Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürt sorunundaki gelişmeler üzerine 2 köşe yazısı.

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

ben savunduğu şeyi bıraksın demedim ki. sen de düşme aynı hataya erçin.

sen böyle dedin ama bak şöyle şöyle (biliyorum çok polyanna gibi oluyo böyle diyince, uygun üslup burda dediğim)
yerine
sen böyle dedin, o yüzden liboş/faşistsin ya da senin gibi liboş/faşistten de bu beklenirdi zaten. bu ikisi arasında dağlar kadar fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de söylediğine benzer bir şey söylüyorum fede. tek bir farkla, kelimeleri de seçerken özen göstermek şartıyla. örnek: liboş kelimesi hangi düzgün üsluplu cümlede olursa olsun kötü niyet gösterir. liberal demek istiyorsa liberal desin.
Sosyal ağlarda paylaş

fikirlerin uyuşmaması sorun değil, fikirlerin medenice, düzgün bir üslupla, diğer tartışmacıları rencide etme ve aşağılama kaygısı olmadan ifade edilmesi. sağlıklı bir tartışma zemini için önce bunun standart olması şart. öbür şekilde ağız dalaşının ortam gereği sonu yumruklaşmayla bitmeyeni oluyor ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

fikirlerin uyuşmaması sorun değil, fikirlerin medenice, düzgün bir üslupla, diğer tartışmacıları rencide etme ve aşağılama kaygısı olmadan ifade edilmesi. sağlıklı bir tartışma zemini için önce bunun standart olması şart. öbür şekilde ağız dalaşının ortam gereği sonu yumruklaşmayla bitmeyeni oluyor ancak.

ilk kez aynı fikirdeyim
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

"Bekir Çoşkun" said:

Açılımın açılmışı...
Bekir Coşkun yazdı...

22.10.2009 16:18
NE olduğunu bilmeden, sırf iktidara yalakalık yapmak için “Açılımı destekliyorum”
dediniz.
Ne olduğunu şimdi öğrendiniz.
Demek ki şöyle oluyormuş açılım:
PKK militanları daha sınırdan içeri girer girmez mahkeme, sınır kapısına kadar
ayaklarına gidiyor...
Onlara “Pişman mısınız?” diye soruyorlar...
Onlar “Hayır, pişman değiliz” diyorlar...
Ve karar veriliyor:
“O zaman beraat...”

Ben size bu açılımı çok açmayın, sonra kapatamazsınız demiştim...
Şimdi nasıl kapatacaksınız?..
ABD‘nin PKK’yı “uyuşturucu taciri” saydığı günün ertesi, onları bando-mızıka ile
karşıladığınızı...
Ya da:
Yıllarca AB ülkelerini “PKK’ya hesap sormamakla”, “ortalıkta dolanmalarına izin vermekle” suçladıktan sonra, hesap sormadan ortalıkta dolanmalarını “ulusal zafer” ilan etmenizi nasıl anlatacaksınız?..

Şimdi anladınız mı açılım ne?...
Şöyle oluyor:
Vali elinde çiçekle koşuyor...
Kaymakam da arkasından, elinde çikolata...
Vali arada bir “Koş İhsan, geç mi kaldık ne?..” diyor...
PKK’lıları karşılıyorlar...
Tarihimizde ilk kez, yola düşüp sanığın ayağına giden mahkemede soruyorlar:
“Pişman mısın?...”
“Hayır...”
“O zaman beraat...”

İşte açılım...
Siz bunu desteklediniz...
Ne olduğu bilinmeyen bir “açılım” soytarılığını, sırf iktidara hoş gözükmek için
destekleyen aydın-sanatçı-yazar-çizer olmanın ahmaklığı içinde öyle bakarsınız artık, açılımın açılmışına...

ahahahaahha süper yazmış.
Sosyal ağlarda paylaş

janımslarımsınız =)

ahmet hakan doğru yazmış, ama nefr'in yaptığı ekleme de hayati önem taşıyo: "ben uzlaşmam, bu sürecin parçası olmam" diyenler de ve hatta "apoyu affedelim" diyenler de en az tayyibin tutarsızlıkları kadar zedeliyo barış ihtimalini. halbuki tam tersini yapmaları ve "yarı yoldan dönmesin" diye akpyi dürtmeleri gerekiyo bu süreç için. bi yandan silahlı eyleme katılan tek bir teröristin bile serbest bırakılmayacağının sürekli vurgulanması gerekiyo.

