Q _ Q
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
TSL: Fenerbahçe - Galatasaray 25.10.09 @ 20.00
ah canim bide konusabilse sampiyon olcaklar.
Onu bende söyledim Galatasaraylı olarak =)
@Fizban
Dediğim gibi beklenen tepki.Bir kere hatasını kabul eden görmedim ki şu forumda. Ya okuman yok yada ingilizcen. Oyuna karışan,rakibe karışan,olduğu noktadan avantaj sağlayan oyuncular ofsayt sebebidir yazıyor orda. Anlıyamadığın nokta varsa hala, söyle onu da açıklayalım.
Hayır bide utanmadan yorum nedir bilmiyosun yazık falan yazıyosun.
İngilizce bilmiyorsun anlaşılan orda yazanı anlıyabilicek kadar. Sağdan soldan değil Fifa'nın kural kitabından aldık hala bık bık...
oyuna karışmak, avantaj saglamak yoruma açıktır ve fifanın bu yorumu artık "topa dokunmadıktan ve kalecinin görüş açısını kapamadıktan sonra ofsayt değil" şeklinde.
bık bık konuşan sensin çünkü kafan basmıyor yorum ne demektir, kitaba yazılır mı falan filan. yürü git.
ezildiniz sahada bari burda ezilme. sdfsd
oluyoruz zaten?
- Admin
lol süpermiş :)
hakemin kafasının yarıldığı, maçın ertelenmesini gündeme getiren olayların yaşandığı maç için 1 gün kapatma cezası nedir be, bu cezayı veren adamı patiye modların asistanı bile yapmam heh.
Yendik.
ya sami yendeki derbileri de biliyoruz hala gelip burda alex korner atılırken kafasına pet şişe atılsın falan diyorsunuz. tamam bizimkiler çok iyi halt yedi demiyorum da sanki sami yen'de hiç olay olmuyo gibi konuşmayın. gören de o umut sarıkaya karikatürü vardı onun gibi sancak. biz çeliktepe cengiz han mı ne o liseyiz, gsliler de sen benua.
daha iki sene önce hatta geçen sene olan olayları hatırlamıyorsunuz galiba. yaptıklarımızı kınayın tamam ama "siz çirkefsiniz lan bak hep siz hep siz sami yende biz yollarınıza gül göküyoruz" olayına dönüştürmeyin. sami yeni de eleştirin saraçoğlunu da.
daha iki sene önce hatta geçen sene olan olayları hatırlamıyorsunuz galiba. yaptıklarımızı kınayın tamam ama "siz çirkefsiniz lan bak hep siz hep siz sami yende biz yollarınıza gül göküyoruz" olayına dönüştürmeyin. sami yeni de eleştirin saraçoğlunu da.
oyuna karışmak, avantaj saglamak yoruma açıktır ve fifanın bu yorumu artık "topa dokunmadıktan ve kalecinin görüş açısını kapamadıktan sonra ofsayt değil" şeklinde.
bık bık konuşan sensin çünkü kafan basmıyor yorum ne demektir, kitaba yazılır mı falan filan. yürü git.
ezildiniz sahada bari burda ezilme. sdfsd
Oyuna karışmanın fifa yorumunun "sadece topa dokunmak veya kalecinin görüşünü kapatmak" olduğuna dair bir kaynak verebilir misin Fistan?
koyduk işte video, ki ASY deki o deli macta atılan seyler kadar hic bir derbide atilmamistir be inonude ne saracoglunda.
http://img10.imageshack.us/img10/8742/offside.jpg
once bu resme bir bakınız. topa koşması dokunmadıktan sonra bir sorun teşkil etmiyor.
ondan sonra da önceki sayfada konulan kuralın fifa tarafından açık şekilde belirtilen resimlerini koyayım.
*Interfering with play or
*Interfering with an oppenent or
*gaining an advantage by being in that position
bunların açıklamaları,
http://img137.imageshack.us/img137/5683/offside1.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/2725/offside2.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/4268/offside3.jpg
kaynaklar:
1. resim için, sayfa 31
diğer resimler, 11. sayfadan itibaren bakin
pozisyonda carlos açık şekilde topun üstünden atladığına göre, pozisyona koşması bir sorun teşkil etmiyor. ne kaleciyi ne diğer oyuncuların topla oynamasını engelliyor. hatta topun üstünden zıplaması cok acık sekilde, yani insan azcık caktırmadan zıplar..adam bacakları acıp zıplıyor.
insanlara kafa basmıyor filan demeden once kendinize bakın bir.
futbol bolumune toplam 50 mesajım yoktur belki ama bu konudan cok keyif aldım. kastım sayenizde bu mesaja
once bu resme bir bakınız. topa koşması dokunmadıktan sonra bir sorun teşkil etmiyor.
ondan sonra da önceki sayfada konulan kuralın fifa tarafından açık şekilde belirtilen resimlerini koyayım.
*Interfering with play or
*Interfering with an oppenent or
*gaining an advantage by being in that position
bunların açıklamaları,
http://img137.imageshack.us/img137/5683/offside1.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/2725/offside2.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/4268/offside3.jpg
kaynaklar:
1. resim için, sayfa 31
diğer resimler, 11. sayfadan itibaren bakin
pozisyonda carlos açık şekilde topun üstünden atladığına göre, pozisyona koşması bir sorun teşkil etmiyor. ne kaleciyi ne diğer oyuncuların topla oynamasını engelliyor. hatta topun üstünden zıplaması cok acık sekilde, yani insan azcık caktırmadan zıplar..adam bacakları acıp zıplıyor.
insanlara kafa basmıyor filan demeden once kendinize bakın bir.
futbol bolumune toplam 50 mesajım yoktur belki ama bu konudan cok keyif aldım. kastım sayenizde bu mesaja
harbi kasmıs adam :D
varmı hala ofsayt diyebilen bu mesajdan sonra?
varmı hala ofsayt diyebilen bu mesajdan sonra?
"Making a movement or gesture,which in the opinion of the referee,distracts or decieves the opponent"....
Topun üstünden atlama bariz bir şekilde bu tanıma girer...Eğer carlos yanından geçip oyuna karışmasaydı ofsayt değildi,topun üstünden atlayarak movement ve gesture yapmış oluyor bu da defans oyuncusunun gayet decieved ve distracted olması için yeterli sanırım...
Net ofsayt o pozisyon...
Hepsini iyicene okuyup post atın..
Topun üstünden atlama bariz bir şekilde bu tanıma girer...Eğer carlos yanından geçip oyuna karışmasaydı ofsayt değildi,topun üstünden atlayarak movement ve gesture yapmış oluyor bu da defans oyuncusunun gayet decieved ve distracted olması için yeterli sanırım...
Net ofsayt o pozisyon...
Hepsini iyicene okuyup post atın..
topun üstünden atlamaktaki amacı ne ?
rakibi yanıltmak mı yoksa ben ofsaytteyim abi topa dokunmayayım diye mi ?
rakibi yanıltmak mı yoksa ben ofsaytteyim abi topa dokunmayayım diye mi ?
ahaha
abi adamlar hala kasıyo ofsayt diye AHAHAHAA.
o tanımı topa vurmaya calisip da vuramayan kazmalar kaleciyi veya oyuncuyu yanıltıp, "ben topa vurmadım ki zaten, ıskaladım" dememesi için konulmuş.
carlos topa vurma girişiminde hiç bulunmuyor. sadece topa koşuyor adam ki onun içinde ilk resme bakınız.
adam ayakları acıp okuz gibi zıplıyor lan daha ne yapsın. sdfsfs
abi adamlara ne gostersek ofsayt dicekler zaten. hayır bir de salya sümük diyolar bunu HAHAHA
o tanımı topa vurmaya calisip da vuramayan kazmalar kaleciyi veya oyuncuyu yanıltıp, "ben topa vurmadım ki zaten, ıskaladım" dememesi için konulmuş.
carlos topa vurma girişiminde hiç bulunmuyor. sadece topa koşuyor adam ki onun içinde ilk resme bakınız.
adam ayakları acıp okuz gibi zıplıyor lan daha ne yapsın. sdfsfs
abi adamlara ne gostersek ofsayt dicekler zaten. hayır bir de salya sümük diyolar bunu HAHAHA
"Nondanın önünden geçen top" gol pozisyonu diyen adam buna da ofsayt der ne diyecek başka.
Barbu saçma sapan konuşma da adam gibi oku yazılanı,hayır ingilizcen yetersiz ise anlamaya söyle tercüme edelim...Yukarıda belirtilen tanım gayet yeterli bir biçimde interfering with opponent tanımına girer,hayır sadece şu ofsayt pozisyondan yüzde yüz hakketiğiniz bir maçta gereksiz yere haksız duruma düşmeyin,hiçbirimizin galibiyeti ona bağladığı filan yok zaten de o gol net ofsayt...
Tekrar yazayım
Interfering with opponent,yani which causes offside:
"Making a movement or gesture,which in the opinion of the referee,distracts or decieves the opponent"....
Topun üstünden bilerek atlama oyunun içinde olma bu tanıma girer mi girmez mi,girmez ise bu tanıma ne girer...
Tekrar yazayım
Interfering with opponent,yani which causes offside:
Topun üstünden bilerek atlama oyunun içinde olma bu tanıma girer mi girmez mi,girmez ise bu tanıma ne girer...
sotto bak editledim mesajımı. ama buraya da yaziyim.
o yazdiğin kural bir oyuncu topa gerçekten vurmak istemesine rağmen vuramadı diyelim, bu durum kaleciyi de defansı da yanıltır. bunu ofsayt olarak değerlendirebilmek için bu kural getirilmiş.
adam ayaklarını açıp zıplıyor daha top 2 metre onundeyken. ne bi oyuncunun gorusunu ne kalecinin gorusunu engelliyor. arkadaki oyuncu kazma ise bizim yapcak bisiyimiz yok.
daha varsa sorun bir daha oku
bak bu tanıma giricek seyi yazdım işte. vurmaya calismasına ragmen vuramayan kazmalar girer mesela bu tanıma.
1. resme bakarsan bırak topun ustunden zıplamayı. topa kosmasına ragmen ofsayt degil diye net sekilde gosterilmis. 2 kisi kaleci ile karsı karıya kalmasına ragmen.
cidden CRY MOAR
o yazdiğin kural bir oyuncu topa gerçekten vurmak istemesine rağmen vuramadı diyelim, bu durum kaleciyi de defansı da yanıltır. bunu ofsayt olarak değerlendirebilmek için bu kural getirilmiş.
adam ayaklarını açıp zıplıyor daha top 2 metre onundeyken. ne bi oyuncunun gorusunu ne kalecinin gorusunu engelliyor. arkadaki oyuncu kazma ise bizim yapcak bisiyimiz yok.
daha varsa sorun bir daha oku
bak bu tanıma giricek seyi yazdım işte. vurmaya calismasına ragmen vuramayan kazmalar girer mesela bu tanıma.
1. resme bakarsan bırak topun ustunden zıplamayı. topa kosmasına ragmen ofsayt degil diye net sekilde gosterilmis. 2 kisi kaleci ile karsı karıya kalmasına ragmen.
cidden CRY MOAR
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
Öne çıkan mesajlar