Yarın öbür gün suçlunun biri evinize girip annene kız kardeşine tecavüz etmeye kalkarsa "şimdi savaş çığlıkları atıp ona saldırmayayım" der kenarda sessizce izlersin sen, aynı şey çünkü söylediklerin.
dağdan inen teröristler topicini okurken illallah edip bir mesaj hazırlamıştım. O an atmaktan çekinmiştim ama artık atmadan duramayacağım. hem de aynı zamanda samle horizonla falan tartışmaya girecek arkadaşlara uyarı ve tavsiye içeriğinde olur. biraz wot olucak ama kusura bakmayın artık. Öteki topic için yapmış olduğum örneklemeyi bu topicte de birebir pattern olarak görebilirsiniz.
öncelikle arkadaşlarımızın fikirlerini değiştiremezsiniz. bunu kabul ederek tartışmaya başlayın. kendilerinin değişik bir tartışma sistematikleri var.
-öncelikle ilk karşı argümanı değerlendiriyorlar.
-reddedilebilecek en ufak birşey bulurlarsa onun üzerine abanıp lol lol çok saçmasınız moduna geçiliyor
-gelen cevaplar değerlendirilip
a) bana kişisel hakaret ediyorsun diyorlar
b) konunun gidişatıyla alakasız işlerine gelen noktayı çekip crit vurmaya çalışıyorlar.
c) karşı tarafın upuzun açıklama yapması gereken abzürt bir cümle kurup yıldırıyorlar
bkz
Sam said:
UrsusMaritimus said:
E OHAAA AMA DAYANAMADIM ARTIK SAM 30 kişinin teslim olmasıyla olmuyo o yenilgi ne zaman kayıtsız şartsız silah bırakıp teslim olur o örgüt (tüm yönetim kadrosu ile birlikte ) işte o zaman teslim olmuş sayılır.
bunun bir devlet değil de terörist örgüt olduğunu siz söylemiyor muydunuz? devletlerin yaptığı gibi yürümüyor doğal olarak bu işler.
d) genellikle üzerinde düşünülmesi tartışılması sorgulanması gereken noktalara iman eder bir yaklaşımla sorgulamadan kabulleniyorlar
bkz.
Horizon said:
Mahkemeye çıktılar , kararı savcı vermiyor. Tutuklama ile savcı mahkemeye gönderdi. Mahkeme de tutuklamadı serbest bıraktı. Ayrıntısını bilemiyoruz.
gelen cevaplara göre genellikle
a) Karşı tarafı sindirmek için hatanın karşı tarafta olduğunu kanıtlayacağını düşündükleri birkaç ithamda bulunuyorlar.
Horizon said:
Olanı başka yönlere çekerek çarpıtanlara karşı , olanı söylüyorum. Net olarak olanları eleştirseniz eyvallah , ama ayrıntısını bilmediğiniz bir olayda, dedikoduları gerçek kabul edip saldırdığınızda doğal olarak , ben şöyle değil böyle dediğimde savunmuş gibi oluyorum.
Savcı tutuklama istemi ile tuttu arkasından biyerden emir mi ne geldiyse salındı diyorsun. Öyle mi oldu ? Mahkemeye sevkedildi bu adamlar. Çok boş beleş konuşmayalım.
b) Karşının argümanlarını herkesin ortak isteği olan "terörü bitirmek, demokratikleşmek" gibi kavramları kullanarak loop halinde reddediyorlar.
sayılan bir sürü argümana sadece
"ama olsun ne güzel işte bakın demokratikleşiyoruz, bakın terör bitecek ama işte" gibi cevaplar vererek süreci eleştirmekten kaçınıyorlar. ve pas önceki hükümetlere atılıyor
bu loopu şu quote ile gösteriyorum
Cassiline said:
Benim gözüme takılan mesajlar da bunlar konuda;
Sam said:
halihazırda zaten pişmanlık yasası var ki akp'den eski bir olay, bu durum olsa olsa pkk açısından bir teslimiyet işaretidir. bükemedikleri bileği öptüklerini gösteriyorlar bütün dünyaya. yabancı kaynaklara bakarsanız da bu olayın türk hükümetinin başarısı olarak değerlendirildiğini görebilirsiniz.
"PKK açısından teslimiyet işaretidir" dediğin olayda, gelen PKK'lılardan 1 tanesi bile "teslim olmaya" gelmiyor ve bunu ifadelerinde belirtiyor. Hiçbiri "Pişmanlık Yasası"ndan yararlanmayı kabul etmediği gibi, herhangi bir şekilde örgütle alakaları olduğunu/örgüt eylemine katıldıklarını kabul etmiyorlar. Kısacası ortada bükemediği bileği öpmekten çok "Geldik, gördük, hiçbir şey yapamıyorsunuz" olayı var.
Bahsettiğin yabancı kaynaklar hangileri? "Hayvansever gerillalar" haberlerinin kaynaklarıyla karşılaştıracağım da.
Horizon said:
Böyle süreçler de her sene ortaya çıkmaz , imkan olmaz. Süreçi abuk sabuk , klişeleşmiş inat kafayla ayrıntılara takılarak sekteye uğratarak iptal etmek de bana göre akılsızlıktır.
Süreç = Dağdan inip "Benim alakam yok, pişman da değilim, zaten teslim de olmuyorum" diyen adamı "Peki" deyip bırakmak
Her sene ortaya çıkabilir bence ya.
Horizon said:
Hepsinin gelip teslim olması kötü birşey mi ?
Teslim olmaya gelen yok, "Demokratik sürece yardımcı olmaya" gelenler var.
Wispy said:
Benim anlamadığım, eve dönüş yasası 2003'ten beri yürürlülükteyken senelerdir örgütten gelip teslim olanlar için insanların ruhu bile duymazken şimdi yazıklar olsun niye diyor insanlar ?
Eve dönüş yasasından yararlanmak istemediğini belirten adamın "Pişmanlık Yasası" dahilinde serbest bırakılmasından olabilir gibi geliyor bana bazı bazı.
Horizon said:
Olanı başka yönlere çekerek çarpıtanlara karşı , olanı söylüyorum. Net olarak olanları eleştirseniz eyvallah , ama ayrıntısını bilmediğiniz bir olayda, dedikoduları gerçek kabul edip saldırdığınızda doğal olarak , ben şöyle değil böyle dediğimde savunmuş gibi oluyorum.
Tekrar tekrar aynı şarkılar sizin için geliyor; "Pişmanlık yasasından yararlanmayı kabul eden yok", "Teslim olmaya gelen yok"
Halen "net olarak olanları eleştirin" diyorsun, söylediklerinin net olmayı bırak, doğru bile olmadığını bilmeden konuşarak.
üstelik cassiline in de dediği gibi sayılan yığınlarca soru işareti net ayrıntı talebiyle reddediliyor. Hükümetin açıklamadığı cevapları açıklamanızı bekliyorlar.
bütün bu looptan bunalan adam da isyan edip kalayı basınca da biz banlıyoruz.
Siz ne kadar kaypak ne kadar herşeyi kendi işinize geldiği gibi gören insanlarsınız. Açık açık söylemeye korktuğunuz o kadar şey var ki, anca böyle "İSPATLA MADEM" modunda alttan alttan çalışırsınız. Erkek olsanız da yüreğinizdekileri açık açık yazsanız da ben de görsem bir gün. Benim aklım ne kadar neye yeter bilmem ama senin gibilerin yüreği tavuk kadar bile değil onu biliyorum.
anti-milliyetçiliğin boku çıktı son dönemde zaten, "Türkiye'den nefret etmek in" oldu. Hani baktılar demokratikleşme adına çok ses çıkartılmıyor iyice abarttı insanlar. Resmen emolardan tikilerden farksız çoğu, moda oldu diye anti-milliyetçi geçiniyo insanlar.
Siz ne kadar kaypak ne kadar herşeyi kendi işinize geldiği gibi gören insanlarsınız. Açık açık söylemeye korktuğunuz o kadar şey var ki, anca böyle "İSPATLA MADEM" modunda alttan alttan çalışırsınız. Erkek olsanız da yüreğinizdekileri açık açık yazsanız da ben de görsem bir gün. Benim aklım ne kadar neye yeter bilmem ama senin gibilerin yüreği tavuk kadar bile değil onu biliyorum.
Horizon , sam ve gibiler için estelden bizimle tartışma el kitabı veya guide ları edinin lütfen. Bukadar zormuyuz ? büyütmeyin gözünüzde :).
