Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout Online

stimpak

Öne çıkan mesajlar

Charismaniza bagli kac kisinin cadiri gorebilecegi ona gore aklinizda olsun. Ya oynarim ben aslinda da, bu aralar biraz mesgul olcam.

Oyun tek basina boyle bir bayginlik yapiyor, grup olunca da topluca mine'a gitmek gerekiyor o biraz can sikiyor. En son seviye can sikintisi da, ileriki seviye armor ve silahlar icin broken hills'de kazi yapmak gerekiyor ve bildigindigi uzere cok sicak bir bolge.

Can sikan en buyuk durum bu. Biz bu 3. evrede biraz pes ettik. Iste. Imkansiz degil ama zaman alan ve yorucu bir islem. Sabir gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sayımız artarsa bu tarz durumlar da sorun olmaktan kalkar diye düsünüyorum . Kaç kisiyiz arkadaslar mesele bu bence cray ve ben oynuyoruz bu ara örnegin . Eger siz de aktif bir sekilde oynarız diyorsanız guild muild ultima online kafası bir toplasma yasayabiliriz. Su ana kadar gördügüm en genis grup 7 kisi falandı ve belli bölgeleri domine etmek icin 4 kisi bile yetiyor.Yani en azından hub bölgesinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün oyuna girdim. NCR'a gittim ve 1nci dk'da önümde biri patladı ve benle beraber 4 5 kişi daha kol bacak savrulduk meydana... :) Çok heyecanlanmıştım yüklerken ama muhtemelen oynamam , bu kadar acımasız bir sistem varsa gerek yok kastırmaya. Safe zone tarzı yerler yokmu oyunda ?

Napim ben şimdi ? Nereye gidim ? Siz neredesiniz bir yol gösterin....
Sosyal ağlarda paylaş

Ohhoo cidden Wasteland'in acımasız kurallarına benim gibi katlanabilen pek yok heralde.

Tek oynamak imkansız bu oyunu. Varmı arkadaşlar oynamaya devam eden ? Biraz şans verim diyorum gameplay'e.. Base'imiz duruyor mu halen ?Herkes Rusça konuşunuyor oyunda , ingilizce de anlaşamıyoruz :)

Ayrıca 1-2 sorum olacak.

Bu encounter finder sitesi haritanın sadece belirli bir kısmını gösteriyor. Gösterdiği kısım da yeni başlayana uzak ve PVP'nin döndüğü yerler daha çok. Oyundaki MOB ların güçlerini , bölgelerini gösteren bir site falan varmı başka?

Özellikle Item satan NPC'lerden 30sn içerisinde alışveriş yapma zorunluluğu çok can sıkıcı olmuş. Bir sürü item var ve hangisi uygun fiyat hangisi saglam incelemek gerekiyor. Barter skilli ile 1er sn artırabiliyoruz bu süreyi ama nereye kadar. Buna bir çözüm bulabilen var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sereglin said:

Base duruyor. Encounter finder icin de, klavyedeki yon tuslarini kullanmayi dene :P

haydii ..insan ok ikonu falan koyar ekrana neblim , denememişim klavyeyi valla hehe sağol.

Benim nick avenvox . Nasıl ulaşacaksınız oyun içinden bilmiyorum ama. Ne friend list var ne bişi var sanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

o_yeah said:

ben şu an oyuna girebiliyorum da bi bok anlamadım

dostum , oyunu anlamak için ya birilerini soru yağmuruna tutucan , ya da biraz ingilizce varsa temel bilgileri http://www.fonline2238.net/wiki/ 'dan öğrenip kendi başının çaresine bakıcan.

Oyun içerisinde bir yapılanma şart. Zaten bu , nasıl diyim , Oyun üzerine yazılmış 50-100mblık Online bir MOD.
Pek fazla birşey beklememek lazım. Çok eksik ve bug var ayrıca %0 kullanıcı dostu. Fallout fan'ı değilsen 1-2gün'de bayarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

finallerimden kahramanca çıktım, artık oyuna doğru düzgün başlayabilirim. faction'da açığınız var mı rol olarak? (direk geliyorum davetsiz falan.) varsa o tarz bir karakter yapacağım, yoksa kafama göre bir şeyler...

aklımda şu an silahlı yakın dövüş var. tag'ler melee, first aid ve outdoor. stat'lar da 8/4/8/3/4/8/5.

yok şunu şöyle yap dediğiniz yerler varsa söyleyin, nasılsa karakter yeni. gönül rahatlığıyla baştan başlayabilirim kaybolan yıllarıma yanmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler,

Oyuncular arası iletişimi biraz rahatlatmak için , Resmii oyun kanalının da (#2238) içinde bulunduğu IRC sunucusu irc.forestnet.org üzerinde bir kanal kurdum. İsteyen herkes bağlanabilir. Görüşmek üzere.

Network: irc.forestnet.org
Kanal: #2238tr
Kanala giriş komutu : /join #2238tr
Rumuz kayıt komutu : /msg nickserv register sifreniz email
Rumuz tanıtma komutu : /msg NickServ IDENTIFY sifreniz
IRC istemcisi yükleme : http://www.mirc.com/get.html
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni karakter açma arifesinde kıvranıyoruz . Eski karakter deneme karakteri gibi oldu biraz o yüzden hem big guns kullanan hem de craft eden karakter açmaya çalışıyorum. Tavsiye de fena olmaz aslında statlar ve perkler konusunda. Cray de small guns açacak ama critical sniper kafası bir expertise söz konusu değil. Onun dışında karakterleri halledersek , hadi hiç durmadan oynayalım :D (Bizim gangin ismi ne yahu bu arada).
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen ben de. Level 8 oldum , baya birşey öğrendim. Dogu ile karşılaştık birkaç kez , ayak üstü sohbet ettik azıcık. Herkes bizi duydu birşey anlamadı hehe çünkü özel mesaj bile yok gibi , telsiz dışında . Telsizin de sürekli elinizde olması gerekiyor zaten , zor iş. İletişim zor.

Uzun zaman sonra zevk aldığım 2nci online oyun diyebilirim. (Zor oyun severim , Eve Online oynuyorum). İnanılmaz gerçekci ve acıması yok. Nakit sıkıntısı var , hazır malzeme ve kurşun bulma sıkıntısı , ölüm korkusu... var da var. Level 10'a kadar surviver modunda oynuyorsunuz zaten. Bu tarz bir sistemi seven ve sabreden bağımlısı olur öyle söyliyim. Ne yazıkki oyun profesyonellerin elinde değil . Oyunu oynarken sanki ücretsiz Private bir server'da oyun oynuyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. Ne zaman kapanır , ne kadar devam eder orası meçhul.

Sürekli ölüyorum diyen arkadaşlara tavsiyem , oyuna nerede başlarsanız başlayın , NCR yerine direkt güneydeki The Hub bölgesine gidin. Orada bir banka hesabı açın. Level 10'a kadar veya daha fazla bir süre Junktown ile The Hub arasında level atlayıp , para için maden kazın. Seyahat sırasında Random encounter'ları aza indirmek için Outdoor skillini en az 80-100 yapın. Oyunu oynamak isteyen fakat beceremediğinden yakınan arkadaşlar IRC kanalını ziyaret ederlerse veya MSN,GTALK üzerinden , bildiğim herşeyi paylaşabilirim.

Ben iki karakter kasma zahmetine giremeyeceğimden , ateş gücünden biraz kısıp , max level2 craft kabiliyeti de olan yeni bir karakter açmayı düşünüyorum. Karakterin Hitpoint'i yüksek(sniper'a göre) , Small Gunner ve Sniper özelliği olacak. Aşağı link'teki build'e bir gözatabilirmisiniz ?

http://img22.imageshack.us/img22/7800/17558733.jpg

Geceleyin uzun mesafe hedefleri vurmak için Small Gun'ı 240'da tutun diyorlar fakat onun için Craft'dan vazgeçmek gerekiyor. Muhtemelen build'im uygun. Çok farklı build denedim fakat craft olunca daha fazla yükselmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi basitce anlatmam gerekirse, oyunda specific karakterler yapmaniz sart. yoksa gucsuz veya yetersiz kalirsiniz. Yani hem combat hem craft karakteri olmuyor ne yazikki, karsilastiginiz ilk pvp'de uzuntuye ugrarsiniz.

kisacasi sandbox oyunlarin cogunda oldugu gibi bu oyunda da tek bir seyi secip ona gitmeniz gerekiyor. combat karakteri yapacaksaniz buna crafter demeyeceksiniz, gerci mentat icerek fln silah crafterliginin ilk 2 lvl'ini ogrenebilirsiniz ama yine de gereksiz geliyor bana, para ziyani. Ayri bir crafter karakter acmak bunun en guzel cozumu.

steamde ekleyin beni, forum nickiyle ayni. konusalim. base'e fln alayim sizi. base'siz oyun cekilmez resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Eraqrest said:

aklımda şu an silahlı yakın dövüş var. tag'ler melee, first aid ve outdoor. stat'lar da 8/4/8/3/4/8/5.

yok şunu şöyle yap dediğiniz yerler varsa söyleyin, nasılsa karakter yeni. gönül rahatlığıyla baştan başlayabilirim kaybolan yıllarıma yanmadan.

bu guzel bir template de bence, full combat dusunuyorsan her zaman charismayi 1 olarak ver ve 2. perkini chem reliant veya resistant al tercihine gore. ayrica luck kesinlikle min 6 olsun, baska bir sey aklindan bile gecmesin. end i 8 yapacagina da perception'a vermeni tavsiye ederim. her ne kadar meleeyim desen de hem combat placement hem de pvp'de adami gormek gerektiginden ihtiyacin olacaktir. sonucta pvp'de her sekilde yatacaksin 300hp bile olsa, feci critler yiyorsun. end 4 yeterli bu yuzden tabi lifegiver almak farz lvl12 de her karakter icin.

bir diger konu da, melee gercekten zevkli ancak melee ve unarmed'da costuracak silahlar energy guns istiyor diye biliyorum ve energy gun crafter yapmak cok bayik :P cunku oyundaki tum armorlar energy'e okuz gibi resistli :(
Sosyal ağlarda paylaş

Çapulcu dedi ya. Aynı istatistikleri gösteriyor işte... :)
"Done" butonunu bilmiyordum bak , level atlayabiliyormuşuz eyvallah ok daha kullanışlı gibi.

Hocam sence mesajlaşmak için steam kullanmak garip değilmi ? Anlamadım. Yok mu msn , gtalk , aim vs.? Daha iyi olur sanki gibi. Grup conversation yapabileceğimiz başka bir program da olabilir. Ventrilo sunucusu varsa ayrıca tekrar alim bilgileri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...