bak sg-1 önyargı demişsin, işte bekir coşkunun yazdığı yazı yine ortada, yine demagojiler, acındırmalar, ve yine "niyet okumalar" had safhada. hiç yanıltmıyo yani malesef.

sınırdan gelenler pkk militanı değil, çoğu da kadın ve çocuk ve mahmur kampından gelmişler. hepsi resmi ifade verdikten sonra serbest bırakılıyo, hiçbiri hakkında önceden verilmiş bir arama ya da tutuklama kararı yok. tutup şimdi bu adıma sevinenlere ahmak demek, yalaka demek, köşeyazarlığı mıdır, muhaliflik midir? nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Teröristlerin suçlarının cezasını çekmedikleri bir yaklaşıma,destek vermeyi reddedenleri suçlamak kadar abes bir yaklaşım olamaz.

Hatta onları terörist liderine af isteyenler ile aynı kefeye koymak art niyetli olmanın daniskasıdır.

Herşey siyah ve beyaz değil.Kardeşliği savunan,demokratik hakların herkes için genişletilmesini isteyen ama teröre bulaşmış insanlar cezasız kalmasın diyen birsürü insan tanıyorum.Bu düşünce sağlıklı bir düşüncedir.Karşı çıkabilirsin ancak bu insanları,hastalıklı düşünceleri savunan,terör destekçileri ve teröristler ile aynı kefeye koyamazsın.

yazım hatalarını düzelttim arz ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Herşey siyah ve beyaz değil.Kardeşliği savunan,demokratik hakların herkes için genişletilmesini isteyen ama teröre bulaşmış insanlar cezasız kalmasın diyen birsürü insan tanıyorum.Bu düşünce sağlıklı bir düşüncedir.Karşı çıkabilirsin ancak bu insanları,hastalıklı düşünceleri savunan,terör destekçileri ve teröristler ile aynı kefeye koyamazsın.

Kritik vurmus, sadece bu konuda degil her konuda gecerli bu yazdiklari. At gozluklu bodos tartismacilardansa (sadece bu konu icin soylemiyorum, bold kisma dikkat lutfen) bu zihniyette insanlari daha cok gormek isteriz patide.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Kardeşliği savunan,demokratik hakların herkes için genişletilmesini isteyen ama teröre bulaşmış insanlar cezasız kalmasın diyen birsürü insan tanıyorum.

'bu insanlar'a sir ve ben de dahil miyiz peki? ikimiz de bu topic icerisinde yazmisiz cunku bunu, ama sanki tam aksini savunuyormusuz ve sen bizi bu yuzden elestiriyormussun gibi bir anlam cikardim ben yazindan, o bakimdan soruyorum aciklik kazandirmak adina

ha yine not duseyim ama; ben kendi adima hakkinda tutuklama karari olmayan, aranmayan, bir suca karistigi bilinmeyen birinin pkk uyesi oldugunu soyledigi icin 'boyle bir girisimin daha ilk adiminda' tutuklanmasina ve hapsedilmesine karsiyim. daha once dile getirmis oldugum mesaj kaygisi ve iyi niyet gosterisinin onemi daha agir basiyor cunku bu ilk grupta

yasadisi orgut uyeligi de bildigim kadariyla suc su anda, yanlissam bir bilen duzeltsin tabii. yani evet bu 5 kisi 'suclu' bu durumda yasal olarak ama direk tutuklanmalarini gerektirecek bir durum olup olmadigina karar verecek merci ben degilim, sorguyu yapan savci boyle bir talepte bulunmus mu bilmiyorum acikcasi ama bulunduysa bile yargicin onaylamadigi ortada adamlar birakildigina gore. bu durumda bununla ilgili hukumeti, liberal partiyi ya da amerikayi suclamak bence cok yerinde degil, bir aftan yararlanip cikmis degiller cunku; zaten hic hapsedilmemisler

ote yandan bunu ciddi olarak soruyorum; bu ilgili 5 teroristin 'pisman degiliz, pismanlik yasasindan yararlanmak istemiyoruz' dediklerini okuyorum cogunuzdan ama bir aciklama gormedim ben, nerede bulunur tam ne dedikleri?

her sekilde, oyle veya boyle kan dokmus insanlarin nedeni ne olursa olsun yargilanmalari ve uygun bir cezaya carptirilmalari taraftariyim ben de, ama dedigin gibi hersey siyah ve beyaz degil; gri tonlari da toptan siyahtan saymaya karsiyim acikca
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

Tenekeadam said:

Kritik vurmus, sadece bu konuda degil her konuda gecerli bu yazdiklari. At gozluklu bodos tartismacilardansa (sadece bu konu icin soylemiyorum, bold kisma dikkat lutfen) bu zihniyette insanlari daha cok gormek isteriz patide.

25 senedir bu vatanın evlatlarını hunharca öldürenlerle aynı kıyafeti - sözde uniformayı - giyip de teslim oluyorum deyip
başbakan- cumhurbaşkanına isteklerimizi iletmek istiyoruz diyebilen ve görüşme talep edebilen ( hadi üstünde oturanları gectim ama, koltukların vardır manevi değeri ) 3-5 capulcu için mi bu bahsettikleriniz !!!

at gözlüğü değil o , ben gözlüksüz de görebiliyorum sınırdan geçenleri
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

thenumberse7en said:

sg-1 said:

esas bomba kısmı şudur yazının:

"PKK, öldürmekle bitecek bir örgüt değildi çünkü medyanın tanıttığı gibi bir “terör” örgütü değildi, PKK, çok acı çekmiş bir toplumun öfkesiydi. "

tamam arkadaşlar, dağılın, pkk terör örgütü değilmiş.
biz yanlış anlamışız olayı.

Düşünmeden yaftalıyorduk di mi Ahmet Altan'ı, önyargılıydık, ezbere konuşuyorduk,

hala Ahmet Altan'a destek çıkabilecek olan varsa aramızda,
aynen selam ederim.

okudugunu anla.şimdi biraz göreceli bir kavram terör örgütü.
ahmet altana göre PKK terör örgütü degil, bir örgüt.
ama ne diyor? Terör uygulayan bir örgüt.

evet böylece dünyada hiç terörist kalmamış oldu,
bütün terör örgütleri legal kılıfa girdi.

tebrikler...

diyorum, bilgi olmadan fikir sahibi oluyor insanlar. (Uğur Mumcu'nun kulaklarını bir kere daha çınlatmış olalım)
sonra tuhaf tuhaf yalanlara inanıyorlar.
"terör" örgütünün "göreceli" kavram olduğunu duyunca bir yaşıma daha girdim.

PKK terör örgütü değil diyen birisi cahil, bilgisiz ve eğitimsiz birisidir.
Bir de üstüne "terör örgütü değil, terör kullanan örgüt" diyorsa iş daha vahim.

hayır sonra ağlıyor insanlar "senin gibi beton kafa değilim ben tamam mıığğ... yeniliklere kapalıysan ben napayım tamam mığğğ..." diyorlar ama işin gerçekleri de var. bu gerçekleri de unutuyorlar, es geçiyorlar veya yokmuş gibi davranıyorlar.

mavi çarşı katliamı yapan PKK, 40.000'den fazla insanımızı öldüren PKK, köylerimize baskınlar yapan PKK, bebekleri öldüren PKK, askerlerimizi sakat bırakan ve öldüren PKK, ülkeye çok büyük maddi ve manevi zararlara neden olmuş PKK, Türk-Kürt ayırt etmeden herkesi katleden PKK, giden otobüsü durdurup içindekileri kurşuna dizen PKK, şehirlerde bombalı saldırılar düzenleyen PKK, kardeşi kardeşe öldürten yine PKK... bunları o "aydın"lar unutmuş olabilir ama biz unutmadık.

ama buna "terör kullanan terör örgütü olmayan örgüt" diyorlar, son zamanlardaki "kibarlaştırma trendine" uymak yüzünden.

işin ilginci terör faaliyetleriyle işi olmayanları pat diye "komunist terörist faşist mafya" diye damgalayanların bunu yaptığını görüyoruz.

yalan söylemekten bu kadar keyif almaları çok ilginç.
üçkağıtçılıklarını tebrik ediyorum.

işin en komik ve acı tarafı, yakında PKK'yı eleştirenleri de suçlar bu zibidiler.
yazık.
aslan ölünce meydan çakallara kalır derler, o hesap...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...