karşılaştırıp sonra da bunda yok bunda var diyosun. Biraz düşün bakalım 70 milyonda mı çıkması daha fazla, yoksa 500 bin (ya da nüfusu neyse artık) kişide mi? Birinde çıkma ihtimali diğerinin 140 katı da ondan? ne çirkin bi bakış açısıdır bu, çözümün yani bu duruma "bozuk" şahısları idam etmek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Quel-Thul said: ne çirkin bi bakış açısıdır bu, çözümün yani bu duruma "bozuk" şahısları idam etmek mi? Hah işte bilinçsiz hümanizmden kastım buydu, çok teşekkür ederim Quel-Thul mükemmel bir örnek oldun. Adamın yaptığı şey ortada, kendi öz kızına ve torununa tecavüz eden bir adamı savunuyorsun bana, ama hümanist sen oluyorsun. Ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Bu arada suç istatislerine şuradan bakabilirsiniz: http://www.nationmaster.com/graph/cri_tot_cri-crime-total-crimes Yanlız Türkiye'de her suçun ihbar edilmediğini bilmeniz lazım yine de az çok bir bilgi veriyor işte. Misal: http://www.nationmaster.com/graph/cri_man-crime-manslaughters İdam bu tür adamlar için kurtuluş, gayet F-tipi cezaevine konulup devlet eliyle işkenceden geçirilmeliler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 kimsenın savunulduğu yok, ama cözümün idam olmadığını anlatılmaya calışılınıyor. cunku gucun limiti yok ve, bi kez ucunu kacırdınmı bi daha toparlıyamıyorsun. Bir insanın başka bir insanın canını alma hakkı asla olmamalı. savunulan mantık bu yoksa tecavuz olabilir normaldir boşver diyen yok. Idamla nufus kontrolü olmaz. doğum kontrolu sağlaman lazım. ha dunyanın 2 milyar insanı desteklediğide yalan aslında. su andaki nufustan bile fazlasını doyurabiliyor dunya. ha herkez arabalarla gezemez, doğal gazla ısınamaz, ama herkezin karnı doyar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Rewendor said: Quel-Thul said: ne çirkin bi bakış açısıdır bu, çözümün yani bu duruma "bozuk" şahısları idam etmek mi? Hah işte bilinçsiz hümanizmden kastım buydu, çok teşekkür ederim Quel-Thul mükemmel bir örnek oldun. Adamın yaptığı şey ortada, kendi öz kızına ve torununa tecavüz eden bir adamı savunuyorsun bana, ama hümanist sen oluyorsun. Ne güzel. Adamı savunmuyor ki, idam cezasını saçma buluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Or1on said: ... Bak yukarda istatistikler verilmiş Türkiye'de suç o kadar yüksek değil oranlara bakarsan, 200 civarı ülke arasında önümüzde 50den fazla ülke var. Diğer sözlerine gelince tamamen demogojiye kaçıp sözlerimi saptırmışsın. 3. dünya savaşından falan bahseden olmadı o yüzden cevap vermeye değer bir şey bulamadım. Son olarak insanın "bugüne kadar artmasının" sebebi biyolojiyle açıklanır. Her canlı için geçerli. Doğal ortamı ne kadar zenginse sayıca o kadar artar, kaynaklar azalınca da nüfusunu azaltır zamanla kaynak dengesine göre nüfussal bir denge tutturur. Lise biyoloji kitaplarında bile görebilirsin bunu. Ama insan böyle yapmadı işte, tam o azalmanın geleceği yerde teknoloji sayesinde müdahalede bulundu ve artışını sürdürdü, doğaya müdahale etti, "sürekli artmasının" sebebi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Cuce said: kimsenın savunulduğu yok, ama cözümün idam olmadığını anlatılmaya calışılınıyor. cunku gucun limiti yok ve, bi kez ucunu kacırdınmı bi daha toparlıyamıyorsun. Bir insanın başka bir insanın canını alma hakkı asla olmamalı. savunulan