Mirage Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Yaklaşık bir senedir oyunlardan uzak kaldım. Oynarsam da sadece TF2 ve eski oyunlar (RPG vs) oynuyorum sayılır. Yeni oyunların grafikleri ne alemde merak ediyorum. En son Crysis -bana göre- grafik açısından bir devrim yaratmıştı. Hayran hayran oynamıştım, hatta onun çıktığı sıralarda yeni bilgisayar aldığım için bilgisayara baya para da vermiştim. Crysis sonrasında ciddi değişiklikler oldu mu? Şu sıralarda grafikleri en güzel oyunlar nedir? Şu an yapılmakta oyunlar arasında grafik açısından büyük yenilikler getirecekler var mı? Teşkürler efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ondan bu yana pek değişiklik olmadı doğrusu, önümüzdeki yıl dx11 destekli oyunlar çıkmaya başladığı vakit öne geçilmiş olacak farkedilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ya kusra bakma da sanki crysis 10 yil öncesinin oyunu da o zaman öyleydi şimdi nasil diye soruyorsun. gir herhangi bir oyun sitesine çıkacak oyunların görsellerine bak işte. bir süredir oyun oynamıyordum oyun tavsiye edin diyenleri anlarım da bu ne be ? hayır böyle bir bilgi ile napcaksın onu merak ettim.zira olay oyunlarin grafiklerinde değil optimizasyonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 rage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Teşekkürler Sam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Esas bu tepki ne abi? Sakin.. Crysis 1 senelik oyun ve Crysis'ten bi sene önce çıkan en iyi grafikli oyunla Crysis arasında baya fark var. Belki bir devrim daha oldu.. Belki yeni bilgisayar alcaktır ondan soruyodur adam. Sorsun yani, okuma devam et çok rahatsızsan abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Aşağı yukarı iki sene oldu Crysis çıkalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 iki site açip biraz vakit harcamaya üşenmesin insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 2 sene geçti crysis çıkalı. adam gayet haklı sormakta. tepkiye tepki verirken de belli sınırlar içinde kalalım. -sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Crysis cıkalı tam 2 sene oldu. Ek pakedi demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 dx11'de grafik namına gelen en önemli yenilik olan tessellation hakkında bir başlık açmıştım, ona da bakabilirsin. pronoit, herkes iki site açıp bakabilir ama o zaman da forumdaki konuların yarısını filan açmaya gerek yok. :) gerginleştirmeyelim ortamı rica ederim, konu ilgimizi cezbetmiyorsa yorum yapmayabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Sen okumayıpgeçmeye üşenme abi. İster google'a sorar, ister buradan direk tecrübe etmiş insanlardan bilgi alır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pronoit Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 sam hariç kimsenin de piyasaya dair bilgi vermeyip bana laf etmesi değişik olmuş. arkadaşım olay şudur girersin bir iki internet sitesine bakarsın bir fikrin olur onu sorarsın. böyle mi değil mi diye sonuca gelirsek 2 sene içinde ne değişti hiç bişi. o zaman 2 sene acayip hizla gelişen bilgisayar sektörü için bile pekte mühim bişi değil he? tam tamına 2 sene geçti diyen tayfa ? sam : abi ben cidden merak ettiğimden sordum. yani crysis bence hala yeni sayilabilecek bir oyun. öyle bir bilgiyle napcanı merak ettim. sonuçta yukarda en başta yazdım ben olay optimizasyonla ilgili diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 çıkalı 2 sene oldu crysis'in sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Valla bence Race Driver GRID'in grafikleri Crysis'ten daha iyi. Yani biraz da olsa gelişme var. Ve sen de adama düzgün cevap vereceğine laf etmişsin, bizim sana laf etmemize mi bozuluyorsun? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 pronoit, takip etmeye fazla imkanı olmamış olabilir. kendi de net'ten araştırabileceğinin farkındadır ama burada sorulmasının da sakıncası yok. bilakis sadece spesifik oyun üzerine başlıklar yerine böyle genel bilgi içeren başlıkların da arasıra olmasının faydası bile var denebilir, konuya yabancı insanlara referans olarak. crysis çok eski sayılmaz ama iki yılda ciddi değişiklikler olabiliyor pc teknolojilerinde, 97 yılında 3d oyunları yeni yeni görmüşken, 99'da sabah akşam 3d oyun oynuyordum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Tessellation başlığından ilham aldım zaten. :)-D Radeon 5xxx serisinin fiyatları da öyle çok uçuk değil galiba. Almanya'da 4890'lar 200 euro civarında şu anda. 5850'ler de 220 euro'dan başlıyor gibi. Ama yazılanlara bakılırsa daha böyle bir kart almayı gerektirecek bir oyun yok daha ortada. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 ilkbaharda gelmeye başlayacak ilk oyunlar, o zamana kadar yeni kart modelleri ve muhtemelen nvidia'nın cevabı da gelir. şu anda almaya gerek yok sıfırdan makine kurmuyorsan dediğin gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 gloom, reflect, gibi teknolojileri daha dengeli kullanmayı öğrenciler, ha cıkıntılar var hala ama olsun. Hala coğu motor ciddi optimizasyon sorunları yasıyo, nedense ilk patchlerde hallediyolar, üşengeclikten herhalde. crysis cok devrim diyemiycem acıkcası. poligon sayısını kokleyip, optimizasyona önem vermeden butun teknolojileri bir şekilde harmanlamanın ürünü. doom 3 ne kadar devsimse o kadar devrim anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Mirage said: Yaklaşık bir senedir oyunlardan uzak kaldım. Oynarsam da sadece TF2 ve eski oyunlar (RPG vs) oynuyorum sayılır. Yeni oyunların grafikleri ne alemde merak ediyorum. En son Crysis -bana göre- grafik açısından bir devrim yaratmıştı. Hayran hayran oynamıştım, hatta onun çıktığı sıralarda yeni bilgisayar aldığım için bilgisayara baya para da vermiştim. Crysis sonrasında ciddi değişiklikler oldu mu? Şu sıralarda grafikleri en güzel oyunlar nedir? Şu an yapılmakta oyunlar arasında grafik açısından büyük yenilikler getirecekler var mı? Teşkürler efenim. Unreal Engine 3.0'a hastayım abi. Ne Half-Life 2 Source Engine, ne Crysis Crytek 2 Engine o kadar başarılı değil. Crytek 3 yapıyorlar, ama konsol odaklı olduğu için çok gelişmiş olamıycak bence, sanki (Crytek 2.0 + Unreal Engine 3.0) /2 gibi olmuş, bu durumda yine UE3.0'ı tercih ediyorum. Wiki'de aç bak, UE3 kullanan oyunların listesine. O oyunlardan oynamadıysan mutlaka oyna. Hatta 1920x1200 bir çözünürlükle, 24 inç widescreen monitörle ve iyi bir ekran kartıyla oynadığında inanılmaz grafikler elde ediyorsun. Hele bir de AA'yı felan fullediğinde. UE3 kullanılan yeni oyunlar da çıkıyor bu arada. Motoru güncellemeye devam ediyorlar. UE3 kullanarak yapılan bir oyunda çalışmak isterdim aslında. Çok güzel bir motor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 crysis çıkalı 24 ay oldu lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 pronoit said: arkadaşım olay şudur girersin bir iki internet sitesine bakarsın bir fikrin olur onu sorarsın. böyle mi değil mi diye Oyun sitelerine girip, fazla yer tutmasın diye hem çözünürlük, hem kalite olarak düşürülmüş ss'lerden hemen her şeyi anlaması kadar bodoslama bir yorumla mı açıklıyorsun yani bu gereksiz sertlikteki çıkışını? Ne gibi motorlar gelişiyor, neler bekleniyor, Crytek ve onların motoru ne durumda, kart üreticileri ne durumda falan gibi ayrı sektörlerden güncel bilgiler ve tecrübeler gerektiren bir konuyu saatlerce araştırmak istemiyor olabilir, burada farklı insanlardan edinilecek farklı bilgilerden konuyu açan dışında da bir sürü insan yararlanacak ayrıca. Seni pek ilgilendiren bir durum değil açıkçası. Bir yanlışlık varsa zaten modlar kilitler. Sanki adam readme'de yazan şeyi gelmiş burada sormuş, kusura bakma da verdiğin tepki o derece dengesiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 pronoit said: iki site açip biraz vakit harcamaya üşenmesin insanlar.üşeniyorum abi sanane? hadin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 kimse sölememiş abi, crysis çıkalı 2 sene oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2009 yoo demiş adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar