Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çingenler dağa çıksın

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

neyine acıyosunuz olm siz kendinize acıyın. adamlar (kadınlar) hayatlarını bi karnaval olarak yaşıyolar. size göre dilencilik sux. sokak ortasında "hoppaaaaa, şappiy" diye çıkıp oynayamasınız karizmanız çizilir. adamların mahallelerinde eğlence eksik olmuyo. gece saat 1 de çıkıp çalgılı çengili eğlence yapıyolar ve kimse bişi demiyo (kafalarına esti diye sırf, bu bahsettiğim azınlıkta oldukları normal mahalleler, birebir şahit oldum). kadınlar sokak ortasında kaldırım kenarlarında oturup muhabbet ediyolar kimse de "lan bunlar nalaka lan, yol kenarında kadın oturur mu" demiyo. her şeye karşı immune lar yani bu insanlar. umut sarıkaya nın yrrk gibi adam ı gibi olacak ama çingene olmak sux değil rulz. hayatlarınızı bi gözden geçirin ve ne kadar sıkıcı ve kısıtlayıcı olduğunun farkına varın...
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

neyine acıyosunuz olm siz kendinize acıyın. adamlar (kadınlar) hayatlarını bi karnaval olarak yaşıyolar. size göre dilencilik sux. sokak ortasında "hoppaaaaa, şappiy" diye çıkıp oynayamasınız karizmanız çizilir. adamların mahallelerinde eğlence eksik olmuyo. gece saat 1 de çıkıp çalgılı çengili eğlence yapıyolar ve kimse bişi demiyo (kafalarına esti diye sırf, bu bahsettiğim azınlıkta oldukları normal mahalleler, birebir şahit oldum). kadınlar sokak ortasında kaldırım kenarlarında oturup muhabbet ediyolar kimse de "lan bunlar nalaka lan, yol kenarında kadın oturur mu" demiyo. her şeye karşı immune lar yani bu insanlar. umut sarıkaya nın yrrk gibi adam ı gibi olacak ama çingene olmak sux değil rulz. hayatlarınızı bi gözden geçirin ve ne kadar sıkıcı ve kısıtlayıcı olduğunun farkına varın...

Adam bizim hayatlarımızı detaylıca incelemiş ve aylarca gözlem, defalarca araştırma ve pek çok görgü tanığı ifadesinden yola çıkarak sıkıcı olduğuna kanaat getirmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Yarın öbürgün buraya biri , gaylar olarak kendi topraklarımızı ve devletimizi kurmak istiyoruz diye bağırırsa ne yapacağız ?!?!?

Bu gazla kedi köpek bile toprak ister ona göre.

PKK istedikten sonra köpeklerin hakkıdır.
yıllardır bizle birlikte oldular, sürümüzü korudular, bizi kolladılar.
biz ise bir toprak parçası esirgiyoruz.
onları eziyoruz, sömürüyoruz.
illa onlar da mı dağa çıksın istiyorsunuz ha?
onu mu istiyorsunuz!
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Horizon said:

Yarın öbürgün buraya biri , gaylar olarak kendi topraklarımızı ve devletimizi kurmak istiyoruz diye bağırırsa ne yapacağız ?!?!?

Bu gazla kedi köpek bile toprak ister ona göre.

PKK istedikten sonra köpeklerin hakkıdır.
yıllardır bizle birlikte oldular, sürümüzü korudular, bizi kolladılar.
biz ise bir toprak parçası esirgiyoruz.
onları eziyoruz, sömürüyoruz.
illa onlar da mı dağa çıksın istiyorsunuz ha?
onu mu istiyorsunuz!

Sivas kangallar önderliğinde olursa destekleyeceğim hareket
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

calimero said:

Adam bizim hayatlarımızı detaylıca incelemiş ve aylarca gözlem, defalarca araştırma ve pek çok görgü tanığı ifadesinden yola çıkarak sıkıcı olduğuna kanaat getirmiş.

değilse np helal team sana. ben kapitalizmin görünmez duvarlarla hapsettiği günümüz "özgür insan"ından bahsetmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben komünist olsanız bundan farklı olacak diye bir şart sürdüğümü hatırlamıyorum. ben şahsım bu ideolojide bir insan olarak ben de sistemin ördüğü duvarlar içinde yaşıyorum. sizden tek farkım bu duvarların farkında olmam olabilir belki. sovyet rusya da olsanız daha farklı olacaktı da demiyorum. sovyet rusya yı sosyalist olarak da görmüyorum bir çok açıdan lenin den sonrasında. ben, kendim imreniyorum bir çok açıdan çingenelere. ha imreniyosan neden yaşamıyosun diyebilirsiniz. ben de neden tibet e gitmiyosam, neden çok daha farklı şeyler yapabilecek ve çok daha mutlu, huzurlu, tatmin edici şeyler yapabilecekken burada oturmuş bir foruma post atıyosam işte ondandır derim size. çünkü ben de sizle aynı sistemde büyüdüm, şekillendim ve aynı duvarlar benim de etrafımda. umarım bir gün yıkarım diyorum bu duvarları ve yalnızca umuyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...