Önce sam analizi yapıldı , şimdi de bu adamlarla tartışmayın kardeşim , bakın bunların böyle böyle taktikleri var rererö. Bize burada açıkça hakaret küfür edilirken bile ağzımızı bozmaz iken farklı fikirleri hazmedemeyip , küfüre hakarete sarılıp banlanan insanlar varsa , bunlar onların sorunudur.
Adamların küfür etmesinin sorumlusu bir anda sanki biz olmuşuz :)
onu da geçiyorum estel'in alıntıladığı herşeyin cevabı ziyadesiyle verildi o başlıkta, tartışmanın ortasından yaptığı tek bir alıntı sanki "CEVAB VEREMEDİ" ile sonlanmış gibi bir izlenim oluşuyor böyle. :)
haliyle alakasız bir başlıktaki düzineyle cevabı getirip buraya monte etmek yersiz olacağından zahmet edecekler için o başlık ayrıca mevcut.
Öne çıkan mesajlar
throine
Rewendor
Estel_Anorien
ne haliniz varsa görün.
Theridone
throine
Estel_Anorien
öncelikle arkadaşlarımızın fikirlerini değiştiremezsiniz. bunu kabul ederek tartışmaya başlayın. kendilerinin değişik bir tartışma sistematikleri var.
-öncelikle ilk karşı argümanı değerlendiriyorlar.
-reddedilebilecek en ufak birşey bulurlarsa onun üzerine abanıp lol lol çok saçmasınız moduna geçiliyor
-gelen cevaplar değerlendirilip
a) bana kişisel hakaret ediyorsun diyorlar
b) konunun gidişatıyla alakasız işlerine gelen noktayı çekip crit vurmaya çalışıyorlar.
c) karşı tarafın upuzun açıklama yapması gereken abzürt bir cümle kurup yıldırıyorlar
bkz
d) genellikle üzerinde düşünülmesi tartışılması sorgulanması gereken noktalara iman eder bir yaklaşımla sorgulamadan kabulleniyorlar
bkz.
gelen cevaplara göre genellikle
a) Karşı tarafı sindirmek için hatanın karşı tarafta olduğunu kanıtlayacağını düşündükleri birkaç ithamda bulunuyorlar.
b) Karşının argümanlarını herkesin ortak isteği olan "terörü bitirmek, demokratikleşmek" gibi kavramları kullanarak loop halinde reddediyorlar.
sayılan bir sürü argümana sadece
"ama olsun ne güzel işte bakın demokratikleşiyoruz, bakın terör bitecek ama işte" gibi cevaplar vererek süreci eleştirmekten kaçınıyorlar. ve pas önceki hükümetlere atılıyor
bu loopu şu quote ile gösteriyorum
üstelik cassiline in de dediği gibi sayılan yığınlarca soru işareti net ayrıntı talebiyle reddediliyor. Hükümetin açıklamadığı cevapları açıklamanızı bekliyorlar.
bütün bu looptan bunalan adam da isyan edip kalayı basınca da biz banlıyoruz.
Bu konuya da bir daha uğramayacağım.
Fistan
Bu adamlara bulaşmayın, hastalık kapar ölürsünüz. Çünkü bunlar taşıyıcı.
Sam
münazara bir sanattır sevgili estel, senin gibi sanatçı adamın anlaması lazım. ;)
Laurelin
su posttan sorna daha benim bisiler eklmem anlamsiz ehueheu
belki bi fuhrer vid daha yaparim belli olmaz
(tu)
Olivies
lolo enrage
J'eon
asfaloth
Rewendor
Eaglewingg
bu kadar güzel yazılır valla eline sağlık
Redeagle
Horizon
Önce sam analizi yapıldı , şimdi de bu adamlarla tartışmayın kardeşim , bakın bunların böyle böyle taktikleri var rererö. Bize burada açıkça hakaret küfür edilirken bile ağzımızı bozmaz iken farklı fikirleri hazmedemeyip , küfüre hakarete sarılıp banlanan insanlar varsa , bunlar onların sorunudur.
Adamların küfür etmesinin sorumlusu bir anda sanki biz olmuşuz :)
Sam
haliyle alakasız bir başlıktaki düzineyle cevabı getirip buraya monte etmek yersiz olacağından zahmet edecekler için o başlık ayrıca mevcut.