mantık bu yoksa tecavuz olabilir normaldir boşver diyen yok. Idamla nufus kontrolü olmaz. doğum kontrolu sağlaman lazım. ha dunyanın 2 milyar insanı desteklediğide yalan aslında. su andaki nufustan bile fazlasını doyurabiliyor dunya. ha herkez arabalarla gezemez, doğal gazla ısınamaz, ama herkezin karnı doyar. Cücecim güç limiti ayrı bir konu ona girmedim ben. İdamla zaten nüfus kontrolü falan olmaz, ama yaşamayı haketmeyenleri suni olarak yaşatırsan sen korursan nüfus artışına etki edersin. Yoksa "bu artışı durdurmanın pek çok yöntemi var" derken doğum kontrolü vs gibi çok daha önemli yöntemleri de kastetmiştim ama konuyla alakası yok diye gözardı ettim. Bir de 2 milyardan fazlasını destekler de ben geçici değil kalıcı desteklemekten bahsediyorum, Yani yoksa 100 milyar insanı da 1 gün doyurur. Ayrıca insan mükemmel ve sistematik bir canlı değil haliyle tek bir patternde destekliyorsa destekliyor diyemeyiz yine. Günümüz kaosunda, günümüz farklılıklarında desteklemesine göre konuştum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 E tamam da, insan sayısı artıyor diye ne yapalım yani, idam cezasını geri mi getirelim? Bunu anlatsana sen. Basbaya idam cezasını savunuyorsun. Ama net olarak da, "evet, idam cezası olsun" demekten kaçınıyorsun. Yanılıyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Yoo kaçınmıyorum, idam cezası çok ağır suçlarda ve kanıtın kesin olduğu (2 sene sonra anaaa başka kanıt çıktı tüh tüh boşa gebertmişiz adamı durumu olmasın yani), ve düzgün kontrol edilebilecekse (aha bu gomunist asın bunu şekline gelmeyecekse yani türkiyede geçmişte olduğu gibi) bulunmalı bence. Bunu açık açık söylemekten çekinmem. "İdam bu adam için kurtuluş" diyorsunuz, bu adama bakmıyorum ki ben sistematik olarka topluma bakıyorum. Bu adam diğer bireyleri tehdit eden ve asla düzelmeyecek bir suçlu, yaptıkları ortada, ve belli sınırların çok üstünde, haliyle toplumda olması herkes için risk. Tutup müebbet hapis verip 3 sene sonra afla çıkarmak ya da hapiste bizim kazancımız vergilerimizle bedava beslenip topluma yük olmasından çok daha etkili bir yöntem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 yok zaten 100 milyarı 1 gun beslemesinden bahsetmiyorum. bi noktada bir sürü lüksten vazgecip, su anda minimal kabul ettiğimiz standartlarla yaşamaya başlıycaz. tabı bu iyi ihtimalle, cok ciddi bir yıkım yaşamazsak diye soyluyorum. o noktaya geldiğimizdede muhtemelen su ankinden daha buyuk bir nufusun daha temel ihtiyaclarını karşılıyor olucak dünya. bide senın de dediğin gibi "aaa başka kanıt cıktı"nın garantisi yok hiç bir zaman. idam cezasının kaldırılmasının ve yanlış bulunmasının sebeplerinden biriside, geri dönüşünün olmaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Hiçbir cezanın geri dönüşü yok ki? Beni şimdi hapse atsalar müebbet, 30 sene sonra pardon diye çıkarsalar 55 60a geldkten sonra napayım ben hayatı, müebbetten farkı ne? Anca 3-5 senelik suçlar için hani bir geri dönüş var neyse az kayıp var diye, onu yapacak adamı da zaten idam etmiyosun çok ağır suçlular için konuştum. Ki yeni teknoloji sağolsun gün geçtikçe çok daha azalıyor yanlışlık ihtimali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 bu adamları idam ederken tabi buna sebep olan sorunları araştırmaya da yönelmek lazım. yine de idam geri dönüşü olmayan bir ceza. belki