Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 "kendine kaynak ve güç elde etmek için tehdit bahaneleri uyduran ordu" şunu söylemek için ordunun darbe yaptığında en az 10 yıl yönetimi tutmuş olması halkın mal varlıklarının hepsini almış olması gerekiyor. hadi onu geçtim yarın bir iktidar geldi, polis gücüyle bütün liberal düşüncedekileri toplayıp öldürüyor, ordunun dur demesini mi tercih edersin yoksa, "yok aga seçimle geldiler seçimle giderler halka güvenin" mi dersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 sir said: 49 sene önce iktidarı zorla ele geçiren bi kurumun yine de keşke o senenin anayasası bugün yürürlükte olsaydı demiyor değilim. 1980 darbesini yapanlar hala intihar etmediler, hevesle bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 birincisi senin öne sürdüğün komplo teorisinde de "10 yıl iktidarda olup halkı bütün malvarlığına el koyan" (nasıl oluyorsa artık o, ekim devrimi filan mı?) bir siyasi iktidar yok. ikincisi dediğine yönelik ise, iktidarı elinde tutan askeri bir gücün bütün karşıt görüştekileri toplatıp öldürmesi durumunda kim dur diyecek? kimden yardım isteyeceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 "Türkiye çok acılar çekti. Apo muhatap alınmalı, yeter ki barış sağlanmalı" da dediği bir yazı var, onla birlikte okursanız tehlikenin boyutunu daha iyi anlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Ardeth said: Zuaaaaaaaaaaaa ahahahah süpermiş ben hayatımda böyle güzel troll görmedim ahah troll değil abi, adam açık açık niyetini belli etmiş. "Türk askerinin şerefini, ülkemizin güvenliğini, Türkiye'nin birliğini, halkın hukukunu, devletin bekasını koruyabilmek için bu "kurumsal yapı"ya son vermemiz ve yeni bir ordu kurmamız lâzım." budur abi dertleri. Türkiye'nin ordusuyla problemleri var. ordu kapatılsa, askerler sınırdışı edilse ve manda yönetimine girsek, bu adamlar o kadar sevinir, o kadar sevinir ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Sam said: birincisi senin öne sürdüğün komplo teorisinde de "10 yıl iktidarda olup halkı bütün malvarlığına el koyan" (nasıl oluyorsa artık o, ekim devrimi filan mı?) bir siyasi iktidar yok. ikincisi dediğine yönelik ise, iktidarı elinde tutan askeri bir gücün bütün karşıt görüştekileri toplatıp öldürmesi durumunda kim dur diyecek? kimden yardım isteyeceğiz? bunlar cevap değil sam, "x kötü" " ama y de kötüydü" demek x in kötü olmasını haklı çıkarmaz. bırakın bu mehmet barlas ağzını, "akp şöyle kötü" " önceki iktidarlarda kötüydü" yazdığın iki madde de benim sorularıma cevap değil, ama şaşırtıcı da değil, hep aynı logic le çalıştığı için cevap mekanizması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Bu şerefsiz Apo'yu Bodruma yerleştirelim, yanına yandaşlarından oluşan bir köy yapalım, üstüne de paşa ünvanı verelim diyen adi herif değil miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Sparkcaster said: bunlar cevap değil sam, "x kötü" " ama y de kötüydü" demek x in kötü olmasını haklı çıkarmaz. bırakın bu mehmet barlas ağzını, "akp şöyle kötü" " önceki iktidarlarda kötüydü" yazdığın iki madde de benim sorularıma cevap değil, ama şaşırtıcı da değil, hep aynı logic le çalıştığı için cevap mekanizması. yazdığım ilk madde senin hayali düşmanlar için olmayan hayali koşulunu çürütmek içindi, ikincisi ise beterin beterini gösteriyor. ha bunları da görmezden geleceksen CEVAB VEREMEDİ durumu oluşur. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 bu adamın eşi şu an milletvekili dimi ? yani bir milletvekili eşi türkiye cumhuriyeti ordusunun lağvedilmesini tavsiye ediyor. tebrikler. türkiye'de irtica tehlikesinin olmadığını hadi söylediniz. çok saçma geliyor ya, hadi diyelim ki yok. türkiye'de pkk terörü tehlikesi yok mu ? ordu bunu böyle var mı gösteriyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 fizban said: bu adamın eşi şu an milletvekili dimi ? yani bir milletvekili eşi türkiye cumhuriyeti ordusunun lağvedilmesini tavsiye ediyor. tebrikler. deniz baykal da bir genelkurmay baskanina (buyukanit olmasi gerek) "vatan haini" demisti bir demecte, cok iyi hatirliyorum. ana muhalefet partisi lideri bunu diyorsa, buna sasirmamak gerekir. yazara %100 katilmasam da, ordunun siyaset yapmamasini soyleyen her yaziya rep verme durumundayim : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Evet AKP istanbul milletvekili eşi. Okan bayülgen ntv de laf soka soka çıldırtmıştı hatunu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 jade hatırlmamıyorum onu, konu falan neydi söyler misin pm'den de olsa, merak ettim valla. ordu siyaset yapmamalı, ona katılıyorum. ama şu ülkede, hükümetleri denetleyecek bir yapı yok. hatta, ordu hükümeti 95'ten beri fazla da denetlemiyor, siyaset de biraz yapamıyor, biraz yapmıyor. yapamamasının sebebi, yapmasının aslında yanlış olduğunu gördü. gördü derken, "ayy canım siyaset yapmayalım" değil. ordu diyor ki irtica tehlikesi var, bunu açık açık bastıra bastıra söylediği zaman, tepki oylarının daha da arttığını gördü. o yüzden yapmıyor, ne kürt açılımı ne irtica ne laiklik, konuşmuyor ordu pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 fizban said: jade hatırlmamıyorum onu, konu falan neydi söyler misin pm'den de olsa, merak ettim valla. ordu siyaset yapmamalı, ona katılıyorum. ama şu ülkede, hükümetleri denetleyecek bir yapı yok. hatta, ordu hükümeti 95'ten beri fazla da denetlemiyor, siyaset de biraz yapamıyor, biraz yapmıyor. yapamamasının sebebi, yapmasının aslında yanlış olduğunu gördü. gördü derken, "ayy canım siyaset yapmayalım" değil. ordu diyor ki irtica tehlikesi var, bunu açık açık bastıra bastıra söylediği zaman, tepki oylarının daha da arttığını gördü. o yüzden yapmıyor, ne kürt açılımı ne irtica ne laiklik, konuşmuyor ordu pek. konuyu aradim bulamadim, 2008 ilkbahar civari olmus olmasi lazim, kuzey iraktan cekildigimiz zaman ordu ile chp karsi karsiya gelmisti, ben de abd de haberturkten mi ne okumustum o lafi. chp erken cekildiniz vs diyordu. hukumeti denetleyecek kurum yargidir. yani ole olmasi lazim ideal senaryoda. ama olmuyor ne yazikki. hatta dunyanin hicbir yerinde adam gibi hukumetler denetlenmiyor. cunku basa gecen hukumetler de asagi indikleri zaman onlara ayni sey olmasini istemiyorlar, boyle bir kultur olusmasi butun politikacilara ters birsey olur, istemezler : ) ordunun 2007 secimlerinden beri cok karismadigi dogrudur, cok fena tepki oyu geldi cunku. fakat onemli olan ordunun bunu gecici bir taktik olarak gormemesi. yani ordunun herhangi bir sekilde siyaset hakkinda herhangi bir sozunun olamayacagini anlamasi gerekiyor. zaten iki buyuk sorundan biri bu turkiyenin bence. digeri de calismayan yargi sistemi. berlusconi kendine dokunulmazlik getirmeye calisti olmadi. ben butun dunyada dokunulmazlik var saniyodum, demekki yokmus. hos eger turkiyede milletvekili/bakan/basbakan/cumhurbaskani yargilanabilir duruma gelirse politikacı kalmaz ulke kaosa suruklenir o ayri konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 afferim böyle devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 ordunun konuşmayan hali buysa, konuşan halini gerçekten merak ettim. adam gibi sivil toplumun olduğu ülkelerde, hükumet her an denetlenir, her yanlış yaptığında şak diye tepkisini görür. ki türkiyede de bunun örnekleri yok değil. ama bizde bitakım insanlar ordunun höt demesini özellikle istiyo, kendileri bişeyler yapmaya ya üşeniyo ya korkuyo ya da basbaya silaha-güce tapıyo. eh böyle tipler ortada olduğu müddetçe, ordu da kendinde siyasete müdahale etmek için meşruiyet buluyo haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Ordu rejimin ve anayasa hükümlerinin koruyucusudur ülkemizde.Beğenseniz de beğenmeseniz de böyle.Ülkemiz koyunlardan oluştuğu ve büyük bir çoğunluğu kör cahil olduğu için antidemokratik olmasına rağmen olmulu buluyorum ben.İşadamlarından 20-25 isteyen bir başbakana sahibiz,bu cüreti bulabiliyor kendinde.Böyle dallamaların bir hareket yapmadan önce 2 kere düşünmelerini sağladığı için ben şahsım adına ordunun demeç vermesine,az da olsa siyasete karışmasına karşı değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 rejimin illa silahla korunması gerekiyosa (bu sizin iddianız, bence gerekmiyo), o rejimin kuruluşunda bi hata, bi uygunsuzluk vardır. çünkü normal bi ülkede, halk zaten rejimine sahip çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 geçen ay haberlerde çıkmıştı, belçika'da genelkurmay başkanı birşey dedi diye gazeteler linç etmiş adamı. öyle laflar etmişler ki burada olsa sabaha çıkarmazlar. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Halk malesef cumhuriyetin ve atatürk inklaplarının değerini idrak edecek düzeye gelmedi 86 senedir.Eğer gelirse o zaman dediğin gibi yapılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Aasdhasusdf Gülmemimizi mi bekliyorsun? Medyayı biraz takip edin bakalım, ABD ve İsrail Genelkurmay başkanları bizimkilerden az mı konuşuyor çok mu konuşuyor. Ayrıca sir, Türkiye sıradan bir ülke olsa dediklerin mantıklı olabilirdi ama günümüzde iyi niyet budalalığından başka bir şey değil. İrtica ve bölücülük tehdidi gibi iki önemli tehdidin çok sıcak olduğu bu topraklarda ordunun Belçika'daki gibi davranmasını beklemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Hayır bir de bu kadar çok düşmanımız varken.Bölünmemizi,yok olmamızı arzulayan ve türlü türlü pislik yapan bunca güç varken nasıl rejimimizin silahla korunmaması gerekiyor ben onu anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Aslında hükümetin rütbesi ne olursa olsun subayı azletme görevi var. Sanırım 1 kere Özal zamanında oldu bu. Bir keresinde de çiller hükümeti zamanında siyaset içerikli konuşan bir general için Çiller onu azlettiririm diyince Karadayı çıkıp, sıkıysa azletsinler bakalım demişti. 50 senede bu ülkede kaç darbe olmuş. 50 senede bu ülkede kaç general azledilmiş. Hangi sayı büyük çıkacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 hah yine geldik "türkiyenin özel şartları" klişesine, yahu bıkmadınız mı yıllardır özel şartlar özel şartlar? Arkadaşlar, NATO diyorum, BM diyorum, G20 diyorum, AB diyorum..Kim bölüyomuş, kim çökertiyomuş rejimi yahu? dağdakiler 25 yıl uğraştı, vazgeçti. 1. dünya savaşında yedi düvel uğraştı söktüremedi. kıbrısı, ırakı, ermenistanı çözdükten sonra, bu ülkenin sırtı hiçbi şekilde yere gelmez. çözümsüzlükte ısrar etmeyi de sürdürebiliriz de, gerek yok yani artık. bugün, türkiye artık çok kilit, çok önemli bir devlet konumuna gelmişken, bütün kronikleşmiş sorunlarını çözme iradesi gösterirken, neyin tehlikesi, neyin tehdidi bu? bu kadar korkak olmayın, sinirlerinize zarar gerçekten. bu arada bildiğim kadarıyla ABD'de genelkurmayın eşdeğeri bi kurum yok. Joint Chiefs of Staff var, o da secretary of defense'e, yani savunma bakanına bağlı, yalnızca askeri konularda tavsiye verir ve hükumetin emirleri doğrultusunda harekatları yönetir. edit2: sipeyskeyk said: Halk malesef cumhuriyetin ve atatürk inklaplarının değerini idrak edecek düzeye gelmedi 86 senedir.Eğer gelirse o zaman dediğin gibi yapılabilir. o zaman sorun illa halkta mıdır, yoksa ilke ve inklaplarda bi sorun olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2009 belçika'da bölünme istekleri var halihazırda, güllük gülistanlık değil her yer. ayrıca abd genelkurmayının politikayla ilgili yorum yaptığını görmedim bugüne dek, israil'inkini de hatırlamıyorum doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar