Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fantastik Kitap önerisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şöyle Dune gibi içinde suikast veya politika içeren fantastik,bilimkurgu kitabı varmı önerebileceğiniz.

Ama lütfen riftwar saga,kara elf üçlemesi,kristal parçası benzeri öneriler'de bulunmayın cocuk kitabı gibi geliyor artık.

dipnot: (apocalyptic dünyalar cok hoşuma gidiyor ama illa öyle bir kitap olacak diye birşey yok)
Mesaj tarihi:
a song of fire and ice, tales of einarinn (bu son kitaba kadar türkçeye de çevrildi ama son kitabı çevirmediler sanırım. ben orjinalini almıştım.)

pek politik değil ama "artık shared world fantasy beni bayıyor. yok mudur bunun bi üstü yaw?" demeye başladıysan china mieville in perdido st. sattion ından bi başla. gerçi bu tür kitaplar için yukarda GERGE nin guide ı var.

fantasy olmasa da ortaçağ ingiltere'sinde geçen pillars of the earth baya güzeldir. şimdi mini serisi de yapılıyor.
Mesaj tarihi:
hmm forgotten realms kitabıymış counselors and kings. Tamda bu dediklerimin üstüne :) İçinde Drizzt,wlufgar gibi yok artık lebrom james karakterler varmı ? forgotten realms'den kaç kitap okuduysam hep oyleydi de
Mesaj tarihi:
fenris said:

a song of fire and ice, tales einarinn (bu son kitaba kadar türkçeye de çevrildi ama son kitabı çevirmediler sanırım. ben orjinalini almıştım.

pek politik değil ama "artık shared world fantasy beni bayıyor. yok mudur bunun bi üstü yaw?" demeye başladıysan china mieville in perdido st. sattion ından bi başla. gerçi bu tür kitaplar için yukarda GERGE nin guide ı var.

fantasy olmasa da ortaçağ ingiltere'sinde geçen pillars of the earth baya güzeldir. şimdi mini serisi de yapılıyor.

ekşide ki ilk yorumu okudum güzele benziyor politik entrika & dram (tu)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Prince of Nothing'i oku Bakker'dan ya da Mieville kitaplarını oku derim ben de. Scar en sevdiğim onun kitapları arasında.

Küçük, sevimli birşey istiyorsan Patricia A. McKillip'ten Ombria in Shadow var. Rehberimde yazmıştım:

2003'de World Fantasy'den en iyi roman ödülü almıştı, o zaman okumuştum ben de. Geriye dönüp anımsadığımda hoş bir sızı hissediyorum kalbimde ve gülümsüyorum. Şu anda da gülümsüyorum hatta.

Büyüye inanabileceğiniz, karakterlerle birlikte aşık olabileceğiniz ve üzülebileceğiniz nadir kitaplardan biri. Kelimeler size sarılıyor ve bir daha kendinizi kurtaramıyorsunuz.

Evet;

"Mag was seven when she discovered that she was human."

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Herşeyden önce sen de oku Ombria in Shadow'u fenris eğer okumadıysan. Çok iyiydi o.

Mieville'in bir Iron Council o kadar iyi değil zaten. Herşeyini oku. Iron Council'de çok propagandamsı olduğu için açmadığı beni sadece.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
a song of fire and ice serisini aldım ve okudum uzun bir aradan sonra yalnız kitabın sonunda cok fena küfür ettim. Güzel kitapmış diyemiyosun çünkü kesip atmışlar resmen.

Bir kitap orada bitirilmez ya. Bana komik gelen tarafıda kitabı sanki 3000 sayfalık bir seriymiş gibi karakterlerin soy ağacını anlat anlat bitmiyor hancının babasına kadar anlatıyo karakterleri , birbirine giriyor karakterler.

Dediğim gibi 3000 sayfa olsa anlıycam cünkü ilk kitaplarda biraz anlatmaya mecbur tanıtmak için... Devamı varmı onuda bilmiyorum en azından türkçeye cevrilmemiş heralde. Varsa ve çevirmiyorsa arka bahçe'ye kolum girsin

Okuyanlara

SURLARIN ARKADASINDA NE VAR ARKADAŞIM :X :o :X :o

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Masticore said:

Dediğim gibi 3000 sayfa olsa anlıycam cünkü ilk kitaplarda biraz anlatmaya mecbur tanıtmak için... Devamı varmı onuda bilmiyorum en azından türkçeye cevrilmemiş heralde. Varsa ve çevirmiyorsa arka bahçe'ye kolum girsin

Arkabahçe sadece ilk cildin küçük bir kısmını çevirdi sanırım, yani ilk kitabı bile doğru dürüst çevirmediler. Seri şu anda 4000 sayfa kadar oldu, bir o kadar daha gelecek bitene kadar.
Mesaj tarihi:
Bu arada A Song of Ice and Fire'ín ilk kitabi Game of Thrones'dan uyarlanan televizyon dizisi buyuk ihtimalle 2011'den itibaren yayinlanmaya baslanacak.

Oyuncu listesi:

http://www.thrfeed.com/2009/10/game-of-thrones-cast-with-photos-.html
Mesaj tarihi:
Konuyla alakasızlar ama,

Baya bir süredir türk ve genellikle fk basan yayınevlerini takip etmiyorum da, en son arkabahçe kapanıp yarıda kalan serilerini laika adlı başka bir yayınevine devretmemiş miydi? Arkabahçe'nin basmaya başlayıp da daha sonra laikanın devam ettirdiği bir sürü seri hatırlıyorum da.

Bir de yurtdışından kitap alırken hangi siteleri kullanıyorsunuz ve kargo + gümrük vs. kaça patlıyor ne kadar sürüyor gelmesi? Robinsondan falan sipariş vermektense netten almak daha basit olacak sanki.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ben bunu kullanıyorum kendim alacağım zaman ama genelde Pandora'ya getirtiyorum.

http://forum.paticik.com/read.php?13,3170380,page=1
Mesaj tarihi:
Ben amazon.co.uk'den aliyorum kitaplari. 1-2 hafta icinde geliyor. Eger miktari fazla olmazsa(hem agirlik hem fiat olarak), digelim ki 3-4 kitabi gecmezse, gumrukte extra bir vergi eklenmiyor.
Mesaj tarihi:
Komutan said:

Bu arada A Song of Ice and Fire'ín ilk kitabi Game of Thrones'dan uyarlanan televizyon dizisi buyuk ihtimalle 2011'den itibaren yayinlanmaya baslanacak.

Oyuncu listesi:

Bu kadar güzel seçilebilirdi ancak.
Mesaj tarihi:
dreagloth said:

Komutan said:

Oyuncu listesi:

Bu kadar güzel seçilebilirdi ancak.

tyrion lannister ne oyle ya ahahah Death at a Funeral'daki cüce bu. Bu adamın ciddi rol (hemde önemli bir rol) yapabileceğini hiç sanmıyorum.

Ya ingilizce e-book'u fln. da mı yok bu kitabın 2. serisinin. Arkabahçe ne biçim yayın evidir . 1. kitabın 2. sini 4 yıl aradan sonra cıkarmış yuh dedim(şükretmek lazımmış). Yeni seriyi yayınlayacagını hiç sanmıyorum bunların yarım kalmış kitabı zor bitirmişler.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
E-Book torrentte falan bulursun da, istanbuldaysan git pandora'ya ya da robinson'a paperbacklerini al. değer. istanbulda değilsen internetten al:

http://www.rob389.com/default.asp?PAG00_CODE=ASETR&SER00_CODE=HZL01&SER01_CODE=11P&search=GO&MMG00_CODE=11&SPARAM1=256335&SPARAM2=George%20R%20R%20Martin&SPARAM16=MMM00_TITLE&SPARAM17=ASC

Hepsi var. kapına gelir
  • Yeni Oluştur...