af kapsamına girmeyen hayat boyu hapis cezası verilmeli. en azından bu adam (ya da bu suçla suçlanan herhangi biri) suçsuz değilse gerekli deliller toplanırsa geri dönüş şansı olur. Tabi adamın hayatına bakarsak, hapis onun için daha iyi olabilir diyebilirsiniz belki. Ama mantıklı düşünürsek, bu durumlarda cezanın amacı adama acı çektirmek değil adamı toplumdan uzaklaştırmak. Yani egomuzu tatmin edeceğimize, adamı zararsız hale getirmek daha mantıklı. Bir adamı işlediği suçtan ötürü cezalandırmak konsepti bir tek sınırlı yıllı hapis cezaları için geçerli. Böyle suçlara verilen cezalar adamı toplumdan uzaklaştırmak ve tehlikesiz hale getirmek için olmalı. Dolayısıyla hayat boyu hapis mantıklı bir çözüm olabilir. O da olmaz diyorsanız çözümünüz ne merak ediyorum. rehabilitasyon mu? O bana hiç mantıklı gelmiyor zira, bu adamın topluma kazandırılacak bir yanı kalmamış. O adamı rehabilitasyona göndereceklerine kızını ve torununu göndersinler harcanan paralar boşa gitmiş olmaz. kusursuz bir adalet sistemi olmadığı sürece idamı savunmak zor zira bir kişinin bile haksız yere (yani belirlenen yasalar karşısından suçlu olmaması durumu) idam edilmesi kabul edilemez. gerisi ise toplum anlaşması gibi bir duruma giriyor farklı bir boyut o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Zaten idamı da ideal koşullarda savundum ben Ardeth, yoksa yukarıda da yazdığım gibi ve cücenin belirttiği gibi türkiyede idam oyuncak haline geliyor "gomunisti idam edelim"e geliyor düşüncesizce çat çat kalem kırılıyor, ne idama ne de herhangi başka doğru dürüst bir güce falan hükmedebilecek durumda deiliz ülke ve iktidar olarak. Ama dediğim gibi Türkiye'de de düzgün sistem oturtulursa (ki oturtulması da) burada da lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 al bakalım http://www.nationmaster.com/graph/cri_rap-crime-rapes verdiğin sitenin dataları.. mesela finlandiya da 5%-11% arası sabit bir ensest ortalaması var.. ne kadar medeniler! kuzey ülkelerinde çocukların (kız-erkek) %25'inin cinsel istismara uğradığı tahmin ediliyor. The numbers of reported rapes were relatively stable during the early 1990s, but since 1996, there has been a steady increase... Estimates suggest that 90 percent of all rapes are not even reported... bu da norveçten. tecavüz vaka sayısı senelik 500civarında. adamların nüfusu 5milyon bu arada.. 1/3 istanbul hani.. dahası euics raporlarına bakın bi, osac datalarına bi bakın.. euisc verileri icvs'in 2000'e kadar yaptığı araştırmalara dayanıyor. yenileri için beklememiz gerek hani.. lol.. ama diğerler "batılı" ülkelerin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu sanmanız priceless. bakın daha hate crime'lara girmedik.. adamların elleri kaşınıyor göçmen dedin mi.. ben demiyorum bunu da, istatistikler söylüyor. ab söylüyor. geri kalan her şey için mastercard. ha bu arada 2006 raporuna göre bakalım said: stanbul is the safest major city in Europe, according to the 2006 European Crime and Safety Survey. vay be! bak bunu beklemiyordum hani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2009 yalnız bişi söliycem, bizde kayıt dısı suc oranı (kayıt dısı gelir gibi böle bişi) o ülkelerden cok cok daha fazladır. yanı biz sırf aile içi şiddet'le onların butun suclarının toplamını falan geceriz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar